361
 • OmaDeTorun
  #361
  Senki sincs egyedül , magányos, úgy érzi nem értik meg ? Legyen tagja közösségünknek , mindenkit szeretettel várunk fórumonkon, regisztráció nem szükséges az oldalunkon megnyílt a valósidejű csetelés lehetősége is (regisztráció nem szükséges), hozza magával barátait is , hiszen 2012 nemsokára itt van,
  Fórumunkon ,a szabad topiknyítás lehetősége adott , nincs korlátozás , nics regisztráció , csak a jókedv és korlátlan szórakozás mire vár még ?
  http://senergy.atw.hu/
 • OmaDeTorun
  #360
  Senki sincs egyedül , magányosnak érzi magát , legyen tagja közösségünknek , mindenkit szeretettel várunk fórumonkon, regisztráció nem szükséges az oldalunkon megnyílt a valósidejű csetelés lehetősége is (regisztráció nem szükséges), hozza magával barátait is , hiszen 2012 nemsokára itt van,
  Fórumunkon ,a szabad topiknyítás lehetősége adott , nincs korlátozás , nics regisztráció , csak a jókedv és korlátlan szórakozás mire vár még ?
  http://senergy.atw.hu/
 • Kara kán
  #359
  Magyarországon épphogy a népességfogyás a probléma.
 • nanotech
  #358
  Szerintem ne hidd azt, hogy más civilizációkban mindenki csak nyomot hagy a te szavaiddal élve... Gondolom ott is vannak azért jó munkásidegenek akik az anya bolygót táplálják. Kivan osztva az ott lévőkre minden egyes feladat, hogy ki-mit csináljon, azzal a különbséggel, hogy mindenki egyenrangú, megértő, szeretettel teli, mint egy nagy család... Velünk az a baj, hogy csak szaporodunk, és nem gondolunk a következményeire. Már túl sokan vagyunk és ez visszafordíthatatlan. Ez az egyik fő probléma a sok közül...
 • nanotech
  #357
  Egyedül vagyunk?! Nem. Kész. Téma lezárva! Minket inkább saját magunk érdekeljük, mint mások... Elég szarul áll a szénánk.
 • Epikurosz
  #356
  Nyasgem!

  Magyarázat:
  Már az ókori egyiptomiak azt tartották, hogy ha kimondom a démon nevét, azzal uralom őt. Ez bizos összefügg azzal a mai hiedelemmel is, hogy ha egy harapós kutyát a nevén szólítok, akkor nem fog megharapni. Feltéve, hogy nem veszett - teszem hozzá én.
  Ez a hiedelem kapcsolódik a zsidó írástudók ama szokásához is, hogy Isten nevét nem szabad leírni. A későbbiekben ez aztán annyiban enyhült, hogy "Isten nevét hiába ne vedd!", ami lényegében a káromkodás ellen irányult, de állítólag a felesleges esküdözés ellen is.

  Nos, esetünkben a fentiekből valszeg az első, a gonosz démon esete forog fent, ezért ismételjük csak:
  nyaSGem!
  Sőt: Nyasgem!
  :-)
 • nyaSGem
  #355
  Most éppen azt kalkulálom, hogy egy ilyen válasz kb. mekkora IQ szintet feltételez tulajdonosának. Na mindegy.
  Figyelj, én itt abbahagyom a b***sztatásodat, mert nem kenyerem a szemétkedés, csak egy ideje olvasgatom itt a tudományos fórum topikjait és vele együtt a te kommentjeidet is. És bizony az a magasság, ahonnan te itt lefelé társalogsz emberekkel, nagyon nincs egyhangban a lexikális vagy szakmai, vagy bármilyen tudásoddal. De ha egy zseni lennél, akkor is bántaná minden normális ember szemét.
  Ezt csak úgy megjegyeztem, használd egészséggel.
 • Epikurosz
  #354
  nyasgem.
 • nyaSGem
  #353
  Ugyan hagyd már. Ez egy üres fejű pofázóautómata. Egyre nagyobb hülyét csinál magából itt a fórumon.
  Aki egy IQ tesztet összefüggésbe hoz egy vérnyomás méréssel...

