120 percnél hosszabb filmekre számíthatunk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nállam mindegy a hosszúság, csak élvezzem a filmet. Gazdaságilag lehet hogy tényleg jobb egy másfél órás film, de van amikor nem fér bele a mondandó. Viszont kimutatható, hogy egy átlag ember kb. 40 percig tud figyelni, utána erõsen hullámzó lesz a koncentrációja, ami nem túl jó, ha azt vesszük, hogy ezzel nem sikerül kifejezni feléje azt, amit akartunk. Ezért jók a mini-sorik.
DBZ is My Favourite
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
Akkor kb. tíz év múlva imádni fogod a Gyûrûk Urát? Csak mert régi lesz? LOL!
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
Egy rajongónak ezek nagyon sokat mondanak:-)
Jah, kicsit félreérthetõen fogalmaztam, nem én írtam ofkorz xD
Egyébként én nem olvastam a GYU könyveket, nem is fogom pedig nagy fantasy rajongó vagyok, viszont a film teljesen érthetõ volt számomra.
Csak ma sok olyan ember van, akinek a legegyszerûbb filmek sem érthetõek (mint ahogy sokan nem tudják a leírtakat sem értelmezni).
Érthetõ a film az említett könyvek ismerete nélkül is, de az élvezeti értéke jelentõsen csökken, mert látszólag csak a fõ történeti szálat követi a film.
Míg aki olvasta a regényeket, amiket írtam, olyan dolgokat is észrevesz a filmben ami a sima nézõnek nem jelent semmit. De nem lehet ezt így leírni. Ha vkit nagyon érdekel elolvassa a könyveket és megnézi a filmet, akkor majd rájönn. :-)
Én úgy értettem, hogy attól mert nem raktak be pár dolgot a filmbe, attól még nem lett érthetetlen.
Szóval a filmben minden benne van ahhoz, hogy érthetõ legyen. Aki meg nem érti az hülye(?). 😄
DBZ is My Favourite
Amúgy az SW imádatom csak a régi trilógiára terjed ki.
De ez tényleg fájt... Miért ne lehetne velem filmekrõl beszélgetni?
Az SW egy klasszikus, és én leginkább a klasszikusok híve vagyok, és az SW-n kívûl még tetemes mennyiségû filmet láttam, és jópárat imádok.
A mai filmek labdába sem rúghatnak a régiek mellett.
Persze a LOTR egy régi cucc könyvben persze, de a film az akkor sem olyan hû de nagy dolog. Amúgy meg ízlések és pofonok.
A régi SW trilógia egy igazi klasszikus, alap filmeknek számítanak. Ennyi.
DBZ is My Favourite
Szóval, ha jó egy film, lehet 4 órás is. Aki meg azt mondja, h a SW filmek mekkora duranások (tekintsünk el az elsõ, azaz 4. résztõl, mert azt nem érheti szó, pedig az is csak egy gagyi mese, ûrköntösben, királylányostul), azzal, azt hiszem, nem lehet érdemben filmekrõl beszélni. (A 3. résznél 15 (!) perc után menekülni akartam a moziból, de aztán maradtam és sírva röhögtem az ilyen beszólásokon: "A hercegnõnek semmi baja.... De meg fog halni." Hogy ezeket milyen 3 éves gyerkõcöknek írták, azóta sem tudom. Ha meg ilyen xar mesére tellett csak, akkor meg azt nem értem, miért kellett szerencsétlen gyerekeket egy összeégett torzóval sokkolni.)
Amúgy ez szerintem is hülyeség, hogy a LOTR érthetetlen a könyvek ismerete nélkül.
Lehet, hogy kimaradt sokminden a filmbõl, de azok általában "lényegtelen" részek, és nem befolyásolják a megérthetõségét.
DBZ is My Favourite
Az meg hogy mi mennyi oscart kapott totál lényegtelen! Nem érdemes velük foglalkozni.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
DBZ is My Favourite
A Star Wars egyik része sem kapott annyit, és mégis az SW filmek a legnagyobb durranás filmek amik valaha készültek. 😛
Persze a LOTR is jó, de azért egy SW azért nah...
DBZ is My Favourite
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
GA-Z97X-GAMING 5, i7-4790k, Noctua NH-D14, Corsair Vengeance 1866 16GB, Samsung 850 PRO 256 GB, Antec Twelve Hundred, NVIDIA GTX980 Ti G1, FSP AURUM GOLD 700W
Egy Ben Hur 3 órája fel sem tûnik, a Gyûrûk urából meg nekem fél óra is sok. Szóval tõlem jöhetnek, és örömmel fogadom a hosszú, de JÓ filmeket.
\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"