67
  • narumon
    #67
    Szerintem mindhjárt összeszarta magát hogy beperelik :)
    Te meg nem érted a viccet! :D
  • Akuma
    #66
    Ez is csak mendemonda, hol olvastál ilyet? Link? Ne játszunk már szájról szájra terjedős játékot...
    Az FX idejében volt minőségrontó eljárás, hogy több fps-t kapjanak, de ez már régesrégen lerágott csont...
    PCI frekvencia emelést hol találtál??
  • Akuma
    #65
    Ezt honnan idézted? Tudod, hogy jó hírnév rontásért be is perelhetnek? Kérlek tűntesd fel az idézés helyét azonnal!
  • Sanyix
    #64
    Hoppá... most így olvastam egy szépet. Az nvidia a 9600-oknál, megnövelt pci frekvenciát használ, ezzel értek el egy kis extra teljesítményt, és persze ezt megpróbálták elrejteni. A gond ezzel az, hogy ez a rendszer stabilitását erősen csökkentheti. És valami képminőség lehúzós, és ezzel teljesítményt növelős dolgukra is emléxem valahonnan.
    Ha így trükköznek, tényleg gondjuk lehet.
  • Sanyix
    #63
    Aha, a 256 megásat, meg az 512-eset... áfa nélkül. Csakhát áfa is van a világon hogy rohadjon meg.
  • dara
    #62
    Egyrészt mint mondták mások: kamu.

    Másrészt: hol vannak az SM4 eredmények? Vajon miért hiányoznak egy ilyen "előremutató" architektúra esetén?
  • Liquido
    #61
    Te aztán tényleg egy jó tesztet találtál :) Nem semmi hogy van egy játék amiben jobb a 3850. Ez így nevetséges. Átfogó képet csak több játék alapján lehet alkotni, és a több nem is kettőt jelent. Amúgy semmi baj az ATI-val, de per pillanat kicsit le van maradva.
  • Liquido
    #60
    Hát az elég érdekes lehet barátom, mert 25-nél a nagykerárak is nagyobbak. Na meg persze én nem foglalkozok az ÁFA csalós cégekkel sem. Maradjunk annyiban hogy a 9600GT sokkal jobb választás, akár utálja valaki az NVidia-t, akár nem. :)
  • tomcsa4
    #59
    Figyelem, egy ársávban lévő kártyákra értettem. Egy ársáv egy kategória. Volt az X700XT 256/256 és gyenge volt, 128/128GF 6600GT leverte. X800 sima az már erősebb volt (de mennyivel drágábban?), hát az X800XT, emg X850XTX ugye sokal erősebb, de ezek már 100k feletti VGAk voltak anno (az más kérdés, hogy SM3.0 miatt elég hamar elavultak).

    Egy barátom jegyezte meg, ohgy SM3-at legelőszőr 2006 végén kérték kötelezően a játékok. Ez kis ferdítéssel igaz, de gondolom 2 évre venni luxuskártyát ugye.

    Ati kártyák nagyon túlárazottak voltak.

    GF FXek meg nem voltak annyira rosszak, mint ahogy elterjedt róluk a pletyi. Ez már megint annyira nagy ferdítés, mint hogy szar a Vista vagy szar az AMD ma vagy szar az Ati ma.
  • Sanyix
    #58
    Dehogy mosta le... Ugye volt olyan is hogy az x800 volt az überkártya...
  • gertitorpe
    #57


    A COCA-COLA SZERINT MEGSZŰNIK A PEPSI!!


    "...A kólagyárunkban végzett reprezentatív felmérés szerint a Pepsi szar. A mi italunk pedig finom és egészséges, ezért idővel mindenki csak Coca-Colát fog inni..."
    By Coca-Cola
  • Zocsi
    #56
  • eti
    #55
    Lol.. csak hogy csatlakozzam a megtértekhez XD : régebben Intel és nVidia párti voltam erősen, amolyan tényleg fanatikus, mást el se udtam képzeln ia gépembe.. most meg Atim van és AMD-m XD és ezeket szeretem... ár-minőség...

    amúgy megismeritek sztem:

    Mennyi 2+2?

