Codemasters F1 Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sertrex
"Fizika , bar nem hc szim, siman veri a PC , Raceroom kalibert....." <#idiota><#taps><#falbav><#csodalk><#bdead>

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

szabii98
Lehet bizony, az előző versenyemen egy Williams próbálkozott olyan lehetetlen helyeken bejönni mellém, hogy csak néztem, a kigyorsításra kellett játszanom, hogy ne verjen meg😊

Élvezetes vele játszani, és ez a lényeg.

I met God. She's black

lac coo
Vezetesre is jol vannak programozva, lehet veluk kuzdeni.😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.19. 10:25:39

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Nem lehet osszehasonlitani a szimes AI-val.
A szimekben "csak" az autokezelesre, a szabalyok betartasara es a kozvetlen versenyhelyzetek kezelesere van programozva az AI. ISI engine-ben (es annak egyeb valtozataiban, pl. AMS, CARS, R3E stb.) van lehetoseg meg pilotakat beallitani, de az is csak a "vezetest" erinti.
Itt az F1-ben "torteneshez" van programozva az AI. Ide ez kell, es ha jol latom, evrol evre egyre jobb lesz.
lac coo
En nem tudom mit hogy szamol , le is sz..rom kb, de ehhez a lebonyolitashoz, AI hiz kepest neander volgy minden egyebb jatek.
Husz eve tolom , de nem igen akad mas jatek amivel bevallalnek masfel oras offline futamot, mert minek...
Egyreszt unalomba fullad, masreszt tenyleg neander vilgy ehez kepest meg rf2 AI is.AC, PC se lephet a nyomaba se.
Fizika , bar nem hc szim, siman veri a PC , Raceroom kalibert.....
Szival ez most jol ossze van rakva vegre.....

De legalább lassulnak, ha vizes pályán slick-kel mennek 😊
Gondolom nem km-ben nézi a logika a hátralévő távot, hanem körben. Egy normál páyán négy körrel a vége előtt a valóságban sem jönnének ki. Meg mondjuk négy kör alatt igen nagy eső kell, hogy el is kezdjen megállni a víz a pályán.

lac coo
Spaban, 41. körben elered az eső ....
Azért az AI nem semmi, simán végigcsúszkálja velem együtt a négy kört rongyosra kopott ultralágyon , + 20 mp-es köridőkkel 😊)

lac coo
Patch 1.7 has arrived on PC! Below are the notes for this patch:
Fixed issue where yellow flags persist for the duration of a multiplayer race when a player terminally damages their car and quits the session

Fixed issue where players are disqualified for not using the correct tyre compounds when another player rejoins their online session

Fixed issue where player is unable to resume a saved online championship from an earlier version of the game

Fixed issue where players are unable to load into a session which uses saved lobby settings

Fixed issue where lobby host could hang after changing race length during online season

Fixed issue where penalties could be forgotten after resuming a mid-session save

Fixed issue where player is limited to six gearboxes for a season

Increased level at which gearboxes suffer faults

Various other stability fixes

Danecay
Feltehetően ez valamilen egyéni probléma lehet. Kipróbáltad már amiket írtunk? Overclocking mellőzése, túlmelegedés ellenőrzése?
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2017.09.18. 19:54:52

Azta 😄 Én meg ahogy nem rég irtam visszább, ultra lowon se tudom játszani még mindig 😄D
macleody
Mondjuk tény, hogy sokkal jobban el lehet találni a kanyaríveket fentebbről. A GP4-et én is úgy toltam. Imádtam azt a játékot 😊
szabii98
Én pl. kisgyerek fejjel úgy szoktam meg még a régi időkben, most meg már nincs kedvem átszokni a cockpit módra😊

I met God. She's black

Totti5
Honnan veszed?

A yutub videó? nézőnek jobban élvezhetó, hisz amit felrakok az egy közvetítés. De van egy csomó fülkésem is... nekem mindegy honnan tolom.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.09.17. 11:11:14

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

macleody
Jó, én azt sem értem miért tv kamerából toljátok 😊
Totti5
Még mindig nem értem hogy aki ennyit játszik a játékkal, miért nem ismeri a pályákat<#zavart2>

Szabi
főként arra gondoltam, hogy nem kizárt, hogy többen is elkezdték egyszerre.. 😊

"Nulla tenaci invia est via"

macleody
Szabi ne idegesíts, akkor nem kellene a magyarítás ha tudnék angolul 😊
Szabi
gondolom a srác aki csinálja a magyarítást is bent van abban a "ligában" és a fb-os csoportban..de valószínűleg jegyzettömbbel magyarítható ez is, így csak türelem és némi nyelvismeret kérdése hogy lefordítsd magadnak.. 😄

macleody
Aha, köszi. Akkor biztos valaki bennfentes nyomja most a streamet.

