45
  • aDannyBoy
    #45
    14 euró az nem leosztva 1mbit, hanem a legolcsóbb tényleg szélessávú elérés ára
    arra meg ne legyen már drága 3 rongy.
    ha leosztom a megabiteket a teljesből, akkor én pl 3. eurót fizetek 1mbitért

    egyébként nem tudom néhány ember mit képzel... legyen olcsóbb, annak ellenére, hogy kristály tisztán látszik, hogy az egész régiónkban nálunk a legkevesebb. ráadásul sávszélességek is vannak szépen.


    sok embernek ki kéne szállni a virtuális valóságból...beleér a kezük a bilibe
  • peterxy
    #44
    14 euro, szerintem kicsit drága. Én itt átszámítva kb 6-ot fizetek 1Mbit-ért, de a duplájáért van 10Mbit-es is.
  • matyasp99
    #43
    bár ez spec. otp-nál is működik.
    itt: http://index.hu/gazdasag/vilag/alapin080428/ meg még nem tartunk.
    de a cikk szerint is az internet felé terelik az embereket, az ingyenes, más meg drága. Csak hogy ontopic legyek.
    Egyszer eljön még nálunk is a szép nap, amikor az alapszolgáltatás ingyenes lesz a bankban.
  • slickboy
    #42
    Arrakistor "vérpistikés" megnyilvánulásai mindig nagyon velősek.
    Gyerekek, ki az aki még az OTP-vel van szerződésben? Ne röhögtessétek ki magatokat! Puszta sznob b*ziságból van netbankolási lehetőség Kereskedelmi és Hitelbanknál ingyen! Jár a bankkártyához. Legalábbis Trambulin kártyához. Baromi kényelmes, pl amikor tavaly nyáron külföldön kifutottam pénzből, neten utaltam át magamnak egy keveset kártyára és kész. Belépéshez kapsz egy jelszót smsben (igen, külföldön is utolért az sms) amely egy belépésre de maximum 3 óráig érvényes. Amíg ez nem volt, egyszer hasonló szituban ideges telefon haza, kérlek rakjatok pénzt kártyámra. Hétvégén ez lehetetlen, de neten megy. (Megjegyzéseket hanyagoljuk, hogy nem tudok kijönni pénzből, stb, külföldön bármikor megszorulhat az ember ha nem várt költség ugrik be). És ez a rendszer annyira durván megy, hogy egyszer a bankfiókban is elém tolták a billentyűzetet, lépjek be én netbankba, mert akkor ingyen utalom a pénzt, de ha ügyintéző papír alapon akkor jutalék, díj, stb!!! Szóval el kell felejteni ilyen OTP féle pénzintézeteket.
  • zolis
    #41
    Jó, igen, egyébként éppen arra alapozva írtam.
  • chuky123
    #40
    Arrakistor olyan mint Chuck Norris :) kétszer végignézte az internetet.
    Na de félre a tréfával Visszatérve az Otp-re szerintem a legtetübb magyar kereskedelmi bank.
    Minden szolgáltatásukért hatalmas díjjat számitatanak fel. Lassan már ha
    bemész egy Otp bankba levegő vételért is pénzt fognak elkérni.
  • Molnibalage
    #39
    Mármint 1-e után egyből másnap vittem vissza.
  • Molnibalage
    #38
    Nekem a mikrós szolgáltató kb 1 hónapig csak ígérgett, hogy most már tényleg meg lesz csinálva, stb. Addig egyáltalán nem volt normális uploadom és download is hol volt-hol nem. Volt még egy év hűségnyilatkozat. Mondtam, hogy felejtsük el egymást, nem érdekel a hűségnyilatkozat. Ha pattognak akkor fogyasztóvédlem. Lehet választani. Ez volt ápr. 26-a táján. Május eljsején visszavittem nekik az antennát és a WLAN karit is visszavásárolták. Május 1. után vittem vissza a karit, szerdán (1-jén ahog ígérték lekapcsolták a netet) és csütörtökön meg már jött az új kábeles net. Szervezés kérdése, meg tudni kell befenyíteni a hülye szolgáltatót is. Igen, vadkelet...
  • tomcsa4
    #37
    Hallod én megnézegettem mindent. Ha visszamondod a netet, a kikapcsolási időszak max 40 nap! DE hallod ez pontosan 40 nap, vannak tapasztalatok is! Nem akartam elhinni, 2007ben ahhoz, hogy otthagyj egy szolgáltatót 40 nap a cselekvési időtartam míg kikapcsolják és mehetsz máshova! Max 40 napot mondanak, de ez pontosan 40 nap! Le merem fogadni, hogy 2008ban se lesz másképpen! Emésszétek, nekem megfeküdte a gyomrom!
  • bakagaijin
    #36
    Igen, ezen gondolkodtam én is... Mindenki tud (tanítják) írni-olvasni. De... a könyvtárban is széles a választék, mégsem mindegy melyik könyvet veszed le a polcról.
  • Justil
    #35
    ez rendben van, de tegyük hozzá, hogy attól hogy valaki fent lóg a neten még nem lesz hasznosabb tagja a társadalomnak, csak akkor ha csinál is valami értelmeset rajta. ez pedig nagyrészt az iq-tól függ (és most kíméljenek a definíció-buzik, iq alatt úgy általában az egyén szellemi szintjét értem, vili?)...szóval a sok gyökér aki azér jön fel hogy kirakjon még 1 perspektíva képet magáról az iwiwre, vagy hogy vmi rasszista fórumon szitkozódjon, esetleg állatkínzó videókat nézzen...na ő belőlük a net nem csinál hasznosabbat :)
  • atomkrumpli
    #34
    szerénység, tolerancia, éleslátás
  • Sanyix
    #33
    Te egy szellemi fekete lyuk vagy :)
  • matyasp99
    #32
    bocs, az alábbi két sort kéretik felcserélni. A beszólás arrakistornak szólt.

