21775
  • Gabor77
    Van egy régi thrustmaster, és egy logitech wingman formula force gp.
  • pitjou
    Milyen kormányod van?
  • Gabor77
    rFactoroztam sokáig, ligákban is indultam...de ez nem szimulátor, kormány itt fekszik mellettem, de mivel nem lehet normálisan beállítani, inkább gamepaddal játszom.
  • pitjou
    A gyakorlás sokat számít. Én például a Pitstop-al kezdtem, és Geoff Crammond: "GrandPrix" sorozatán, az EA F1 sorozatán, RFaktoron, és a Code sorozaton nőttem fel. Éjjel álmomban is tudom melyik pályán, melyik kanyar hanyadikban vehető. Egyszerűen imádom. Nagyon várom az RFaktor2-t, meg a C.A.R.S.-t. Ezzel a játékkal is el lehet ütni az időt, szerintem jó a hangulata.
    Mindenesetre: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!!!
  • barcames
    2 javítás kijöhetne már :S mentés megszopatott megint
  • Gabor77
    Van LAN a játékban, és azon keresztül lehet játszani Tunngle-el.
  • Gabor77
    Nehogy azt hidd, hogy első kanyarba kilökök mindenkit....az ilyen lealacsonyító dumát meg mellőzzük, mert ezt már sértésnek veszem. :) Egyszerűen nem ismerem a pályákat, valahogy nincs arra időm, hogy órákat töltsek el minden pálya betanulására.
  • precise
    mi az a tunggle?

Próbálta már ezt valaki? Valami ffb mod, a váltásokhoz.
  • lac coo
    Jah, csak a féktávokat nézed be ...az úgy ok ! :DDDD Akkor így megérdemled, hogy állandóan dobogós vagy :))))9
  • pitjou
    Csak arra szeretnék rávilágítani, hogy oké nem szimulátor, de én nem tudnám ezekkel élvezni, nem nyújt akkora élményt. Lehet csak én vagyok ezzel így.
  • Gabor77
    Nem bántasz meg...:) Én pl. használom az ív mutatót, T-kamerából játszok és gamepaddal, viszont nem használok egy segítséget se...ív mutatós is csak azért, mert néhány féktávot néha nagyon elnézek, de általában a kanyarjelző táblák segítségével tájékozódom. Multizok Tunggle-el, de egyenlőre nem nagyon végeztem dobogón kívül...
  • pitjou
    Lehet, csak nem szabad.
  • lac coo
    Én megértem , hogy van akinek szüksége van rá, azt nem értem, hogy minden kamu, de az eredmények, nehézségek, köridők mind-mind legyen ezredre ugyanaz mint igaziból ... :)))
  • precise
    ez ilyen árkád cumó, simán lehet úgy tolni.
  • pitjou
    Senkit nem akarok megbántani, de én soha nem értettem, hogy egy ilyen játékot, hogy lehet T-kamerából vezetni, kontrollerrel, vezető nyíllal, meg sok egyéb segítséggel.
  • lac coo
    Azt leírod nekem pontosan hogyan mivel piszkálgassam hogy utána működjön is ? :)))Mert most nem olvassa be ...
  • lac coo
    Tavalyihoz volt AI piszkálgató kis programocska, szerintem ehhez is jó .
    Meg kell próbálni, akinek egyik szint sem megfelelő , talán állíthat rajta .Én tavaly a tapadásokat vettem le elég erősen, így lassultam annyit, hogy pro szinten is vért izzadtam... :)

De persze ha Lotussal rendre 23. lenne mindenki akárhogy is küzd az sem lenne jó.:)

Ki kell kapcsolni minden segítséget, törést jóval feljebb venni, mert most betonból öntött autónk van, flashback nullára, fülkenézet bekapcs és lehet próbálkozni körbe verni a mezőnyt egy rossz autóval ;)
  • szabii98
    Inkább valami olyasmi kellene, hogy a tudás és az autód alapján rak be :) persze, ez nehéz, de akkor nem is kéne ilyen sok nehézségi szint :D:D
    és igen, sok függ a 2. bekezdésedtől
  • Alexease
    Hogy mi nem jo, az eleg relativ;)

Ket jatekos kozott, komoly kulonbsegek vannak/lehetnek koridoben. Ami nagyban fugg atttol, hogy mennyire ugyes, mennyi idot szan ra, mennyi segitseget hasznal, milyen kontrollert, milyen stilusban, milyen nezetben.