    Intel?
    Kettő meg kettő az öt!!!!!

    AMD?
    Kettő meg kettő.... az öööööööööööööööö..........öööööö..... négy :)





  • torjoz
    #54
    Simán van 10 bolt (ami most fejből eszembe jut) ahol ilyen 25-27.000 HUF-ért árulkodják!
  • tomcsa4
    #53
    Igen igen, de utána a GF6os lemosta azt a szériát, sőt a következőt is, mint a pinty! Ár/teljesítményben meg only nVidia volt akkor.
  • tomcsa4
    #52
    Azért az se mindegy, mit adnak mennyiért seggfej.
  • Sanyix
    #51
    Inkább az a szánalmas, hogy a 9800 melett ott egy GX2 felirat, hd 4870 mellett viszont nincs X2 felirat...

    Igy rohadtul más. Még ha félig igaz is, már az is jó.
  • Sanyix
    #50
    Igeen? Én is 3850-et vennék, de 30k nettó alatt nem láttam sehol...
  • Sanyix
    #49
    pff lol. Nem gond, hogy a radeon 9000-res széria kiemelkedően jól sikerült, és az nvidia válasza meg kiemelkedően szarul :D de azért csak x1000-től jók?
  • sgember
    #48
    Na vajon miért is kellett most ilyen nyilatkozatot tenni az RV770 megjelenése előtt? Kedvelem mind a két gyártó termékeit, de most komolyan nem értem mire kell ez riogatás, annak ellenére hogy ismert milyen az ati/amd helyzete. Nv -ben nagyon nem szimpatikus, ez mindenkit megkenek akit lehet, hazudok jó nagyot(lásd: hibás nvidia chipek, tudták, nem szóltak).
  • who am I 7
    #47
    Így van, az FX-ek igazi, "csoda" "kütyük" vótak.Nagyon vérpistikés stílusod van, hány éves vagy?15?
  • bardocz
    #46
    váóv,egy új generáció leveri az előzőt:O
    komolyan mondom,ez anyira szánalmas...
  • tomcsa4
    #45
    Az a rossz skálázhatóság igaz. Ráadásként a 3 utas SLI egyelőre csak a G80as-okkal (80nm) megy, holott már (az 55nm-es) G92 kapható! Ati itt is előrébb jár!
  • tomcsa4
    #44
    Én tavaly óta lettem Ati párti. Előtte elvakult NV fan, de hát akkro jobbak is voltak, az Ati mindig elavult volt. Ez csak a Radeon X1xxx szériával változott meg (igaz ott is csak a felső kategóriában).

    NEm csak az van, hogy NV-re vannak optimalizálva a játékok nagy része, de még a driver is csal. És még úgysem mennek valami jól NV kártyák. Persze, most leehtek GameStar, hogy "jajj de szupi az NV" (nyal), de nem. HD 3850 és HD 3870, de még a HD 2900Pro és HD2900XT egy remekbeszabott kártyák voltak, nagyon erősek (NV optimalizáltság ide vagy oda, esélye sem volt 2900Pro ellen a 8800GTS akkori verzióinak, holott a Pro olcsóbb is volt).

    Phenom meg igen előremutató technológiákat használ! Remekül össze van építve. Csak az a aj, hogy a hazai szaklapok mindegyike NV és Intel seggnyaló lett. Jó, ha jobb, akkor okés, leeht mondani, de baromságokat nem!

    Péla: 8800GTS legújabb (immár hármas) verziója 512MBos és nyitója 90k-100k között. Erre a nagyon nagy matematikus egyik hazai szaklapnál írja: jóval alacsonyabb, mint 100k-ba kerül. HD3870 meg nyitó 62k és erre: jóval drágább, mint 60 ezer. Na ennyit erről. És ha megnézzük (na nem 1280ban, az csicska felbntás ezeknek) nem is akkroa a difi, mint amit mutatnak.


