71
-
JoinR #71 1,22" floppy rulz -
dez #70 (Már ha az a 70-es Verbatim nem hamis.) -
dez #69 Egyébként meg nem reklámoznám, hogy olyan zsugori vagy, hogy inkább 40Ft-ért veszel szart, ami pár hónap múlva tönkremegy, mint jót 70-ért. :P -
dez #68 Felbontás mond valamit? -
dez #67 Azt is elárulnád, hogy Abu85 #9-es hsz-ének mi köze a te #30-asodhoz? Mert az eddig nem derült ki... -
god25 #66 Max, ha 40Ft-ért vehetek nyers blur-ray-t, mint DVD-t. Egyébként xarok az "extra" minőségére, amikor avi filmeket nézek. -
palm pilot #65 #30 -
palm pilot #64 Tudod mi az? Olyan kis doboz, amire felmásolhatod a warez cuccaidat. -
dez #63 A kérdésre meg, hogy hol volt itt szó vinyókról, benyögöd a #9-et, amiben szó nem volt vinyókról, pusztán a HD_DVD vs. BD kérdésről.
Ergo az #50-es hsz-ed semmivel sem volt jobb az én #53-asomnál.
Vágod? -
dez #62 Neked volt? Egy olyan "lenne ha"-n kívül, aminek jelenleg semmi köze a valósághoz?
És akkor jösz holmi vinyókkal... -
palm pilot #61 Inkább mosd ki a pofád wc kefével! -
palm pilot #60 Volt ennek olyan? -
palm pilot #59 cigány -
dez #58 Nem én fogytam ki az érvekből, hanem akinek válaszoltam - az ő hsz-ének pofátlanságához illő stílusban. -
dez #57 Ne viccelj már. A HTPC jellemzően egy kisebb méretű, csendes, nem túl nagy teljesítményű gép (*), ami viszont le tud játszani videós anyagokat (**), audiót, de emellett azért lehet vele webezni, fórumozni, kisebb programokat futtatni, stb.
256 MB (main mem, ami mellett van 256 VRAM is) nem túl sok, de ne felejtsük el, hogy itt nem WindowsXP-t, főleg nem Vistát kell futtatni, és és virtuális memóriakezelés is van (ugyancsak nem Windows módra működő).
* Ami a Cell általános magja (PPE) önmagában nem túl nagy teljesítményű, kb. egy hozzá képest fele órajelű, azaz 1.5 GHz-es A64-nek felel meg. (Most hagyjuk a korábbi butácska tesztelési próbálkozásokat, ahol egyszálas teszteket futtattak, holott bedrótozottan 2 szál futtatására van kialakítva ez a mag.) Mellesleg egy teljes értékű AltiVec is van itt, ugyancsak 2 szálas működést támogatva (megduplázott regiszterkészlettel), így a SIMD-es kódok esetén nagyobb teljesítmény adódik. Emellett lassan szivárognak az SPE-ket is használó programok.
** Ezt HTPC-ben jellemzően a GPU-ba épített videodekóder végzi el, mert amúgy komoly proci kellene hozzá HD-s anyagoknál, főleg h.264. A PS3 GPU-ja (~GF7900) csak mpeg2-es gyorsítást tud, azonban a Cellre optimizált dekóder filterek (ezek is készülnek) elvisznek bármit. -
#56 Kifogyott az érvekből. :D -
#55 uhh ezen felröhögtem :D -
Doktor Kotász #54 "Hmmm.
Legalább van még egy kis időnk, hogy átkonvertáljuk kedvenc filmjeinket ...na de mivel is ???"
Minek konvertálnád át???
A DVD-t a BD lejátsza... -
dez #53 Anyád. -
#52 irodai pc-t inkabb, mint HTPC-t
utobbira TELJESEN ALKALMATLAN -
Adamul #51 Szerintem felesleges így leírni a dvdt, még cdt is sokan használnak a mai napig, és a dvd már elérhető árúvá vált manapság, a következő lépés a dupla rétegű lehetne szerintem... -
palm pilot #50 #9 -
dez #49 Te se fogod feladni az állandó csúsztatást, már látom.
7900, ember. Jaj, a DX10-es dolgokat nem tudja a GPU, húha...
