21751
| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
#2417 Mint ha nem lenne nyilvánvaló hogy f1game, ahogy a hírek 90%a:) -
#2416 Nem mondja, hogy meg se kottyant a gépének?! Az lett volna szép, ha megkottyan. -
#2415 azért a forrást odaírhatnád totti... -
barcames #2414 soha nem lesz olyan játék amiben ne lennének hibák! (mindenben van hiba és ezt bármire értem)
amúgy meg nem is játszottál a játékkal 1 percet sem egy videót néztél meg ami még nem volt a végleges verzió!!!
jövőre minden benne lesz nyugi f1 2010-ben is benne lehetett volna a biztonsági autó a pódium a felvezető kör, de akkor nem szeptemberben jelent volna meg ha nem 2011 közepe felé ezt elmondták a fejlesztők is. -
IXEMGabeo #2413 szerintem nem rossz összegzés a lényeg ott van -
#2412 F1 szimulátoros szemmel 95%
Az iRacing fórum egyik tagja abba a szerencsés helyzetbe került, hogy kipróbálhatta a hamarosan megjelenő F1 2010-et. Véleménye nagyon bíztató, hiszen egy olyan ember ír igen figyelemreméltó dolgokat a Codemasters játékáról, aki komoly szimulátorosnak mondható, így igen nagy elvárásai vannak egy autós játékkal és annak realizmusával kapcsolatosan. Íme az arc rövid összefoglalója:
Pénteken kaptam meg a tesztpéldányomat és azonnal eltöltöttem a játékkal öt óra hosszát. Túl sok részletet nem fedhetek fel az embargó miatt, de azért néhány fontos észrevételemet közzéteszem.
1. Könnyeket fakasztó kinézet. Ez a legszexibb autóverseny játék, amihez valaha szerencsém volt. Mindent maximumra állítottam, 1920x1080, 4x-es élsimítás, és mindez a 3.8 hz-n ketyegő i5-ös procival, GTX 470-el és 8 giga DDR3-as RAM-al felszerelt gépemnek meg se kottyant, a F1 2010 remekül futott. Az eső effekt fenséges, de ami igazán durva a játékban, az a pályák. Olyannyira szép és részletes az egész, hogy néha elterelte a figyelmemet a versenyzésről.
2. Az autók vezetése nem annyira hardcore, mint az iRacing-ben. A kocsik hajlamosak megforogni, ha túl nagy gázzal igyekszünk ki egy kanyarból, ugyanakkor simán téphetsz a füvön akár 150 km/órás sebességgel. Már nem is számoltam, mennyiszer vágtam le a kanyarokat úgy, hogy közben picit sem vesztettem a tempómból. A Force Feedback effektek szintén nem olyan profik, mint az iRacing-ben, megteszi ugyan, de a iRacing-ben sokkal realisztikusabbak a különböző zökkenések visszacsatolásai.
3. A törésmodell meglehetősen elnéző. Néha úgy éreztem, mintha dodzsemeznék, annak ellenére, hogy meglehetősen gyakran kerültem közelebbi kapcsolatba más autókkal, megúsztam büntetések nélkül. Mindezt úgy, hogy a törésmodell teljesen be volt kapcsolva, a steward-rendszerrel együtt.
4. A hangok nagyszerűek. Az F1-es motorok sírása csodálatosra sikeredett, csakúgy, mint a környezeti hangok mindegyike.
5. Az AI brutálisan kemény. Amatőr fokozaton játszva eddig minden versenyen utolsó lettem, ami nagyon szokatlan.
6. Mindent egybevéve a játék fantasztikus mókát ad. A hardcore szimulátorosokban talán ellenszenvet fog szülni, hogy a füvön is lehet száguldani, illetve egyes kanyarok esetében simán át lehet azokon tépni, plusz még a büntetésmentes, más autók lezúzásának lehetősége sem lesz náluk egy jó pont, de a legtöbb virtuális versenyző számára ez nagyon jó lehet, hiszen a játék tényleg ad egy valószerű F1-es életérzést, valami olyasmit, amit úgy lehetne megfogalmazni, hogy egy olyan rakéta pilótája leszel, aminek van négy kereke.
Sokkal többet nem tudok mondani, de azt hiszem, az emberek várakozásait messzemenőkig hozni fogja a végleges változat. A játék most 95%-ban mondható hardcore szimulátornak, a teljességhez az kellene, hogy kiiktassák belőle az off-road száguldozást. Ez esetben az F1 2010 az iRacing fanok számára is kellemes szórakozást nyújthat. Remélem, hogy a közösség megtalálja a lehetőségét a moddolásnak, illetve maga a Codemasters rájön arra, hogy egy akár utólag, DLC formájában kiadandó Hardcore mód még nagyobb elismeréseket válthat ki. -
IXEMGabeo #2411 bocs nem akartam bunkó lenni, de a flexi, a felvezető kör tényleg felesleges, a SC az érdekes lenne, de az se baj, ha nem teszik bele...lényeg az, hogy F1 legyen és verseny igényes grafikával és reális nehézséggel -
IXEMGabeo #2410 lődd le magad...minek ezek a felesleges dolgok? -
#2409 Nyilván amit nem pakolnak bele, az majd jövőre lesz, de ezek nem túl fontos dolgok ami nélkül ne lehessen élni és maximálisan élvezni a játékot. -
hpnx9020 #2408 Mondjuk az arányokban is igazad van.Ha megjelent ki kell vesézni előtte hiába találgatunk. -
hpnx9020 #2407 Nem azt mondtam,hogy nem jó csak érdekes,hogy a hírek szerint majd a jövő éviben már minden fincsi lesz.Ugye anno a 2006 és a championship edition is együtt készült.Nyilván kétféle konfigurációra de azért ott is látszik,hogy ugyanazt lehet kicsit jobban is(nem a grafikára gondolok). -
#2406 Tőccsed le azt jóvan. A pozitív dolgokról meg feledkezz el ami úgy 95% (+) vs 5% (-) arányban állnak egymással. -
hpnx9020 #2405 Minél több videót nézek annál jobban csak a hibák jönnek elő.
