19
  • geli13
    Itthon, mint a digi is(például nálam) a háztömbig hozza az üvegszálat, onnantól utp-n (réz => olcsó) kötik be az előfizetőket.
    Sógoréknál ez az utlsó cirka 60-70m is üvegszál.
  • Molnibalage
    Mi a difi a kettő között?
  • Molnibalage
    A srác nem új előfizető volt és szépen jöttek és INNGYÉRT behúzták neki. A szolgáltatás ára sem voltozott. Nehéz elhinni mi, hogy itthon még van olyan város ahol tényleg van is verseny? Bp. és környéke valami röhejes. Kartell az egész..
  • chuky123
    Kevés kint a warezpistike
    Akkor ki lenne használva a hálózat
  • pasi29uk
    Nemtudom mit kinlodnak ennyit. Minden helyre 1 kabelt, a vegere meg egy jo nagy teljesitmenyu megbizhato wifi routert oszt' kalap kabat.
  • Zpalee
    Aha, nálam a 3. kerületben az én utcámban kihozta, hogy csak kábeles net van (t-kábel...). Holott van emellett ADSL (minden szolgáltatótól, és hurokhordozásos is - nekem is az van). Egyszóval sajnos nem sokat ér az oldal.
  • geli13
    Az nem üvegszál, hanem utp.
    Asztriában ftth, fiber to the home, vagyis teljesen üveg. Ügyfelenként kb 700EZRET kell fizetni a bekötésért.
    Ott se szarják ám a pénzt...
  • BlackRose
    A kérdés amit itt fel kell tenni... hogy ha nem kell, akkor miért van? Milyen piaci igényeket elégítettek ki és kinek a számlájára ha nem lehet eladni, nem lehet keresni rajta, sőt még nem lehet fenntartani sem önerőből. Na de ez is csak egy az a sok mellébefektetés közül amit a hitel expanziónak köszönhetünk és ami miatt nemsokára jön az igazi shitstorm.
  • Cat #11
    "Akkor miért van, hogy pl.: Debrecenben az előfizetőknek ingyér húzták be?"

Ugye te se hiszed, hogy ingyen volt :) A hátrányos területek egyrészt kapnak állami támogatást, évenként több százmilliós értékben, beszállhatott az önkormányzat is, no meg a cég is kiépíthette valamilyen konstrukcióban olcsóbban.
  • zola2000
    Zalaegerszegen a zelka(kábeltvszolgáltató) ad 2048/256 kbpst 4800 forintért, ez a feltöltés torrenthez egy kicsit nagyon kevés...
  • FoodLFG
    Nálam nincs ilyen probléma a Digi-vel.
    Persze te döntsd el, hogy neked mi a fontosabb..
  • roliika
    Nem hinném, hogy kell állami támogatás. Nézd meg pesten a kisebb cégeket saját zsebből megy minden és nyereségesek, haverom az egyik legnagyobb cég igazgatója, és jól megy a bolt, UTP kábeleken húkodják ők a netet, persze üvegszál is megoldható. Nem olyan drága buli ez ha van szaktudás, és megfizethető áron is lehet kínálni...1M kábel ára 100Ft körül van...router 4-5000Ft, hub meg ennél is olcsóbb, kis szerverek is olcsók, el nem tudom képzelni mi drágítaná meg a dolgot ha nem az adók. Jó persze kell egy gerinc ami magas ságszélt tud..de kb ennyi.

Kellenek munkatársak akik kábeleznek, kell regisztráló személyzet és 1-2 rendszergazda, neadj isten még 1-2 programozó is és kész.
  • Molnibalage
    "Ezen a szakaszon egy méter optikai kábel lefektetésének ára 180 euró."

Akkor miért van, hogy pl.: Debrecenben az előfizetőknek ingyér húzták be??? Ja és ot havi 3000 ropi összegé adnak kb 15/15 bagy 25/25 Mbit-et!!! Na,az már net. Nekem szaros Invitel van. 10 ropi 4096/256 kbps. Röhej...
  • ziipp
    Gondolom itt az van, hogy ha olcsóbban adnák az "utolsó mérföldet", nem lenne nyereséges a cég. Ha az állam beszállna valami támogatással, lehet hogy többen befizetnének rá.
  • roliika
    2 megabitért 4000 nem olcsó? Szerintem meg az..nézd meg. :D
  • tomcsa4
    Ja és a cikkhez is szóljak: nem tusom miért nem érné meg Ausztriában. Annyira kevesen igényelnék? Jó drága a lefektetése. De ha a lakók nagy része kötne mondjuk egy 2-3 éves hűségnyilatkozatot, akkor csak oké lenne a dolog, nem?
  • tomcsa4
    Nekem Chellom van (asszinkron 10mbit/1mbit). Nézegettem a full szinkronos Digi-t, de azt mondják naponta többször is megszakad akár több percre, esetleg tízpercekre. Inkább maradok ennél ami van (pedig a 10mbit/10mbit szinkronos Digi sem drága, de ha meg-megszakad, akkor nem kell).
  • willcox
    Szerintem ez nem olcsó, de mindegy. Biztos sok reklámot néztél a tévében :)

Ha valaki széles sávú internetelérést akar, akkor célszerű ezen az oldalon előbb megnézni, hogy az adott helyen milyen lehetőségek vannak.
  • roliika
    Hát igen. meglepődtem ezen amit az UPC reklámoz, hogy 4000ért 2emga le és 1 fel szinkronban. 3 hete beköttettük, és nagyon jó! 2naponta van fél márodperces szakadás vagy 1-2 tized csak, de ténylegesen amit garantálnak az jön is a csövön...sőt, 2,nek kéne jönnie és 2,5 jön. :) Modemet sem kellett még resetelni. Modem egy Belkin routerre van kötve 4 laptop és 1 PDA használja, és nem volt eddíg semmilyen gond. Arról nem is beszélve hogy 20perc alatt bekötötte a szerelő. Budáról van szó amúgy.

Zalaegerszegen ennyiért(pontosabban 4800ért) 1 megabitet kapok és 2 hetente vannak erősebb gondok, van hogy 1-2 napig nincs net, és úgy 1 megabit, ha felfelé töltök az a letöltésből vesz el sávszélességet. Szóval nem gondoltam volna hogy a UPC ilyen jó, kicsit kétkedve rendeltem meg, de nem bántam meg. :)

Ja és ugye nem kell telefon vonal, kábeltv-n jön az áldás, és még a káblre kötött 5 TV sem zavarja.