5889
11891949761344119704.png
  • Dióka
    na nem olyan egyszerű ez,mivel mint ahogy wescone kolléga jól megjegyezte, fontos infó, hogy viszonylag lineáris a görbe lefutása, így lehet akár egy bakelit rip is, mondjuk úgy hogy totál szar az alapanyag, de el tudom képzelni azt is, hogy kazettáról volt digizve és akkor hasonló tünetek lehetnek, mindenesetre nem egy hűdefasza a minőség így boncasztralon (ettől még lehet wav,jól is szólhat hallásra, mivel mint mondtam már eleget, valami nem attól lesz jó, hogy wav,hanem attól, hogy milyen állapotú),viszont annyit tud papíron, mint egy jó 128as mp3, vagy mint egy rosszabb 320-as.ez tuóbbival dögivel tele van itt pár közeli fórum....
  • zsoltford
    mi ez a dal?hátha meg van akkor meggyártom ahogy időm engedi,garantáltan nem tutykázva...nem fog kelleni lecsekkolnod!na persze már ha rendelkezem eme korongal...
  • zsoltford
    helyes!!!
  • Zephyr Retiring
    ..tellnek az évek kolléga ..és nem jönnek
    csak néha a könnyek
  • Dióka
    látszatra akár 200%-ost is lehet,nem rajtam múlik!
  • Zephyr Retiring
    ...és talán wind kolléga is...
  • Zephyr Retiring
    na mi van gyerekek egy egyszerű kérdést tett fel vinylbakker kolléga
    a válasz is rohadt egyszerű:
    ez kolléga olyan mpeg mint az állat!
    akárhonnét is van (kaptad, vagy csináltad) egy a lényeg:
    ebből már csak dióka tanítványom képes cdda-t varázsolni. (na persze rajtam kívül) de az sem lesz 100%-os soha többé...
  • Wind 67
    Kösz, kicsit olvasgatok (mivel hozzászólni nem tudok)
  • Zephyr Retiring
    azt nagyon jól tetted kolléga
  • Wescone
    Jól tetted Wind, isten hozott!
  • Wescone
    ...a görbén látható külömbség a két csatorna közt viszont annál érdekesebb.
  • Wind 67
    Szép estét a mindent analizálok topiknak

Szlafkó komám említette eme fórumot,gondoltam benézek...
  • Wescone
    Szeva' vinylbakker!
    Hát... mivel "törés" nem látható a grafikonon és hirtelen görbeváltozás sem én inkább gyenge minőségü alapanyagra tippelek.
    Pontosabban; nem látok olyan jeleket ami egyértelmüen kódolásra utalna, bár az ördög soha nem alszik.
  • vinylbakker
    akkor folytatnám Hölgyeim és Uraim!

• Dióka
    hát én is, de ahogy jönnek az évek, egyre hülyülök!
  • zsoltford
    mindig tanulok valamit ...
  • Dióka
    az esetleges normalizálásnak ehhez semmi köze (ez erről a képről nem is állapítható meg), az nem változtatja meg ily módon a frekvenciaskálát!
  • zsoltford
    üdv én a saját tapasztalatommal tudok regálni, ha én digizek egy vinylt 500 -esetből max 1 alkalommal reagál mpeg-ként egyébként 100 cdda...függetlenűl attól hogy a vinyl milyen állapotú...cd-k esetében már jobban kiadófüggő vagy studiófüggő a dolog...de döntő esetben szintén nem téved a program....
    én egy normalizált felvételnek gondolom...amiből 16 khz tájékán valami eltünt...ha pedig eltünt...az nem cdda...
  • Dióka
    ez így nagyon kicsi kép,a vizsgálandó minta alapján lenne közel 100%-os biztonságú a "vélemény", de ez ennyiből elég mpeg gyanús.
  • vinylbakker
    Üdv Kollégák!
    A segítségeteket szeretném kérni a következő témában
    Mpeg vagy Cdda??
    Elsősorban Wescone,Dióka,Zephyr,Trend Boy és Zsoltford kollégák véleményét várom.
    A segítségeteket előre is köszönöm