DX9-ben viszont ez is tud azért szépen. Elég jó grafikát lehet kihozni már ebből is, és tudod konzolon nem minden a grafika. Megfelelő történettel elég jó dolgokat lehet összehozni. Akár a PC-n megszokottnál jóval ütősebb fizikával, és más érdekes feladatokat is rábízhatnak majd a Cellre. Ja, hogy te annyira utálod ez utóbbit (is), hogy gondolni sem akarsz rá.
ps. nem a digitálisság teszi a jó hangot, erről még nem hallottál? (Nem mintha a HDMI nem tudná.) -
dez #48 Irodai PC-t talán nem, de egy HTPC-t igen. -
dez #47 A hozzászólás melyik részét is ajánlgatod itt újbóli elvolvasásra?
Azt írtam, "60k körül", talán neked kellene figyelmesebben olvasnod.
Boltban is van 71k-ért 6x SL, 4x DL író.
HD_DVD író hol is van?
-
kvp #46 "Na igen, de nem sokkal drágábban lehet kapni ps3mat, ami linuxal kivált egy pct"
Manapsag egy irodai pc-be 256MB ram-ot tenni szerintem merenylet. Meg az asus eee pc-ben (ami alapvetoen kisgyerekeknek keszult) is sokkal tobb memoria van. A jatekkinalatrol meg csak annyit, hogy se egy mmorpg, se egy rendes strategia. Az elavult gf6900-as videokartyarol ne is beszeljunk. Ez kb. egy 60 ezres hasznalt pc szinvonala.
A full hd tv-k elterjedtsegerol meg annyit, hogy en is egy 51 centis 1200p-s tv-t/monitort hasznalok, es osszesen 60e korul volt, bar az igaz hogy egy noname samsung es kulon kellett hozza digitalis hangrendszert venni. Ehhez kepest sok ember meregdraga 768p-s hd ready tv-n konzolozik analog csatlakozassal es kis sztereo hangafallal. -
palm pilot #45 Na, azért a linux + openoffice az notepad helyett megfelel, de azért ne hasonlítgassuk már az ms office-hoz... -
#44 Na igen, de nem sokkal drágábban lehet kapni ps3mat, ami linuxal kivált egy pct (a ps játékok a pc játékokat, a linux meg egy irodai pct). -
palm pilot #43 Ja, a bluray meg drágább mint a vinyó... És? Olvasd már el mit is írt Abu85!
A 60k-s cucc (ami 62-63k), az csak 1 rétegűt tud írni, azt is lassan. A 2 rétegűt író Gianninál is 70k, boltban meg +pofátlanság. -
palm pilot #42 Milyen ps3? Ez egy mezei asztali lejátszó. -
dez #41 Ha anyámnak töke lenne, az apám lenne...
A valóság az az, hogy az írható HD_DVD lemezek drágábbak, mint a BD-sek, legalábbis GB-ra számolva. A PC-s HD_DVD írók meg sehol sincsenek.
BD írók meg már több, mint egy éve itthon is kaphatók, és egyre olcsóbbak, már 60k körül van. link -
dez #40 Ma már jóval több. Gyorsan változnak a dolgok. -
dez #39 Ja bocs, az itt említett 1366x768-asban vinyó is van, anélkül 200k körül vannak a 94-esek. -
dez #38 Mikor nézted utoljára, egy éve? Már van egy csomó full HD-s. Csak éppen 1m alatt csak annak érdemes ilyet venni, aki elég közelről nézi...
És nem is 2x-es áron. Itt pl. 240k egy 94cm-es 1366x768-as, és 260k egy ugyanekkora full HD-s. (Van egy full HD-s 82cm-es is, de nem sok értelme van, főleg az árát nézve.) link (Csak azért linkelem ezt, mert ez volt éppen kéznél.) -
dez #37 Ez mindenre igaz. -
dez #36 Nem azt írtam, hogy érdemes megvenni, csak példa volt arra, hogy van a PS3-nál olcsóbb lejátszó. -
#35 Na jó, de az mégiscsak egy ps3. -
palm pilot #34 88k az egy vicc. Annyiért már írót is veszel (pc-be). -
palm pilot #33 Kereslet az most is van, csak nem ennyiért. Mint a fenti cikkből kiderül, a mezei dvd is csak akkor kell a népnek ha hugyé-fosé van, nem más a helyzet a blurayyel se. -
palm pilot #32 Átkonvertálni? Azt meg minek. Letöltöd hd minőségben bármelyiket.