458
Ki mit tud a hivatásos katonaságról.
-
#97 jelentkezz, max nem jelensz meg. -
#96 Hát gyorsan át kell gondolnom,mert Február 15-e a jelentkezési határidő.
Nemtudom nem kérdeztem meg mennyi lehet a minimum,de szerintem még a hármas átlag lehet belefér.
Az a baj,hogy én még a tűzoltósághoz is beszeretnék kerülni,és jövőhéten lesz az egészségügyi felmérés,addig meg nem jelenzkezek sehová.Ha az nem jönne össze,akkor marad a katonaság. -
#95 szerintem alapból kezdj szentendrével, mert ott legalább tanulsz valamit, (pl ha vmi elfekvő alakulathoz kerülnél, alig látnál fegyvert), na meg magasabb rang, több illetmény, és senkinek a jóindulatára nem kell várnod, hogy beajánljanak továbbképzésre.
egyébként a minimum mennyi szentendrére? meséld már el az infóidat:) -
#94 Nekem átlag 4-es volt az érettségim,arra aztmondta a csávó,hogy bőven jó.
-
#93 kb mien átlaggal fesznek fel oda Szentendrére?? -
#92 Azt megtudod mondani,hogy ha belevágok a Hivatásos katonaságba,közben el tudom végezni ezt a Tiszthelyettesi szakiskolát Szentendrén?Vagy inkább kezdjek egyből Szentendrén? -
#91 Köszi a gyors választ,pont most küldtek e-mailt a toborzó irodától ezzel kapcsolatban:) -
#90 attól függ, milyen katona akarsz lenni. támogatóknál nem kizáró ok. de menj be egy toborzó irodába, ők naprakészek. -
#89 Sziasztok!
Szeretnék katonának jelentkezni,de nem tudom belevágjak-e,mert kontaklencsét hordok.A Tűzoltósághoz ez miatt nem kerültem be.A katonaságnál is kizáró ok ez? -
Thanatos #88 ált iq tesztekben ami "matekos" feladat, az se matek valójában, szóval nem 4 jegyű számból kell fejben gyököt vonni, hanem ilyen találd ki mi a sorban a következő, meg hasonlok, semmivel se nehezebb mint amikor kockákat meg pöttyöket pakolnak ki elég hasonló céllal, szóval nem számolgatni kell, hanem bizonyos mintákra rájönni azonosságokat meglátni vagy hasonlok, hány éves a kapitány jellegű feladat is lehet de igazából azokat is ha jól átgondolod az se matek
igazából ilyen téren max a felvételitől félj inkább, szóval ha egy matek érettségi vagy matek felvételi megy akkor az iq teszt már fel se fog tünni... :) -
Pilutika #87 akkor valszeg belevágok ! :D világ életembe jó tanuló voltam, csak a matek ami a világért nem ment bele a fejembe ^^ -
Thanatos #86 hm nekem a müszeres mizéria nem volt még anno, meg a pontlevonás témát se mondták, csak hogy annyi idő van és pont
iq teszt meg nem matek, hivatalosan az iq-teszt lényege hogy az intelligenciát mérje műveltségtől és tanultságtól függetlenül, az már meg egy másik vita tárgya hogy mennyire alkalmas erre vagy mennyire nem :) -
#85 papíron zajlik.
az iq teszt meg valakinek nehéz, valakinek könnyű. képességeidtől függ. elsősorban nem a matekos dolgokra helyezik a hangsúlyt. -
Pilutika #84 és ezt számítógépen fog zajlanai? az iq teszt.nem tom engem mindenki ezzel szaratott hogy atom nehéz lesz.ráadásul sose voltam matek zseni. -
#83 3 részes pszichológiai vizsgálat:
a.: személyiség és iq-teszt, fél órát kapsz rá, azon túl pontlevonás.
b.:műszeres teszt: felvillan 10 db öt jegyű számsor egy pillanatra, és azután minél többet meg kell jegyezned, és leírnod. sorrend nem számít.
c.:motivációs felmérés.: szokásos kérdez-felelek. -
Thanatos #82 pont olyan mint bármilyen másik iq teszt... :)
szerintem nem kell ezen sokat agyalni, egyrészt nem nehéz, másrészt meg ez erősen olyan hogy ha nem vagy hülye úgyis megy, ha meg az lennél akkor úgyis esélytelen lenne, kb ennyi :) -
Pilutika #81 Sziasztok!
Engem elöszöris az érdekelne , hogy azon a pesi 2 teszten mire kell számítani?nem az erőnlétire vagyok kíváncsi hanem arra hogy hallottam hogy van egy matematiaki feladatokból álló iq teszt szerüség, és azt monták hogy annál szoktak a legtöbben elhasalni.nos engem az érdekelne hogy milyen jellegü az a teszt?esetleg van e olyan program a neten amivel egy kicsit lehet rá készülni? -
#80 a zrínyin?
azér az, hogy gyógyszert kell szedned rá, már necces lehet. ahogy a magas vérnyomás is. szerintem menj el egy toborzóirodába, beszélgetni ilyesmiről. -
WOLF3x6 #79 Annyira nem durva, 1 szem gyogyszert kell szednem minden este, igaz mostanaban szajspret is kell hasznalnom, de anelkul is jol vagyok.