• Zephyr Retiring
    ha lesz kedved, majd egy wavot készíthetnél róla...
    már csak a miheztartás végett. lássa már trendboy kollégánk, hogyan is kell ezt csinálni valójában
  • zsoltford
    .....és ha felveszel vele a frekitartományból nem tünik el semmi....
    max. ha valaki letölti, majd lebutitja...ami késöbb körbejár...végül valaki vissza tutyizza...és a végén ugyis kiderül sántít-e...mint lejebb...
  • mflex #756
    Közben a padláson találtam "őt is", szintén olyan idős lehet mint az AKAI és minden müxik rajta, direkt kipróbáltam, nem emlékeztem, hogy ez is itt van, lehet még valami kincset is találok a végén

Szóval a SANYO szintén 30 év körüli igazi bajnok volt akkoriban...

• zsoltford
    ez sajnos manapság gyártott termékekre nem mondható el...talán néhány kivétellel a magas árkategóriás termékek közt...a távolkeleti ( döntően kínai ) szakképzetlen munkaerő ( gyakran gyerek ) időnként azt sem tudva mit állít elő,illetve mihez gyárt alkatrészt...minőség terén hogy is tudná felvenni a 20-30-50 évvel ezelött szakemberek álltal előállított termékekkel???
    akkor mi is az olcsó?illetve mennyi időre kellene tervezni egy terméket, hisz a technologia váltást is bele kell kalkulálni?vagy ne is törekedjenek maradandóra, mert mire kikerül a szalagról már nem csupán a tervezőasztalokon hanam a raktárakban felhalmozott áru is modernebb mint amit a boltokban árulnak...szóval dőljön a termék és mire használom már elavultá válik...
  • Wescone
    Egy ilyen készülékre még ránézni is öröm mflex kolléga, ezen kivül annak idején iso nélkül is komoly hangsúly fektettek a kivitelezés minőségét illetően.
    Ezért működnek sok esetben kifogástalanul napjainkban is.
  • mflex #753
    Ez még fateromé volt, nem olyan régen újítottam fel és azt kell mondjam, hogy semmivel sem rosszabb mint egy hifi új phono a maga kategóriájában.. sőt! kb 30 éves!!!

• Wescone
    Egyik kedvenc gépem az analog műszerek fénykorábol:

Bizony, remek készülékek voltak!
    A sirás kerülget ha arra gondolok, mivé lett napjainkra az "AKAI"...
  • zsoltford
    üdv kolléga, sajnos tulajdonomban nem volt, de tetszetős szerkezetek, és bizony a magasabb kategoriájuak kívállóan szóltak!
  • Wescone
    Hi All!
    "Mondanak" ezek nektek még valamit kollégák? Volt/van esetleg itt még valakinek orsós magnója?

• Zephyr Retiring
    holnap lesz a napja cimbora. ma pihi van
  • zsoltford
    jöhet
  • zsoltford
    üdv a lemezbarátok digizéssel pöcsölö táborában...ritka bizony ez manapság
    a világ fórumaiból pánikszerüen átmásolt linkáradatában...a tutyikázásról nem is beszélnék...

• Zephyr Retiring
    jöhet kolléga ...és ez megvan:

• Zephyr Retiring
    ugyan miről kolléga? wescone a 719-es hsz-ben a lényeget már elmondta. nekem nincs is hozzáfűznivalóm. aki akarta az már lecsekkolta az említett zenét....
    márpedig abból minden kiderül
  • Zephyr Retiring
    kíváncsivá tettél, hamarosan megkukkantom
  • Wescone
    Khm... Trekkin'
  • Wescone
    Ettöl dobtam egy hátast!

The Firm - Star Trakkin'

Figyeljétek a szövegét!
  • Tötikemester
    Szép napot kollégák! SzeWavsztok.
  • Tötikemester
    Nekem kell. Kapok privit? A többit úgyis odaadtad már, ne maradjon ki ez se!
  • Tötikemester
    Ebbe én is belehallgatnék, Zsoltford kolléga. Az előző sem volt rossz zene.