21750
  • gabber_saviola
    Nem is annyira rossz, mint vártam.

Szerintem messze van a szimtől, én olyan NFS kategóriába sorolnám. De azzal, hogy ilyen szép és élvezetes lett (árkád) az elég nagyot dob rajta. Ezeréves Thrustmaster Ferrari 430 kormányomat is kezeli faszán, és a konfigomon (x2 250, 2gb, 4670) is megbirkózik vele. Egyszóval, aki szereti a szappanszimulátoros játékokat, annak kötelező.
  • Jacek
    ja minden segitseg kikapcsolva termeszetesen, varom a videot
  • Jacek
    aham billel nyelgazon:D
  • Totti5
    És így mióta lehet benne eredményesen menni? a rendszer nem engedi ezt meg. Esőbe baromi jó, bármelyik kanyarba ki lehet csúszni, bármelyik kerékvetőn, ha a kelleténél több gázt adunk.

Amúgy ilyen füvön áthágást 300al én is csinálok rfactorban, akkor amikor 35. felvezető körön vagyok:)
  • Jacek
    Remelem Hamilton latja es jovore megprobalja ha itt megy az eletben is:D
  • Jacek
    A problema hogy folfogjatok:) billel:D
  • adam46
    Teljesen igazad van az a sorozat 1. darabja. Ettől még rengeteget fog fejlődni a játék és 2-3 év múlva egy tökéletes eredményt kapunk kézhez.
  • Jacek
    az optimalizalt futas inkabb hatrany mint elony:D
  • Amiga
    Az én egómat ugyan senki nem sérti, de nyolc év után újra felcsillant a remény, hogy lesz official F1 PC-re, és igenis azt gondolom, hogy egy sorozat első darabját látjuk, ami később (már akár a peccsektől is) csak fejlődni fog. Nekem az nem tetszik, amikor arról győzködtök valakit (és igen, az általam baromnak titulált nem tudom kicsoda éppen ezt tette), hogy ne élvezze a játékát, meg ne örüljön neki. Erről győzködni valakit szerintem sokkal nagyobb ego, és merem mondani, rosszindulatú is, elrontani mások örömét, mások játékát.

Szerintem igenis, meg lehet beszélni a játék hibáit, de ha valakinek nem tetszik, azzal nem kéne teleüvölteni oldalakon keresztül a topikot, mert járnak ide olyanok is, akik megszerették, és őket esetleg bánthatja ez a viselkedés.
  • GPx8
    Akkor összefoglalom a véleméynemek, nehogy úgy tűnjön, csak fikázni járok ide... :D
    + Kidolgozottság;
    + Szép eső effektek;
    + Összetett játékmenet;
    + Optimalizált futás (30Fps);

- Konzol fizika;
    - Menü / nincs egér;
    - Nem látom, hogy 2011-ben lesz fejlődés a ráncfelvarráson és a SC-n kívül... (Újra kéne írni a fizikai motort, azt pedig nem fogják).
  • Totti5
    Máig nem látom benne a hatalmas szimet... eső ok volt benne mert felszáradt meg minden, de az irányítás az kész szenvedés volt, mert nem jött átt semmi belőle. F1 99-F1C volt az etalon, igaz abba is csak sínautóztam mert akkor volt még TC és nem igen lehetett kicsúszni és billel kezdtük el csapatni a 2002vel online:) aztán F1Cnél már volt aki koormánnyal, aztán azzal kezdtem el ligázni.

GP4 jájj... ( persze piztos vannak modok űberhcknek, ahol nem rángat a kerék, nem tünik az egész egy kabarénak, de addig én már nem jutottam el benne ).
  • [HUN]FaTaL
    A GP4et ne keverd ide.
  • arty
    Én talán tavaly(?) próbáltam GP4-ezni, az maga volt a jobbhorog...
  • arty
    Az emlékeidben, maximum :D
  • Totti5
    GP3