  Egyébként aki IQ tesztek töltögetésével akar felmutatni "valamit" annak igen komoly gondjai lehetnek az önértékelésével.
  Mondjuk hobbinak nem rossz...
 • babajaga
  #352
  "akkor megcsinálnám magamnak, de ha nem csinálnám meg magamnak akkor is millió egy dolgot ehetnék még"

  Azt nem tudhattam hogy egy totális önellátó zseni vagy.Akkor mától magyarország összes boltjából ki kell tiltani mert te mindent magad állítasz elő.Természetesen áramot és gázt se kapsz minek.Te nem szorulsz rá semmire.
 • babajaga
  #351
  A gondolkodásképtelenség az emberi butaság az ami dühöt válthat ki.Tudod te hogy Szent-Györgyi Albert egyszer részt vett ilyen hülyeségben és 70 pontot kapott? Miért is tudnád.
 • who am I 7
  #350
  "A cég Apró Antalnak, a kormányfő anyósa testvérének a tulajdonában lévő cégbirodalomhoz tartozik, s iratok rendezésével, őrzésével, megsemmisítésével foglalkozik."
  Ezeknek még egy tigrissel se lehetne, le lőni a bőrt a pofájukról...khm, lehet babajaga Apro Antalnak, a kormányfő anyósának a testvérének a sogorának a félvér unokája? na jó éjt, holnap meló
 • who am I 7
  #349
  Csak azt nem értem, ha nagy%uk úgy él mint az állatok, akkor mé nem mennek vissza oda, ahonnan jöttek?Aki meg dolgozik, meg nagyrészt tisztességes az meg maradjon.Persze..Tudom, hogy egy ogre egy szavazat 1 sportszeleté a pulyának, dehát..a 100 iQ-t kicsit sokallom, túl nagyvonalú vagy
 • Epikurosz
  #348
  OFF
  babajaga és a 40 rabló
 • who am I 7
  #347
  Hadd el..Nem normális szegény :)
  Leszólom, az egyik formát, h igenis van haszna a többi x milliárdnak, erre nekem ugrik, h miért nem IGAZÁN hasznos a többi x milliárd is :D holott, ha nem lenne kiba**ott pék akkor megcsinálnám magamnak, de ha nem csinálnám meg magamnak akkor is millió egy dolgot ehetnék még, de olyan hülye szegény, h nem fogja fel...Egy relativitás elméletet egy picit már nehezebb lenne össze izzadni..NA mind1, ez elég is vót mára :)
 • Epikurosz
  #346
  Aham. Neked jó alacsony lehet, biztos ezért haragszol rá.
 • babajaga
  #345
  Aki IQ teszttel akar bármit megállapítani nem teljesen épelméjű.
 • babajaga
  #344
  Akkor soha életedbe ne mérd a vérnyomásodat soha semilyen biológiai értéket ne ellenőrizz.
 • Epikurosz
  #343
  Napersze.
  A vérnyomás éréke is hülyeség, meg a koleszterinszit is, meg még sok más
 • babajaga
  #342
  "az IQ<100-as ember "

  Az meg milyen állatfajta? Mert értelmes kommunikációképes embert még csak ismerek de I meg Q? Mert ennél nagyobb butaságot ember nemigen talált ki mint az IQ A lófingból soha nem lesz arany az IQ meg még a lófing szintjét se éri el.Buta emberek találták ki még butábbaknak.
 • Epikurosz
  #341
  Amúgy, a gépkorszak bejöszöntekor azt hitték, hogy a kétkezi, főleg szakképzetlen munkások fölöslegessé válnak. És ez így is lett, de biológiailag nem vesztek ki, élnek tovább közöttünk, segélyen.

  A robotok megjelenésével sok hétköznapi pék, cukrász, takarító, taxisofőr, fodrász, kertész, ápolónővér, stb. feleslegessé fog válni. Kihalni nem fog az IQ<100-as ember sem, majd kap segílyt, mert a robotokat megadóztatjuk, de keményen. Amíg fel nem lázadnak. :-)
 • babajaga
  #340
  Értelmezek. Az az ember tróger aki lenézi a társadalom tagjait agybeteg buta elképzelés szerint. Ha a pék nem igazán hasznos akkor ne zabáld a kenyeret amit süt.A nem igazán hasznos elmebeteg meghatározás, értelmeztem!
 • who am I 7
  #339
  hoz > huzok

  Epi : Rendes piramis nem vörös téglából van egy új kornak kellene kezdődnie :)
 • who am I 7
  #338
  Igazán hasznos / hasznos nem ugyanaz.Ugyanúgy hasznosak azok is, de látom te is szeretsz kötekedni, mind1, probálj meg először értelmezni.Szép napot, hoz ki szerelgetni a verdát, szép idő van végre...
 • babajaga
  #337
  " 1 milliárdból pár mberke az aki igazán hasznos, "

