21775

| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
szerintem hülyeség. meglepődnék ha egyforma lenne a véglegesben. azért ha valaki, akkor a codi ad a külsőségekre. de majd meglátjuk. -
Azon nem sok liszensz lehet, legalabbis a teljes autohoz kepest;)
Valszeg, ez ilyen lesz, nem volt eleg fenykepuk, hogy mindegyiket normalisan lemodellezzek;) -
Az a baj, hogy minden kocsinak most egységes kormánya van. Biztos vacakolnak a licencekkel. -
Kormányon még van mit dolgozni, hogy hasonlítson. -
barcames #976 csillagos ötös:) -
IXEMGabeo #975
-
Egy kis összehasonlítás. Kezdenek alakulni a TV kamerák is. 
-
barcames #973 hát az ötödik fejlesztői videó nagyon brutális ilyen játékról álmodik mindenki!!! él a box utca:D interjúk:D -
Nos, a moderátorok nem nagyon reagálnak a levélre. Valaki még írhatna nekik. -
Ne reménykedj:D -
GPx8 #970 Valamelyik szim.-hez biztosan jó lesz...! :D -
holnap jön a G25öm,remélem jó lesz vele a játék:) -
:DDD -
Azt nem lesz nehéz és a videók alapján csúnyán csúnyán eltakarítja az útból. -
Mondtam? vagy nem ismered a kontrollert vagy direkt félre érted... döntsd el. -
hpnx9020 #965 De ,hogy nem lesz biztonsági autó ,nyilatkozat meg egyéb "fontos"dolgok meg igen.......Hát nem tudom.Kiváncsi leszek.Azért remélem a championship edition szintjét hozza. -
de, epp azt irta :D -
hpnx9020 #963 Azért ugye nem azt mondod,hogy kormány -kontroller ugyanaz?
Próbáld ki váltás ,fék,gáz ,kormányrásegítés kikapcsolva és indulhat. -
Laceee #962 #910 -
Videó -
Azért nem erről van szó. Igényesség és a szép küllem elvárás és alapkövetelmény 2010ben, ehhez bizonyos szinten hozzátartozik a motion blur, mint modern effekt, ami a realisztikus érzetet kelti valamilyen szinten.
Pécén sem mindenki játszik kormánnyal, és azt mondom hogy a többség aki pl Dirtel csapatta azt billel vagy kontrollerrel tette, ez nyilvánvaló. Konzolon kontrollerrel tudod amivel minden olyat meg tudsz csinálni mint a kormánnyal, és aki nem kormánnyal játszik annak egyértelműen a kontroller a tökéletes eszköz egy autós játékhoz.
A szimes réteg nagyon kicsi ahhoz hogy csak az ő igényeiket tartsák szemelőtt és láthatóan a Simbin sem töri magát évről évre hogy valami nagyot alkosson, mert nincs meg a bázis ami visszahozná a befektetést ( meg bénák is hozzá, de ez más téma ). -
GPx8 #959 Akkor jön a 22-es csapdája, mert a tőkerős befektető vissza is akarja kapni a pénzét kamatostul, tehát kozolokon is működő csili-vili (motion-blur és társai) szarságot fog követelni a fejlesztőktől, meg hogy 3+ -os lehessen a játék és ps2-3 kontrollerrel is "jól" lehessen irányítani... Nem mondom, hogy nem lehet megcsinálni, hogy ha adva van egy jó szim. megfelelő "fizikával" és (kormánnyal!!!) irányíthatósággal, jó FF effektekkel, akkor azt a segítségek ki-be kapcsolgatásával megfelelően élvezhetővé lehet tenni a nem szimulátorosoknak is, rááadásul egy karrier mód hozzá illesztése már csak tervezés és megfelelő programozás kérdése, nem befolyásolja az autók viselkedését. Szóval én ezt várnám az F1 2010-től. Majd meglátjuk. ;) -
de legalább nincs tele balfaszokkal:D -
Korrekt összefoglalás. Az iRacing még érdekelne is ezek alapján, csak én azt hallottam róla, hogy nagyon lehúzós egy banda áll mögötte. X összegért kapsz egy alap játékot azt hiszem alig néhány pályával, egy autóval és kész? Valami ilyesmit rebesgettek nekem anno. Aztán ha mást akarsz, akkor meg minden egyes új elemért csengetni kell vadul... Hogy ez miért jó, szerintem ezzel az ikeás megoldással egy rakat embert elijesztenek. De nem szidom, csak mondom, hogy ez azért visszatart egy kissé... De nagyon klassz lehet, ez kétségtelen. Nekem mondjuk az LFS is nagyon bejött az irányítás terén, de mivel nem másztam bele nagyon, elsőre ezen kívül száraznak és silánynak tűnik az alap cucc.
Ezért kéne végre egy igazán tőkeerős csoportnak és profi kiadónak odaállnia valamelyik mögé, hogy végre egy minden szempontból kielégítő, úgymond hc szimet kaphassanak azok, akiket ez a műfaj érdekel, vagy érdekelne. -
Meg linkkent:
- http://www.youtube.com/watch?v=Cn96JwbB1Ag
- http://www.youtube.com/watch?v=sLHM-n6md4w
- http://www.youtube.com/watch?v=w2ThZnqMpNU -
Termeszetesen, NEM lassulnom kellett a jo korhoz, hanem egyszeruen alig tudtam elerni az eredeti koridot, de foleg a pontos kanyar/szektor idoket;) -
Ha mar osszehasonlito video (#945).
