21750
  • Ulvar
    Simraceway tagja vagyok elég hosszú hónapok óta. Te meg kurvára el vagy tévedve barátom :). Marha sok az idióta külföldi te marha gyors pilóta, csak versenyezni nem tud éppen. Hotlapozni faszán tud :). És érdekes hogy ha egy ranglistát csinálnánk ki vezetné :). (megsúgom magyarok). Neveket is szívesen mondok :). (és minden típusú versenyzésben, ovál, road, street, dirt road, rally).
  • Fritz Von...
    Ez egy nagyon normális hozzászólás. Biztos vagyok benne, hogy van közöd a játékszakmához, mert csak úgy lehet ilyet írni. :)

Én is megnéztem tegnap. Egyelőre csak kutyafuttában, medium beállításon, gombokkal. És mivel nem tudtam a megszokott helyre tenni a visszaváltást, ezért automata váltóval (hétvégére tervezem a kormány felszerelését). :)
    Eleinte féltem, hogy nagyon arcade lesz a játék. Én egy Geoff Crammond-szintű játékra vártam, és eleinte nem tetszett. Lotussal elsőre 7. lenni, a futamon meg 5. durva. De ez csak a medium miatt lehetett. Utána tesztelgettem a Civ5-öt, és mondom megyek még egy versenyt, rendes hosszú hétvégével. Ausztrália, időmérők. Megvolt az első etap, 17. helyen elsőre. Második szakaszban 8. hely, és egy buta hiba, 5 helyes rajtbüntetés. A legjobb 10ben pedig elkezdett esni, és ezért sikerült első helyre behozni a Lotust.
    A futamon szakadt. Hát én még ilyen esőt sehol nem láttam, a hangulata 2000% volt. A gépigénye normális, a játék hangulatos. Nem full szimulátor, de SZÓRAKOZTATÓ és JÁTÉK, ahogy a Codemasters mindig is csinálta. Megéri a pénzét!
  • Ulvar
    rFactorra nem valós adatok alapján dolgozták össze az F1 modok nagy részét mivel NEM F1 JÁTÉK sokak számára még nem esett le. Egy csapat dolgozott valós adatok alapján...CTDP csapata (2005/2006) A 2005be a Toyota csapat osztotta meg az adatokat és azok alapján készítették el a modot nyílván nem is abban az évben adták ki amikor még a valós évad futott. Na de mindegy.
  • Ulvar
    Szóval amelyiket legtöbb ember megveszi az lesz a legjobb szimulátor. Értem, fasza a logikád :D. Tehát az összes csapat aki az F1ben van szar szimulátorban ül mert az csak személyre gyártják...értem :D. Gratulálok! :DDD.
  • bakkerman
    kinek mi a kellemes autósjáték,ez is szubjektív. Ha van rá időm,akkor nekiülök a GTR-nek 100%-os versenytávval,és izzasztom magam ha ahhoz van kedvem,ha meg csak kikapcsolódni akarok,arra jó lesz ez is. Mivel senki nincs rá kényszerítve,hogy fizessen érte,ezért a te döntésed,hogy játszol vele vagy sem.
  • padavanHUN
    Ha ti a stabilitást sínautózásnak nevezitek, akkor igaz. rFactorban olyan setupokat hoztunk össze pályákra, hogy az is kajak sínautózás volt. Amúgy meg egy F1-es autó esetében a valóságban is a lehető legnagyobb stabilitásra törekednek, akkor ezek szerint a valóságos F1-es is sínautózás? Meg kell nézni egy RBR onboard felvételt, totál "sínautózás" az egész. Nem az a szimulátor, ha egész verseny alatt birkózni kell a rakoncátlan kocsival, nem autórodeóról beszélünk azt hiszem...
  • bakkerman
    hiába szapulják sokan,hogy ez nem szim,arcade fos,a világban csak 1 dolog fogja mutatni azt,hogy melyik a legjobb F1-es/autós játék a piacon,az ELADÁSI adatok! márpedig ez az "árkád síngém" csak 20x annyi eladást fog produkálni mint az rFactor,vagy akármelyik hűdenagy sim gém...persze én is maradok a GTR-nél,a Race on-nál,és társainál,de ha lesz új gép,akkor lehet átállok erre egy kis időre
  • Encore
    egy kis értékelés tőlem is. Amikor hallottam, hogy codemasters, már tudtam mire számíthatok. Ennek ellenére abban reménykedtem, hogy kellemes autós játék lesz, amolyan TDU-s fizikával (szerintem az az aranyközépút, nem árkád, nem is szim). Nem lett volna nagy kunszt megcsinálni olyanra, ennek ellenére nevetséges, amit kaptunk. Ha egy 10 skálán nézzük a játékok fizikáját és 1-es az NFS:MW; 5-ös a TDU, 7 a simbin cuccok, 10-es a netkar pro és iracing, akkor az F12010 kb 3-ast érdemel.
    Tehát még csak kellemes autósjátéknak sem nevezném. Kapásból minden segítség kikapcsolva, expert nehézség, kormánnyal persze és a végeredmény elkeserítő... Erőlködni, illetve nagyon elszúrni kell a dolgokat, hogy megpördülj...
    A körítés más tészta az nagyon jó, bár ha kukacoskodni akarnék, mondhatnám, hogy a boxban az emberkék ugyanazok, mindegy milyen csapattal vagy. Vagy, hogy a grafika szép ha minden maxon van, de akkor verseny közben zavaró a sok effekt, ha viszont azokat kikapcsolom, akkor már nem is olyan csodás a grafika.
    Nem vártam szimulátort, egy kellemes autósjátékot vártam, de nem azt kaptam.
  • Ulvar
    Egy dolog miatt nagyon jó lesz a játék.