    phoenix1 : szinte minden hónapban van leárazás. Jelenlegi legjobb vétel Intel Core2Duo E8400 vagy E8200, illetve E4500 és E6750!
  • kicsizoz
    #43
    Az nVidia már évek óta ezt a gusztustalan marketinget alkalmazza, ha valamiért úgy érzik, hátrányba kerültek, elkezdik az ellent szapulni nyilatkozatokkal, ezzel próbálják befolyásolni a piac viselkedését. Most nem tudom, hogy milyen problémája lenne az nVidiának, de ezek szerint megint nagy kakiban lehetnek, ha ilyeneket kell nyilatkozniuk...
  • Daffit
    #42
    Ja és az Intel is bejelentette még hónapokkal ezelőtt, hogy beszáll a GPU piacra. Ezt várom nagyon, mert nagyon kiváncsi vagyok.
  • Daffit
    #41
    Ez a dolog nem egyszerű. Én mindig is Intel párti voltam, soha nem tudott meggyőzni az AMD. Az utóbbi években az AMD egyre rosszabb helyzetben van, amit az Intel kihasznál, ráadásul tényleg jobb procikat készít, de ez az AMD hibája, mert ők csesztek el valamit. Ennek ellenére drukkolok, hogy újra erőre kapjon, mert kell a verseny, ami nekünk kedvez.
    A GPU terén is valami hasonló van, bár ott az nV pofátlanul magához vonza a nagy játék fejlesztőket.
    Szerintem az lenne a legjobb, ha az ATI/AMD most kidobna egy nagyon erős GPU-t, amit nem kell lecserélni 1-2 évig. Ez idő alatt lehetne fejleszteni is, és a sw-esen is utól tudná magát érni. Régebben az x generáció legerősebb tagja gyengébb volt mint a x+1 generáció közepe. Ma ez sajnos nem mondható el, és fél évenkét van újabb generáció.
    Azt is el tudom képzelni, hogy az AMD kifejleszti az integrált GPU-it, elszívja a mérnököket az ATI-tól és aztán eladja. Így viszont tönkre fogja vágni az AIT-t...
  • phoenix1
    #40
    Ah remek, könyebb lesz dönteni, hogy milyen grafkártyát vegyek ha elszánom már magam, hogy vegyek egy új gépet.
    Szerintetek melyik procit éri meg venni úgy teljesítmény mint ár kategóriában: AMD vagy Intel? Úgy tudom, hogy az Intel procik most olcsók.
  • nohea
    #39
    Hehe. nVidia szeretné, ha eltűnne az Ati...? :) Pedig nemigazán tűnik életképes vetélytársnak a jelenlegi helyzetben már amúgyse... :)
    Delac, nekem a 6800assal voltak bajaim, kb fél évbe telt mire el lett intézve de ettől függetlenül kitartok nVidia mellett; a hazai boltok garancia-politikája meg nem a gyártót minősíti, úgyhogy arról ennyit. xD De mi a gondod a driver supporttal? o_O
  • OldJoe
    #38
    10:1 Ez azért erős picit...

    HD 3850 est 25ért vesztegetik, erőssen nincs 1 árban a 9600GT-vel...
    (szerintem ez a bestbuy)

    HD 3850 VS 9600GT teszt
  • 2097
    #37
    Az X1900GT-émig csak ATi kártyám volt, de én annyit küzdöttem akkoriban a driver-ekkel, hogy köszönöm nem szeretnék többet Ati-t. Vettem 1 8800-ast az nekem bővem elég lesz majd nekem amihez kell. Nem vagyok hardcore gamer már kihaltak az igazán jó játékok. Ja és azóta nincsenek driver próblémáim még Vista x64 alatt sem azt ATi-val volt sok kék halál.
  • Delac
    #36
    Teljesen jogos, már lassan elfelejtettem, hogy anno a 6600 GT-met 3x!! kellett visszavinni a boltba mire tudtak adni egy nem memória hibásat. Cserekártya nuku... szép is az amikor az ember hetekig egy 2 MB S3-l nyomul

