103
Alone In The Dark 2008
-
Haversrác #63 Szasztok a 8-as epizódba a végső helyszínt (secret entrance) valami pajzs veszi körül amit csak akkor látok, ha lecsukom a szemem. Hogyan kell bejutni? A vision pontjaim 58/100 - többet kell gyűjtenem, hogy bejussak vagy mi? PLS HELP! -
#62 Thx szépen, gyorsan meg is csináltam!
De a 8-as Episode-ot hagyom holnapra, me még 13 pont olyan Root-ot össze kell hogy szedjek, de arra már nincs idegem ma. -
Rena11 #61 a tamplom körül el lesznek szórva a jelek illetve a templomban is asszem 2
be kell csukni a szemed hogy lásd -
#60 Na hali, nekem a 7. Episode-ba amikor 0ssze kell szedni azokat a gyökereket, utánna vissza kell menni a templomba, vagy mi az, és utánna azt a kis symbolt használni kellene de nem tudom hova kell világítani vele? -
Kalozoner #59 visszaszállsz a targoncába átmész a hídon amit előzőleg felemeltél odamész ahol a gerenda kijön és azt a nem is tudom mit fell kell emelni a targoncával, kszálsz odamész és a gerenda szépen megfogja tartnai ha kijösz a targoncával alóla, és utána fel tudsz mennni, remélem értehető voltam nagyjából.. -
Haversrác #58 Szasztok a 6. epizódban (sequence2-ben) valami katakombában egy targoncával egy kis hidat felemelek így át tudok jutni a túloldalra. Itt van egy kapcsoló amit ha bekapcsolok egy fogaskerék valami gerendát kitol a falból. Itt mit kell csinálni?
PLS HELP! -
#57 Az 52-es HSZ-be leírtam, aztán csak hogy ne kérdezd megint lessz egy kis szörny ami jön és iszik vért, arra rá dobsz egy Molotowot, de olyat hogy rá ragadjon és gyujsd meg, ő elviszi a kis kuckojához és be robbantsa. -
Kalozoner #56 amikor fal miatt nem látod a bolyt, akkor be kelll dobni felüül egy molotowot...és kész -
webadam #55 Az 5. chapterben én sem tudom megcsinálni azt a részt amikor bent van a lézer és elállják az útját.Van valakinek ötlete hogy lehetne megcsinálni? -
#54 Demo nincs még? -
#53 Na eljutottam a 7-es Episode-ig. Abbol is megcsináltam az első 2 részt.
Ugy hogy remélem hogy már a hétvégén birom is játszani a Bad Company-t. -
#52 Hát basszus, pofon egyszerű az...
Fogsz egy olyan flakont, amire lehet tenni, azt a bandage-et, és megcsujtod, és onnan az ebédlőből be lehet dobni, az aztán ég amég fel nem robban és kész, felrobbantotta azokat a kis izéket amiből jönnek, meg a lézert is át engedte... -
#51 Hát ezt hogy a kis izé bevigye az égő flakont. Ezt nem tudom megcsinálni... -
#50 Hát az 5. részt csak betöltötte és abba hagytam, csak annyit láttam hogy a csajszi aki jött velem az fel volt "akasztva" valami izére.
És aztán már abba is hagytam, majd később akarom folytatni. -
Rena11 #49 az elsőhőz a central parkban razziázva vannak ilyen mozgó gyökerek amiket el lehet égetni a térképen körök jelzik abból van 100 megkell csinálnod 50-et és 18 részt ahoz hogy át tudd ugrani azt a részt
de az amiről beszélsz a 29.-ik rész szóval párat azért átugrottál vissza kell menned megcsinálni pár részt vagy nem tudod átugrani
én pont azt a részt nem tudtam megcsinálni ahol most vagy , nem bírtam rájönni ha esetleg sikerül elmondhatnád a megoldást -
Rena11 #48 alkoholt vagy valami éghetőt kombinálsz a töltött fegyverrel akkor tüzes golyóid lesznek vagy ömgyujtó spray a legyjobb zombik ellen -
Kalozoner #47 áhh eza játék, frusztráló nagyon, egyes részek annyira idegesítőek...már a tököm kivan a szörnyekkel is, hogy pisztollyal nem lehet legyapni őket, csak tűzzel, kapják be, ezt a baromságot komolyan... -
#46 Én is epp az 5. Episode-nál tartok, de bevallom, 2x átugrottam egy részt, a 4. episode elsőjét amikor kocsival kellett menekülni és a vámpírok basztatták a kocsit, hát én azt egy istenért se tudtam megcsinálni, meg még valahol az elejibe, asszem a 2. episode-nál amikor a recepcion vagyunk és jön egy szörny fel a lépcsön, ott kevés volt a hpm, 1-et belém ütött és meghaltam, aztán jöttem rá hogy ki lehet hagyni részeket.
