Külföldi munkákról

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Ha tisztában lennél az ottani ingatlanárakkal és úgy általában azzal hogy milyen drága ott az élet asszem nem csodálkoznál :)

Solten
Béremelésért sztrájkolnak az északi ápolók

Svédországban egy ápolónõ átlagfizetése jelenleg 24 994 svéd korona (525 ezer forint), Dániában pedig átlagosan havi 24 ezer dán koronát keresnek (790 ezer forint).

Értitek!? 800k-t keresnek és béremelést követelnek <#vigyor> Itthon meg jó ha 100k-t hazavisz egy nõvér... Elképesztõ...

Saor Alba

Rockynhooo
jajaja , árakban közeledünk a eu-hoz , fizetésben meg semmi :\

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Tikal
szerintem otthon is elég drága az élet, pláne a fizukhoz viszonyitva....és csak egyre drágább lesz...
Érdekes modon angliában meg tudsz élni a kétkezi munkából, félretenni is tudsz, odahaza ugyanezt nem igazán teheted meg. Persze a kétkezi munka, pincérkedés stb nem lehet hoszutávu cél sehol sem, de azért elég szomoru hogy otthon a minimálbérbõl nem lehet megélni...
Pl az északi országokban a szakszervezetek határozzák meg a minimálbért, az egyes szakmákban, ezért nem teheti meg egy cég hogy olcso románokat vesz fel, mert nagyon keményen megbüntetik, és mivel a fekete munkás alkalmazása is súlyos pénzibírság, akár börtön is lehet, mindenki legálisan dolgozik, te is védve vagy a cég is fizeti az adokat, igy mindenki jol jár... itthon meg a csalás megy csak, persze ilyen adoterhek miatt meg is értem....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

HD JOHNNIE
Én most fogok befektetni magamba... Orvosira szeretnék menni. Nem olcsó, de megéri.

WihARsarok | German Front Mod | www.h2qbull.extra.hu| 84.2.39.213:28966 COD UO GFM Nick: [H2Q&BULL]JOHNNIE, COD4 nick: JOHNNIE, COD WAW nick: --JOHNNIE-- Battlefield Bad Company 2: Johnnie [HUN]

Hedgehunter
Ja es minimalberbol mindez.....
Hedgehunter
Evi 2.5 milliot 3 even keresztul +befektetett haszon (utana mar csak 1.5 evente) es egy evben 3 nyaralni voltam.. A lehetosegek hatartalanok..... Badiztam felszedtem 25 kilot (eleinte 2 honap voltak ketchup-os kenyer heteink de a rosszat hamar elfelejti az ember)...
HD JOHNNIE
A kaja drágább az igaz, de nem annyival mint amennyivel több a fizu az otthonihoz viszonyítva. Azonban ez nagyon relatív. Kinek mi az igénye. Vki képes tojáson egy hónapig élni. Én babkonzervet zabáltam míg londonban voltam. Nem volt másra pénzem. Most keresek normálisan, eszek is minden szart :) Pl haverom londonban húzott le egy évet. Fagyasztott csirkén meg sültkrumplin kívül nem evett semmit, nem bulizott, összeszedett másfél milliót. Minimálbérbõl. Szóval nem lehetetlen.

WihARsarok | German Front Mod | www.h2qbull.extra.hu| 84.2.39.213:28966 COD UO GFM Nick: [H2Q&BULL]JOHNNIE, COD4 nick: JOHNNIE, COD WAW nick: --JOHNNIE-- Battlefield Bad Company 2: Johnnie [HUN]

wordsworth
Egyik haverom is volt kinnt 1 évig Londonban.. haverom.. munkatársam. McDonaldsban dolgozott és azt mondta simán visszamenne, meg volt amikor pizzafutár volt. Félretenni nem tudott, de nem is akart, elbulizta a zsét :)
Aztmondta a pizzafutárkodás gáz volt mert egy két gangos fekete betámadta, meg mindig volt velük gondja. Volt egy egy szobás lakása és ennyi.

PSP user n\' soon ps3 user too :)

Rockynhooo
biztos igazatok van , de haver azt mondta hogy õ vásárolt egy hónapra elõre tojást és rántottán élt egy ideig és full gazdaságos volt :D

grizzly21
nem tudom az ilyen statisztikakat hogy keszitik el, de semmit nem szamit.
Teny, hogy dragabb ott enni mint itthon, de messze nem annyival. Nyilvan nem a Harrots-ban kell bevasarolni, meg az Oxford street legmenobb ettermeben kajalni, hanem meg kell talalni azokat a helyeket ahova a nem turistak jarnak enni. En egy chicken cottage nevu helyen ettem sokszor (sultkrumpli, csirke, cola menu, kb 3 font), hetkoznap meg egy kozeli helyen ahol 3.5 fontert olyan ebedet adtak, hogy meg sem birtam enni, es nem azert mert szar volt csak sok.
Es akkor ennyit a kajarol ami dragabb mint itthon (a szallas, meg a kozlekedes is sokkal dragabb egyebkent, ott van csak nagy kulonbseg), viszont pl ruhak, muszaki cuccok, ugyanolyan aron vagy meg olcsobbak is

