5889
-
#858 próbáltam: jelszó csupa kisbetűvel, csupa nagybetűvel,
szóközzel elöl, szóközzel a végén, és szóköz nélkül is.
f.e.l.a.d.o.m. -
#857 szóval Mobyt nem szeretik a progik.
mert olyan jó fej vagyok meg olyan okos is, ezért megmondom a megoldást és a miértjét is.
megnyugodhatsz, jól gondoltad-láttad, ez most tényleg nem egy mpeg.
ha ilyen lenne minden mpeg,akkor dejóélet lenne....
(bár egy nagyon jól kódolt mp3 is lehet dettó hasonló ehhez,illetve akár jobb is)
viszont jelen esetben az "akkor miért"re a magyarázat abban rejlik,amit már rohadt sokszor mondtam. ezek és a hasonló kétklikkes progik kizárólag sztenderdeket vizsgálnak, a bennük lévő referencia spektrumok és frekevenciamenetek alapján.
ami miatt ezt mpegnek mondják az csak annyi,amit te is láttál, hogy jelen esetben 21khz után hirtelen esik le a freki, és mivel ezt a dolgot rohadtul nem díjazzák ezek a progik, pontosabban nincs bennük hasonló referenciakép,emiatt lazán ráfogják, hogy mpeg, holott egyébként csudaszép a frekvencigörbéje csak vélhetően technológiai okokból vagy egyszerűen figyelmetlenül így kerültek maszterelésre a mostani botfülü és műszerekkel együtt is vaksüket hangmérnökök által.
ez a freki esés ugyan mpeg jellemző, de mostanában nem egy hasonló került cédére is, így vagy az van, hogy már a kiadók is mp3ból dolgoznak (sajnálatos lenne),vagy hogy csak szimplán igénytelenek,mert nem figyelnek a részletekre.
ezt a jelenséget gyönyörűen illusztrálja a féltestvér témakörben Mflex által felrakott Den Harrow gyári cd rip néhány száma, ahol ugyanezzel a jelenséggel lehet szembesülni, s láss csodát ezek az okos-buta kis progik ugyanúgy leempegezik azokat a számokat,ahol ilyen, a nagy piros CD bibliában nem megírt frekevenciamenetek láthaóak.
ennyit erről.
-
#856 sziasztok. volna egy aprócska gondom amire most válaszoltam hsz. (hosszú72) privibe megkaptam a jelszót, de nálam nem nyitja. megerősítés után sem. leszedné más is, hogy máshol mi a helyzet?
vagy a jelszavam rossz, vagy a fájl sérült. még sosem jártam így... -
#855 neem!
ez eddig elkerülte a figyelmem,de majd akkor ránézek. -
#854 Ez a Moby Dióka!
...nem is erröl beszéltél korábban? -
#853 nem látok semmit. miről van szó? milyen Moby??! -
#852 Mivel vannak olyan részei a számnak amelyek a Tau által generált spectrum képen valóban mpeg-re jellemző frekvenciatartományt mutatnak nem lehetséges, hogy emiatt értelmezi a software mpeg-nek az egészet?
A szám általános frekvenciaképe szerintem túl egyenletesen fut 20 kHz fölé ahhoz, hogy tutyikázás legyen... -
#851 Szép napot Mindenkinek!
Szóval mpeg-nek látod a Moby-t Dióka? -
#850 köszike -
vinylbakker #849 Tessék Kolléga! -
#848 pont. -
#847 Akkor ez egy újabb X-akta. Köszönöm Scully ügynök. -
#846 már elmondtam/tuk
ugye vannak olyan dolgok az élet más területén is,amit akár nagy szaktekintélyek is másképp "látnak", lásd pl. költségvetés, adóteher, a kenyér ára, vagy egy betegség diagnózisa stb.
ez nem egy szimpla matematikai művelet,mivel annál jóval összetettebb.
nem téved senki sem, a program megfeleltet valamihez képest, az ember részletesebben is meg tudja vizsgálni, az igazság meg akár odaát is lehet, ez a szám több részében is feszegeti mindkét típusra jellemző határvonalakat (amit nem taglaltam most oldalakon keresztül, hogy miért),részemről ezért nem mondtam se igent,se nemet, ez amolyan kakukktojás, a kivétel erősíti a szabályt, de ismétlem, nem a hangzása, hanem kizárólag a jellemzői alapján!
az tudja biztosan,akijé az eredeti forrásanyag, de most szinte lényegtelen, hogy mi is, mert legyen bármi is, végülis nem oszt nem szoroz,mert határvonal. ilyen karakterisztikájú (rendes stúdióban felvett) pcm(wav)-et igazából sem régen, sem mostanában nem köhögnek ki a kiadók. folyt. #lásd 830.
amúgy erősen hozzányúlkált gyanús, túl éles a felvétel, hogy ez tök gyári legyen, vagy valaki a digitalizálás során már eleve bütykölgette, de ez már más kérdéskör.
