19
  • ocsieu
    #19
    Ki mondta, hogy nem fog eljönni a Terminator 1-2-3...??? :D:D:D
    Scifi ide, vagy oda, nézz meg 1 15-25 éves (nem 1 eszement, elvetemült) "scifit", és vesd össze a jelennel, a mindennapjaiddal... Ugye, hogy nem lesz akkora a különbség a film és a valóság között, mint a filmpremier idején volt?
    Amúgy semmi bajom a scifivel, meg a fejlődéssel, modernizációval stbstbstb..., ha nem élnek vissza vele, és az a többség hasznára válik... csakhogy sajnos ez a ritkább eset...
    Nem, nem mindenki dealer, rabló, tolvaj, stbstbstb... Viszont ahogy az imént említetteket, ugyanúgy az átlagembereket és szokásaikat is meg lehet figyelni... Szerinted a mai társadalom jó, és fejlődő? Mindenhol? Minden téren?... Az elégedettség nem egyformán hat az emberekre, munkakedvre...., ami befolyásol(hat)ja az anyagiakat, azaz az általad emlegetett PÉNZt is...
  • who am I 7
    #18
    "valamint kevesebb személyzet kellene a felügyelethez is... "Mindenki jóljár!!" "

    Egyébként túl sok szkifit nézel...Ez ellen tuti lázadás lenne.Szvsz, ez az eljárás objektív "keretek" közt, sztem sérti a szabadság jogokat..Mert, ha egy ilyen "újvilágot" erőltetnének, akkor eltűnne ez az egész emberi civilizáció, mivel nem tartom intelligensnek ezt a "rejtett agressziót" (mindenki potenciális gyilkos,rabló/tolvaj stb), ebből nem épülhet fel egy jó és fejlődő társadalom.Még mindig azt mondom, hogy nem ezzel van megoldva ez az ügy, hanem azzal, h az emberek elégedettek legyenek (ha elégedettek akkor max az aberáltak követnek el dolgokat..de az meg elenyésző, az ilyen "megélhetési bűnözésekhez" és egyebekhez képest..szoval, megint oda jukadunk ki, h : PÉNZ)
  • who am I 7
    #17
    Cast

    Christopher Lambert ...
    .
    .
    .

    Ez már kizárja azt, hogy megnézzem....
  • Andris
    #16
    "Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both." -- Benjamin Franklin
  • ocsieu
    #15
    Mint a Fortress című filmben...
    :D:D
    Kattintani sem kell, ha netán tiltott övezetre lép valaki...
    http://www.imdb.com/title/tt0106950/
  • JL666
    #14
    akkor az orkokba chipet kel rakni, ami azonosítja a bűntény helyszínén. Sőt bíróság sem kell, csak rákattintani a megsemmisítés gombra.
  • ocsieu
    #13
    ajjajajajjjj... Ebből csak nekem jön az le, hogy ez 1 felkészítés arra, hogy az emberekbe születésükkor belőhessék az azonosító chipeket? Gondoljatok bele, mennyivel jobb scannereket elhelyezni, mint a jelenlegi megoldás... Ugyan videobizonyíték nincs, és nem is lesz, de sűrűn lakott helyeken, amilyenek a városok, csak van szemtanú... Ha meg nincs, akkor 1értelmű az elkövető, hisz csak ő tartózkodott a helyszínen... Sokkal olcsóbb és hatékonyabb megoldás lenne... Kevesebb, pontosabb, hasznosabb adatok... És nem kellene óriási sávszél, tárhely és egyéb dolgok a bűnmegelőzéshez..., valamint kevesebb személyzet kellene a felügyelethez is... "Mindenki jóljár!!"
  • Sith
    #12
    Azért nem egészen ilyen egyszerü a helyzet gondolj csak bele hogy az aki a kamerát nézi annak is kell fizetni és mig a kamera egyszeri költség az ember bőven nem és mivel 24 óráben kéne néznie valakinek már nem is olyan olcsó

    egyszerüség kedvérért mondjuk keres 100K t perho netto ez a munka adónak szerintemm kb 180 200 ba lehet kell legalább három de inkább négy ember kell hopsz kb egy év alatt kifizettük a kamera rendszer teljes költségét az emberekre (és persze most nem két kameráról beszélek)