2007-es adatok szerint Moszkva a legdrágább város. NY csak a 15. <#nevetes2>

Hedgehunter
10 kinnt elo magyarbol 8 ezt mondja.......<#shakehead>
Solten
Bátyám Londonban dolgozik és ugyanez a véleménye... Ez tök gáz <#shakehead>

Saor Alba

Molnibalage
Elivleg a világ legdrágább városa. Talán csak NY veri meg.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

nekem a bureau dánia egészen mást mondott, amikor náluk érdeklõdtem. Mindenestre szombaton felkapom a sátorfámat és megnézem Koppenhágát:)

Rockynhooo
Londonba kaja mennyire költséges? haver azt mondta hogy szupermarketbe kel járni meg tojáson élni és annyira nem vészes

HD JOHNNIE
Értettem én :) Csak leírtam a tapasztalatomat, elvégre errõl szól a totyik :) Egy szó mint száz: óvatosnak kell lenni.
Én is ápoló vagyok egyébként de nem Londonban, hanem egy kisvárosban. Másfél éve vagyok kint, de az ápolósdit csak mostanában kezdtem úgyhogy nemtom mennyit tudok majd félretenni. Mondjuk London megint más: nagyon drága minden :(

Rockynhooo
én is úgytervezem ,hogy ismerõssel megyek mert ugye akkor felezõdik a költségek javarésze, de jobban bízom abban ,hogy rokonokhoz tudok majd menni.. remélem valmelyik összejön ^^

Hedgehunter
Bocs arra godoltam akit ismersz vagy meg inkabb haverod.........

A szar magyar tapasztalat itt is megvan sohe nem allok meg egyel sem beszelgetni... Sajnos sok a bunko muveletlen allat aki mikor segitesz neki hatbaszur... Bunko egy nepseg vagyunk...
Molnibalage
Õ úgy értette, hogy olyannal menj akit ismersz. Nem érzed talán annyira egyedül magad és nem egyedül kell minden szarral megbírkózni. Ott sem fenékig tejfel az élet. Volt osztálytársam kint ápoló és nem sokat tud félretenni, õ is Londoban melózik.

Aki nagy cashre hajt az máshogy is mehet. Nagy cégekhez kell menni akik külfödre is küldik az embert. Akkor olyan bért kapnak, mint a kintiek. Cimbim az egyik távközlési cégnél dolgozik és bejárta már fél Afrikát (szó szerint!) és járt szerte a világban olyan helyeken ahova és soha nem fogok eljutni. Persze az is szar, hogy nem mindig olyan jó móka ez. Ukrajnában 3 hónap, vagy Szaúd-Arábia hosszútávon. Se pia, se nõ és kurva meleg van..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

HD JOHNNIE
Én így kezdtem Londonban... Nem jött be, vajh mér? :) És ki vert át? Egy magyar... Ledöbbentem ezen rendesen! Természetesen tisztelet a kivételnek, de akárhány magyarral találkoztam ott Londonban, szinte mind azt mondta, hogy óvakodj a magyaroktól, mert úgy húzzák le egymásról a bõrt ahogy azt nem szégyenlik.
Mielõtt kirobbana a 3. wh: tisztelet a kivételnek, és ez csak az én tapasztalatom! Bárcsak ne ez lett volna...

edios
Hát akkor elte-ik-ra se menjél.<#awink>

Külföldön poén lehet dolgozni, nekem legszimpibbnek talán mégis az "itthoni munkavállalás külföldi cégnél" megoldás tûnik. (Normál kesh, no beilleszkedési problémák)

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

mostmár inkább azt töröljék :)

REAL MADRID

Hedgehunter
Egy nagyon jo tanacs kulfoldre induloknak NE menjetek egyedul...!!!!!!! Semmi esetre sem.......
Hedgehunter
Irorszag 8 ev, szerintem nem mar nem megyek haza..... <#worship>

(a csajom szlovak es nem utalja a magyarokat kirohogott mikor modtam neki hogy a szlovakok utaljak)
khm nemtom még miért nem írták :)
Molnibalage
"Prága és Budapest ég és föld."

Amen.