Meg még az érdekelne engem, hogy a 8. episode-nál mik azok amiket ugy ír hogy hiányzik még ahhoz hogy unlock legyen 0/50 meg 0/18.
Nekem az egyik az még csak 2/50 a másik meg 16/18.
De ezek mik? az Elsőt hogy birnám fejjeb vinni?
THX -
Kalozoner #45 amikor kijön vért inni, akkor rá kell dobni egy ragadós bombát, vissszaviszi és felrobban a termelővel együtt... -
mushuasarkany #44 nekem is lenne egy kérdésem: 5 episode, a museum. egy parazita termelő elállja a lézerfényt. egykis parazita meg oda vissza rohangál a szellőzőben. mit kell csinálni? -
mushuasarkany #43 hali. leirnád a helyszint? -
Kalozoner #42 ez az átlépkedés elég nagy baromság nem is tudom minek kellett belerakni, egyébként a játékról anniyt, hogy néha már idegesítően nem is nehéz, nem tudok mit mondani, egyszerűen néha idegesítő a játék, játékmenet, a pöcsölések, az írányítás... egyéblént jó játék lenne, de valami hiányzik belőle, remélem rájövök:D -
#41 Az irányítás nekem a ps-es SH3-at (csak ezzel a resszel toltam de a többiben sem lehet maskepp sztem) idézi keményen.
abban is rém idegesitő volt a kamera kezeles, forgás, stb. nagyon érdekelt a játék, de az irányitás miatt nehez volt nekem a harc és a mozgás, igy abba hagytam. Na Alone in the dark-al is ez a szitu, tudom mit hogy kéne de az irányithatosag olyan "nemtúl kézenfekvő" hogy ez adja a nagy kihívást:) xre is panaszkodnak hogy tré, de wii-re is.
a grafikával nincs baj (hasznaljatok HD tv-t és éles lesz a textura:P )
Ja és ez mi hogy át lehet lépni a jeleneteket? mint egy dvd-menüjeben ha akarom az egeszet végig lépkedhetem?lol -
Rena11 #40 szerintem semmi bonyolult mert nem is emlékszem rá
:)
biztos ki kell jutni
tüzes golyó az ajtóba vagy ilyesmi -
#39 És a 3.-nál bent a Mosdóba mit kell csinálni? -
Rena11 #38 ha valaki végigvitte elárulhatná a 8 fejezet első fejtörőjének a megoldását
egybként jó game volt de a befejezés 1 kalap szart nem ér komolyan mondom
-
#37 na én is egy kis vélemény:
sztem ez a gém remek!
grafikával nincs bajom, ugye nem kell minden játéknak über jól kinézni,ahhoz, hogy élményt nyújtson,de mondom sztem jól néz ki,nem hanyattesek jól,de jól
irányítás kb 2 perc kellett,hogy megszokjam a fordított stickeket
kamera szintén nem gond,kicsit olyan japános style(resi,dmc stb-ezeknál meg senki nem problémázik)
összességében 1,5 fejezet után:
8/10
részemről
ja és a kis cut scenek eddig tetszetősek -
gyuri12 #36 Ezt sem veszem meg... -
stirlic #35 Hogyan lehet PS2-n menteni? Az első fejezetben még volt save game opció, de utánna eltünt és az automata mentést se látom?
Thx. -
#34 Hát be kell vallanom kipróbáltam, a tört verziót, még az elején vagyok, de egy villámértékelést megejtenék.
Az általam kipróbalt játék az XBOX 360-as változat! Mivel még az elején járok és nem játszottam végig, csak az első benyomásaimat írom le! A játék későbbi részében ezek változhatnak!
Na az első dolog ami kicsit (nagyon) zavart az a feliratok hiánya, legalábbis nem nagyon találtam ilyen opciót :(
A sztoriból sem derült ki sok minden eddig, inkább nem spoilereznék.