  Meg a többi aki hasznos mint a pék a szabó a kőműves az olajbányász és a többi aki tesz valamit a társadalomért.
 • Epikurosz
  #336
  Na, jó, ő sem gondolta annyira komolyan.
  Nyilván, tamasmester elitista gondolkodású, és nem fordít kellően figyelmet arra, hogy a piramis csúcsa nem létezhet az alatta lévő építőelemek nélkül. (A baj igazából azokkal az "építőkövekkel" van, amelyek/akik egyből feljebb akarnak ugorni, vagy simán kilépnek az építményből, és ezzel veszélyeztetik annak stabilitását. Minél több ilyen kő van, annál rosszabb a szitu.
  Az sem mindegy, hogy mi van a csúcson.
  Rendes piramiscsúcs felfelé törekszik, nem tehénkedik rá teljes súlyával az alatta lévőkre. sőz, inkább húzza felfelé az alatta lévőket.
  Ha ez mgvalósul, azt nevezzük varázserővel bíró piramisnak. Ez nem ugyanaz, mint amit a neten is 30$-ért meg lehet rendelni, és bepakolni a lakásba.
  Ez egy másik, spirituális piramis.
 • who am I 7
  #335
  Bután gondolja...Sajnos az az x milliárd ember qvára nem söpredék, mert ennyi kell ahhoz, hogy az a pár darab üttörő megszülessen, ennyire képlékeny a rendszer, hogy nem úgy van, hogy 2 születő emberből 1 feltaláló, és dimenzió utazó, hanem 1 milliárdból pár mberke az aki igazán hasznos, és én azt mondom, h nem is biztos, h saját akaratának "erejéből" (jól hagnzik:) ), hanem mert vmi "véletlen" folytán ráakadt valamire és fogékony volt rá :) Emellett azt mondom, h nem biztos, h ezek az emberek tökéletesek lettek volna, mert lehet feltalált valamit, de erkölcsileg/társadalmilag nem volt túl fejlett...Az az ember szerintem még meg se született :D PEdig ahogy mondta, már x milliárdon túl vagyunk...ez a rencer nem táptalaj a "szuperintelligenciához" bár..kitudja...
 • babajaga
  #334
  "Mert a milliárdnyi söpredék csak olyan mint a növény születik, él, és meghal"
 • who am I 7
  #333
 • Epikurosz
  #332
  "mert naggyából mindenki mindig hatalmat hírnevet dicsőséget akar elérni és azt nem békével éri el az ember"

  Túl pessz vagy.

  Mondok példákat hatalmas emberekre, akik a hatalmukat békével érték el:
  XVI. Benedek pápa
  az ENSZ főtitkára
  az EU Bizottság elnöke
  a Dalai Láma
  Bill Gates
  Soros Gyurka
  Gordon Brown
  Epikurosz
  :-)
 • Epikurosz
  #331
  Nyasgem.
 • nyaSGem
  #330
  Na tessék, most először nyögtél ki valami érdemlegeset. És az eddigi munkásságoddal összehasonlítva, még akár tudományosnak is tekinthetjük a megnyílvánulásodat.
 • Epikurosz
  #329
 • Epikurosz
  #328
  Na, most mondom tényleg a tutit:
  Nyasgem, kedves nyasgem. Sőt, nyasgem. :-)
 • Tower Guard
  #327
  Kicsit már régen írtad de azért válaszolok.Ha te tudsz így élni oké, de nézz már körül a világban egy kicsit légyszíves. Nem is mondok inkább többet, ha nem lennél te "szűklátókörű" látnád hogy folyamatosan háborúk vannak most is. Faji ellentétekből, a területszerzés céljából, a hatalomra törés céljából mindig voltak, vannak és lesznek is háborúk... szóval csak ennyi. Lehet hogy te vagy egy kicsit túl fiatal...Maximum azt megvárhatod ezzel a felfogással hogy a te torkodat vágják el. Jó is lenne békében élni de az ember NEM ILYEN mert naggyából mindenki mindig hatalmat hírnevet dicsőséget akar elérni és azt nem békével éri el az ember
 • nyaSGem
  #326
  Az a baj, hogy te mindig azt hiszed a tutit mondod, pedig matematikailag tulajdonképpen axiómának tekinthető, hogy annak a sok zagyvaságnak amiket te itt összehordasz, csupán 1-2%-a értelmes, a többi csak üres okoskodás. AZ 1-2%-ot úgy kaptam meg, hogy még be sem vontam a képletbe semmilyen kozmológiai együtthatót. Szóval lehet, hogy minden amit írsz, tulajdonképpen baromság.
  Te tényleg.
  Az aki a SETI-nek elnevezett faszkodást hozza fel egy bármilyen tudományos vita keretében, az számomra már hiteltelen, legyen az illető a fizika doktora, vagy egy őrült ufóhívő.

