327
az amatőr rallye sport hazánkban
 • danikosz
  #327


  Szeptember végén rajtol a VSR DiRT Rally Challenge! A két kategóriával futó bajnokságban van lehetőség ingyenes részvételre is, valamint az összetett címért menni! Nyolc verseny, egy eldobható forduló, teljesen vegyes szakaszok.

  Információk és jelentkezés
 • danikosz
  #326


  Sziasztok!
  Hamarosan rajtol a VSR DiRT Rally országos bajnoksága! A 6 fordulós, fordulónként 15 szakaszból álló versenyeken 3 kategória autóit eresztjük össze. VSR szervertagsággal kell rendelkezni, ha WRC autóval szeretnél menni, ha KitCar vagy a '70-es évek sztárjai mellett döntesz, akkor pedig ingyenesen is részt tudsz venni a bajnokságban. Várunk sok szeretettel!
  >Bajnokság információk és jelentkezés<
 • danikosz
  #325


  Január második felében elrajtol a következő DiRT Rally bajnokságunk! A sorozat a világbajnokságot szimulálja le, vagyis a játékban elérhető 6 rallyt futjuk le. Monte-Wales-Német-Finn-Svéd-Görög. A 2000-es évek második felében éveken át a C4 és a Focus WRC rivalizálását láthattuk, hát most ezt fogjuk feleleveníteni. A legrosszabb eredmény most is eldobható lesz.

  Jelentkezni valamint további információkat szerezni >itt< tudtok.

  Várunk mindenkit sok szeretettel és sikerekben gazdag új évet kívánunk!
 • csm
  #324
  persze,megtalálod őket,egyet magad is említettél már ;)
  nem nyergelek alsóbb osztályba,annak sem sok értelmét látom.
  azért mondom a bérlést,mert venni-építeni nem olcsó mulatság,és jelenleg nem rúgsz labdába egy egyszerű kocsival,utcaival meg pláne nem , kivéve ha GTR-ed van.
  slickek nélkül nincs értelme betonon menni,az sem olcsó.
  ha meg csak utcai kocsikkal autókáznál,akkor vannak olcsóbb módok ennél, nem eltántorítani akarlak,csak egy kicsit megkeményedett a mezőny az utóbbi időben :)
 • SuperCharger
  #323
  Köszi a gyors választ!
  Mi ez a pár megmaradt "renegát" futam, ahol még nincsenek elszállva az árak? Hirdetik magukat neten? Hol lehet megtalálni a kiírásaikat?

  A földes pályáid az MNASZ-be való bevonulás során tűntek el, vagy csak úgy minden különösebb ok nélkül? Figy, ha mindig nyersz, nyergelj át eggyel alsóbb géposztályba, és újra lesz kihívás!

  Inkább a vétel, mint a bérlés felé hajlok, mert amúgyis jó lenne valami játszós autó. De persze attól függ az egész, milyen a mezőny, meg milyenek a pályák.
 • csm
  #322
  már nem űzöm,nincs az a jellegű verseny,amin én szerettem menni (földes pálya). amíg volt,mindent megnyertünk amit lehetett,onnan meg nehéz feljebb jutni :D
  nagyon elszaladtak az árak,az MNASZ magának akar minden pénzt. mivel az ORB-ből és társaiból már kivették amit lehetett,és már induló sincs sok,az amatőröket beszüntették,amennyit lehetett,a többit a fennhatóságuk alá vonták (nem kis mennyiségű pénzeket kérnek 1-1 általuk engedélyezett futamért),így kikényszerítve hogy az indulók magasabb (drágább) szintenek induljanak,vagy ne menjenek sehol :D
  van még pár olyan futam,amire nem tették rá a kezüket,vagy a rendezők nemhagyták,ott érdemes próbálkozni,nincsenek elszaladva az árak. egy futam költsége sokmindentől függ,távolság,mivel viszed oda a kocsid,milyen autó,milyen gumikkal mennél, stb...
  ha komolyan gondolod,sztem először bérelj magadnak 1 autót amivel lehet menni,ott megízleled az egészet (csak ne a Radótól :) )
  utcai autóval küszködni nincs értelme,és a ladávalcsapatunk idők is elmúltak már :)
 • SuperCharger
  #321
  felélesztés...

  CSM, űzöl még valami amatőr rallye-t? Néztem megint egy kis WRC-t, hát, megint rámjött, hogy jó lenne valamit csinálni. :)

  Te milyen "sorozatokon" indulsz/indultál? MNASZ védnöksége alá tartoztak, vagy kisebb, nem nagyon publikált versenyek voltak?