    És ez még mit sem ér hogy ha nincs valaki aki azonal hamar hamar oda szalad segíteni hisz sokra mész vele ha a kamera képen is látszik hogy egy arcba huzott kapucnis vert meg és szaladt el a mobiloddal

    És sajnos még nem láttam olyan szoftvert mint a filmekben hogy a sötét pixeles képre nagyitgatva szépen előtünt egy tökéletes fénykép
  • atomkrumpli
    #11
    volt kamera, kerítés, bizt.ember mégis a telepen lévő összes autót feltörték,rádiót,gps cuccokat mindent elloptak nemrég mondta london mellett élő rokonom
  • valamit
    #10
    Persze tegyük hozzá, hogy az olyan bűnözőket, mint pl. a sikkasztó vagy csaló vagy mondjuk mérgezés nyilván ezzel nem lehet kivédeni, inkább az autófeltörések, utcai verekedések és támadások, rablások kiszűrésére lehet jó. Ha a 3% mindenre igaz, akkor azt kéne megnézni, hogy az ilyeneken belül mennyire igaz, az adott kamerázott területen. Szvsz. ez jóval magasabb szám lehet.
  • valamit
    #9
    Nyolckerben volt csávó, hogy jött odahozzám, hogy elver. (mondván "csúnyán néztem rá" :) ) Aztán hátranézett, és ott volt mögötte a kamera és pár perc pampogás után azt mondta, hogy csak azér nem ver el, mert ott a kamera. Uhhogy van ahol nem full hatástalan ;)
  • GyuriX2572
    #8
    Nyólckerbe működik, most minek kellett ezt kitenni?
  • teddybear
    #7
    Ezt a kijelentést mondjuk ne hangoztasd a nyóckerben ,van a Havannán, mert kiröhögnek. Pont azóta lehet elviselni mindkettőt, amióta van kamera.
  • PíszLávJuniti
    #6
    Nálunk szerencsére még nem "jöttek rá". Már voltam tanuja olyan majdnemeseménynek, amit csak a kamera léte akadályozott meg.
  • carville
    #5
    Épp írják a cikkben hogy az ég világon senkit se tartanak vissza a kamerák.
    És ha alig 3%-ban tudják felhasználni a kamerák anyagát akkor nem is csodálom, hogy a bűnözők hamar rájöttek, kamera ellenére is csinálhatnak amit akarnak.
  • reaper4
    #4
    ha volt pénz kamera kiépítésre akkor nehogy már ne legyen real time emberekre kess... oldják meg. azér vannak :)
  • syn7h37ic
    #3
    Már van olyan szoftver, amivel objekutm figyelés is megvalósítható, pl. értékes műtárgyak figyelése. Ha eltűnik, megy a riasztás, és az eltűnés elötti képkockák is megőrződnek, átlagosan az előző tíz másodperc, de beállítható persze, hogy mennyi.
  • Glutamin
    #2
    Magyarul, ha történik egy bűncselekmény, akkor nagy az esélye, hogy egy kamera "elkapta". Ekkor már csak a megfelleő anyagot kell utólag átbogarászni. ez sztem nem olyan nagy feladat.

    A realtime megfigyeléshez viszont valóban jól jönne valami automatikusan kiértékelő szoftver.
  • syn7h37ic
    #1
    A megfigyelőkameráknak nem csak az a szerepük, hogy éjjel-nappal kigúvadó szemekkel egy ember lesse a monitort, hanem visszatartó szerepe is van abban, hogy nem marad észrevétlenül egy bűntett. Az pedig köztudott, hogy nem csak megfigyelik, hanem fel is veszik az eseményt, így később bármikor reprodukálható az esemény bizonyos időintervallumon belül. Hivatalosan három nap, de ezt senki sem tartja be, kb. két hét, egy hónap, amíg törlődik a felvétel a vinyóról.