    zolis #24: www.munkaportal.hu
    Szóval: ha neked nem jön be, akkor inkább vonulj le a netről. Mindenki jobban jár.
  • matyasp99
    #31
    ja, és a "a többi (DVD filmek letöltése, OTP-s ügyintézés sznob b*zi módra, játék, hülyébbnél hülyébb hírek, amiknek mindig valami vicces-videó oldalra való szörfölés lesz a vége... és a több tonna pornó) csak mese habbal..."

    ét neten otp-zek, és nem vagyok sznob buzi. ne sértegess feleslegesen másokat. Hülye hírek/letöltés->viccek, ez meg a te bajod. Én is sok időt eltöltöttem ilyen helyeken, most is veled vitatkozom, de belefér munka mellett. Amennyi meg nem fér bele, azt nem csinálom. Ide is csak ritkán írok.

    zolis #24: www.munkaportal.hu
    Szóval: ha neked nem jön be, akkor inkább vonulj le a netről. Mindenki jobban jár.
  • phoenix1
    #30
    Ismerőseimmel nagyot nevetünk amikor az egyik keresőbe beírva egy szót *ami nem program* pl. kaktusz, ... ugyani van rá keygen, crack és már serial is!
    Iszonyú ronda találati lista ilyen felesleges dolgokkal van tele. 5 évvel ezelőtt nem volta ennyi szemét az interneten mint most. Sokkal nehezebb dolgokat megtalálni, szerencsére a keresők is dolgoznak ezen, így nem kell robottá válnunk ahhoz, hogy megtaláljuk azt amire keresünk -tünk!
  • Molnibalage
    #29
    "Rövid, de tartalmas életem folytán rájöttem , hogy a matematika valószínűségszámítás nevű altárgya egy altrágya.. semmit sem ér. az esélyek minden esetben 50%-osak. Vagy talál, vagy nem."

    Ekkora baromságot egyre gyakrabban hallni. Tőled nem meglepő.
  • Molnibalage
    #28
    Ez tényleg szánalmas. A webkártyáért is évi 12 ropit kért az OTP. Dugják fel a seggükbe, megoldom máshogy.
  • matyasp99
    #27
    arrakistor: mindenki volt kezdő, aztán fejlődik. Te is.

    Justil: az lehet, hogy nagymamádnak nincs mobilja, és remélem is, hogy sokáig megmarad jó egészségben. Soha ne legyen szüksége mobilról hívott mentőre.

    A meglehetősen szakmaiatlannak tűnő ellenvélemények ellenére fenntartom, hogy az interenet nélkül gyakorlatilag semmi nincs. Azok, akik kimaradnak belőle, az életből is kimaradnak. Én a kocsmázós/bulizós partnereimet, sőt, a barátnőmet is a neten ismertem meg. (Lehet, hogy kockább vagyok a kelleténél, de nekem a és a magamfajtának sokat segít.)
    Az a hatmillió, akikről a cikkben szó van, az új rendszerváltás vesztese. Remélem, tévedek, és nem csak kihalásos alapon bővül a netezők (=összekötöttek, esélyesek) aránya.
  • Molnibalage
    #26
    Hűségnyilatkozat???? Bazz, nem a középkorban élünk, pokolba az egésszel. Én nem engedném. Aki képtelen rendesen szolgáltatni azt otthagyom a picsába. Nem viccből fizetek elő.
  • akron
    #25
    Szerintem a skypnál kicsivel többet ad az internet. Én (vagy jónéhány ismerősöm) pl. rengeteg szakmai információhoz jutok, hamarabb vagy kényelmesebben, mint internet nélkül. És ez előnyt jelent. ...nem kicsit
  • zolis
    #24
    Bizony! És ezeket a hirdetéseket kiszűrni, bizony tapasztalat kell hozzá. Ugyanis aki újonc, egyből bedől annak, hogy ő márpedig milliomos lesz néhány kattintással.