Köszönõ viszonyba sincsenek a minõségi vendéglátással? hát én 3szor voltam már prágába, azon kívül voltam már rengeteg helyen külföldön, de Prága magasan veri mindet. Kezdjük ott, hogy akárkihez odamentem MINDENKI beszélt angolul. Mindenki kedves volt, mindenki segített, egyzser nem basztak át, nem áll a mocsok az egész városban... Órákig lehetne még sorolni a pozitív tapasztalatokat. Volt olyan, hogy hót részegen ilyen nagyon csuda cuccokba bementünk egy étterembe és full kedvesen kiszolgáltak minket. Senki nem flegmázott, nem kellett borravalót adni, mert már benne volt a számlába, meg ilyenek. Áhhh hagyjuk nem is forgatom magam tovább, a lényeg, hogy Prága és Budapest ég és föld.

Solten
Na igen.. "a csehek utálják a magyarokat", eléggé közhely-duma... <#rolleyes>

Saor Alba

Leszarom, hogy mi voltam, én csak azt próbáltam bizonyítani, hogy a csehek nem utálják a magyarokat.

HD JOHNNIE
Én angliában lakom mostmár másfél éve. Egy kisvárosban. Londonban kezdtem mint mindenki más, de nem jött össze. Ha nincs ismerõs, vagy normális munkaközvetítõcég, akkor én hanyagolnám Londont, mivel lehet, h 2 millió munkalehetõség van de az is biztos, hogy 3millióan vannak arra a munkára. Nehezebb pénzt spórolni, mivel utázásra is költened kell ott, ami nagyon sok. Amúgy szép város meg jó, de már nem mennék vissza sztem.
Ha találsz egy munkaközvetítõ céget pl: milliófontoknapokalatt kft. akkor el kell menni a munkaügyi központ külföldi osztályára vagy vmi ilyesmi a neve és ott neked le tudják ellenõrízni, hogy az adott cég be van e jelentve, legális stb.Címeket pedig sztem ott is tudnak adni. Ezenkívül meg van a net. www.gumtree.com és www.jobcentreplus.gov.uk

Molnibalage
Én nagyon nem ezt vettem észre. Prága belvárosában olcsóbb a sör, mint egy vidéki kulturáltabb pub-ban.

Taranov
Én is turistaként jártam Csehországban, de sokkal kevésbé bántak velem kedvesen az emberek, mint a saját hazámban.
Köszönõviszonyban sincsenek a minõségi vendéglátással, igazából a lehúzásra rendezkedtek be, mert ugye az ország adottságai miatt dõlnek oda a turisták.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

talán mert túrista voltál:)

Én többször voltam már Csehországban és soha egy negatív tapasztalatom nem volt, azért mert magyar vagyok. Igazából sokkal kedvesebben bántak velem az emberek, mint a saját hazámban.

Gladiator
tudom:) én meg azt mondtam, hogy a cseheket is megemlítettem.

degenerator
arra gonodltam, hogy a csehek se kedvelik a magyarokat. pl amikor megemlítettem, hogy magyar vagyok, úgy kezelte azután, mintha ott se lennék.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

jól hangzik, köszi

érdemes elgondolkodni rajta

Solten
Klassz. Intelligens nép mint a holland :))

Saor Alba

Solten
<#eljen>

Saor Alba

Gladiator
nem is. ott van...

degenerator
kihagytad csehországot.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Tikal
biztos :) én inkabb mashova mennék...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Gladiator
szlovákiába pl. már egyre jobban megéri menni dolgozni, esetleg nyáron horvátba is lehet valaki szeretne.

Tikal
majd õket sem fogák szeretni mikor elárasztják a kulturált országokat a kulturálatlan barmok, akik mindent elvállalnak poom pénzekért, még jo hogy északon nincs fekete munka, és a minimálbéreket nem tudják lenyomni, mert erosek a szakszervezetek....nem ugy mint nálunk....

Tikal
váháhá, bocs de ki akar szlovákiába, romániba vagy horvátba menni dolgozni, hogy itt miért nem szeretnek annak szeirntem te is tudod az okait.... a franciák nem szeretnek? talán a románok miatt? :)

Gladiator
pl. szlovákiában, franciaországban, horvátországban, romániában, stb.

Tikal
miért hol nem szeretnek europában? :)

tudod kit nem szeretnek? nem akarom sorolni, mert még rasszistának tunnék, de csak egyet kiemelnék: lengyelek, na veluk már ki van a fasza az angoloknak is, annyian vannak már kint hogy borzaszto, veluk van tele a munkanélkuli hivatal, keruljétek õket, nem épp igaz a lengyel magyar jobarátság :)

Kanári-szigeteken volt animátor. Igazából spanyolul nagyon kicsit tudott, de angolul jól és mivel turistákkal foglalkozott emiatt nem volt gázos. Még németet is kellet tudnia. Igazából 2 hónap után megunta mert minden héten ugyanazt kellett ismételnie, emiatt átment másik szigetre ott meg rossz volt az egész és hazajött =)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;