5889
-
#818 Most már engem is érdekelne az a hangminta kolléga. Feltolnád, hogy én is belehallgathassak végre? -
vinylbakker #817 Dióka Mester!
Jó meglátás valóban most kivételesen ráérek hiszen tudod te is a kemény munka után a jól megérdemelt szabadság.Ez az érzés persze csak a hétvégéig fog tartani.Az ajándékozás tekintetében én pl.kakasos nyalókára gondoltam.de nem rossz ötlet a kockacukor sem(még gondolkodom)
Egyébként a történet ott kezdődött amikor megkedveltettétek velem ezeket a kis progikat amire igazándiból nem is lenne szükségem dehát kíváncsi ember lévén feltelepítettem a gépre és elindult a bogár a fejemben akkor hogyan is tovább és miről is beszélnek a kollégák.
Éppen tegnap vagy talán ma csekkoltátok az egyik kolléga állítólagos wav feliratú remekművét amiről szinte egyértelműen megállapítottátok hogy ez nem az aminek látszik.Amit én kérdeztem tőletek ez látszatra hasonlít mármint a spectrum képe.Ott rendelkezésetekre állt egy hangminta és egy spectrumkép.Amit én prezentáltam ott viszont egy spectrum és egy frekvencia ábra és mivel itt nem arról volt szó hogy hogyan szól hanem a kiterjesztésről illetve a szabványról így kíváncsi voltam hogy ebből a két adatból megállapítható e valami.?? (ha van hangminta akkor egy kezdő is mint például én is megállapítom annak a tényét megközelítőleg hogy mivel állokm szemben,de egy profinak eme két adat ismeretében illik stabil véleményt alkotnia.(szerintem de nem biztos)
Hát röviden ennyi...de ha igényt tartasz a harmadik elemre is mármint a hangmintára akkor szívesen állok a rendelkezésedre.
Üdv:
VB
-
#816 Akkor tőtöm lefelé. -
#815 az angol nyelvű jelszó mentes...a günter megy rövidesen... -
#814 Na várj kolléga, akkor sorolnám: Akai deck, Orion erősítő, Unitra lemezjátszó és 1 db Thomson /6 óhmos, 10 Wattos minihifi hangfalacska. Ja meg egy Pentium III.-as asztali gép. 700 megás procival, és integrált hangkártyával. A kábeleket a malackám szájából húztam ki nemrég, de kötöttem rá csomót, és betekertem fekete szigetelőszallaggal. Azt hallottam így is egész jó még. Faszányos 128 as mp3 akat szoktam letőtikézni, s az dübög itthol. Mi az álláspontod kolléga?
Azért a HQ közelében járok már legalább? -
#813 És jelszót is dobsz hozzá Zsoltford kolléga? Én ugyanis szívesen röhögcsélnék! -
discogs info
az egyetlen jó verzió a maxiról( a német nyelvűt ha valaki röhögcsélni kíván felteszem...)
1990 ben mikor a fiatalokban meghalottam nagyot ütött a hegylakós hangzás...
cdda :-) -
#811 VB kolléga!
na egy hangmmérnök az már jól jönne tényleg.
mivel titkon rejtve véletlenül sem adtál hallgatható mintát, így ez a teszted jóindulattal is csak vaktesztnek fogható fel az általad prezentált és más módszerrel tovább nem vizsgálható képi infók alapán, így különösebben nem rendítene meg az sem, ha te azt mondod,mpeg, sem az, ha mégsem az, sem az ha azt mondod, ezek a analizátoreffektek csak igazából a nappalidban audiophile zeneszám hallgatása közben indirekt módon elkövetett -23db-es hangnyomású szellentésed által generálódott légnyomásváltozás felharmónikusainak elektroakusztikusan hőkamerával rögzített impulzusjelei voltak 2D-és ábrázolásmódban.
végülis mit szeretnél? pontokat vagy krediteket osztogatni, esetleg egy egész estén át szopogatható nem olvadós kockacukrot a jól tippelőnek?
vagy csak tényleg ráérsz?