  Tudsz valamit erről az MNASZ Amatőr Rallye Kupáról? Elvileg egyéb rallye sorozatokkal, Sprint meg Túrával vannak egy időben, de a versenykiírásokban nem találok semmi említést kifejezetten az ARK-ról. Többire meg kb 45e csak az adminisztrációs költség. Ugyan eltelt már 3 év legalább azóta, hogy 20e-t emlegettél egy verseny teljes költségének, de ennyire megdrágult volna? Mondjuk még az FRT/minirally is felment a 3-szorosára 2 év alatt.

  Vagy totál rossz helyeken keresem az amatőr rallikat? Néha kicsit az az érzésem, hogy ez egy nagyon kis közösség, ahol mindenki ismer mindenkit, mindenki tud mindent, szájhagyomány útján terjednek a hírek, meg a kiírások, így nincs mit kommunikálni a külvilággal, és nincs mit beindexelnie a guglinak....
 • csm
  #320
  hát a 80-20 arány az tényleg nem valami csapatós :D az iX csapatós viszont,lényegébe kicsit hátsókerekesként is kell vezetni. papíros dolgot szintén e30 ix-nél a legolcsóbb megoldani,néha papírral is vannak egész olcsón :) a swift meg a turbósításra én nem adnám a fejem,mindent meg lehet csinálni,de sok időbe és pénzbe kerülne , mire megbízható lenne...
 • csm
  #319
  most lényegébe a legolcsóbb megoldás a téma,arra a jobbkormányosok jelentkeznek. biztos át lehet alakítani balosra,ezt viszont nemtudom mennyibe kerülhet,talán meg se éri...
 • SuperCharger
  #318
  Hát ja, Angliából lehetne hozni még vmivel olcsóbban, de azt lepapírozni nagyon drága lenne. Én meg papírost/rendszámost szeretnék, és akkor tök jó lenne téli autónak.

  Subaru Justy-val csinálják néha, hogy bele a Swift GTI motort (esetleg turbót is), akkor gyors lesz :). Csak nem találtam róla semmi infót, hogy milyenfajta összkerékhajtása van. Illetve annyit tudok, hogy viszkós, meg egy helyen azt írták, hogy 80:20 arányban osztja a nyomatékot... nem sikerült megbizonyosodnom róla, hogy ez igaz-e, de ha igen, akkor pfffff. 80:20 az gyakorlatilag elsõkerékhajtás.

  Quattro jó kis autó lenne, de amellett, hogy ritka és drága, még dögnehéz is. Ugyanúgy, mint az újabb evo-k/impreza-k, azok is másfél tonnát nyomnak, az iX meg van vagy 1200, de talán annyi se.

  Nincs mese, minden út az iX-hez vezet. :)

  Esetleg még egy Kadett C-t, vagy 1-2gen Escort-ot tudnék elképzelni, kicsi-könnyű autók, talán nem lenne gond uralni a hátsókerékhajtását, de ezek is elég ritkák.
 • Csabesz6
  #317
  Van balos is, persze a jobbos olcsóbb versenyre:)
 • csm
  #316
  viszont annyira már az impreza sem elvetendő ötlet,ha kicsit nagyobb tőke áll rendelkezésre,és valaki megbírja szokni a jobbkormányt :)
 • Csabesz6
  #315
  kb:)
 • csm
  #314
  addigra már impreza WRX-el mehet :)
 • csm
  #313
  és annak mi értelme? gyenge szar,épp ezért mondom az ix-et... van 4x4-be több dolog,4x4 honda,ami szintén gyenge,justy gyenge akárcsak a swift 4x4...quattro audi , 2.3 20V az , ami azt tudja amit egy Bmw,ha talál valaki olyat,azzal még érdemes valamit kezdeni.
 • Csabesz6
  #312
  Abból mire erős autót faragsz...
 • bardocz
  #311
  Subaru Justy? Bár nem sok van belőle, de abból van négykerekes, igaz nem túl erősek.
 • csm
  #310
  nem nehéz találni hozzá,de ha minden jólmegy nem is fog kelleni :) evo/impreza főleg akkor lesz drága ha elromlik,mert ahhoz teljesen más áron mozognak az alkatrészek is. 4x4-be igazándiból nincs olcsóbb az ix-nél,és azért a régebbi imprezákat meg evo-kat el lehet kalapálni vele,ha nincsenek nagy tempós részek...
 • SuperCharger
  #309
  Igen az a baj, hogy, valahányszor végiggondolom, milyen géppel vágnék neki, mindig az ix-hez lyukadok ki :). Hátsókerékkel a jelenlegi tudásommal szerintem csak szivatnám magamat. Összkerék kéne, de evo/impreza iszonyú drága, még a régiek is.