A lényeg hogy hősünk arra ébred hogy idegen alakok beszélnek mellette mindenféle sötét dolgokról. És mellesleg amnéziás.
A játék irányítása érdekes. A bal stickel mozgatjuk a karaktert eddig oké. A jobb stick a kamerát lenne hivatott mozgatni, de ez érdekesen lett megoldva. Belső nézetben nincs is baj, szokványos FPS kamera, külső nézetben viszont hiába húzod a sticket, csak kicsit fordul, ennek az a következménye hogy a karaktert is kell forgatnod. Kicsit nehéz leírni látni kell. A harc is érdekesen lett megvalósítva. Rengeteg féle-fajta tárgyak használhatunk fegyverként, kezdve a székektól a poroltókon át egészen az asztali lámpákig. Ezeknek a közelharci eszközöknek az irányítása, a jobb stickkel történik, ha jobbra-balra lökjük akkor oldalazva sújtunk fegyverünkkel, ha föl-le akkor értelemszerűen lesújtunk.
A másik csalódás a next-gen grafika, ami annyira next-gen mint öreganyáink. Tény hogy van a játékban néhány nagyon szép effekt, mint a sokat emlegetett szellőzőventillátor mögül átszűrődő fény, vagy hogy látjuk az árnyékunkat. A textúrák többsége nem elég nagy felbontású.
A hangokat szerintem dícséret illeti nagyon jó effekteket sikerült belerakni, a zene is frenetikus, a főmenü zenéje pláne.
Nagy poén hogy az epizódok mindig cliffhangerrel zárulnak (eddig), a következő epizód elején pedig egy "Previously on Alone in the Dark..." mondatot hallunk egy kis összefoglalóval. Ezért is egy jó pont.
Mivel ez egy túlélőhorror ezért a para alapkövetelmény, ám eddig fokozatos borzongást nem nagyon éreztem, mint a Silent Hill szériában, inkább a "hanyattesek a székből jelenetekre gyúrtak rá.
Összesítve:
Grafika: 7/10
Hang/zene: 9/10
Írányítás: 7/10
Hangulat: 8/10
Összesítve: 8/10
A végére is leírom azért, hogy mivel nem játszottam végig ezért ez csak kezdeti benyomás, nem végleges!
Rena11: De -
Rena11 #33 senki nem játszik vele? -
#32 na de itt nem csak az énekről van szó,legalábbis amit én még régebben linkeltem ott a zene+ének kombója ami hatására kiver a víz
btw:Sebestyén Márta valóban nagy művész és aszem büszkék is vagyunk rá -
#31 silent hill iJesztőbb :-| -
#30 Jajj gyerekek hisz Sebestyén Márta népi énekesnő is ugyan ilyen stilusban énekel.! Ja, hogy magyarul már nem szép?
Lemerem fogadni ha a játék zenéje a Bulgár nép történelmi honlapján lenne, senkitsem érdekelne. Igazam van?!
Na de semmi gond! ;)
Egyébként a gém tiszta Silent Hill valahanydik.....
-
#29 utána néztem kicsit ennek az alone in the dark-nak,régebben egy részével játsztottunk havernál.már rájöttem a 4-el.és most nemértem, csak a 4-ben voltak ilyen fura lények?a többiben nem is?csak ilyen hülye börrákos emberek?nemtudom de nekem az 5 pont emiatt nem teccik megint csak.mert nemlátok benne semmi ilyesztőt.alaptalanok ezek hülye ijesztegetős hangok is,hisz tudom,csak szétkarmolt arcú idióta jön ijesztgetni,aki villanyborotvahangon beszél hozzám recés fogakkal :-|
hát most csalódotott vagyok de úgy igazán.de még mindig a 4 tűnik a leg ilyesztőbbnek számomra... -
#28 uhh... most nézem ez konzolos XD mentem is :C -
#27 még egy kis off :D
myst IV
azt meg, hogy hol hallottad te döntsd el :D -
#26 lol a main themet valahol már hallottam O.o -
#25 egy kis off:
myst sorozatnál jobb soundtrack soha nem lesz :D
bocsi az elfogultságért :)
on:
amugy meg +fav .. régen volt már egy jó horror game.
-
#24 hát igen az a lovecraft-es hangulat elveszett