  Tudom nehéz lehet egy ilyen egóval rendelkező embernek - aki abban a tévhitben él, hogy nagyon intelligens -, elfogadni azt a tényt, hogy hiába töltött hosszú éveket egyetemeken, az ez idő alatt összegyűjtött tudása csupán arra elég, hogy kiszámolja a valószínűségét, egy ki nem töltött lottószelvény ötös találatának szembe szélben.
 • tamasmester
  #325
  Kegyetlen dolog a statisztika! Pl. Az eddig élt több tízmilliárt emberből, mindössze 2.000.000. azaz kettő millió az amelyik nyomot hagyott maga után a világban és a fejlődéshez érdemben hozzájárult. Ebból a két millióból, mindössze 1500-2000. az amelyik uttörő munkával újat hozott a tudományba. Azaz ismeretlen utakra tévedve, vagy azon járva feltárt ismeretlen dolgokat. De ami a leg meglepőbb, ebből a pár ezer emberből is csak egy volt az, aki feltalált igazándiból valamit. Ez nem más mint a kerék. Tehát nem kéne senkinek sem elszállnia attól, hogy Ő egy ember, és az emberiség mennyire okos és ügyes és szép. Mert a milliárdnyi söpredék csak olyan mint a növény születik, él, és meghal. Azaz pótolható.
  Az élettel kapcsolatban meg csak annyit. Ha egy másik civilizáció érkezik a földünkhöz és méricskélni kezdi a a légkört, meglehet neki nem is túl megfelelő. Nekünk az oxigén lételemünk, de ők erre azt mondhatják, itt biztos nincs élet, mert az oxigénben gazdag légkörben biztosan hevesen elégnének. Nem feltétlenül aminósavak meg fehérjék kellenek az élethez. Akár kristályok is lehetnek élők, csak mi még nem igen barátkoztunk meg evvel a gondolattal :(
  Kköszönöm, hogy elolvastátok rövídke rög-eszmefuttatásom, tisztelettel, tamasmester
 • Epikurosz
  #324
  Most mondom a tutit:
  A SETI a 60-as évek óta fut, de vegyük csak az utolsó 20 évet.

  A Naprendszer körül 20 fényév sugarú körben lévő összes csillagrendszert, amelyből 83 db. van, nyilván átfésűlték, de nem találtak semmit.
  A fenti 83 csillagrendszerben 109 csillag és 8 barna törpe van.
  A csillagok közül csak 6 Nap-típusú (G típus).

  Tehát, durván, a környezetünkben a csillagok 6%-a olyan, mint a mi Napunk, de ez a szám a galaxis belseje és külseje felé kevesebb.

  Ritkák vagyunk.
 • Epikurosz
  #323
  A hsz-edből csak annyi igaz, hogy nagyon okos vagyok. Kiindulópontnak jó. :-)

  A hsz-emmel arra akartam amúgy célozni, hogy ha minden mateket latba vetünk, akkor is ki lehet hozni, hogy egyedül vagyunk itt a galaxisban, mint kvázi IQ-s civilizáció. Persze, ugyanígy azt is ki leeht hozni, hogy rajtunk kívül van még kismilió, vagy 1001.

  A matek ugyan egzakt tudomány, de itt nem ismerjük pontosan a bemeneti értékekeket, úgyhogy nyasgem.
 • nyaSGem
  #322
  És az neked nem elég?
  Tulajdonképpen mit akartál ezzel a kommenteddel kifejezésre juttatni, mert egyébiránt semmi értelme annak amit írtál.

  Akkor már írhattad volna azt is, hogy bár matematikailag egyértelműen bizonyított, hogy jelen pillanatban is vagy száz különböző típusú idegen faj repkedhet körülöttünk ufóikkal, de a matematika egy annyira idióta, mihaszna tudomány, hogy lehet, hogy egyedül vagyunk a világegyetemben.

  Vagy nem erre céloztál nagyon okos barátom?