    Jelenleg a 8600 GT-vel hálistennek semmi gond,(kopp kopp) leszámítva a driver support minősíthetetlen mivoltát.
  • Killgore
    #35
    Miért nem életképesek? Én amióta az eszem tudom nVidia karikat használok, maximálisan meg vagyok elégedve velük, és még sosem volt vele bajom. Mér a régi Geforce 2 GTS-em is megvan és kifogástalanul működik. Én pl nem is vennék mást, csak Nvidia karikat.
  • Zocsi
    #34
    Én korábban NV párti voltam, még akkor vettem az első NV kártyámat, amikor a 3Dfx-nek beáldozott, aztán csakhamar színre lépett az ATI és már akkor jobbak voltak... Vajon miért?!
    Aztán áttértem az ATI-ra és azóta is tartom hűen tartom magam ehhez a márkához, mert jók és megbízhatók. Ha megfelelő szériából választ az ember, akkor simán kenterbe veri az nV-t. És itt jön ki a már említett nV optimalizáltság a programkínálat terén. Az ATI kártyák felhasználási köre sztem jóval szélesebb! Bár jelenleg nem vagyok 'up to date' a mostani kártyákat illetően...
    Ami meg az AMD-t illeti. Szerintem... Világ életemben AMD párti voltam. A 486-osom óta AMD vassal tolom és semmi panaszom nincs rá.. Sőt! Szvsz jobban nyúzható és megbízhatóbb is, mint az intel - kevesebb gyerekbetegséggel. Mondjuk szokni kell, dehát ez minden géppel így van. Jelenleg egy két és fél éves AMD-ATI kombós géppel nyomom, és ahogy elnézem még kb. 1 évet ki is fogom húzni simán! Mondjuk keveset játszom, de alkalmazási téren (CAD, 3D...) még mindig simán elegendő a teljesítmény... Sok cimbim, aki intellel és nV-vel nyomul nem mondhatja el ugyanezt... Vhogy. azok a gépek kevésbé user barátak és hamarabb is "öregszenek".
  • Su0my
    #33
    sirpalee: licenszük sincs rá..

    Ravkin: hidd el, hogy félnek, nem mindenki olyan mint te, hogy csak a jelen után +2-3 másodpercig képes csak gondolkodni..


    Delac: inkább 'rendes' kártyákat kéne először csinálni..

    Cikkhez: no comment. nVIDIA kegyetlenül gusztustalan egy cég, így 'teljesítmény, úgy 'teljesítmény' (aposztrófok: egy dolog úgy magas sebességen futtatni egy játékot, hogy arra a kártyára optimalizálták(nV), szerintem sokkal durvább az, amit az Ati-k művelnek... ), de az szégyellje magát, aki nV terméket vesz. Hülyén és naivan hangzik, amit most így írogatok, de én ilyen emberek zsebét nem tömném (főleg, hogy hosszútávon nem életképesek a termékeik.)
  • sirpalee
    #32
    Amúgy nvidia meg parázik az RV770-es szériától... A GX2-es kártyái szart se érnek, szarul skáláz az SLI. De a legnagobb gondjuk hogy nincs kapacitásuk hasonló kutatásra mint az DAAMIT vagy INTEL bármelyikének, egyszerűen nincs meg a hátterük hibrid cpu/gpu készítésére.
  • sirpalee
    #31
    Carmack nem kimondottan a voxeles megoldások felé kacsingat, azok már egy jó ideje meghaltak. Egyelőre a rasterre nincs értelmes alternatíva, a raytrace nem elég hatékony, maximum valami hibrid megoldás lenne lehetséges, de az még kissé odébb van :) .

    Carmack marha jó dolgokat talált ki az új engine-jehez, viszont elég valószínű hogy ugyanúgy végzi mint az id tech 4, csináltak vele pár játékot és kész, az unreal 2.0 megverte elég alaposan. Az unreal 3.0 is le fogja nyomni az id tech 5-t, sőt jelenleg azt a legjobban fogyó engine, és az id tech 5 ugyanazt a generációt célozza meg, és még sehol sincs egy vele elkészült precendens értékű játék....
  • Ravkin
    #30
    ja... nagyon
  • sanner011
    #29
    Azt hittem rosszul látok, mikor megláttam a főcímet. :D
    Az nV nagyon félhet tőlük. :D
  • m4G1c
    #28
    A geometrikus transzformációval mi a baj?
    Carmack is már kacsingat a voxeles megoldások felé. Csak hát ezt a módszert a novalogic is használta majd' 10 éve.