71
-
palm pilot #31 Hát igen, ha lenne mondjuk 20-30k-s HDDVD író, meg max 1000 Ft-os lemez hozzá, akkar akár a paldóról felkelve is szarrá verhetné a blurayt. -
palm pilot #30 A DVD már most is halott, csak még nem tud róla. A Bluray meg 70k-s íróval és 5k-s lemezekkel nyilván nem lesz népszerű. De mivel a vinyóknak a padlón van az ára, jelenleg senkit se érdekel hogy dvd-t vagy blurayt nem vesz. -
#29 Kit érdekel, a lényeg, hogy ha éjszakai tvműsort szeretnék nézni, nem kell fennmaradni. Arra jó. -
WoodrowWilson #28 Valószínűleg látott, de a probléma az, hogy kb a kínálat 5%-a full hd. -
#27 Vagy nem láttál még FULL HD TV-t pedig van. Igaz lakásokban nem hiszem hogy sok lenne, de boltokban akad. -
trogi #26 Érdekes dolog az is, hogy a tévégyártók nem tudnak 1920x1080-as tévéket gyártani, mind csak az 1366x768-at (asszem) nyomatja. Vagy csak Mo-on pörgetik ki a fölös készletet?
Nem gondolom úgy, hogy a két felbontás közötti 2x-es nagyságnak árban is meg kellene jelennie. Ez sima mókusvakítás, s a kismókusok meg is eszik.
A felkonvertálás, ha hasonló elven működik, mint egyes rajzprogiknál, akkor szart sem ér a dolog, megint csak mókusvakítás.
Amúgy amíg nem terjed el a HD tévé/monitor/projektor, addig szerintem nincs különösebb értelme blúréjbe feccölni a pénzt. Akinek pedig van erre fölös pénze, az úgyis megveszi, hisz másra nem akarja elkölteni. -
#25 tévedtem, 1.0ás profilra képes :DDDD
korszerű kis gép, igy 2008 tavaszán -
#24 jah, amugy usában a lejátszo 300$ volt és még 5 filmet is kapsz hozzá...
kint 48k, itthon 88k ... istenem, hülye azért nem vagyok :( -
#23 it's a sony (shit!!!!)
2-3 perc alatt indul el rajta egy komolyabb extrákkal rendelkező film! vicc ???
ráadásul tudtommal 1.1-es profilt tud, nemtom ez később nem válik e hátrányára...
ennyiért inkább vennék egy ps3-at (és a sony terve máris beválna, hiszen erre az elhatározásra épitenek ők is...)
amig nincs kinai lejátszo, addig a BD kuka szabvány -
duke #22 szerintem manapsag az olcso vinyok es pendrivok koraban mar nincs tul nagy jeletonseguk a lemez formatumoknak.Legfejebb biztonsagi mentesnek lehet hasznalni.Az adatokat legtobben ugyis vinyon taroljak,ha valamit vinni kell,akkor meg pendriven viszik. -
dez #21 Szuper, hogy az alapfunkcióját el tudja végezni 100-150x. De ennyiben nem merül ki a minőség. Milyen minőségben teszi mindezt? Milyen minőségű az írás? Milyen minőségűek az analóg kimenetek? Van-e rajta HDMI? Tud-e valóban jó minőségű upscale-t? Stb. Stb. -
#20 Én kb egy éve vettem dvd felvevőt 24 ezerért a tesckóban, heti 2-3szor veszem fel az esti műsort újraírható lemezre az animaxról, elég jól működik. -
dez #19 A 6000-es a legdzsunkább, azért nem ahhoz kellene hasonlítani.
Egy minőségibb DVD lejátszó 16-25 között van most is.
Persze tény, hogy túl sok az a 88k. Azonos minőséget feltételezve kb. a fele-harmada lenne reális.
Mindenesetre állítólag jövő évtől a kisebb gyártók is kapnak licencet, azok olcsóbbak lesznek. -
#18 Na igen, de még mindít több mint tízszerese a 6000nek (igaz az linuxal kb mindenre jó) -
dez #17 Éppenséggel a Sony 88k az MM-ben: link
(Csak mert épp most láttam.) És szerintem nem ez a legolcsóbb. -
dez #16 Sőt, ez még nem is feltétlezés volt, csak egy lehetőség. -
dez #15 Nana. Azért talán nem kellene tényként továbbadni PPeter feltételezéseit.
És csak kis darabszámnál mondható el ez a nagyságrend dolog is, mivel olyankor kevés lemezen oszlik szét az új gép ára. Ipari méretekben elenyészővé válik, és máris nem drágább, vagy alig. Még most is olcsóbb a Blu-ray lemez ára GB-ra számolva.
