41
-
poiuztrewq #41 10 éve LMAO -
Komolytalan #40 Közben rájöttem hogy youtube nem volt jó, mert ők valszínűleg mással oldják meg ahogy nézem, de mondjuk egy-egy online közvetítés pár millió USD-s bevétele se rossz pénz (eleve egyedi megállapodást kötnek csak ilyen nagy számú userre). -
Komolytalan #39 Amíg nincs 90% fölötti elterjedtsége, addig fölösleges vele foglalkozni, mivel nincs megrendelő akinek olyan cucc kéne, ami 10 emberből 9nél se működik. Ha meglesz az elterjedtség, akkor meg az ember megtanulja 3 hét alatt, és onnan kezdve fejleszt arra, amit jobban el lehet adni. Addig azonban ha pénzt is akarsz keresni akkor olyasmire fejlesztesz, aminek van felhasználója. Más kérdés hogy ha az MS fizet azért, hogy csináljál frankó kis demó alkalmazásokat, amitől majd az userek jól letöltik a silverlight futtató környezetét, akkor csináljad, de általános esetben flash->silverlight váltás nagy-nagy butaság jelenleg. -
Komolytalan #38 HTML5 reklámfogás, semmi több, annak is gyenge. Tudja az ipse, hogy a jó esetben 2010-ben megjelenő HTML5 töredékét se fogja tudni, mint amit a 98 százalékos elterjedtségű Flash9 plugin ma tud. Ez tény, ezen nincs mit szépíteni. Lehet toldozni-foldozni, ötször is újraírni a htmlt - sose lesz jobb UI-ra mint a flash. Lehet arra is rájöttek a flash player forráskódjának birtokában (ugye milyen zárt cuccokat is csinál az Adobe), hogy plugint se tudnának jobbat írni, mivel egyszerűen kevesek ehhez a feladathoz. Sírtak kicsit, toporzékoltak, aztán most meg mondják hogy "mert az Adobe majd biztos fizetőssé teszi". Igen, valószínűleg, ahogy az anyjuk is fizetőssé teheti a szolgáltatását, arra is van esély. Max kereslet nem lenne rá, ahogy a flash playerre se, ha fizetős volna.
Egyébként is nevetséges feltételezés ez a fizetős flash player. Az Adobe fejlesztőknek szánt illetve szerver oldali termékeit azért veszik, mert nagy a player elterjedtsége, mivel az ingyenes. Csak a miheztartás végett: egy kb 1000 usert kiszolgálni tudó video szerver úgy 1.5MFt Adobe-éknál. Most ezek után minek kéregessen mondjuk 10USD-t playerenként, mikor youtubeéknál annyi ilyen szerver van, hogy külön erőművet kell nekik építeni? És akkor ez még csak a szerver oldal, arról ne is beszéljünk, hogy egy Flash CS hány 100eFt, plána ha az ember akar hozzá venni egy html szerkesztőt, neadj isten egy photoshopot is (amivel szemben ott a Gimp, ami szép és jó, profi grafikusok szépen jót röhögnek a tudásán.