Jó ezeket nézni, ahogy arconcsapja egyeseket a valóság...
  • mcmoha
  • Tikal #4093
    lol
  • Totti5
    jajjmár...............
  • spiczi91
    De a GP2 simán megfelet a célra, mérföldekkel jobb olvt már abban is az autó viselkedése, mint ebben.
  • Yossi
    Bocsesz: Villeneuve 97-ben lett világbajnok. A GP3 meg 98-as évadon alapult (És ha jól rémlik csak 99-ben jelent meg). Szál' azzal biztos nem gyakorolt a világbajnoki győzelemre.
  • arty
    Ha az F1 2010 sinautó, akkor a GP3-4 meg villamos-szim. Elég nevetséges volt az ubi f1-ei mellett az a billentyűzettel is perfektül játszható "csoda".
  • Totti5
    Mondasz hasonló hihető fizikával ellátott rally játékot mondjuk az elmúlt 10 évből? ( RBR papírdoboz szim nem ér )

Kihagytam a MS Rallisportot az is jóak volt.
  • [HUN]FaTaL
    Dirt 1 mint úttörő, ne röhögtess már :D
  • Totti5
    A offroad/rally szegmensben a Dirt 1 is áttörő volt, főleg a sok Colin/ PS2 WRC után, mert más nem volt max Sega Rally meg V rally.
  • GPx8
    Nem tudom, mert a Dirt sorozattal nem játszottam, nálam a Colin1 -nél megállt a dolog, az a játék annak idején úttörő volt.
  • Fritz Von...
    Tudod mi volt utoljára F1 szimulátor? A Grand Prix 3. Ugyanis Jacques Villeneuve bevallottan azon tanulta be a pályákat, amikor az Indycarból (vagy akkor már Cart?) átjött az F1-be, és így lett világbajnok is. :)
  • Totti5
    Mellesleg Norbi Seat León Eurocup bajnok, ahogy idén Wéber Gabi is bezsebelte a címet. A két szimes elnáspángolta európát:)
  • arty
    Szerintem ezeket "javítják" majd a 2011-esben. Ezvan, ez egyelőre a legeslegszélesebb réteg "beetetése", olyan mint anno a Dirt1->Dirt2 esete. Milliónyi dologba bele lehet kötni, de az átlag F1 rajongó örül, hogy "mehet egy kört Hamiltonnal" :)
  • Totti5
    ". Ez a Norbi gyerek ugye nagyon kente-vágta ezt a játékot, és ha a szimesek analógiájával élünk, akkor azt kellene mondanunk, hogy ezek után agyonver mindenkit a való életben is. Ezzel szemben a valódi autóversenyzésben azért nem brillírozik annyira, mint a játékban! Ezzel nem Őt akarom bántani, csak tudomásul kell venni, hogy bármennyire is szimulátor valami, azért más a játék és más a valóság!!!"

Szimulátorban álltalában egyforma autó van alattad, ideális körülmények közt, legtöbb esetben irreális setuppal:) hogy minél gyorsabb lehess, amit pl a valódi életben ha egy mérnök látna kiröhögne...

A való életben az "életeddel" játszok, az 50-100 milós technikával, a szponzorok pénzeivel stb stb... semmi köze a szimezéshez az egésznek, ha valakiből jó ótóversenyző lesz az benn van a vérében, amit fel lehet fedezni a szimezés után, mert már ott is kiemelkedik a tehetségével.

Amúgy Norbi maximálisan megállja a helyét, ott van az élmenők, a sokszoros Világbajnokok! közt és velük harcol. Sajnos a technika ami alatta van sokat haldoklik, és Norbit sem kímélik ha büntetni vagy kilökni kell... újonc, újonc a kis magyar csapat akit lehet szivatni, lenézni mindenféle következmény nélkül.
  • GPx8
    El lehet dobni, a teljesen eltekerd a kormányt és padlótnyomsz. -> Ezt hívhatjuk mondjuk xbox kontroller fizikának. Kormánnyal nem így vezetünk. Én sem vagyok "vér-szim.es", de azt gondoltam, hogy élvezetes lesz kormánnyal játszani, de sajnos nem az. :(
  • Totti5
    Olyan mint ahogy a Dirt 2 ahol lehet kézifék nélkül csapatni keresztbe a kanyarokba. Ez nem szim, de olyan tartalommal van megtöltve és azért van alatta olyan vezetési modell, olyan úttartás, felfügg, FBB amitől messze nem sorolható be egy árkéd játék mellé. Ugyan azt adja mint a PS2 PS3 F1ek, csak komolyabb szinten sokkal szimesebben, beleélősebben. Ez egy játék, akinek túl könnyű az játszon mást, azoknak a millióknak akiknek az ilyen játékok adják a szórakozást azok pedig maximálisan elvannak vele, mert azt nyújta amit. NFS Shift alá betoltak egy ultrabéna fizikát, ami nagyobb sebességnél vezethetelenné teszi az egészet, koránnyal nem lehet irényítani, minden kanyarba csúszik az a kibaszott autó olyan szinten hogy félelmetes, és az lenne pl a szimesebb? ha egy GTR autó így csúszna, akkor csak drift bajnokságokból állna a világi autósport...