Átkonvertálni rFre vagy rF2re a pályákat!
  • Mozes
    Fogalmazzunk úgy, hogy ez egy rakás szar mint autóverseny.
    Az autókat kicserélhetnénk motorokra vagy repülőkre és semmi különbség nem lenne élményben annyira gyenge a fizikája, a grafika is csalódás nekem.

Szégyen.
  • arty
    - hányan mennének felvezető kört? (mivel egyszerű megcsinálni, mondjuk nemértem ez mért maradt ki)
    - safety car meg gondolom túl sok "bug"-ba került volna

Ha lesznek eladások, biztos vagyok benne, hogy a 2011 nagyon sok sutaságát kiküszöböli ennek a résznek. (dirt is hogy indult anno, a grid és a dirt2 sok szemponból szépen felülmúlta)
  • [HUN]FaTaL
    Azért a körítés itt sem tökéletes.. Felvezetőkör? Safety car?
  • arty
    Inkább csak a modokkal játszottam, F1-et már akkor is untam :) Az tény, hogy etalon volt a segítségek személyre szabhatósága... ott mással volt a gond: a körítés sutasága.

Itt az most jó (nem lehet könnyű ennyire egysíkú szériát eladni a nem-F1 fanoknak!), de a fizika gyengébb. Ez van, tökéletes játék nagyon kevés van :)
  • oneal1
    összes segítség nélkül is sínautózás
  • tmisi
    Szerintem nagyon jó lett a program, dicsérendő, hogy a Codemasters csak ilyen nehézségre lőtte be. Lentebb már leírták ennek okát, teljesen korrekt döntés volt.

Full segítségekkel inkább sínautózásra hasonlít, persze a kiskölöknek ez kell, hogy örömmel mondogassa: "Nézd anyu, tudok Forma 1-es autót vezetni!!!". Nálam csak az ABS, a automata váltó és az ideális ív maradt bekapcsolva és így ha nagyon rálépek a gázra kigyorsításkor, hajlamos megpördülni a kanyarokban. Viszont legalább már nem rángatózik az autó a traction control miatt. Egyelőre a karriert hanyagolom, inkább jól begyakorlom a pályákat előtte. Egyedi szezon összeállításokkal is jól el lehet vele lenni.
  • arty
    Na, erre majd térjünk vissza akkor, ha lesz legalább halvány fogalmad róla.
  • Amiga
    Srácok, ez annyira komolytalan. Én holnap megyek és megveszem.

A legszánalmasabb, amikor az egyik rángatja a másik vállát és közben a fülébe ordít: vedd már észre, hogy ugyanazokban a kanyarokban pördültél ki! Nehogy már élvezd ezt az egészet!

Közben nézzetek már végig egy igazi futamot és rá fogtok jönni, hogy abban is ugyanazokban a kanyarokban pördülnek ki, a legtöbb pályaív gyakorlatilag elronthatatlan. A játék a nehéz kanyarokat így hivatott szimulálni. Na és?

Hivatkoztok az F1C99-02-re is. Hát, nem tudom, én még emlékszem, hogy anno a konzolos eladások jobb fogyása miatt nem tettek a PC-s változatba igazi karrier-módot, csak azt a félmegoldást, hogy 3 egymástól független évadot szerkesztettek meg. Ettől függetlenül én is élveztem azt tolni, sőt, évadokat nyomtam végig F1C-vel és rFactorral az SWF1L ligában, szóval tudom, mit jelent szimulátorosabbra venni a figurát.

Most kaptunk egy F1-es játékot, elég jó körítéssel, amit a Codemasters nyugodt szívvel kihozhatott volna konzol-exkluzívra is, aztán csak nézhetnénk, mint a Sony idejében. De sokan csak nyomjátok a hisztit már a játék hivatalos megjelenése ELŐTT, hogy nem elég hardcore. Ja, hogy sokan bedőltek a hype-nek? Mikor mondtak a marketingesek igazat?

Különben is, szerintem sokan csak láttatok egy videót a youtube-on és már fikáztok is.