Az meg hogy a flash lassú, erőforrászabáló, stb: ennyi erővel a PC processzora is szar, merthogy lassan fut rajta a kód. Venni kell nagyobbat. Vagy normálisabb kódot írni. A flash egy virtuális gép, ahogy a JAVA is az. Sebességben a kettő között már nincs túl nagy különbség - flash 9-ben realtime jpeg encodert írtak, amihez kell biteket tologatni jobbra-balra rendesen. Szóval ha egy flash lassú, az szarul van megírva - ennyi. Más kérdés hogy HTMLben eleve nincs annyi lehetőség, hogy valamit igazán lassúra lehessen megírni, olyan szegényes a nyelv. Ennyi erővel azonban a plain text a nyerő, az aztán elfut mindenen piszok jól. -
jtrencsenyi #37 Én a helyedben egyenlőre elfelejteném a Silverlightot és inkáb AS3-ban tanulnék programozni. Hogy miért? Mert a Flash penetrációja jócskán 90% felett van, míg a SL-é közelít a nullához. Én egy dolgot megtanultam a 20 év alatt, amióta programozással foglalkozom. Mindig csak akkor ölj valamibe energiát, amikor már biztos, hogy van értelme. SL esetében majd akkor érdemes erről beszélni, ha legalább a gépek 50%-60%-án már ott lesz. Ehhez még nagyon sok idő kell, ha egyáltalán bekövetkezik valaha (szerintem nem, de ez csak az én véleményem). Addig csak az idődet pazarlod. -
phoenix1 #36 Hi zola2000, pont 500MHz procim van és nálam sem települ a Silverlight. :(( -
#35 Akkor valszeg ezt most nem win alol írtad hanem vmelyik másik os alól, ez estben eddig rendben van a hsz-ed.
Azonban idézem:"-ms termék (ez garancia a rossz minőségre szoftvereknél)" miféle divat demagóg szövegelés már ez? Vannak elcseszett dolgaik pl szvsz Vista még mindíg tév utakon jár, de álltalánosítást levonni, egy ekkora óriás valemennyi termékére, hát tudod szerintem vedd le a szemellenzőt, ugyanis néhány ms termék nélkül messze nem itt járna az IT mint ahol most jár. Silverlight még gyerek cipőben jár, de kíváncsi leszek 1-2 éven belül hova jut el, amikor lesz elég tám és elég programozó aki ebben fejleszt, és szerintem ez nem süllyesztő lesz... -
#34 Tények:
-flashet akar másolni (szarból nem lehet várat építeni)
-ms termék (ez garancia a rossz minőségre szoftvereknél) -
willcox #33 Ez az egész csak műbalhé. Ha fizetőssé válna, akkor a kutya nem fogja használni, vagyis nem lesz rá piaci igény, és akkor megy a süllyesztőbe. -
#32 Codec, hát nem tudom, amíg megy úgy ahogy kell neki, nem igaán érdekel mi hajtja a motort, fejleszteni fanszatikusan jó lesz benne, igaz nem olcsó egy VS 2008, de nekem ingyé van:D. (nem warez) -
turul16 #31 Zart kodekeket (is) hasznal. Ez sok minusz pont neki. -
#30 Apám ezt a kritikát, tényekkel támazd már alá amit mondasz légyszives. Most kezdtem a silverlightot tanulgatni, igaz nagyon az elején vagyok, de nem látnám, hogy annyira fos lenne, de mivel Te ezt mondatodat, úgye mély megfontolásból, és ezt megelőzően alapos átgondolásból írtad, valószínűleg számomrá is elmondod miben is rejlik pl a silverlight hígvégtermékessége.... Köszönöm! -
turul16 #29 Adobe nyiltabba teszi a Flast
Nalam az lesz majd a nyero (legalabbis sokat nyom majd latba) ami hamarabb fog rendesen nativan 64 biten menni.
Most egy kis trukozes van a 32 bites plugginel, hogy menjen 64 bites bongeszovel. (nspluginwrapper)
-
Csi9aa #28 20 fps. Nagymama tekeri a diavetítőt? -
arrakistor #27 Divx/Xvid-et is simán le tudok vele játszani, igaz nem sznob-b*zi 10000x10000 -es felbontásban, hanem szolid 512x384-ben kb. -
arrakistor #26 (a többiek kedvéért : Csi9aa az előző sorában a youtube-ra és az indavideora stb.. gondolt)
köszönik szépen jól elfutnak a gépemen... 20 fps.. csak annyira szaggat amennyit egyébként a letöltés miatt is szokott néha bárhol máshol is.. -
Csi9aa #25 Hogy kódol H.264-et a 300 MHz-es csodagéped?