    A másik megfigyelésem, hogy a neten főleg menedzsereket, PHP fejlesztőket (vagy akármilyen programozókat), mérnököket keresnek. Ezzel sem jut előre az átlagpolgár. Normál álláskeresésben még mindig a nyomatott sajtó jár, és járjon is az élen!
  • arrakistor
    #23
    jó dolog a net meg minden, de igazán nélkülözhetetlen tulajdonságát mindössze egyet ismerek:

    az online beszélgetést (pl.: Skype-val) ezek nélkül egy rakás pénzt elköltenék telefonra...

    a többi (DVD filmek letöltése, OTP-s ügyintézés sznob b*zi módra, játék, hülyébbnél hülyébb hírek, amiknek mindig valami vicces-videó oldalra való szörfölés lesz a vége... és a több tonna pornó) csak mese habbal....
  • arrakistor
    #22
    Rövid, de tartalmas életem folytán rájöttem , hogy a matematika valószínűségszámítás nevű altárgya egy altrágya.. semmit sem ér. az esélyek minden esetben 50%-osak. Vagy talál, vagy nem.

    Attól még hogy neten nézi a hirdetéseket, vagy az Expressz újságban semmivel sem lesz több esélye sőt !

    hogy elnézem az online Expressz és egyéb (pl.: apronetes) hirdetéseket tele vannak spammal , pornóval és egyéb nem oda tartozó hirdetéssel (pl: netezz pénzért stb..) amik között ember legyen a talpán, aki állást is talál magának...
  • Yeti
    #21
    Csak azt képzeljétek el például, hogy mennyi esélye van egy munkanélkülinek állást találni, ha használ internetet, és mennyi, ha nincs(és nem is tudja használni).
    Igenis szükség van arra, hogy minél több embernek legyen internet elérése, ugyanis akik használják azok nagy általánosságban hasznosabb tagjai a társadalomnak, és ez mindenkinek az érdeke.
  • Justil
    #20
    te sem nagyon tudod, hogy mit beszélsz...
    az én nagyanyámnak nem hogy net elérése, de mobilja sincs, és mégis létezik, sőt köszöni kérdésed nagyon jól van...
    pfff
  • matyasp99
    #19
    ja, ezen és is kiakadtam eléggé, mi az, hogy kényelmi díj? a k. a.! tényleg ez lenne pedig a módja az internet terjesztésének, hogy lássa a marinéni is, hogy itt olcsóbb, azaz OLCSÓBB, és egyszerűbb.
    Akik szerint meg nem kell mindenkinek interneteznie, az hülye - miért, te mit csinálsz itt éppen? Mást sem illik kizárni ebből. Manapság aki nincs interneten, az nem is létezik. Egyetlen embert sem ismerek, akinek nincs mobilja, beleértve a 80 éves nagyanyámat.
  • arrakistor
    #18
    És hogy mi a megfejtés? Sok embernek nincsen pénze számítógépre, de most hogy jön az EEE PC és a szuperolcsó pc-k majd talán többen fognak netezni is...

    MOst hogy nézegetem az online használt számítógépes hirdetéseket, 10-15 ezer (!) forintból lehet már olyan _komplett_ számítógépet kapni amellyel azonnal lehet netezni meg bármit csinálni, játszani, DVD-ket nézni nade nem nyáron fognak az emberek ilyen dolgokkal foglalkozni... kéremszépen...

    hiszen gondoljatok bele csak kedved cikkírók, ezek a gójok is , akik nem neteznek, hiszen ők is csak emberek.... akármennyire is hihetetlen ez számotokra
  • arrakistor
    #17
    egyrészről kizárólag a szolgáltatók baja, ha nem vesz tőlük Xmillió ember netet,
    megoldás: tegyék olcsóbbá !