Amúgy a vasat el lehet dobni szinte minden lasabb kanyarba, de akik több ezer kör jégenjárós szimezés utén ülnek ebbe bele a kormány mögé azoknak ez jóval könnyebb mondhatni sínautó, mert pl én rfactorban sem dobom el a vasat, és nem is csúszok ki, hiába nincs tapadás, vagy hiába pörög a kerék még 3asba is.
  • GPx8
    Az, hogy padlón jössz ki a sóderágyból és a koszos gumikon nem dobja el a seggét az milyen??? :)
    (1600 zsigulival ezt ne próbáld ki, mert meghalsz!) :D
  • arty
    a videon tapostam a féket, de csuszik, illetve ha tövig nyomom akkor blokkol és egyenesen csuszik a "falba"

és nem csak rázókövön fordul ki a segge, hanem a célegyenes előtti utolso kanyarban is... és nem lehetett megfogni :( (de ahogy irtam, nem vagyok nagy spiler, 5 percet toltam, mert érdekelt a sok itteni rinya után)
  • arty
    ugyan kérlek :)

néddmá, megpörög!
  • GPx8
    Igen. Én hívtam fel a figyelmet rá, hogy csak bizonyos kanyarokban van megcsúszás. (Egyébként más is, aki ért hozzá valamit).
    1. A kedves rokonaidat barmozd, hülyegyerek;
    2. A Codemasters élő F1-es pilóta segítségével fejleszette (ha-ha!) a játékot, erre "szkriptelt" fizikát(?) raknak bele. A 8-10 évesek meg örömködnek, hogy milyen csudijó, hiszen néha meg tud csúszni az autó! LOL!
    3. Ahhoz nem kell pro-szim. hogy valami normálisan viselkedjen. Ennél még a FlatOut2 fizikája is közelebb áll a valósághoz.
    4. A legrosszabb hír, hogy tavaly ez Wii-n pont ugyan ilyen volt, csak kevesebb körítéssel...
    5. Valaki írta, hogy nem a szimulátorosok miatt fejlesztenek, hanem a tömegeknek, akik egyszerű és gyors szórakozásra vágynak, aztán valahogy mégis ez az "über-szimulátor" PR dumával akarják eladni ezeket a termékeket... Hogy van ez?
  • arty
    Nyugodj bele, hogy fogalmad sincs erről a játékról :)

Billentyűzettel MINDENKÉPP segít a játék, akár mit teszel OFF-ra.
  • gallardo
    Üdv! Azt szeretném kérdezni hogy itt is meg van adva hogy egy versenyhétvége alatt hány szett gumit lehet elhasználni?
  • tmisi
    Heh, kéne egy figyelmeztetés az indításkor: "Ez csak egy játék, a valóságban soha ne próbáld ki!" :)
  • Toby0501
    Szólásszabadság van, hé!
  • Pitti
    Tovább megyek, megcsúszáskor még ellenkormányozni sem kell. Ha épp a másik irányba van koppig a kormány és fékre lépsz, akkor is befordítja az autót menetirányba. Ezen sajnos sírni lehet. Az, hogy túlságosan tapad, füvön lehet szlalomozni 300-al nem olyan probléma mint egy ilyen szkript. 10-15 éves gyerekek hülyére játszák magukat a játékkal, és reflexként rögzül bennük, hogy megcsúszok -> padlófék. Aztán majd a való életben jönnek a meglepetések és az ártatlan áldozatok.