-
#845 SzeWavsztok HQ Mérnökök! Ha már mind ilyen nagy szakzsenik vagytok, mondjátok már végre el, hogy akkor ez most mi is valójában?
Ugyanis eddig mindíg az Audiocheckert használtam. Az szerint jó. Dióka, Zephyr és Zsoltford szerint nem. Most ki téved: a program, vagy az ember? -
#844 egyébként elárulhatnád az előadót és számcímet is, mert nem ismertem, de nekem egyébként tetszik ez a szám, legyen akármilyen is a forrás. -
#843 ja bocs, igaz tényleg ez "a referencia szakvélemény", meg az is, ha 3 perc múlva meg megcáfolod,akkor könnyebben tudsz az igen, a nem, meg a talán közt lavírozni és közben hol a talányos műzsenit vagy épp műbutát játszva minimum négyféleképpen érthető dolgokat összevissza sorrendben kutyulászva okfejteni.
de egy apró dezinformáció azért a te figyelmed is elkerülte:
"de az sem lesz 100%-os soha többé..." hogy ez nem igaz, mert ha 1 mp-el több fáradtságot szánok rá, még akár az sacd minősítést is megkapná! de mint írtam,ettől most a te kedvedért tekintettem el, hogy nehogy összevisszazavarodjál.
ámbár te egyértelműen nyilatkoztál arról, hogy ez mpeg (mert te vagy a mester), én kicsit komolyabban vizslatva ezt az anyagot tartom magam a #830-asomhoz és közben várom azt a hangjelenséget,amit beígértél tegnap estefelé. -
#842 ilyet félálomban és féllábon állva is bármikor el lehet készíteni.
no való igaz trükkös, de leleplezhető
figyelmetlenséged kissé kezd fárasztani kolléga így éjfél táján
de azért ajánlom figyelmedbe ismét az első igazi szakvéleményt a témáról,
..mert sajnos minden egyéb csak felesleges fecsegés
hát igen: zephyr bácsi megmondta -
#841 éééés???!!
most ugye csak viccelsz mester! ugye tudod, hogy működik ez a progi?
hát pont így, figyi meg
ez egy színtiszta, nemegészen 2 szekundum alatt hekkelt 128as (és tényleg buta) mp3 a laboromból (vagy lavoromból,már ne is emléxem). lehet elemezgetni meg análizélni.....a hangzást direkt nem manipuláltam és egyéb véglegesen eltüntető dolgokat sem alkalmaztam, hogy élvezhesd mind a HQ-t,mind a tesztelés eredményét is.kirakhatod a képet ide is.
remélem a lényeget sikerül levenned ebből a projektből is.
sok sikert.
meg jó éjt.
-
#840 ...remélem, itt a hq-ban!? -
#839 na és hol lesz a buli kolléga? -
#838 Hali!
Mostanában nincs időm fórumozni.kilenc éve nem álltam a lemezjátszók mögé,s erre megkértek rá,hogy a régi szép emlékekre való tekintettel tartsak egy igazi retro party-t.80s 90s évkből.a korosztály 25-40 közt lesz Kb300-400 fővel.ráadásul szabadtérben.most legalább kiporolom a kilenc éve pincében pihenő ládákat és erősítőket. -
#837 itt az ideje egy kis zenélésnek. egy nagyon kellemes kis maxit hoztam ma nektek. aki nem ismerné még:
lossless jelszó nélkül :) -
#836 na egye fene szlafko kolléga..ha már feltöltötted
megtisztelhetnél egy jelszóval is
esetleg megsasolom azt a chilly "opust"
ha ez is saját up, akkor csekkolnom felesleges is -
#835 köszönet kolléga. szokás szerint kiváló anyag -
#834 -
#833 úgy látom gyerekek itt a második...
figyeled zsoltford kolléga
...tű a szénakazalban.. -
#832 hali tgolyó rég láttalak. most retróverseny van, vagy mi
hirtelen ez került elő, de biztos akadna még valahol...
-
#831 Hali! Sziasztok!
