15
  • Foga
    "amúgy is elvesztette a munkáját" - hát a qva annyukat...sajnos ezt én is éreztem magamon, amikor az én perem zajlott. Nem is az érdekelte őket hogy a nem létező kárukat behajtsák rajtam, hanem hogy olyan helyzetbe hozzanak hogy gondolkozzak az öngyilkosságon. Ez majdnem sikerült is nekik. Szal bekaphatják...
    Egyébként meg egy új mozgalmat szeretnék elindítani...minden nap a BSA honlapján jelentsük fel névtelenül egy város rendőrségét és nézzük meg mi fog történni. (gondolom semmi)
  • nickwearby
    Ja igen, a dolog lényege ez...

Amiről én írtam regényt az inkább a fájlcserére húzható amúgy globálissan.
  • dez
    Milyen alapon? A torrent nem eredendően illegális.
  • FoodLFG
    Valami olyasmi, de az is benne van a dologban, hogy az elején nyilvánosságot kapott az ügy és ezzel is figyelmeztették a többi oldal gazdáját, meg a varezelőket..
    Persze kamu az egész, nem tudnak mit tenni, de legalább mutatják, hogy nem hagyják magukat.
  • rootkiller
    Ha irtják a torrentoldalakat, akkor az emberek megoldják máshogy. Sokan nyomják a shared letöltéseket is 1x USdownloaderrel, meg karakterfelismerővel, IP váltóval, stb kitrükközik. Legfeljebb az is elfog jobban terjedni.
  • sh4d0w808
    "...az MPAA egyszerűen dobta az ügyet, miután az már nem hozhatott különösebb eredményt - a célszemély amúgy is elvesztette munkáját, az oldal pedig bezárt..." - tehát a cél nem az volt, hogy a valódi kárukat (ami egyébként nem létezik, legfeljebb elmaradt haszon jöhet szóba) megtérítse valaki, hanem az, hogy az oldalak gazdáit ellehetetlenítsék, tönkretegyék... Gratulálok, igazság lovagjai!
  • nickwearby
    "precedens teremtő lehet-e egy torrent oldal ellen nyert per"

Erre pont tudok választ, de nem feltétlenül mindenkinek tetszőt :)

Globálisan az USA-ban hozott ilyen ítélettel lehetne precedenst teremteni,
    viszont annak ellenére, hogy ott részben precedensjog van,
    a különböző államok bíróságai simán eltérnek még akár a legfelsőbb bíróság döntésétől is,
    ami pedig több mint precedens,
    ugyanis az USA-ban az ottani LB tölti be az alkotmánybíróság szerepét.

Úgyhogy a válasz az, hogy lehetne,
    de gyakorlati esély nem sok van rá,
    a fenti hír csak csökkenti az esélyét.

A másik nyomásgyakorló lehetne az EU, de ott meg felemásan foglalkoznak a dologgal,
    lásd pl. Németo.-ban az ügyszség már ki is jelentette, hogy nem indít büntetőeljárást szerzői jogi esetekben (konkrétan fájlcseréléssel kapcsolatban).
    A polgári jogi döntések meg nem mindenkire kötelezőek.
    Erről ennyit :)
  • ziipp
    Szerintem ő arra gondolt, hogy precedens teremtő lehet-e egy torrent oldal ellen nyert per, amit aztán sablonként használva bezárnak 10-et naponta.

> "Egyébként én elképzelhetőnek tartom, hogy valamilyen p2p megoldással akarják majd terjeszteni a videókat. Nem youtube2 akarnak csinálni."
    Tudomásom szerint ilyet már csináltak internetes TV-kkel, csak ott az a gond, hogy nincs igazán tartalom rajtuk.

> "MPAA egyszerűen dobta az ügyet, miután az már nem hozhatott különösebb eredményt - a célszemély amúgy is elvesztette munkáját, az oldal pedig bezárt."
    Azért ez durva... amúgy is elvesztette munkáját...

Két RIAA-s beszélget:
    - Jó volt a mai termés.
    > Jah, jó napot zártunk.
    - Ma is kirugadtunk egy faszit a melóhelyéről.
    > Na erre igyunk!

;b
  • nickwearby
    ?
    torrent oldal ellen már nyertek pert , a jogvédők.

nem arra gondolsz, hogy elég lenne egy torrent oldalnak
    a jogvédők ellen nyerni...?
  • Charybdis
    Elég lenne egyetlen torrent oldal ellen pert nyerniük, és akkor automatikusan az összeset be kéne zárni, nem?
  • FoodLFG
    Én sem annyira filmekre gondoltam.

pl a youtube-on (és már máshol is) kíméletlenül irtják a zenei klipeket. Ezek max kb 5 percesek szoktak lenni. Azokat akkor majd simán fel fogják tölteni a videobayre, ha elfogadható lesz a minősége.

Egyébként én elképzelhetőnek tartom, hogy valamilyen p2p megoldással akarják majd terjeszteni a videókat. Nem youtube2 akarnak csinálni. Úgy elég sokba kerülne, főleg az elején..
    De lényegében én semmit sem tudok a terveikről, úgyhogy ez csak találgatás.
  • nickwearby
    drukkolok :)

", akkor akkora varezolás fog ott menni"

háát, attól függ,
    ha letöltheti dvd minőségben 30 perc alatt, minek szórakozzon online videónézegetéssel a felhasználó?
    Én pl. a youtube-ot meg társait sem használom jogvédett tartalom nézésére,
    annyira nem bírom.

Szal majd a minőség/gyorsaság na meg a felhasználók eldöntik.
  • FoodLFG
    Azért a piratebay-el még történnek majd érdekes dolgok, abban biztos vagyok.

http://torrentfreak.com/pirate-bay-to-hollywood-080312/
    Itt pont arról beszélnek (2. vid), hogy az új videómegosztó oldalukon (videobay) nem lesz ellenőrzés..
    Ha ez igaz és valamennyire elfogadható lesz az oldal minősége, akkor akkora varezolás fog ott menni, amekkorát még nem látott a világ.. o.o
    És ezt azért már nem fogják tudni olyan könnyen elviccelődni. De majd meglátjuk. Az biztos, hogy eggyel több támadható oldaluk lesz.
    Bátrak az arcok..
    Drukkoljunk nekik. :D

(az ügyük még természetesen nincs lezárva. arról is beszélnek..)
  • nickwearby
    Az már a fagyi visszanyal esete :)
    Ők perlik az ún. 'jogvédőket'
  • PíszLávJuniti
    piratebay ügye hogy áll?
    nagyon készültek arra is..