Amugy ez a +4 diptria nem sok egy kicsit? Mert az en egy egesz nemtudommennyivel is eleg szarul latok...
Mindegy vegulis, meg van 2 evem, max marad a lezeres mutet, vagy nem lovesznek megyek. Habar ha jol hallottam mar nem fognak lovesz szakot inditani.
Nem lehet tudni vagy sejteni hogy 2 ev mulva milyen szakokat inditanak? -
#78 ha olyan durva allergiád van, hogy kimész a mezőre, és kb összeesel a rohamoktól, az jelenthet gondot, de egyébként nem kell mondani, és nem lesz baj belőle. -
#77 nem kell az orvosnak mondani se a lapra felírni max szedsz gyógyszert -
WOLF3x6 #76 Na ez jo hir, a szemuvegem 1,x diotrias, allergiat meg nem tudom pontosan, sok fanak a viragara, de a parlagfu is benne van, szal lehet csak ez a parlagfuves amit irtal. -
#75 allergia bizonyos esetekben lehet kizáró ok, persze nem parlagfüvesre kell gondolni.
a szemüveg ok +4 -2 dioptriáig. -
WOLF3x6 #74 Allergia es a szemuveg viselese egybol kizarja a katonasagba vonulast? Nem csak loveszet erdekelne, azt is hallottam hogy mostanaban fog indulni katonai-informatika szak is. -
#73 hát mivel idén érettségizek de tuti nem vennének fel a zrínyire azért lehet a kinizsi pál lesz még utána járok a dolgoknak -
#72 hát a zrínyin az első félévben kb azzal foglalkoznak csak, hogy meglegyen a jogsid, meg nyelv. kb ennyi. aztán van pár tárgy, ami más sulikban is, pl matek. de nagyrészt katonai témák: harcászat, hadtöri, vezetéstechnika, katonapszichológia, ilyesmik. 3. év után szakosodhatnál, hogy lövész, felderítő, egyéb akarsz e lenni.
egyébként igen, lőnek, és van önvédelmi oktatás, bár azt te választhatod. egy sportot kötelező csinálni, focizhatsz, kosarazhatsz, karatézhatsz, de akár lovagi játékosat is lehet játszani...:) -
#71 és pl miket tanulnak az ien katonai sulikban? pl lőnek meg önvédelmet tanulnak? -
#70 Ez elég dilettáns kijelentés volt. A legtöbb katona reméli, hogy soha nem kell megtenni. A normális Honvédelmi erő megteremtei ennek viszonylagos felételét, mert senki nem mer beléd kötni. -
#69 köszi hát oan jó tanuló nem vok hogy zmne-be menjek -
#68 én azt mondom. ha nem múltál el 22, próbáld meg szentendrén a kinizsi altisztképzőt. persze ha komolyan gondolod. ha jó tanuló voltál, akkor megpróbálhatod a zmne-t. -
Taki29 #67 Persze itt össze kell hasonlítani azzal , hogy a civil szférát most éppen sújtja a "gazdasági válság " és ennyi pénzt valahol szalag mellett kereshetsz meg több műszakban . Segéd munkásként meg nem biztos a jövedelmed .
A honvédség tisztességesen bejelent fizeti a TB-t meg van egy csomó olyan plusz amit nem biztos , hogy a civil világban megkapsz . Lásd "cafetéria" juttatások .
Az a biztos , hogy bevonulsz próbaidő alatt bármelyik fél felbonthatja a szerződést azonnali hatállyal (ez fél év ha jól tudom . ) Meglátod mi van odabent , ha tetszik maradsz , ha meg nem akkor elbúcsúzol . Ha kérdésed van akkor még írd meg ide , lehet hogy még benézek . :)
-
Taki29 #66 Szia !
A sok bába között elvész a gyerek . Azaz túl sok az információ .
A szerződéses katona 70 ezer forintot visz "haza" minimum . De ugye ez kezdő fizetés . Majd idővel növekedni fog , ha mondjuk sofőr vagy és az évenkénti osztályba soroló vizsgák által megszerezhető "akár" 5-6 ezer forint többlet , illetve még nagyon sok tényező, túlórák kifizetése, rendfokozati pótlék (hát eléggé lassú az előre lépés ) meg akármi . Szerintem max ha 110 ezer akkor már pontos az adat . -
#65 ezt magadnak kell eldöntened, te mit vársz a honvédségtől. -
#64 és szerintetek megéri bevonulni?? -
#63 itt a hetes részt nézd. -
#62 mennyit keres egy szerződéses katona?? -
#61 link -
#60 cikk -
#59 de, csak betéttel. -
#58 Lagzi Lajcsi nem fogja lefutni a 3200 métert 25 perc alatt sem" - magyarázza a legtipikusabb esetet Ignáth őrnagy."