    másfelől pedig kizárólag az emberek baja (?) ha nem neteznek, mert egy rakás olyan szolgáltatástól esnek el, amiért egyébként kőkemény árakat fizetnek (gondolok itt pl.: telefonálás, játékok, filmek , zenék stb. )
    megoldás: erre nincs megoldás, de senkit nem is érdekel.
  • assdf
    #16
    Egyébként az internet előnyeire válasz, van itt egy érdekes folyamat is...
    Nekem van otp direkt elérésem, és életemben elöször ezen keresztül vettem autópálya matricát, mert egyszerübb mint a benzinkutnál.
    Szépen megy is minden, kiválasztom a listából a megfelelő paramétereket, majd egyszercsak azt látom hogy van egy olyan fix tétel hogy "kényelmi dij" 100 ft...
    azt hittem beszarok. Azt hinné az ember hogy azzal hogy interneten át utal pénzt on-line, minden sokkal olcsobb, hisz nem kell legyártani az autópályamatricát az autópálya üzemeltetőnek, nem kell szétszorni a benzinkutaknál, az autom rendszáma azonnal bekerül az adatbázisba stb szóval hogy részükről is sokkal gyorsabb jobb és kevesebbe kerül minden (és ez igy is van).

    Erre képesek rárakni 100 ft "kényelmi dijat". Hát beszarás emberek, ez ma 2008 magyarország. Ahelyett hogy örülnének hogy kevesebbért kapnak többet, még ráraknak egy plussz adót nehogymár megérje az embereknek. Szinte hihetetlen hogy mig a magánszektorban pont az ellenkezője történik (azaz az internetes cégek olcsobban, mert megsporolnak egy csomó egyéb költséget), addig az állami cégeknél minden drágább az interneten...

    Aztán lehet lesni hogy nem terjed az internet...
  • i robot
    #15
    Most akkor mindenkinek netfüggőnek kell lennie? Kicsit erőltetve van! Külömben is itt a jóidő, kinek van kedve kiégetni a szemét a monitoron?
  • gombabácsi
    #14
    Miért netezne a legtöbb ember? Az interaktív dolog, az embereknek többségének nem kell interaktív dolog, hanem a kereskedelmi tévékből folyó primitívség, ami elé csak oda kell tespedni és élvezni...
  • Narxis
    #13
    Nem értem, hogy miért kellene interneteznie mindenkinek vagy legalábbis "sokaknak". Tudtommal az internet egy szolgáltatás mint mondjuk a kábeles TV amit vagy igénybe vesz valaki vagy nem. Túlnyomórészt az internet még mindig szórakozásra való hiába találja meg az ember benne, hogy hány éves a Norvég király. Persze csak ha okosan használja. Azt gondolom, hogy internetezni annak kell aki szeretne, nem pedig ráerőszakolni mindenkire me ez a jövőőőő.
  • Vorpal
    #12
    Arra gondoltak már, hogy egyszerűen nincs kedve?
  • zolis
    #11
    Mért van az, hogy ezekből az elnököből annyi van, mint égen a csillag, mindig szorgalmaznak valamit, meg elnökösködnek valahol, de igazából senki nem tudja, hogy kicsodák és mégis hogy lett belőlük elnök.
  • Sir Quno Jedi
    #10
    Valszeg. a 40 éve praktizáló öreg róka fejből, álmából felkeltve is jobb ügyvéd, mint az újonc nyálgép a friss cd jogtárával! :D Nem kell mindig beszopni a marketinget.
  • Sir Quno Jedi
    #9
    Azé nem netezik a nép, mer' a net az ördög műve!!!

    ...vagy nem.
  • Psichopat
    #8
    Én is úgy gondolom, hogy pont a mai jogászoknak nehéz meglenni net nélkül.
  • ilonailona
    #7
    Emlékeztek a Számítástechnikai Központi Fejlesztési Programra? SZKFP. Ja, hogy nem? A 80-as években ez volt a mai eBefogadás-hoz hasonló lózunggyűjtemény. És azt szorgalmazta, hoyg minél több helyen kell R10-es számítógépet használni. Ja, hogy nem tudjátok, mi az R10? Nem is fontos. Elsöpörte a történelem. A lényeg, hogy az internetezők számát és életkorát nem a lózunggyűjtemények határozzák meg, hanem a PIAC. A lózunggyűjtemények csak Dombi Gábor és társai életszinvonalát növelik. Mindig volt a társadalomnak egy olyan rétege, amelyik ilyen lózunggyűjteményeket gyártott, konferenciákat rendezett róla, stb. és baromi jól megélt a szófosásból. Ha a nyugdijasoknak szüksége lesz rá és pénze is lesz rá, fognak internetezni. Az összes nyugdijas ismerősöm, akinek az unokája fizikatanári diplomával Angliában pincérkedik, remekül bánik a Skype-pal!
  • Cat #6
    "Egy 60 éves jogászból nem lesz IT szakember"

    Pedig sokéve vannak cd jogtárak, számukra is nagyon hasznos az internet. Mennyivel egyszerűbb egy gombnyomással rákeresni, mint könyveket bújni...