32
  • arrakistor
    #32
    "mert így bannolva leszel" - oda ne oldalazzak
  • arrakistor
    #31
    a zsinagógában
  • finaltrekker
    #30
    Szerintem arrakistor töröltesd a hozzászólásod (#26), mert így bannolva leszel. És légyszi ha nagyon muszáj, csak akkor írj kommentet, mert nagyon zavaró minden cikk alatt a te primitív barmoságaidat olvasni.. kösz.
  • fade2black
    #29
    moderátornak hol lehet itt SGn szólni?
  • Sanyix
    #28
    Pl mit végez? Próbálja korlátozni a piacot, kb ennyi. Ennyit tett le az asztalra. directx se azért készült hogy a felhasználónak jó legyen, hanem aézrt hogy az ms-nek.
  • zpe
    #27
    Sziasztok
    Symbian oprendszerről írom,hogy az MS igenis megérdemel pénzbüntetést (üű?)!
    PL: directX -ami a Linux igazi gátja
    Én speciel szeretem azt az oprendszert ami LEGO szerűen építhető
    Az is tetszik a Linuxban,hogy stabilabb a bootolási és leállási ideje mint modjuk egy Xp-nek.
    Még 1 dolog: Quake4 demo Winen és Linuxon natív módban tesztelve, érezhetően gyorsabban futott Linuxon. (uhulinux 1.2)
    Cedegával meg frankón ment a Wines játékok minimum 80%-a.
  • arrakistor
    #26
    MODERÁLVA
  • ozric
    #25
    "állítólag 67 milliárd dollár"

    vs

    "Microsoft management offers the following guidance for the quarter ending June 30, 2008:
    (...)
    Revenue is expected to be in the range of $66.9 billion to $68.0 billion."
    Microsoft Reports Record Third-Quarter Revenue (REDMOND, Wash. — Apr. 24, 2008)

    "A Microsoft vezetése a következő előrejelzést várja a 2008 június 30-án végződő negyedév végére:
    (...)
    A bevétel 66.9 és 68 milliárd dollár között várható."

    Mindent csak eredeti forrásból szabad elhinni. A média sokszor torzít. ;-)
  • ozric
    #24
    Kíváncsi voltam milyen gyorsan találom meg az említett tőzsdei doksikat. Most csak a negyedéves pénzügyi beszámolókat találtam meg, amelyik azt állítja 44,583 milliárd dollár volt az utolsó 9 hónap bevétele (eredeti Microsoft pénzügyi jelentés).

    Form 10-Q for MICROSOFT CORP (summary), 24-Apr-2008
  • ozric
    #23
    "állítólag 67 milliárd dollár, de szerinted mennyi a valós árbevételük, mikor senki nem fizet a windows-ért ?!"

    Ezen jót röhögtem. Tudod, a Microsoft egy amerikai nyílt (tőzsdén szereplő) részvénytársaság, és mint ilyennek kötelező publikus éves és negyedéves előkalkulációkat benyújtani a tőzsdei felügyeletnek. Tehát szerinted jobban tudod mennyi lesz az MS éves árbevétele, mint maga a Microsoft. Ez minősít téged (nem éppen előnyösen). Olvasd el a belinkelt SG cikket, ott több infót találsz.

    A falusi bácsit megkérdezik a túristák:
    - Mondja bácsika, milyen messze van a szomszéd falú?
    - Légvonalban 2 km, de tudok egy rövidebb utat az erdőn át.
  • cateran
    #22
    Nem számoltál licenszdíjakat, Office és egyéb Ms termékeket, nem számoltál Xboxot és még isten tudja mi mindent......
  • arrakistor
    #21
    MODERÁLVA
  • ozric
    #20
    "Először még azt kifogásolták, hogy a Microsoft igyekezett ellehetetleníteni a riválisokat, mégpedig a kompatibilitás korlátozásával, ezt követően pedig - az interoperabilitást biztosító dokumentáció közzététele után - annak ára és a licencelési feltételek miatt kötöttek bele a cégbe. A kiszabott büntetés mértéke eközben folyamatosan változott, az eredeti 2004-es döntésben még 497 millió euróról volt szó, két évvel ezelőtt 280,5 millióról hoztak döntést, ez ugrott meg az idei évre egészen 900 millió euróig."