Utoljára szerkesztette: macleody, 2017.09.16. 21:50:41
Szabi
azt írja, hogy kb. egy hét múlva lesz kész, 10mp guglizás volt, szívesen.. 😄D

macleody
Nem tudjátok magyarítást honnan lehet letölteni? Láttam ma egy videót, magyar nyelvű volt a játék.
macleody
Bal oldalon ultra high, jobb oldalon ultra low. Nézd a kesztyűt, a kormány tekerentyűit, meg a kerék mellett az aszfaltot.

Sziasztok!

Igazság szerint most töröltem le a játékot tegnap mert felb*szott! 😄

Az f1 2015 tökéletesen futott régen.
A witcher 3 ULTRA beállitásokkal szépen fut és futott, igaz mostanába hamarabb elkezd beszaggatni és régen nem csinálta
szóval lehet hogy valami nem teljesen klappol a PC-vel, de kideríteni nem tudom mert egyértelmű hibája nincs.

Majd lehet megint rászánom magam h vissza telepítsem, de nincs sok kedvem.

Ezt a belassulgatást úgy értem, hogy nem akadozik, de igy érezhetően be-be lassul a játék menet közben, jobban nem tudom leírni, és ez megtörténik ultra low-on is.
lac coo
Beallitasoknal a textura streaming az micsoda ? Elegge eszi a gepet....

Totti5
F1 2017 Hülkenberg's Renault R.S.17 Onboard @ Marina Bay Street Circuit

Nyers
Igen, érdemes lenne visszavenni mindent alap órajelre. Úgy is simán mennie kéne.

My Life for Freedom!

Nyers
Eddig az összes Codemasters F1 játék jól futott minden konfiguráción (AMD & NVIDIA) amit teszteltem és viszonylag szépen is skálázódik, ha erősebb vasat rak alá az ember.
Tippre a videókártyád kezd meghalni, vagy vmiért ez az FX CPU nem elég neki - bár ezt kétlem.

Mit jelent, hogy bellasulgat pontosan, illetve más játékokban is van hasonló probléma?

Jól konfigolható az F1 2016 / F1 2017 benchmark része, szóval ha van időd végére járni:
- minden futás előtt lépje be és állítsd be a mérni kivánt beállításokat, felbontást, majd kilépsz és újraindítod az F1t, hogy tuti elfogadott mindent - nálam már előfordult, hogy valamiért nem ette meg elsőre
- csinálj két benchmark xml-t, egyikben legyen csak 1 autó, másikban maradhat a standard 20 autó
- indítsd a játékot command line argumentumokkal kiegészítve, így csak a benchmark indul
- nézz felbontás skálázódást 720p, 900p, 1080p - szerintem medium beállításokkal lenne célszerű
- minden futást ismételj meg legalább egyszer, ha az eredmények nagyon messze vannak egymástól, akkor szerintem tuti hardware fault

Jó sok meló ez, de érdemes! 😉
Az eredményeket érdemes kigyűjteni egy excel táblába és onnan lehet okoskodni újra. Minden futás után legenerál egy összegzést, abból kell kimazsolázni az fps értékeket.

F1 2016 - FX-8370 + GTX 960 / GTX 1050 Ti - 1080p ultra high - avg ~50 FPS
F1 2017 - i3-7100 + GTX 960 / GTX 1050 Ti - 1080p high - avg ~70 FPS

My Life for Freedom!

Danecay
Próbáld ki úgy, hogy nincs húzva semmilyen hardvered, elvileg az is képes anomáliákat okozni, ill. lehet hülyén hangzik, de ezt majd mások megcáfolják vagy megerősítik, a játék nem szereti az AMD-t. A korábbi, frissített engine előtti részek, hogy mentek? Én akkoriban játszottam, nagyságrendileg hasonló Intel (i5 3470) / nVidia (GTX 560) konfiggal, de akkoriban nekem megvolt a 30 FPS körüli és feletti átlag FPS. Na most azóta a VGA-m lett más (GTX 960) de ULTRA beállítások mellett is megvan a 60 FPS. Bár most a prociban elbizonytalanodtam, lehet korábban még a Cere2-es (8400) procim volt meg? Már nem is tudom.
Közben eszembe jutott és megkérdeztem a tesómat, tavaly ő még a AMD Phenom II X3 710 procijával, ami ugye gyengébb a tiednél, és a tőlem megörökölt GTX 560-al is játszott az F1 2016-al.
Nem melegszik esetleg túl nálad valami?

dr Kotász
Ha grafikai beállítástól függetlenül is belassulgat, akkor gyengusz a CPI sajna. A Codies játékai pont arról híresek, hogy nem annyira király a kinézetük,viszont baráti a hardverigényük. Szóval ha még az F1 2017-tel is bajlódik a géped, akkor megérett a frissítésre...
lac coo
En vagy tizenot sc szakaszt letoltam, de semmi bugot nem lattam....Mondjuk nem is ertem mit ir a kollega ! 😊

dr Kotász
Bug. CM tud róla. Javítják. Kénytelen leszel kivárni.
Sziasztok

erre van valami megoldás mert így elég dühítő a játék,a szituáció a következő-safety car-ugye tilos előzni szépen megyünk libasorba,majd bejön mellém vagy letaszít és írja hogy engedjem vissza a helyére mert tilos előzni de közben ő előzött meg,tegnap konkrétan az utolsó helyre estem vissza mert újraindításkor nekem írta még hogy nem szabad előzni de mindenki elment mellettem és és kellett lassítanom hogy visszaengedjek mindenkit

Sziasztok!