• Jacek
    Hmm probaltad? max 3 gombos iranyitas van benne:D ez nehez neked? csak nyomod a gazt es kanyarogsz ennyi! meg el sem kell engedned:)
    Viszont ha kikapcsolsz minden egesz jo volt, na igy lehet mind a ket kozossegnek eladni valamit....
  • oneal1
    experten, lotussal, bahrein, 2. helyre értem qualon, és simán megnyertem a futamot. Most akkor ez nem arcade?? ne vicceljünk már:D
  • oneal1
    már ne haragudj, de 2 esős futamot is mentem és egyszer nem sikerült megpörögni, pedig direkt toltam neki, annyi hogy hamarabb leszabályoz, ezzel még nem is lenne baj, mert reális, de a köv dolog aminek jönnie kéne hogy beelőz az autóó hátulja:D de nem, simán mehetsz tovább.
  • GPx8
    nem_lesz_dobozos_f1_2010
    Gondolom, helyesen: nem lesz TÖBB dobozos F1 2010.
  • a.carkey
    250 milla euro vagy mennyit rebesgettek anno. :)
  • Jakuza001
    Pontosan ilyen arcade fosok.
    De az egyszeruekre mint te siman ralehet sozni. :D
  • GPx8
    Már százszor megbeszéltük, hogy azért vannak a segítségek ki/be kapcsolási lehetőségei. Szóval, a fontosabb segítségek: On és akkor megveszik a tömegek, a nem tömegek meg kikapcsolgatják a default segítségeket.
  • GPx8
    "Minden segítség kivan kapcsolva és simán megpördültem vagy hányszor,szal nem vágom ti mivel játszottatok."
    Az nem tűnt fel, hogy mindig ugyanott pördültél meg???
    (Pl. a Hungaroringen 2 kanyarban lehet megpördülni, a többiben szembe lehet menni a fizikával kb...) :)
  • arty
    Tehát akit hidegen hagy a szimezés, az hülye. Hátnemtom, szerintem aki ennyire egyszerűen gondolkodik, az nem kicsit rosszabb...
  • SötétBarom
    Nem igazán tudom, hogy mi a halál faszáról beszélsz, de hogy óriási ökörség, az tuti. Minden assist nélkül nem tudok egyelőre úgy menni 10 kört (karrier verseny), hogy ne fogyna el a 4 flashbackem a kiforgások miatt. De amúgy ja, tényleg KIBASZOTT ARCADE. Olyan érzésem van néha, mintha a split/second-el játszanék
  • arty
    Mert konzolon aztán csak ilyen F1 szintű autósjátékok vannak, ugye?

Ajánlom előző hsz-em, miért is olyan a játék, amilyen.
  • arty
    Te álomvilágban élsz. F1C fizikával/játékmenettel nem lehet eladni egy játékot tömegeknek, ezt kellene felfognod. Márpedig ezt tömegeknek kell eladni ahoz, hogy megtérüljön a beleölt rengeteg pénz.
  • nono28
    Jó reggelt!Hogy lehet az elején komolyabb autót választani?Mert csak a három új csapat közül enged választani.
  • Jacek
    nem tudom mit sirtok akik fikaznak azok eltunnek kb par nap alatt...
  • Jacek
    ez egyertelmu:D
  • Jakuza001
    Ez csak egyet jelenthet, hogy a hulyekbol jol meglehet elni es rajuklehet sozni minden sz*rt. :D
  • Jacek
    A konzolokat sem gyepalnam, mert a GT5+PS3 tuti vetel ha megjelenik, most akkor kin is lehet keresni? en hajlando vagyok 1 jatekert venni egy konzolt is:) de kapok minoseget, es nem szim, csak egy kurva jo jatek....
  • Jacek
    oszinten? azt hogy egy 10 eves jatek F1C szintjet hozza, nem tobbet! es azt EA is profitorientalt ceg:) ennyi senki nem vart szimet... nem is kell, mert vannak es koszonik szepen jol vannak:)
  • Jakuza001
    Tenyleg de most oszinten, mit vartatok egy konzol atirattol ?
  • hpnx9020
    Érdekes,hogy hol vannak a zászlólengető emberkék.....pl?
    Minél többet játszom vele annál jobban le vagyok sújtva.
    Valaki írta ,hogy a logó kész...na innen újra kellene ezt a dolgot keverni.
    Nagyon kíváncsi leszek mit produkál ez a játék.
    A championship editionhoz képest ez nem nagy ugrás.
    Sok tekintetben visszalépés.
  • WhiteShark
    Igazán nincs mit. Ez csak az én szerény véleményem volt, amit csak azért írtam be, mert itt Magyarországon mindenki csak fikáz mindig mindent, és fröcsögi a vélt igazát. Ez megy mindenhol. Na de hogy még egy játék esetében is? Na ez a nem semmi.
  • bowari
    Itt bevett szokás sg-n fikázni minden új játékot,ez megy állandóan,tele van sérült pistákkal,kik ott börrögnek a kormány elött éjjel nappal XD.

Minden segítség kivan kapcsolva és simán megpördültem vagy hányszor,szal nem vágom ti mivel játszottatok.
  • WhiteShark
    Hát nem is Téged érdekel, hanem őket.:-) Szeretnék viszontlátni némi profittal megfejelve. És csak ez a lényeg, a profit.