-
#810 félreérted, nem a "hangzást" bizonyítottam, hanem hogy a lentebbi vizsgálati módszerek bőven pontatlanok lehetnek, így a hszed összefoglalóan "ki min nőtt fel és mit hallott életében" számomra eklektikus részére nem reagálok.
egyébként még egy vájtfülüt is be lehet húzni a csőbe, ez csak kellő zenei összeállítás és előválogatás kérdése. maga a hi-end sokszor már egy szubjektív "érzésen" alapuló mítosz, melyet van aki meg tud fizetni, van aki meg nem is hall.
röhögve olvasgattam az olyan történeteket is, amikor a borászokat összezárják, majd végig kostóltatják a piákat, úgy hogy tudják mit isznak,meg úgyis, hogy nem és hát érdekesen ellentmondó eredményeket böffentenek a végén egymásnak....mindez egyáltalán nem elképzelhetetlen a vájtfül vakteszteken sem.....főleg ha nincs referencia minőség! azaz fingod sincs, hogy az adott zenének hogyan is kéne szólnia "eredetileg" (és mondjuk most rugaszkodjunk el az egy darab zongora a tér közepén szituációtól) akkor az máris nagy szívás, ugyanis seholsincs lefektetve, szabványosítva hogy egy adott hangszernek vagy alcsoportjának és az elektronikus hangszereknek, instrumenteknek hogyan kell szólnia pontosan és attól eltérni nem lehet, illetve azt milyen szabványos körülmények között kellene rögzíteni és maszterelni, hogy tegyék azt bárhol is a világon,mindig ugyanazt az eredményt,hangzást kapjad. a végső eredetinek mondható hangzást (elsősorban nem élőzenén persze) általában a stúdiótechnika (masztering) és a hangmérnök füle határozza meg.
szerintem..... -
vinylbakker #809 én már "bizonyítottam".....
természetesen bizonyítottál annak a rétegnek aki mp3-on nőtt fel illetve azoknak akik különböző csábító felíratú fórumokból szerzik be a zenei gyüjteményüket és a kapott link érdekében mindent bevesznek.(és vannak akik nem illetve a mestermunka meghallgatása után melegebb éghajlatra küldenének,,,,de ez már egy másik történet.)
Egyébként köszönöm hogy megnéztétek és véleményt alkottatok a hozzászólásomhozEgy kicsit még várok ki is járt közelebb az igazsághoz,csak megvárom még ZSZS (Trend Boy) Hangmérnök Úr véleményét is.
Üdv:
VB -
#808 nem kell, hogy biztos legyél benne, elég ha én az vagyok!
én már "bizonyítottam"..... -
vinylbakker #807 átcseszem bárki fejét
én ebben nem lennék olyan biztos -
#806 ne mesterezz már, tök ciki!
teljesen pontos az mondjuk 1000ből 1000! azt semmivel sem!
de mondjuk 100-ból bő 90 felettit ezen progik által is használt elemző módszerekkel, tehát különböző módusú frekvencia és spektrum analízissel és nem utolsó sorban ne felejtsük el a hallásunkat sem (egy jó hangrendszeren persze)! e 3 ötvözése (és egy referenciaminta) alapján szinte biztosra mehetünk....szinte, mert azért kivételek (hibaszázalék, hibaarány) mindenben vannak, ugye még egy mai processzor számítási pontosságában is.
ha valami műszeresen abszolút annak látszódik, de nagyon sántít hangzásügyileg, akkor azért érdemes picit gyanakodni. mondjuk egy fogékony zenei hallás szükséges ehhez és nem árt, ha hallottál már életedben egy hi-end vagy audiophile hangrendszert megszólani, de legalább pár számot valóban HQ-ban HQ rendszeren.