Olyan kérdésem, és egyben problémám lenne, hogy a játék írtó gyengén fut a gépemen.

Ez alatt azt kell érteni, hogy belassulgat akár time trialba is, nem hogy főleg 20 autóval,
akár high- akár ultra low beállitásokkal.

1440x900-as a felbontás szóval mégcsak nem is HD.
A rendszer ehhez a felbontáshoz szerintem "korrekt", FX 6300, HD 7850 meghúzva, 8 giga ram corsair, hexa táp.

Beismerem hogy nem eredeti, de pontosan ezért mert a 2016-nál is ezt csinálta szinte ugyan így, aztán javulni nem javult a helyzet.

Szerintetek? Ötlet?
lac coo
Sima verseny alatt hogy lehetne annyi vizpermetet előcsalni mint amennyi replayben van ? 😊

- Figyeld, hogy milyen gyorsan kopnak. Van olyan egység, amelyik simán kibír egy versenyt 90%-on is, van, amelyik 85-nél már problémás. De igazából érdemes lecserélni az elemeket 85% felett, mert ott már olyan szintű a teljesítmény-visszaesés, hogy lehetetlen rendesen versenyezni.
- Szerintem random, hogy sikerül-e egy fejlesztés. Dob egyet a gép és vagy sikerül vagy nem. A failek számát lehet csökkenteni R&D-ben de szerintem nem éri meg.
Danecay
Hány %-os elhasználódásnál érdemes részegységeket cserélni? Több is 60% körül mozog, van ami egy kicsivel alatta, van ami felette, de mikor érdemes cserélni, hogy ne verseny közben mondja be az unalmast?
Továbbá, mitől függ az, hogy egy fejlesztés sikerül e vagy sem. Most kaptam az infót, hogy sem a motorfejlesztés, sem pedig az aerodinamikai fejlesztés nem sikerült, egyedül csak a súlycsökkentés. Ez mitől függ? Most raktam újból 500 pontot arra amire már egyszer tettem, de számomra ismeretlen okból nem sikerült kifejleszteni. McLaren-ről van szó mondjuk, de akkor is.
A versenyzés, ill. annak az élménye első osztályú, tényleg úgy érzi magát az ember mint egy igazi versenyző érezheti, 13. helyen futottam be a McLaren-el de ennek ellenére úgy éreztem, hogy egy igen jó és élvezetes futamom volt, miközben 1 pontot sem szereztem 😊

Én már a második szezont tolom a Haas-szal, most jön Kanada.
Danecay
Remélem ez a hozzászólás tartalmára értendő, nem rám 😊

lac coo
Legalabb beindul a patch-eles ! 😊)

lac coo
Nekem meg mindig rohadtul bejon, a hibai ellenere is ! 😊))

Totti5
<#levele>

Danecay
Na, beindul majd szépen lassan a topik 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
F1.2017-CPY

macleody
Elvileg nincs a támogatott kormányok között, ami nem azt jelenti, hogy ez a baj, de az esély megvan.
Tiszteletem
Remélem nem probléma,ha a 2016-os játékkal kapcsolatban teszek fel kérdést?!:
Ha szabad erdeklődni miért van az hogy ha kormánnyal probálok játszani lefagy a játék?(genius speed 5 pro)
köszönöm a válaszokat
Utoljára szerkesztette: bakter985, 2017.09.12. 16:05:33
Kétharmadnál nekem már elkezd köhögni, kihagyogatni sebességet
Olyan kérdésem lenne, hogy váltót hány % károsodásnál érdemes cserélni?
macleody
Nekem nem rémlik, hogy az Assettoban is így ellenkormányozna a gép. Bár lehet csak régen mentem vele.
Na azt hiszem hanyagolni fogom a karriert. Egyszerűen képtelen vagyok megcsinálni a benya spórolós cuccot.
"McLaren's Engine Power upgrades will now have an effect on the car when bought and applied."
Na, a sok nyafogó miatt már megint kezdenek arcade játékot csinálni belőle. Hol valósághű már az, hogy a Honda fejleszt valamit, és attól erősebb lesz a motor? <#vigyor>

lac coo
Tovabbra se ertem mi a problema...Mindegyik jatekban arra tekerne az ffb ...kiveve rf1 .

fazerus
Patch,

We've also added these on 08/09/2017:

· McLaren's Engine Power upgrades will now have an effect on the car when bought and applied.

· Spec and Multi-Class Races with Classic cars in Grand Prix now work properly.

· The player's Team Mate at the start of a career will now always be the one they have chosen