    Sajnos a "kedves" cikkíró ferdít és uszít, mivel azt sugallja hogy hasraütésre és úgy kedvtelésből jött a 497 milliós bünti után a 899 millió, és nem is jogos. Vajon ennyire elvakult, vagy külön díjazást kapott érte hogy ilyet írjon? Valójában az történt ugyanis, hogy az MS és az EU kölcsönösen megegyezett, hogy az MS (és nem az EU!!!) kiválaszt egy igazságügyi szakértőt és közösen egy dátumot, és abban is megegyeztek, hogy a dátum lejárta után a 2004-es éves bevétel 0,5%-a ketyeg naponta. Ez 1,5 millió euró, amit később megdupláztak a határidők többszöri túllépése miatt. Aztán az MS a határidők után sem fogadta el a saját maga által megjelölt szakértő véleményét, és addig húzta az időt, míg összejött a plusz 899 millió bünti.

    Szánalmas, hogy az SG.hu cikkírója egy olyan céget véd a burkolt hazugságaival, amelyiknek a 2008-as tervezett árbevétele 67 milliárd dollár (!!!) és a profitja 20 milliárd dollár (részvényenként 2,13 dollár). Ezekkel vesse össze valaki a 497+899 millió eurót (= 2,181 milliárd dollár). Nincs kedve valakinek egy adakozást megszervezni, mert a gonosz EU 4 év alatt kiszabta az MS 2008-as várható profitjának (és nem az árvevételének!) a 11%-át???.

    "Az teljes júniusban végződő üzleti évre viszont a Wall Street-i várakozásoknál egyértelműen jobb számokat - 66,9-68 milliárdos árbevételt és 2,13-2,19 dolláros részvényenként eredmény - vár."
    Árral szemben is gyorsan úszik a Microsoft

    "Eközben tovább folytatódik az az ügy, amelyben az Európai Bizottság, azért, mert a szoftvercég nem tett teljes mértékben eleget az eredeti, 2004 márciusában meghozott ítélet előírásainak, 280,5 millió euróra büntette a vállalatot. Ez december 15-ig visszamenőleg napi 1,5 millió eurónak felelt meg. A döntés értelmében mivel a konszern nem teljesítette a teljes dokumentáció átadásáról szóló kitételt, tavaly július 31-től a napi büntetés mértéke 3 millió euróra ugrik. A Microsoft ugyanakkor azonnal jelezte, hogy nem egyezik bele a büntetés kifizetésébe és ismét perre megy az EU-val."
    Jóváhagyták a Microsoft büntetését

    Végül egy idézet magátol a cikkírótól:
    "Az ítélet értelmében amennyiben a cég nem teljesíti a teljes dokumentáció átadásáról szóló kitételt, vagy elfogadhatatlan feltételeket támasztva igyekszik elhalasztani az erről szóló megállapodás megkötését, július 31-től a napi büntetés mértéke 3 millió euróra ugrik, vagyis megduplázódik."
    280 milliós büntetést kapott a Microsoft

    Tehát van egy cég, amelyik több mint 4 éves ítéletet nem képes lezárni és teljesíteni (egyes doksik kiadása és véglegesítése még folyamatban van), az éves profitja összemérhető Magyarország éves GDP-jével, az EU bünti nem okoz számottevő pénzügyi veszteséget, és enne tetejébe a cikkíró úgy gondolja, hogy extra segítség kell neki. Csak gratulálni tudok.

    "final documentation to be released in June"
    Microsoft Publicly Posts Additional Protocol Documentation

    Mindenkinek javaslom, hogy olvassa el a Microsoft és az Európai Únió háborújáról szóló cikkeket, mielőtt olyat ír, amit nem kellene.
  • A1274815
    #19
    Milyen kár, hogy nem azért perelték be. Hanem azért, mert a Real Media megírigyelte a wma formátumot. Legalább európai érdekeket védfenébnek és nem más(ik) USA beli cég(ek) érdekeit.
  • dr Kotász
    #18
    A fogyasztóval szemben, te csacsi :) Pont azért, mert nincs konkurense, semmi nem tartja vissza a drága/rossz minőségű termékek készítésétől.
  • arrakistor
    #17
    takarodjank el ezek a rút zombifejű, vöröshajú sasorrú bábák abba a félsivatagi éghajlatba ahonnan származnak !
  • arrakistor
    #16
    MODERÁLVA
  • Narxis
    #15
    "nem tudom ugyan hogy miért kapta a büntetését a Microsoft"

    Ennél tovább nem is kellett olvasni ezt a remek eszmefuttatást..