Az iR-hez is csinaltam nehanyat, ott mondjuk a palyak extra pontossaga miatt legalabb latvanyos a dolog:) Volt ahol egyszerubben, de volt ahol csak sokkal nehezebben tudtam elerni az eredeti koroket, apexenkent tizedre. Gyorsabb nem nagyon tudtam lenni (termeszetesen probalva teljesen korrekttul hasznalni az autot). Persze, nem vagyok a leggyorsabb, sokan sokkal jobbat mennek, de ha levonogatom az esetleges plusz lehetosegeket, nem annyira veszes a kulonbseg.
Ez a video meg egy korai verzioval keszult (~2008), azota eleg sokat fejlodott a program. Ehez a korhoz, ha jol emlekszem, tobb mint 60 kor kelett nekem, hogy jo legyen;)
-
Egyik szim sem lesz szinte soha tokeletes, az ismert (es mar tobbszor leirt;P) technikai problemak miatt. De azert lehet tokeletesiteni, kozeliteni fele.
A SimBin programok jok lettek, sok liszenszel, de regebbi engine-re, es kicsit "mindenkinek" keszult.
Az rFactor-t nehez hasonlitgatni, mert az "csak" egy "csupasz" engine, modolasra, szinte minden ami hozza keszul(t) liszensznelkuli, magan ember projekt. De alapban lehet jo.
Az LFS is OK, de lassabb, nehez szules, keves liszenszel, nehez hasonlitgatni.
Jelenleg az iRacing az, amiben minden negyzetcentimeter es csavar liszenszelve van, minden adat hivatalos, es honapokat dolgoznak minden egyes elemen. De az sem tokeletes, meg keszul, fejlodik. De legalabb arra torekednek, hogy honaprol honapra, folyamatosan fejlesszenek, minden adatot pontositsanak. Az iR-t is valodi versenyzokkel reklamozzak, de annak legalabb van valamennyi alapja;)
Termeszetesen, az iR-ben is lehet "irrealis" koroket menni, de egyre kevesbe, ahogy fejlodik, probaljak becsukni a kiskapukat.
De az iR mar osszehasonlithatatlan ezzel a programmal, mert teljesen mas koncepcio. Szaraz, latvany es hangulattalan, tisztan csak a versenyrol szol. -
-
Ezek sem az rFactorral tolják hanem, Race07-el... Sokan le árkádozzák, mert jobban tapad a kocsi, de mint már írtátok hogy ők a gyártótól kapnak adatokat, tesztelték stb...
Az rFactor is egy jó szimulátor, de részben összetákolt vagy race07, GTR-ből konvertált módok vannak hozzá. -
Laceee #950 Nem Fix setupos futamokra gondolok, hanem szűkebb paraméterekre, ne lehessen egyes értékeket 0 vagy irreálisan magas értékre állítani -
GPx8 #949 Ja, azt hiszem most az iRacing-ben lesznek fix setupos futamok. -
GPx8 #948 Mindenkinek más, nekem az RBR és a Lfs "szimulátor" és a GTR2 is nagyon hangulatos (eső, éjszaka) szintén szim., de az előzőknél gyengébb fizikával. Szóval, ha az F1 2010 ezekhez hasonlóan sikerül, akkor nálam már jó lesz... -
Laceee #947 Ezért is kellene a beállításokat szűkebb paraméterek közé szorítani, csökkenhetnének az irreális setupok okozta előnyök, csökkenhetnek az időkülönbségek, szorosabb versenyek lehetnének (a csapatok is már egy "durván" beállított autóval gurulnak ki a pályára), nem 0-ról kezdik beállítani az autót, ezt mondtam már Spet-nek is, de ezek szerint süket fülekre találtam, (vagy csak rosszul fejeztem ki magam
, mindig is egy meg nem értett ember voltam
)
-
Laceee #946 Ezért raktam be -
Ott már gond lehet hogy ha azt hiszi:) nekem már az elég ha látványra úgy mehetek a játékban mint ahogy az igaziak, ha közel stimmelnek a féktávak, kanyarsebességek, de szimben mindig gyorsabban lehet menni, már csak a beállítások miatt is amit arra teszünk amire akarunk és amit ha meglátna egy mérnök fejre állna:)
Sajátok
F1C vs Real F1
rfactor vs Real F1 -
Hát ez engem pont megerősít abban, hogy a szimulátor az nem annyira szimulátor. Több mint 3 mp-vel gyorsabb a pistike mint a hivatásos versenyző? :D Na, ez az a jó kis mátrix, amit elhitethet magával valaki a szobájában, hogy ő jobb, mint a valódiak... Ugyan... -
Fals beállítások, ierrális értékek, irreális pályahasználat, statikus környezeti tényezők, persze hogy gyorsabb, nomeg a szimes mehet a pályán 5000 kört egy hét alatt. -
Top Gearba volt hogy Jeremy gyakorolt Laguna Secára játékkal, és amikor igazából kellett mennie már az első kanyart nem úgy tudta venni mint a játékba, amit ott padlón vett és egy nyújtott egyenesne érzett, erre élőbe odacsinált maga alá tőle:D -
Laceee #941 Egy összehasonlítás:
2007 FIA World Touring Car Championship
QUALIFYING
DRIVER NAT CAR TIME KPH
James THOMPSON GBR Alfa Romeo 156 1:43.954 138.69
GTRMasters időmérő:
Kovács Balázs Alfa Romeo 156 1:40.566 142.19