Igy palyatol fuggoen 2–10 masodperc is lehet a kulonbseg ugyanolyan autoval. Ehhez lehetetlen beallitani egy fix AI koridot, hogy mindenkinek jo legyen, es meg hivatalosnak, igazinak nezzenek ki.

Igy van 4 nehezsegi szint es a catchup, ebbol kell gazdalkodni;) Talan jobb lenne a 4 helyett (40%/50%/80%/100%) egy fokozatos allitas (20–120%), es egy teljes mezonyre ervenyes catchup.
  • precise
    Ahogy alex is írta lehetetlen feladat mindenkinek a tudásához jó ai-t csinálni, ezt el kell fogadni. Ugye a GranTurismo, Forza és hasonló játékoknál kicsit egyszerűbb, mert ott ugye a cél a nyerés, míg F1-ben ha realisztikusak akarnak lenni, akkor egy hrt-val a cél nem a nyerés hanem mondjuk a max 18. hely. Szóval nincs könnyű helyzetben a codemasters...
  • szabii98
    Nem az AI béna, hanem az időeredmények és a nehézségi szintek nemjók.
    Lásd én. Intermedieten halálra verek mindenkit Force Indiával, míg Professionalon a HRT gyorsabb nálam
  • precise
    lehet van is rá valami mod valahol. Megnézem racedepartmen-en.
  • precise
    Igazad van, szerintem is hülyeség úgy játszani, hogy hrt-vel bajnok az ember... Én is visszarakom szerintem Pro-ról Legendsre, mert idegesít, hogy spa-ban force indiával nyertem, és még csak aggresszíven sem kellet védekezni, 3-5 kört gyaktam, quick setup.

Tényleg jó volna egy nehézségi szint a legends meg a pro közé, vagy úgy megcsinálni mint talán az első toca race driver-ben volt, hogy hasonult hozzád az ai.
  • Alexease
    Itt kerdezd meg.
  • Alexease
    Eddig nem foglalkoztam vele, mert annal a ket autonal, amit hasznalok (Lotus, Caterham) amugy sem latni a tukroket (vagyis ugy ahogy valamennyit;P).

De elvileg itt lehet allitani, felboltas, LOD, es a max tavolsag:
    ..\Documents\My Games\FormulaOne2012\hardwaresettings\hardware_settings_config.xml (<Mirrors> reszben).
  • Nohab
    Nem fogom lejjebb venni az ai-t csak azért, hogy HRT-vel bucira verjem az egész mezőnyt. Így is elég illúzióromboló a 13-17 helyen kocsikázni, miközben körözöd a saját csapattársad.

De szerinted nem béna az ai, hogy félreáll előled mikor a pozícióját kéne védenie, vagy egy szinte álló kocsit nem bír lekörözni, ami nincs is az ideális íven?
  • pitjou
    Felraktam a patch-et, és engem még mindig kidobál néha az asztalra. Menteni, ment, de random szerűen kidob. Nem a verseny, vagy az edzés alatt, hanem ahogy befejezem valamelyiket, és menne a menübe. Az ujjongást még látom, a győzelmek után, de utána reccs.
    FLT verzió, Win7/64bit.
    Gyerekek, ezzel a hibával nem találkozott még senki?
  • pitjou
    Ne skipeld a szabadedzést, hanem gyorsítsd fel az időt 30x-ra. és pikk-pakk vége. Megmarad a fejlesztés. Nekem a kormányon a felváltással lehet.
  • Robert24
    Pl: volt olyan, hogy egy összidőt meghatározott a csapat és azt drs nélkül kelett teljesítenem 3 kör alatt. Ha már egyszer is kinyitottam a hátsó szárnyat buktam a feladatot. Szóval itt figyelni kell épp mikor mit kérnek. Tavaly ilyen nem volt. Fontosak a fejlesztések, mert a kocsi tulajdonságát befolyásolják pl. Aerodinamika, gumikezelés, gyorsulás stb.
  • Robert24
    Szabadeddzéseken kell a kitűzött feladatot megcsinálnod ha ezt nem teljesíted akkor a fejlesztést nem kapod meg. Te nem tudod még meghatározni a fejlesztés ütemét de a következő évtől igen legalábbis tavaly így volt. Ha agresszív a fejlesztési programod akkor kb minden 2. futamra lesz egy fejlesztési csomagod.
  • Danecay
    Már csak azért mert az átugrott (skip) szabadedzésen előzőleg teljesített fejlesztési feladat eredményét időmérőn nem láttam, hogy megkaptam volna.
  • lac coo
    Alex !