    Csak úgy szólok, hogy az sg-n nincs hozzászólásszámláló. Tehát ha nem tudod akkor nem muszáj hozzászólni..
  • arrakistor
    #14
    MODERÁLVA
  • fade2black
    #13
    ez már ilyen zseniális:
    Nem tudom miröl van szó de azért a másik oldal hude szemét és szekta is és nem is europaiak hanem félsivatagiak és .....


    széles az isten állatkertje csak alacsony a kerítés....
  • arrakistor
    #12
    MODERÁLVA
  • arrakistor
    #11
    Én, aki egyébként nyílt forráskód-párti vagyok, most azért szólnék egy pár szót a Microsoft védelmében:

    nem tudom ugyan hogy miért kapta a büntetését a Microsoft, de ők legalább letettek valamit az asztalra, megtettek mindent annak érdekében, hogy az emberek szeressék , használják az Operációs rendszerüket és ez inkább több, mint kevesebb sikerrel össze is jött nekik...

    én nem szívesen nézném, hogy 900 millió eurós büntetést fizessenek egy olyan szektának, akik nekem (mint -gondolom- állítólagos fogyasztóvédők) egy büdös ruppót nem adnak, és ők SEMMIT nem tettek le az asztalra , se nekem se másnak.
  • Sanyix
    #10
    Rögtön az első 2 mondatod olyan baromság, hogy majdnem megbontottad vele a téridőkontinumot :D
  • fade2black
    #9
    Pontosan.

  • Narxis
    #8
    Nekem nem a termékeivel van bajom, hanem, hogy derogál nekik az EURÓPAI kontinensen EURÓPAI szabályokat betartani/figyelembe venni.

    DJDano meg mindig beböfög valami olyat, hogy hajrá MS vagy k*cs*g xy aki MS-nek támad. Ilyen érvek ellen nehéz vitába szállni.
  • Benedekco
    #7
    "microsoft DOS a legtökéletesebb oprendszer a világon"
    szeretem mikor mindenki mindent elsarkít vagy félreért, nem azt mondta, hogya világ legjobbja, sőt nem is a dos volt, hanem kizárólag a microsoft termékeit említettemint használhatatlanok... van még egyéb opredszer még a linux alapúakon kívül is, csak kérdés mire elég egy ilyen rendszer... kb netezni azt csók, meg talán audió lejátszására, ha épp támogatja az audió kártyádat... de Én annak ellenére(amit írsz a kifizetésről) örülnék ha ki kellene perkálniuk, legalább az eu is pézhez jut :) az MS-DOS-nál meg már akkor is voltak sokkal fejlettebb dos-ok pl ibm dos vagy van még jópár okosság, csak az MS már akkor is jól küldte a pr-t, sajna
  • Ferrer
    #6
    Vigyázz, mert mindjárt rádszállnak a vérlinuxosok :))
    De amúgy ja, szerintem igazad van. Vagyis részben. A Linux egy alternatíva, kész, ez mindent elmond.
  • assdf
    #5
    "Az igaz hogy a microsoft termékek használhatatlanok a Win98-ota "

    Ezt a mondatod gondold át majd mégegyszer, mert akkor baromságot mondtál hogy repedezik a vakolat.
    Remélem te nem tartozol azok közé, akik ugy vélik hogy a microsoft DOS a legtökéletesebb oprendszer a világon azért mert már a 60-as évek óta ezt használja a NASA (nem vicc a multkoriban egy fószer a pcforumon ezzel inditott és ragaszkodott is hozzá, hogy a mai napig dos-t használ a nasa, és hogy a 60-as években jött létre...)
  • jomunkas
    #4
    Az igaz hogy a microsoft termékek használhatatlanok a Win98-ota
    de a program írok és játék fejlesztők 99,9%-ban választják ami nem elhanyagolható

    Az ellenfelét a Linux-ot egyszerűen semmi-re se tartok már azért amit én láttam az szőrnyűséges volt

    Bár vannak más oprendszerek pl. Mac stb...

    Szoval szerintem a microsoft röhögve kifizeti a pár milliárdos büntetést és ugyanugy folytatja
    De egy embargo is elég érdekes lenne
  • Benedekco
    #3
    legalább engem is jobban rávenne a linux elkezdésére... mé vagyok olyen marha lusta??? jó volna ha végre megvámolnák már ezt a céget :)
  • Narxis
    #2
    A hozzászólásaid azok, egyre jobban. :/

    Amúgy meg nyugodtan ellenkezzen csak tovább az MS, a végén tényleg valami kereskedelmi embargó fog életbe lépni a termékeikkel szemben...
  • DjDano
    #1
    Teljesen nyilvánvaló ha a Microsoft holnaptól minden szoftverét ingyen adná akkor is megbüntetnék őket... Szánalmas.