Nekem anno csak egy Unitra Aria tipusu készülékem volt.erősítő nem volt benne.mikor megláttam a fotód,rögtön lefutottam a pincébe ,s hatalmas keresésbe kezdtem,majd megleltem az egyik polcon.A mai napig van belőle 9db echte original csomagolásban:
-
#830 úgy látom,mintha te direkt játszanád az értettlent vagy csak nem akarod felfogni, hogy nem lehet egyértelmű mindenre igent vagy nemet mondani. gondolom visszább biztosan nem olvastál a hasonló sztorik tárgyalgatásában.
ha szavaztatni fogod,akkor a többségnek hiszel majd és megbékélsz (akik vagy szakértők vagy nem)?!
persze én sem vagyok szaki, de ez a minta csak a kinézete alapján inkább mpeg, de apróbb részeiben is látva pár dologban közelebb húz azon wavek felé (ha azt mondjuk, hogy wav),melyek abba a kategóriába tartoznak,amit úgy hívunk (nagyon) szarul maszterelt!
válaszd ki a kettőből, te melyik tudatában lennél boldog és legyen az!
hogy ez CDDA az csak attól függ, hogy gyári cédéről való-e (ezt megállapítani nem lehet-igaz a te progid ezzel jelzi az "eredetiségét", de ez nem a forrásra utal), mert látatlanban akár lehet bakelitról vagy DATról vagy a Holdról is, de legyen akárhonnan is, ha ez egy eredeti wav, akkor nagyon nem gratulálnék annak a hangmérnöknek vagy stúdiósnak,aki ezt ebben a formában útjára engedte.
-
vinylbakker #829 Hello Everybody!
És itt van a cdda vagy mpeg kérdésemben a harmadik láncszem vagyis maga az áldozat amiről a spectrumkép illetve a frekvencia ábra készült.
Elnézést kérek mindenkitől egy hangmérnöki véleményre vártam ezidáig,de ez egyéb okok miatt elmaradt
Tehát akkor a kérdés illetve kérés ugyanaz cdda vagy mpeg?? (azon kollégák segítségét is szívesen látom akik fülre is megtudják állapítani)
Ismételten köszönöm mindenki segítségét
Üdv:
VB -
#828 Hi!
Én kérek pass-t szlafko kolléga!
Előre is köszönöm! -
#827 itt... -
szlafko #826 két mjuzika .
Chilly - Simply A Love Song
Manfred Mann's Earth Band - No Guarantee
Az elsőt nem győzik non-stop feldolgozni, de az eredeti eddig a legtutibb (szerintem), a másik legalább ekkora favorit.
Bár lehet kevesebben ismerik, ez írhatjuk a válogatás albumok számlájára.
Persze mindkettő wav.
Igazodva a fórumhoz jelszó: priviben (már ha érdekel valakit)
pack
-
#825 ja, részemről biztosan semmilyen programot nem kedveltettem meg veled. ha rám hallgatsz,akkor fenntartásokkal használod, és hogy miért és hogyan,azt már jóval korábban részleteztem. -
#824 ezt rosszul látod, a két minta egyáltalán nem hasonlít egymásra (mint ahogy te hiszed gondolod vagy látod), legfeljebb laikus szemmel, míg az előző (a korábban állásfoglalt) párunk számára egyértelmű, addig a tied pont nem az, és ezt ecseteltük is.
a két jellemző adat egyébként általában elégséges eredményt hozhat (ha az adatokból egyértelművé lehet tenni valamit), de te biztosat akartál,ahhoz ez meg jelen mintáddal épp nem segített, mert benne van abban a hibaszázalékban, ami miatt nem olyan egyszerű. a valós hangminta meg nem azért kell ilyen esetben, hogy meghallgassam, hanem hogy más módszerrel is megnézzem, esetleg részletesebb spektrum vagy frekitérképet lássak.
-
#823 ja bocs, csak később olvastam, akkor az előző kérésem tárgytalan. -
#822 szerintem jó úton haladsz!
úgy 100-200ezer forintos beruházással egész tűrhető hangképet hallhatnál (persze a helyi akusztikai adotságokat nem ismerem, az még kakukktojás lehet) -
#821 ezt megsasolnám, ha dobsz egy jelszót, ugyanis ez a szám nekem is megvan,anno még cédéről! -
#820 günter version -
#819 De majd csak holnap. Elteszem magam, mert alig 5 óra múlva vár a gálya. No meg a malackáim. Szép álmokat HQ Mesterek!