-
vinylbakker #805 a füllel kolléga..csakis azzal...egyébként hasznos bármelyik ilyen kis progi,de természetesen csak tájékozódásra. -
#804 Akkor most mi van? Tötikéznem kell pár másik fórumról is, de fél szemem rajtatok lesz. Érdekel mi sül ki ebből. -
#803 Úgy vélem; semmivel... -
#802 Köszönöm Nagymester! Akkor mivel tudunk teljesen pontos eredményt kimutatni? -
#801 az összes ilyen és hasonló analizáló progról már leírtam az én véleményem (több hszen keresztül eléggé kiadósan), asszem pont ebben a témában, ami azóta sem változott. egyik sem 100%-os,mert egyszerűen nem is lehet az. értsd: csak mert aszongya mpeg,attól még lehet nem az, és ha aszonyga cdda,lehet átcseszem bárki fejét. -
#800 Mit is láthatunk a képen kolléga? Csak hogy én is megértsem.
Nekem ez kicsit magas. -
#799 azért vannak mester mp3-ak is (nálam), nem kell feltétlenül leesnie vagy hiányoznia frekiknek, csak beállítás kérdése, sajnos viszont rengetegen kommersz, "süket" beállításokkal használják a progijaikat vagy azok eleve rossz paraméterezéssel tartalmazzák a kódolókat.
ez is egy mp3ból van
-
#798 Én is abban használom, de eszembe jutott a dolog, gondoltam megemlítem.
Nah... már két sofware van ellenemben?! Rosszúl áll a szénám! -
#797 Az audiochecker szerint is mpeg....
-
#796 ja,persze én tudtam,mondjuk olyan nincs is,amit nem tudok! (pár területen belül) -
#795 van aki nem az alap (első) módban használja?!
átlagember közt biztos nincs.... -
#794 Mflex testvér ha nálad ilyesmik teremnek a padláson, megveszem az ingatlant! -
#793 Azt tudjátok egyébként, hogy a "Tau" bal-alsó szegletében található 8 fokozatu "mode" beállításnál minél magasabb értéket adtok meg annál gyorsabb az analizis folyamata, viszont bizonytalanabb a diagnózis.
Sokszor "Unknown" ad ezen a fokozaton. -
#792 én csak holnap fogom tesztelni, vár az asszony. sziasztok -
#791 Én már tötizem is. Bár Vinylbakker kolléga engem nem kérdezett, de nyomhatna ugyanarról a wavról egy Audiochecker látképet is, talán akkor többet látunk belőle. Wescone nézem a Mobyt én is! -
#790 Hoztam nektek egy lényegében napjainkbol való zenét. Érdekesség, hogy a "TAU" mpeg-nek "mondja"... én viszont nem.
Most Ti jöttök!
Moby - Lift Me Up
Állítólag "Sesto Sento" Mix. -
#789 no problem! hagyd magad... -
#788 folytasd kolléga...csak bátran. kivéve ha... -
#787 zsoltford kolléga. ma nálunk asszonyuralom van, úgyhogy csak holnap jön a blue system maxi. -
#786 én inkább cd-k nél vettem ezt észre, hogy bizony nem 100%-os cdda...track-enként is lehet eltérő illetve van hogy 95%-os valószínűséggel mpeg-nek lát egy verziót...nyilván gyári cd-kről beszélek...azonban sokkal meggyözőbb szinte 500-ból egy ahol saját vinyl-ről felvett anyagot tesztelve nem 100%-ot mutat, még akkor is ha a vinyl meglehetősen viharvert... -
#785 Látom, mindenki itt van aki számít. Egy két személyt leszámítva. -
#784 SzeWavszok HQ betyárok! Wind kolléga isten hozott, remélem hoztál magaddal pár linket, mert tudod, én Tötikemester vagyok ám! -
#783 nem hinném, hogy ez tű, de (talán) szerencsére nem olyan sok a hasonló......kivéve ha... -
#782 velem is csak egyetlen egyszer fordult elő cimbora, pedig "sokpárnéhány" vinyl megfordult már a dualomon -
#781 na de ez azért tű a szénakazalban...álltalában 99,99% stimmel cdda...
legalább is szerény tapasztalatom szerint... -
na igen, én is találkoztam már olyan maxi vinyllel, aminek az egyik oldala cdda lett digizés után lecsekkolva,
a másik pedig mpeg...csak lestem én is.. -