A 0,00000000001 fps sebesség leviszi a fejed mi? xD -
arrakistor #24 a linuxos flash9ről pedig csak annyit, hogy én még eddig semmilyen bugot nem találtam benne ráadásul a Standalone Linux Flash9 Player-t csak az egekbe tudnám magasztalni mert URL-t is közvetlenül megnyit. -
arrakistor #23 "..mutatok neked olyan 3d-s flesst 133 megahercen hogy lecuppantod magad ..."
és utána örjöngve fogod kalapáccsal összezúzni a C2D-s sz*rodat , majd vissza fogod követelni az árát a boltban ahol vetted... -
arrakistor #22 mutatok neked olyan 3d-s flesst 133 megahercen hogy lecuppantod magad 6-os verzióban megírva, de flash9-es összevissze blúrozottat is igaz azt még csak 300 megahercen teszteltem, TE melyik bolygón élsz?? a C2D-n ? -
Csi9aa #21 Ja hogy a szokásos ostoba, alaptalan provokációd.
Mondd, miért jó neked hogy égeted magad? Mazochizmus? Orvos látott már? -
Csi9aa #20 Te amúgy melyik bolygón élsz? A Földön a linuxos flash akkora gány szar, hogy c2d-n is sokszor 100%-ra terheli a procit. A windowsos *annyira* nem, de az is tud érdekeseket művelni.
A 4.0-s verzió talán még ment 133 MHz-en, de manapság már flash 7 kell szinte mindenhez.
Szóval megint hülye vagy, vajon ez miért nem lep meg? :)
-
arrakistor #19 "...a flash a legjobb webes platform..." ezt még annyival egészíteném ki, hogy a flash MESSZE a legjobb webes platform... -
arrakistor #18 .. vagy mobil telefonokon IS !!!!!!!!!!!! -
arrakistor #17 Ami a flash-t illeti egyrészt az Adobe saját maga alatt fűrészelné el a fát, ha hozzányúlna komolyabban, részint, mert már nyitott és bármikor jöhet _valaki_ aki feltesz egy ingyenes nyílt flash9-t monjduk ipiapacs néven , másrészt pedig szóba sem jön hogy változtatnának bármit is, hiszen nem is véletlenül nyitották meg ők maguk a projektet... harmadrészt , ha nem nyitották volna meg akkor is a sok buzgó, hálás krekkernek köszönhetően mára már nyílt lenne reverse engineering technikákkal, negyedrészt pedig a flash a legjobb webes platform akárki akármit is mond, nem véletlen, hogy a lúzerek 98%-nak a gépén ott figyel, mégha egy flashblock vagy adblock-kal kombinálva is.
Ami pedig a Silverlightot illeti.. no comment... egy gyenge próbálkozásnak indult valami, amiből akár még lehetne is valami ha lenne hozzá akárcsak a flash szerkesztőjének egy tizedét tudó szerkesztő....
és esetleg ha nem nyögne be ilyen 500 megaherces limit b*ziságokat, vagy neadjisten futna linuxon is , mint a flash, ami 133 megaherces gépeken is kiválóan fut linuxon win98-on és 486-oson IS !!!!!!!!!!!!!! -
Drawain #16 Közben eszembe jutott, hogy talán éppen a Silverlight miatt nem kell aggódni a cikkben melítettől: hiszen ha az adobe fizetőssé tenné a flash lejátszását, azzal nagy teret nyerne az MS megoldása, ugyanígy az MSnek sem érdeke, hogy fizetőssé tegye az SL-t, hiszen ezzel maga alatt vágná ki a fát a konkurenciával szemben :) -
Drawain #15 Mennyi szakértő :)
Egyrészt könyörgöm ne hasonlítgassuk a HTML-t mással, csak hozzá hasonló leírónyelvekkel! Tehát nem programozási nyelvekkel, mint php, javascript és társaik. A HTML-t temetni így baromság, nem hiszem, hogy a jövőbeli egyetlen riválisa az XHTML2 kapásból sírba vinné.