A Sony év végére ígért dolgokat, de nem azt, hogy hipp-hopp leváltja a Blu-ray a DVD-t. Jelenleg tényleg ők gyártják a műsoros lemezek nagy részét, de ha nagyobb lesz a kereslet, akkor mások is beszállnak. (Írhatót meg most is több nagy cég gyárt.) -
dez #14 Nem érzed az ellentmondást? Éppen azért mennek tönkre olyan könnyen a DVD meghajtók, mert már túl olcsók, fillérekből rakják össze őket, és olyanok is. -
#13 Ha-ha-ha, aztán mit kezdenek a licenc-el? Nem kell senkinek ha már az összes nagyvállalat szerződést kötött a Sonyval, pl. Microsoft az Xbox Blu-Ray implementációról. -
#12 kicsit túlbonyolítod szerintem:D
ConvertXtoDVD
megnyitod avit, rányomsz a startra
csinál menüt, hangsávot, részeket és kiírja dvdre -
#11 Hát, az azért eléggé segíti a br terjedését, hogy benne van a playstation3ban. Szerintem inkább olyan 2010-ben már elég jól el lesz terjedve. Bár már 6000 forint egy dvd lejátszó, 90000 felett van a ps3, röhej, hogy nincs annál olcsóbb br lejátszó. -
Su0my #10 biza biza!
Remélem bele is bukik a sony, bár régebben komáltam a dolgaikat.
Amúgy valszeg nem lesz pálfordulás az ügyben, de azért pojéntos lenne
cateran jól beégtél amúgy... mondjuk az igaz, hogy gáz, hogy itthon csak sg van, meg ph.. jó lenne, ha lennének mélyebb cikkeket prezentáló, nem csak sajtóközleményeket fordító oldalak itthon -
Abu85 #9 Már miért szűnt volna meg? A DVD forum-tól lehet továbbra is licenszeket venni.
Több ODD gyártóban is felmerült már, hogy ha a DVD Forum leviszi a licenszdíjakat akkor jóárasítják a HD-DVD írókat és az írható médiákat. Gyártás szempontjából pedig a HD-DVD nagyságrendekkel olcsóbb a Blu-Ray-nél.
Arról nem is beszélve, hogy a Sony nagyon nem ezt a helyzetet ígérte a filmiparnak. Konkrétan azt mondta, hogy ha a Blu-Ray mellé állnak akkor nagyon meg fog nőni a HD médiák eladása. Ez a legutóbbi negyedévben 2%-os növekedés volt ami csúnyán alulmúlja a beígért adatokat. A Sonynak még az is gáz, hogy az ígéreteknek megfelelő Blu-Ray mennyiséget valószínűleg le sem tudja majd gyártani év végére.
Az IDC előrejelzései elég szomorú képet festenek. Nyilván az elemzések arra az esetre történtek, hogy a Blu-Ray nem lesz dobva a filmstúdiók által. Szvsz azonban símán előfordulhat, hogy ha a várt eredményeket nem teljesíti a Sony (márpedig valószínűleg az ígéreteik töredékét sem lesznek, majd képesek felmutatni a drágák), akkor eldobják a győztes Blu-Ray formátumot, és más lehetőséget keresnek majd a HD médiák forgalmazására. -
cateran #8 Fogadunk,hogy nem?:) (eléggé kicsi az esélye 1 megszünt formátumnak,hogy elterjedjen) -
Abu85 #7 VAlszeg a HD-DVD hamarabb betőr a PC-s felhasználókhoz. Adat kiírás szempontjából 1-2 éven belül leválthatja a HD-DVD a DVD-t. -
djw #6 amikor megjelentek a DVD-írók akkor is ki lehetett volna írni a winyót 2-3 olyanra ;-) -
#5 Gyakorlatilag minden ki van írva dvd-re....ami nem....az a gépen van.
A boltban....oké....a vett dvd filmekre gondoltam.Azokat nem fogja tudni lejátszani...igaz ? -
Shadow041 #4 ha dvd-re kell konvertálni az avi-t akkor virtualdub frameserver + cce sp2
dvd menu: dvd-lab pro
hang: avi-rol az 5.1 demux virtualdub mod-dal
subs: azt subtitle workshoppal assszem, sub-ba vagy nem is tudom mibe
viszont én még nem láttam blu-ray/hd dvd author progit -
#3 Hmmm.
Legalább van még egy kis időnk, hogy átkonvertáljuk kedvenc filmjeinket ...na de mivel is ??? -
Ferrer #2 Azért az durva, hogy az egész winyómat ki tudnám két ilyenre írni :) -
#1 Amíg a DVD árszintjét meg nem közelíti addig én nem fogok ilyen szart venni. A DVD meghajtók sem bírnak ki már két évet sem, úgy hogy alig használja az ember. RÖHEJ!