  ix-hez mennyire nehéz alkatrészt találni, mármint az ix specifikusakat, váltó/osztómű/viszkó, elsõ difi/féltengelyek?
 • csm
  #308
  űzöm űzöm,és imádom,ár/érték arányban ilyen versenyekre a legjobb autó szerintem,ha haladni is akarsz ;)
 • SuperCharger
  #307
  CSM, te még űzöd ezt a hobbit? Hogy bírja az ix? Ment már tönkre valami rajta azóta?
 • Tetsuo
  #306
  http://www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/895
 • bardocz
  #305
  Akkor ha összehasonlítom az 1.5-ös Meganunkkal, amire elköltöttük volna egy új kocsi árát, ha nem garis, nem is olyan drága ez :-D 4-5 év egy ilyen autónál hiba nélkül azért már minőség:) Csak egyen majd rendes munkám, és tudjak venni egyet.
 • Black Ghost
  #304
  Az az igazság hogy különösebb gond nem volt vele, előtte haver hajtotta 4-5 évig és ő is már használtan vette, neki egy fillért sem kellet rá költeni, pedig ezzel nem igazán szoktak séta kocsikázni.
  Inkább arra kell figyelni hogy ne törd. :)
 • Csabesz6
  #303
  MAGAS fizetés mellett:)))
 • bardocz
  #302
  Eladtad a kocsit?
  Ejj, egyre jobban elijesztetek a bubuvásárlástól, mondjuk 20 év múlva biztos olcsók lesznek az alkatrészek, meg a kocsi is
  Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen fizetés mellett lehet simán fentartani évekig az autót rendes használat mellett.
 • Black Ghost
  #301
  Hogy mért drága:
  Pár hónapig volt egy "rovarszemes" ipreza-m, a kuplung nyomólamellájából tört le egy darab, megnéztem mennyibe kerül az új (nem a szett csak a nyomórész) 400 rúpia vazz... és ez az utcai változat
  ....hogy a rák a fejükbe, hát nem is lett kicserélve.
 • manyadam
  #300
  baz megyei rallysprint 7.forduló pontosan hollessz? elöre is kösz
 • Csabesz6
  #299
  Ha jól értesültem, akkor hétvégén Salgó rali:)
  Mamát viszem Balassagyarmatra a testvéréhez, muszáj találnom valami programot:D
 • csm
  #298
  na még a végén kihal a topik :D
 • bardocz
  #297
  Mondjuk ez igaz,nagyanyámén mozog az egész első része:D Viszont megy 11 éve minden baj nélkül,szóval azért csak érződik belőle valami,hogy japán.
 • csm
  #296
  swifteken legendásan gyenge a fék,de azon a belsőn már nincs hova spórolni...
 • bardocz
  #295
  Spóroljanak a belsőn,ne a fékeken basszus:P
 • csm
  #294
  kis-tömegautóra nemraknak drága cuccokat,ezért kis tömegautó,és nem viszonylag ritka sportautó. de ne kanyarodjunk már el a témától :P
 • bardocz
  #293
  5 rongyos tárcsára tudod ki bízza rá az életét...biciklimre drágább lenne.
 • csm
  #292
  komplett fékfelújítás több dologból áll,+munkadíj,és aztnézd hogy ehhez nem 5 rongy egy tárcsa,mint swiftekhez :P
 • bardocz
  #291
  Tényleg,azt le tudnád írni,hogy a fékfelújításban mi kerül annyiba?Mert a fékpofán,tárcsán,olajon kívül nem tudom mi kellhet hozzá
 • Csabesz6
  #290
  Köszi szépen:)
 • csm
  #289
  énse nagyon vágom,mert egyszerűen a komolyabb szint nem érdekel :D

  de a sorrend:
  -OB tehát Rally1
  -Rally2, itt kevesen vannak,mert drágább mint az rte
  -Rte-harmadosztály,itt többen vannak,mert olcsóbb mint a rally2,és innen is egyenes út vezet az OB-ra,ha van lóvé...
  Amatőr sorozatok , minden felé,néhol komolyabb autókkal mint amiket gondolnál,néhol meg bontószökevény ladák sorakoznak.
 • Csabesz6
  #288
  Miért, te melyikre esküszöl?:)
  Az a baj, hogy nem igazán vagyok képben ezekkel.OB "nagyok" azt még vágom.Na de aztán rali túra, meg amatőr meg mittomén.Hogy vannak ezek a kategóriák?Előre is köszi a felvilágosítást:)