3367
eRepublik - the new world
  • hunbasser
    hát azért a pár wellnessért tényleg nem éri meg sztem se....:D
  • Bexter
    minek vesztek házat? van annyi csata hogy jo legyen wellness
  • kraawz
    eladó egy q1 ház, 4.2 g :)
  • hunbasser
    közben meglett...:D
  • hunbasser
    na most: azt szeretném,hogy a szervezetemmel megvenném a saját cégemet,hogy a szervezeté legyen,ne az enyém. hogy tudnék bejelentkezni a szervezetembe? mert organizationsben ott van a cég neve,rámegyek és nagyon szép,nagyon jó,ott van,oké,de nem tudok csinálni semmit.
  • kraawz
    Tegnap vettem Indoban q1 házcéget, 12 goldért. Belefektettem 8 goldot, és eladtam 23ért és vittem magammal a 2 megrtermelt házat.

Nem éri meg bele fektetni, mivel 20 munkás kell a házhoz, amit nehéz össszesezdni, alacsony a fizetésük, stb.. Nagy mákom volt, hogy ezt elpasszoltam és nagyon jól jöttem ki vele.
  • Cat 02 #956
    Ja semmi, zárójelekbe belekavarodtam.
  • Cat 02 #955
    Biztos ez ? Mert így negatív érték jön ki.
  • QuippeR
    azért ez nem ilyen egyszerű.
    wellness increase = (1.5 - (current wellness/100)) * (wellness bonus food + wellness bonus house)
  • Cat 02 #953
    Ahányas, annyi wellness kapsz naponta +-ban.
  • hunbasser
    egy kérdés...a ház mire jó? :D
  • Cat 02 #951
    Hát a legjobb Romámiában lenne, de ott azért mégse... másik meg indo, de hát nem tom, most eléggé visszaesett =\ Ám ti a gyárat mo-n tervezitek ?
  • Bexter
    inkább vasba kéne, de a kérdés az hogy hol? :)
  • Cat 02 #949
    Én is adnék bele 20-at, az eddig 50+, az 2 cég megvan, a kérdés az h munkások meglennének-e :D Mert én sztem maradnék a régi munkahelyemen, mert ott jó a fizum.
  • LasDen #948
    én 22 golddal beszálnék....nekem mindegy hogy milyen cég, csak a befektett pénzzel arányos részesedést akarok :D
  • Cat 02 #947
    Hm, ház sikeres is lehet, csak kell felvásárló piac és sok munkás :D (10 3 constructionsössel számoltam)
  • Cat 02 #946
    Vas-Fegyverbe kéne, vagy ha a ház ipar megéri akkor fa-ház. Csak az a baj h ugye abból ha nagy mákunk van akkor van 2 napi 1 ház, Q1-nél, ami 3-4 gold.

Bár ez a progi sokat segít :)
    http://antongunnarsson.se/erepcalc/
  • QuippeR
    1
  • ToCsEk
    15ös vagyok
    Manufacturing skilem 4.54
    van 15goldom és 234hufom
    wellnessem 90-100között van mindig :)
  • Bexter
    Nah hogy rendbe tegyük SG corp-ot :D a következőket kérném:

Aki beszállna az írja meg mennyi pénzel szállna be és szerinte hol mibe kéne belekezdenünk.
  • Bexter
    hány Q-s a gyár?
  • QuippeR
    nekünk van búzacégünk, de nem tudom miért érné meg olcsóbban adni a piaci árnál. egyelőre piaci áron is veszteségesek vagyunk. (persze ez az alacsony szint-alacsony wellness kombóval rendelkező dolgozók miatt van, de ha magasabb lenne a wellness, akkor meg több fizetést akarnának, szóval...)
  • kraawz
    jam. Na , érdekel a házcég titeket ? :)
  • LasDen #939
    ez rossz helyre jött :D
  • Fabio Capello
    kár hogy rossz topikba toltad :D
  • kraawz
    Istenem... ÁÁÁ.. Feladom... -6$ ma

JJ nálam, srácnál 99, ALL-IN szituáció

A 99re FUll house jött le neki :@
  • kraawz
    Nekem van egy cégem most kint Indoban. Háziparra nem nagyon figyelnek, ebből elég jól ki lehet jönni. Q1 is nyereséges, a Q2 viszont nagyon az. Kéne 20 gold, mert látom, befektetnétek ti is. Ide megéri :)

Viszont az időm nem biztos, hogy elég rá, a cég értéke bő 50 gold, 25ért odaadom nektek :)
  • Cat 02 #935
    Nem lehet, úgy tudod h kirakod piacra és felvásárlod az org-al és akkor már lehet elvileg donatelni, viszont vannak scriptek és azok ha nagyon olcsók auto felvásárolják.
  • Bexter
    elvileg lehet, mondjuk kicsiben nem éri meg csalni soha :D
  • Cat 02 #933
    Biztos felvásárló sokat számít, megy amit Bexter mond, az se mellékes...
  • hunbasser
    12% az adó...nekem egy q1-es foodot termelő cégem van. mondjuk ha 1,12 a legalacsonyabb ár a piacon,akkor én is kb annyiért adom,1 huf-ot kapok belőle és 0.12-t kap meg az állam. más ha nagytételben vesz,akkor se szakítok vele nagyon sokat,mert annyira változnak az árak,most pl 1.38 volt a legolcsóbb q1-es food,én 1.34-ért tudom adni,sztem már nincs is... meg abba a 12% adóba nem halsz bele,azzal is az államot szolgálod.

egyébként meg lehet donatelni búzát? mert pl én kaját nem tudok. bár lehet,hogy ha az org-é lesz a cég,akkor tudok majd,ezt majd meglátom még.
  • Bexter
    adóról hallottál már?
  • hunbasser
    igen,csak hát érted...miért érné meg neki olcsóbban eladni? ha a piacinál olcsóbban tudja eladni,akkor a piacon nagyobbat tudna szakítani. aki feltűnően olcsón adja,az kitehet akár 1000-ret is,pillanatok alatt elkapkodják.
  • Bexter
    keresel egy céget aki buza termeléssel foglalkozik meg egyeutek egy piacinál eltérő árban és ú donateolja neked az orgodnak te meg cserébe küldöd neki a pénzt.
  • hunbasser
    amúgy semmi extra nincs benne,mikor olcsó a raw material,akkor kell venni jó sokat,az árut mindig akkor kell eladni,ha magasak az árak és a fizetéseket meg el kell találni. de az a jó,ha van pár önfeláldozó ismerősöd,aki dolgozna minimálbérért (1 huf). cserébe meg küldesz neki kaját,fegyót meg ilyesmit :) mindig amire szüksége van.
  • hunbasser
    beszállítás feketén? azt hogy csinálod meg? :D mert ez engem is érdekelne (kéne olcsón búza...:D)
  • Cat 02 #926
    Hát, ha sg cég, akkor simán össze tudunk dobni egy land és egy manu céget is ^^
  • Bexter
    Ismerni kell gazdaásgot a konkurenciát a nép felvásárlási szokásait kell bezsálitó feketén meg sok melos.
  • Cat 02 #924
    Hát annyira nem lehet nehéz :p
  • Bexter
    Van valakinek tapasztalata erep cég vezetés gazdaság terén? ha igen és ő is beszáll sg cégbe én is beszálnék!