A bukósisak plexijéről letéphető fólia.Váltáskor a kézmozgás.Monte Carlo-ban a kormányfordítási bénaság.A felvezető kör.A safety car.(ezelőtti konzoljátékokban f1 2002,f1 championship edition)majd mind benne van.Ezek ebből miért maradtak ki?Nem sokat adok a találgatásokra-videókra de nagyon kíváncsi leszek mire vártunk ennyit.Mint fogyasztó elvárok bizonyos szintet a pénzemért.Szerintem ez nem lesz az.De majd meglátjuk. -
rambozo #2404 McLaren szurkolóként nagyot röhögtem 3:18-nál . -
#2403 Akkor majd rátolsz brájtneszt:) -
#2402 Es ez most, hogy jon ide?!:) -
#2401 Elég sok különbség van a játék és a valóság között. Túl sötét minden a játékban... -
#2400 Ez így ebben a formában nem igaz:) -
barcames #2399 ha esőben rámész a kerékvetőre igaziból akkor nem maradsz a pályán... ez hiba benne -
#2398 Hamilton mellett üllő egyenes karral vezet az se komplett. :D -
#2397 Nagyon jó! :)))))))) -
#2396 ez kegyetlen XDDDD
Mennyit hülyülnek ezek lol xDDD
:D
Kanyar le vágások... x)
-------------------------------------------------------
Meg amikor a játék és a valóság váltakozik... hírtelen észre se vettem... de aztán igen.... élesebb és/vagy világosabb a kép és az elmosódás... sztem ennnyi!
Nagggyon faxa lett a game... Nagggyjon várom :D:D
-
#2395 -
Pitti #2394 Az megint más, hogy ezt az F1 2010 árkád valamit hogy vezeti Davidson. :)
Csak meg kell nézni pl Sutil hogy beszélt a játékról a gamescom-on illetve milyen arckifejezései voltak mikor játszott...
Úgyhogy teljesen mindegy hogy mivel játsza az ember billel paddal vagy kormánnyal, mindegyikkel ugyanúgy lehet majd élvezni.
GTA-t se játszotta senki kormánnyal, pedig abba is van fizika :) -
#2393 ezért bocsi véletlen volt... -
Pitti #2391 Perceken belül lesz az 1000km-es silverstoni LMS verseny befutója, ahol Anthony Davidson egy LMP1-es peugeot volánja mögött meg fogja nyerni, ha valakit érdekel hogy vezet Davidson kapcsoljon az eurosport-ra :)
-
#2390 egyszer se csúszott meg a kocsi, vagy valami korrigálás.. semmi:D -
#2389 Az régen volt és azok nagyon is kívántak többet... Nézd meg az alábbi videót, vagy egy balfasz játszik úgy a gamepaddal mint ha bill lenne, vagy billel tolja, de rossz nézni ahogy nincs semmi uralma a gép felett. -
#2388 Hát nem tudom, joy-paddal még sosem volt olyan érzésem mintha vezetnék.
Én gyerekkoromban minden autós játékot éveztem billel, Slick, Pitstop 1-2, RodKing, StuntCar, Grand Prix Circuit, TestDrive 1-2, Stunts, TheLastV8, Skidmarks, SuperCars, csak hogy PC-s játékokat még ne is említsek, és lehet jobban élveztem ezeket mint majd ezt fogom, ez majd kiderül.
Persze ez részben az én hibám is, öregszik az ember.. :D -
#2387 Persze hogy nem, csak éppen billel a szikrányi élvezete is odavész a vezetésnek... billel semmit sem tudsz csinálni, max bekapcsolni minden segítséget és had menjen helyetted a gép és még úgy is sután. -
#2386 Új vidi;) -
#2385 youtube videót hogy tuduk beilleszteni?
-
#2384 Maxx jobb időket lehet vele menni.
Élvezni a játékot, a vezetést, az nem ezen fog múlni. -
#2383 böff böff -
#2382 ugy született. -
IXEMGabeo #2381 2007/08 elejéig a Super Aguri versenyzője volt előtte tesztpilótája a Hondának, manapság pedig ugye ezen az F12010 projekten is dolgozik benne van a reklámozásban is -
#2380 ahhhha az VOLT:D:D -
#2379 Ha meg én akarok gonoszkodni, lehet ő is kb annyit játszott vele mint te vagy én... :)))))
-
IXEMGabeo #2378 ez komolyan a Davidson volt?:S elvileg neki hibátlanul kellene vezetni
Totti te meg ne legyél ego:D -
#2377 Ő is versenyző volt nem?Forma 1es?