Ami az SVG-t illeti, már régen legyűrte a flash, nem valószínű, hogy újra erőre fog kapni (tekintve, hogy az összes nagyobb cég kihátrált mögüle). A Canvas szép és jó, csak éppen animációra gyenge, ez se fog megváltozni, alapból nem erre lett kitalálva. Ugyanez mondható el a dhtml-ről és a javascript alapú animációról. Kisebb animációkra (pl egyszerűbb menüeffekt) még jó, de komplexebbekre nem.
Így ezek nem alternatívái a flashnek, és ma úgy tűnik, hogy nem is lesznek jóideig. Ami a Silverlightot illeti, az MS gőzerővel fejleszti, és mivel a fejlesztők dolgát nagyon megkönnyíti (már ismert programnyelven programozás, stb.) lehet létjogosultsága, de ez sem mostanában. -
#14 Mindegy, a lényeg az, hogy még semmihez nem kell Silverlight. -
#13 Tudjátok mi a durva, megpróbáltam most telepíteni a silverlightot, aztán kiírta a telepítő, hogy a Silverlight nem telepíthető, a processzor nem támogatott. Pedig azt írja, hogy 500 megahertzes cpu kell neki, és nekem athlon 1200as van, így akarják leváltani a flasht, főleg most, hogy terjed a mobil net. -
FoodLFG #12 Én azt nem értem, hogy a Microsoft miért nem lépett már előbb a Silverlightal. Miért csak mostanában hozták ki.
Bealudtak volna ? -
Caro #11 Én sem szeretem az Adobe-ot különösebben, de megnyitották a flash specifikációit! Így elhárul a vendor lock-in veszélye. -
#10 Itt nem arról, volt szó, hogy a flash szar... a cikket elolvastad? Itt a piaci pozíciókról és esetleges üzleti lépésekről esett szó, ami ha bekövetkezi (HA, azaz feltételes módba kapcsoltam) akkor nagy szopóka lesz, ha meg nem akkor nem. Amúgy a FLASH-nek nem sok pozitív tulajdonságát ismerem, azon kívűl, hogy qrva egyszerű vele dolgozni, de felhasználói oldalról már korántsem olyan marha jó. -
#9 + SVG/Canvas -
#8 + SVG/Canvas -
#7 De xhtml-el igen...
Flashnál van jobb, csak azokkal nem tud 2 perc alatt összekattintgatni egy látványos dolgot egy láma. -
#6 Az mellett, hogy a flash zárt program, lassú dög és lezabálja az erőforrásokat. Szerintem simán helyettesíthető lenne más nyelvekkel. Ott a HTML5, a PHP, az AJAX, stb. -
#5 Azért nem a HTML-ben a jövö... De... PhP és többiek nem élnek meg "magukba"... -
#4 Rendben balee66 nagyúr, te biztos tudod a jövőt. Végül is kij is a Mozilláék a böngészőpiacon? Csak a másodikok? De rossz nekik nem? Főleg, ahhoz képest hogy ingyenes böngészőt készítenek és mégis nagyon jól megélnek? Pfff... MS meg rohadt nagy cég létére kullog a szabványok mögött kb 1000 km-el. Pfff...
Amúgy fogadni mernék, hogy a HTML nem mostanában fog eltűnni. Sőt... -
balee66 #3 Kit érdekel a Mozilla??
Nincsenek olyan pozícióban, hogy ők diktálják a feltételeket, és senkit sem fog érdekelni, hogy ők mitől tartanak. A HTML5 pedig már akkor is elavult volt, amikor kitalálták, és amire elterjed, arra sem fog emlékezni senki sem, hogy mi az a "HTML"... -
#2 Lehet szarozni a Flash-t és lehet jobbat kitalálni... Ez még senkinek nem sikerült és szerintem nem is fog