Tükörbe nem lehet belepiszkálni? Tuti van valami állítás hány métertől jelenjen meg benne az üldöző autó ...Kérdés, hogy hozzá lehet-e férni ...
  • Danecay
    Azt, hogy agresszív vagy sem a fejlesztési program az mitől
    függ és mit befolyásol?Aszabadedzés skipelésekor elvész a teljesített feladat ezáltal a fejlesztés?
  • Timbu
    Olyan is van, hogy ha zárod a gyorsabb MI előtt az ívet egy-egy élesebb kanyarban, gondolkodás nélkül nekedkoccan.
  • IXEMGabeo
    Ment már valaki a multiban 1:13:320-at brazílban?:D eszméletlen az a pálya mennyire fekszik.
  • Robert24
    Végül én is megkaptam az év közbeni ajánlatot a Német nagydíj után a Saubertől. Nem fogadtam el a Force Indiával vagyok és agresszív fejlesztési programon van a csapat és jól is működnek a fejlesztések így sokkal előrébb nem lennék. Év végén remélem egy Lotus vagy Mercedes megkeres különben maradni fogok.
  • lac coo
    Hát ha ebben a játékban leköröznek, nem az AI a béna ! :))

Szerintem nincs sok baj az AI-val, akiket én körözök le szépen lehúzódnak, próbálnak védekezni is. Néha értelmetlenül megpróbálnak előzni, de az az ő bajuk, letörik a szárnyukat...Büntetést még egyszer sem kaptam ezért -
  • BaliFF
    Sziasztok!
    nem szeretnék oldalakat visszaolvasni,ha lenne vki olyan kedves,leírná nekem,hogy miért lép ki a játékból csak úgy magától,teljesen hirtelen?még hibaüzenetet sem ír ki....köszönöm az infot!!! ;)
  • palinho96
    nekem már nem egyszer sikerült letörni a kerekeket...
    SC-t még nem tapasztaltam, mondjuk nem is volt még para. (most vagy Bahrainben) :D (25%)
  • Nohab
    Monaco és a HÜLYE ai:
    - Kipörgetett az egyik és belém jött -> ütközés miatt bünti
    - Védekezés kb azt jelenti náluk, hogy lehúzódnak az ideális ívről és simán elmehetsz mellettük.
    - Az utolsó körökben (50%) megcsúsztam és keresztbe álltam. Gyorsan irányba teszem, de rám esik két leköröző. Hamilton baszik elmenni és megkaptam a meg nem érdemelt büntetésemet. Flash már nem maradt, így idegből széttörtem az autóját... Baromi bénán köröznek le, mintha kérdezgetne: Most mehetek? Nem lesz baj? Közbe meg megkapom a büntit.

További fasságok:
    -Nem érdekli a rendszert, hogy egy háromkerekű kocsi van a pálya közepén. Egyszerűen cseszik beküldeni az SC-t. Véletlenszerű hibák meg szökőévezte csak egyszer van...
    -Karrier módban nem tudom letörni egyik kerekemet sem "full" sérülés beállításnál.