2012-ig tartja magát a DVD

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szuper, hogy az alapfunkcióját el tudja végezni 100-150x. De ennyiben nem merül ki a minõség. Milyen minõségben teszi mindezt? Milyen minõségû az írás? Milyen minõségûek az analóg kimenetek? Van-e rajta HDMI? Tud-e valóban jó minõségû upscale-t? Stb. Stb.

zola2000
Én kb egy éve vettem dvd felvevõt 24 ezerért a tesckóban, heti 2-3szor veszem fel az esti mûsort újraírható lemezre az animaxról, elég jól mûködik.

A

A 6000-es a legdzsunkább, azért nem ahhoz kellene hasonlítani.
Egy minõségibb DVD lejátszó 16-25 között van most is.
Persze tény, hogy túl sok az a 88k. Azonos minõséget feltételezve kb. a fele-harmada lenne reális.
Mindenesetre állítólag jövõ évtõl a kisebb gyártók is kapnak licencet, azok olcsóbbak lesznek.

zola2000
Na igen, de még mindít több mint tízszerese a 6000nek (igaz az linuxal kb mindenre jó)

A

Éppenséggel a Sony 88k az MM-ben: link
(Csak mert épp most láttam.) És szerintem nem ez a legolcsóbb.

Sõt, ez még nem is feltétlezés volt, csak egy lehetõség.

Nana. Azért talán nem kellene tényként továbbadni PPeter feltételezéseit.
És csak kis darabszámnál mondható el ez a nagyságrend dolog is, mivel olyankor kevés lemezen oszlik szét az új gép ára. Ipari méretekben elenyészõvé válik, és máris nem drágább, vagy alig. Még most is olcsóbb a Blu-ray lemez ára GB-ra számolva.
A Sony év végére ígért dolgokat, de nem azt, hogy hipp-hopp leváltja a Blu-ray a DVD-t. Jelenleg tényleg õk gyártják a mûsoros lemezek nagy részét, de ha nagyobb lesz a kereslet, akkor mások is beszállnak. (Írhatót meg most is több nagy cég gyárt.)

Nem érzed az ellentmondást? Éppen azért mennek tönkre olyan könnyen a DVD meghajtók, mert már túl olcsók, fillérekbõl rakják össze õket, és olyanok is.

Narxis
Ha-ha-ha, aztán mit kezdenek a licenc-el? Nem kell senkinek ha már az összes nagyvállalat szerzõdést kötött a Sonyval, pl. Microsoft az Xbox Blu-Ray implementációról.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

passatgt
kicsit túlbonyolítod szerintem😄

ConvertXtoDVD

megnyitod avit, rányomsz a startra
csinál menüt, hangsávot, részeket és kiírja dvdre<#wow3>

zola2000
Hát, az azért eléggé segíti a br terjedését, hogy benne van a playstation3ban. Szerintem inkább olyan 2010-ben már elég jól el lesz terjedve. Bár már 6000 forint egy dvd lejátszó, 90000 felett van a ps3, röhej, hogy nincs annál olcsóbb br lejátszó.

A

biza biza!

Remélem bele is bukik a sony, bár régebben komáltam a dolgaikat.

Amúgy valszeg nem lesz pálfordulás az ügyben, de azért pojéntos lenne

cateran jól beégtél amúgy... mondjuk az igaz, hogy gáz, hogy itthon csak sg van, meg ph.. jó lenne, ha lennének mélyebb cikkeket prezentáló, nem csak sajtóközleményeket fordító oldalak itthon

Blackmail the Universe

Már miért szûnt volna meg? A DVD forum-tól lehet továbbra is licenszeket venni.
Több ODD gyártóban is felmerült már, hogy ha a DVD Forum leviszi a licenszdíjakat akkor jóárasítják a HD-DVD írókat és az írható médiákat. Gyártás szempontjából pedig a HD-DVD nagyságrendekkel olcsóbb a Blu-Ray-nél.

Arról nem is beszélve, hogy a Sony nagyon nem ezt a helyzetet ígérte a filmiparnak. Konkrétan azt mondta, hogy ha a Blu-Ray mellé állnak akkor nagyon meg fog nõni a HD médiák eladása. Ez a legutóbbi negyedévben 2%-os növekedés volt ami csúnyán alulmúlja a beígért adatokat. A Sonynak még az is gáz, hogy az ígéreteknek megfelelõ Blu-Ray mennyiséget valószínûleg le sem tudja majd gyártani év végére.

Az IDC elõrejelzései elég szomorú képet festenek. Nyilván az elemzések arra az esetre történtek, hogy a Blu-Ray nem lesz dobva a filmstúdiók által. Szvsz azonban símán elõfordulhat, hogy ha a várt eredményeket nem teljesíti a Sony (márpedig valószínûleg az ígéreteik töredékét sem lesznek, majd képesek felmutatni a drágák), akkor eldobják a gyõztes Blu-Ray formátumot, és más lehetõséget keresnek majd a HD médiák forgalmazására.

Fogadunk,hogy nem?😊 (eléggé kicsi az esélye 1 megszünt formátumnak,hogy elterjedjen)
VAlszeg a HD-DVD hamarabb betõr a PC-s felhasználókhoz. Adat kiírás szempontjából 1-2 éven belül leválthatja a HD-DVD a DVD-t.

amikor megjelentek a DVD-írók akkor is ki lehetett volna írni a winyót 2-3 olyanra ;-)
birdo
Gyakorlatilag minden ki van írva dvd-re....ami nem....az a gépen van.
A boltban....oké....a vett dvd filmekre gondoltam.Azokat nem fogja tudni lejátszani...igaz ?

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

ha dvd-re kell konvertálni az avi-t akkor virtualdub frameserver + cce sp2
dvd menu: dvd-lab pro
hang: avi-rol az 5.1 demux virtualdub mod-dal
subs: azt subtitle workshoppal assszem, sub-ba vagy nem is tudom mibe

viszont én még nem láttam blu-ray/hd dvd author progit

ABIT NF7, AMD Athlon XP 2400+ @ 2Ghz, ATI R9200Pro 256Mb, 2x512Mb Kingston DDR 400Mhz@266Mhz, 15Gb Maxtor 5400RPM 2Mb, 120Gb Maxtor 7200RPM 2Mb, Nec ND-4550a, LeadTek WF TV2000XP Expert TV-Tuner

birdo
Hmmm.
Legalább van még egy kis idõnk, hogy átkonvertáljuk kedvenc filmjeinket ...na de mivel is ???

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Azért az durva, hogy az egész winyómat ki tudnám két ilyenre írni 😊

LZ forever

Molnibalage
Amíg a DVD árszintjét meg nem közelíti addig én nem fogok ilyen szart venni. A DVD meghajtók sem bírnak ki már két évet sem, úgy hogy alig használja az ember. RÖHEJ!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

← ElőzőOldal 2 / 2