3
  • akoshun
    waterman: Nem hiszem hogy az észt bankok biztonsági rendszerei "tök lámák" lettek volna, a te szavaiddal.
    "A központ feladata az lesz, hogy megelőzze a számítógépek és a hálózatok elleni internetes behatolási kísérleteket vagy támadásokat, illetve fellépjen az ilyenek elkövetői ellen."
    Gondolom nem X cég 1567. PCjét fogják védeni, hanem a cikkben belinkelt cikkben leírt dolgokat megelőzni/elhárítani. Legalábbis nekem nem az jött le a dologból, hogy lyasmi céljuk lenne, amit te feltételezel. (mellesleg abban teljesen igazad van, hogy az általad leírt számunkra többnyire alapvető dolgok meggátolhatnák a személyek elleni támadások jelentős részét, és a PCk által bekapott vírusokhoz általában emberi hülyeség is kell), DE
    Valószínűleg nem spammereket és fertőzött maileket akarnak elhárítani, már csak azért sem, mert ez szerintem nem tartozik a "támadás" fogalomkörébe.
    Egyébként pedig, mindenféle személyeskedés nélkül - ezt komolyan mondtam - szerintem a NATOnál jobban átgondolták a dolgokat, mint te így hirtelen.
    Amúgy olvasd el "támadássorozat érte" címszónál linkelt cikket.
  • zolis
    Hát, azért itt talán többről lehet szó, ugyanis itt a ruszkikkal vívják a "szájberháborút", ők meg azért nem kiskutyák. Vajon milyen embereik lehetnek, és milyen fejlettségük, mennyien kutathatják a nyugati szerverek sebezhető pontjait, a tűzfalak támadhatóságát, fejlesztenek olyan vírusokat, amikről eddig senki nem hallott?
  • waterman
    azt hiszem nem vagyok tök láma a témában, de halovány lila gőzöm sincs, hogy hogy fog egy központ "Az interneten és számítógépeken tárolt vagy cserélt adatok védelmére" bármit is elérni? Nmapolják majd a hivatalokat, hogy ugyan azt a portot még csukjátok be? vagy majd mennek a víruskeresőt és tűzfalat tartalmazó cd-vel körbe az országban és ingyen és bérmentve feltelepítik a gépekre és elmagyarázzák, hogyan kell használni? elmagyarázzák mellé majd még azt is, hogy mire jó az adatok titkosítása, és hogy miért nem jó a user/pass-t a monitoron sárga cetlire ragasztva tárolni? netán gyorstalpalót tartanak a hálózati rendszergazdáknak, hogy érdemes lenne a wifiket legalább wpa-ra megtanítani, mert boldog boldogtalan használhatja a hivatali hálózatot a parkolóból?
    ezek mind emberi tényezők, amiket csak oktatással és egyéb fejtágítással lehetne orvosolni. ja meg pl hogy egy csokiért ne mondja meg csak úgy bárki az irodai jelszavát..