27
-
Akuma #27 Van ebben igazság, meg inkább túlméretezett tápot írnak le, minthogy később újjal mutogassanak rájuk, mert a megvett ajánlott táppal nem ment, vagy fagyott a gép... -
Theodolit #26 nem tudom mit filoztok ezen a jajj hány wattot fog ez fogysztani problémán amit a gyártó ajánl az teljesen felesleges mennyiség....azért irják hogy a hülye gyerek a drágább tápot vegye mert jajj az áll itt.... -
sirpalee #25 hüJe
legközelebb akkor írj a témáról ha van róla fogalmad is. -
#24 Én láttam pár tesztet geometry shaderről(elég jó dolgokat lehet vele csinálni) nv, és ati kártyákon. Az nv-nek olyan szinten siralmasan megy a gs, hogy az hihetetlen (kb -75% fps-ben), még jó hogy ők irányítják a vkártya piacot, így csak akkor terjed el a gs- használata ha ők akarják, különben jónagy szívás lenne. Vagy a köv szériában már normálisan műxik? -
gkalcso #23 Értem én az iróniát. Nem azt mondom, hogy nem kell a teljesítmény, hanem azt, hogy ne fűtőtestet gyártsanak. Ahová bemegy 100/200W, annak egy jó része ki is jön hő formájában.
> ...ti...
Használom mindkét OS-t. A via meg nem játékra való, de gondolom ezt te is tudod.
-
gabor0315 #22 :D ott a pont -
Bagoly81 #21 és mivel fogunk rajta játszani? a kriziszen amit végig vittünk? játék kiadások terén rosszul álnak..... ti mivel fogtok rajta játszani?:D aknakeresönek jo a via is :D -
#20 Na ezaz, jöjjenek csak ki az újak a "régiek" pl 3870 x2 meg ezek meg olcsobbak lesznek DD, nekem csak jó, lecserélem a 3870 est egy x2 esre.. GPU Folding rulz!! -
gkalcso #19 A via alaplap fogyasztásában benne van a videókártya mellett a proci, memória, stb fogyasztása is. Érdekes, hogy egy régebbi csúcskategóriás kártya fogyasztása jóval nagyobb, mint egy újabb alapkártyáé, aminek hasonlóak a képességei.
palm pilot: 200W, hogy jól fusson egy játék - háát. -
dez #18 Cell vs. G80 @ ray-tracing -
dez #17 "(alig jobbak alalanos cpu-nak mint a cell spe-k)"
Tény, hogy adatbáziskezelésre és szövegszerkesztésre egyik sem az igazi (már az SPE-k a Cellben, szal nem a Power magra gondolok, az általános mag). De pl. ray-tracingben, amihez nagyobb rugalmasság kell, mint a szokásos GPU-s grafikához, de még nem annyi, mint a teljesen általános kódokhoz, nos még ebben is 5x gyorsabb a Cell, mint a G80. -
palm pilot #16 Sőt a DX35-üt se... És? -
palm pilot #15 Akkor futtasd az 1W-os VIA-n a Crysist! -
Kagemusha #14 Most komolyan: szép-szép a tökéletes képminőség, de érzésem szerint kezdenek átesni a lónak a túloldalára... -
who am I 7 #13 JAJA, szerintem VÁGD IS FEL AZ EREIDET: -
kvp #12 "csak tudod hogy van beleraknak egy rövidítést"
A jelenlegi nvidia kartyak nem tudjak a teljes dx10.2-es specifikaciot. A subpixel szintu mintavetelezes programozhatosaga tenyleg nem fontos, de a geometry shader-ek meg mindig sokkal kevesebbet tudnak, mint amire egy altalanos cpu-ban szukseg lenne, a matematikai precizitasrol nem is beszelve (egy cpu nem hibazhat 1-1 also bitet, mert visszahivjak, de a gpu-k idaig nagyon pontatlanok voltak). Ilyen szempontbol meg a gf9-es szeria is nagyon limitalt. (alig jobbak alalanos cpu-nak mint a cell spe-k) Ha vegre rendesen lehetne oket programozni, akkor meg tobb gyakorlati felhasznalasuk lenne. (pl. file ki/be tomorites gyorsitasa, tcp/ip offload, adatbaziskezeles vagy szabvanyos fizikai szimulacio /azaz lehetne direct physics/) -
kvp #11 "Akkor egy chip fogyasztása durván 100W körül lesz? Nem sok az egy kicsit? A viás alaplap 1W-os fogyasztásához képest mindenképpen. Mihez kell ennyi energia?"
A via alaplapban van egy (azaz 1) mag. Egy atlag nvida chipben (gf8800) van 128. Ehhez kepest csak 100-szor fogyaszt tobbet, koszonhetoen a jobb gyartastechnologianak. -
Aspirin #10 Nevetséges, hogy az nVidia kártyákon még most se lesz hangvezérlő a HDMI-hez. Pedig valamikor, amit az nForce2-be raktak az elég jó cucc volt... -
#9 csak tudod hogy van beleraknak egy rövidítést amit aztán előbb a játékok kezdenek használni aztán sok minden más, és végül kénytelenek lesznek megvenni a gamerek és akik dolgoznak játékokon, vagy modellezésel kapcsolatban... -
Aspirin #8 A Crysis 2 majd eldöcög ezeken is -
#7 Oltás. -
NKing #6 Ez most oltás akar lenni, hogy AMD 50-re és 70-re végződik, akkor nV 60-ra és 80-ra? XD -
#5 ebből is látszik, hogy csak lehúzás az egész, évek óta.
nem nyujtanak már sokkal nagyobb teljesítményt ezek a VGA-k, mint amennyivel többért akarják elpasszolni őket :) -
gkalcso #4 > az egychipes kártyákhoz 450 wattos tápot, a kétchipes variánsokhoz pedig 550 wattos tápot ajánlanak.
Akkor egy chip fogyasztása durván 100W körül lesz? Nem sok az egy kicsit? A viás alaplap 1W-os fogyasztásához képest mindenképpen. Mihez kell ennyi energia? -
GABOR16 #3 GDDR5 miatt a 4870 akkora sávszélet kap amivel így sem tudna majd mit kezdeni, 512bit csak feleslegesen növelné a költségeket... -
#2 Nem, de anyád.. Nem is tudom kijött-e a 9-es széria minden tagja, de már jön az új fejlesztés, Tyűha. -
szurop #1 256 bites a 4870? Nem 512 az véletlen?