22
  • cateran
    #22
    Belinkelnéd a januári,februári,áprilisi releaseket is? Csak hogy lássam mennyi az a sok hűha:)
    Másrészt 3-4 különféle konzolt összehasonlítani az 1 féle pc platformmal nem éppen fair:P (az átfedések eléggé szépek a konzolok közt,de azért nem 100% lásd bully ami csak xbox360-ra és Wii-re jött most ki)
    Apropó a bully mitöl is nagy durranás? max feldolgozás (canis canem edit) illetve pontosabban portolás:P
    Persze ha tévednék vmiben, helyreigazítást kérek:)
  • NintendoGC
    #21
    Én sem borulok le az Intel és az Nvidia előtt.... csupán nekem ez jön be inkább.... de egyáltalán nem kizárt, hogy a következő grafikus kártyám egy Radeon HD3850 vagy HD3870-es lesz.... CPU terén egyenlőre Intelnél maradok.

    Nekem azért is lesz elsődleges a PC mindigis ... mert ezen melózok... másrészt kezdettől fogva ezen szoktam hozzá a játékokhoz.... ennek ellenére szeretem a konzolokat... de nem vagyok elvakult konzol rajongó ....

    A PC fikáztástól meg nekem is kifordul a gyomrom
  • Tinman #20
    Ezen vigyorogj:

    2008. március. Xbox360 releasek:

    Tiqual 7.5
    Dark Sector 7.5
    Rainbow Six Vegas 2 8.5
    Condemned 2 (mikor is lesz PC-re? ^^)
    Army of Two 6.5
    Bully 7.0
    Pro Evo. Soccer08 7.0

    Jöhet a PC-s felhozatal :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • bertino
    #19
    6-7 kötelező :DDDDDDDDDDdddd
  • tomcsa4
    #18
    Teljesen igazad van. Én is elvetem a sulykot néha. De unalmas, hogy 10 VGA, cpu és játék hírben 10szer megy az Ati fikázás, AMD fikázás, és PC fikázás. Amikor mást mondanak, csak azt, hogy egy hülye PC-s vagy, és ha nem warezolnál, akkr lennének jó játékok is PC-re, az már fájdalmas. Pláne ha egy magyar mondja nekem. Konzolos árak is min annyi, mint PC-s, sőt néha 1,5x-2x a szorzó. Ha PC-sre nincs pénze, honnét van konzolosra? Jöhet, hogy konzolon komolyabban ki van dolgozva. Hmm.

    Én nem elfogultságom miatt nézem semmibe nvidiat, hanem azért, mert hülyének nézi a vevőit és disztribútorait. Kedvenc kártyám egy nvidia (6600GT), tisztában vagyok vele, hogy sokáig nvidia volt a legjobb, de azért nem kell ennyire leborulni elé. Én próbálom magam folyamatosan 8 éve karban tartani HW-ek terén, olvasni, olvasni, ez az egyik hobbim. Én nem vagyok reklámarc, azt ajánlom, ami adott árban a legjobb.

    Ez a PC-re azért kaptok semmit, mert állandóan warezoltok (ráadásul egy magyartól, aki történetesen csipszar hozzánk képes, álá GS) vicc. Ha látszik egy konzolporton, hogy élettelen a játék, tehát a fejlesztői úgy állnak hozzá, hogy "megcsináljuk gyors ezeknek a barmoknak" akkor é miért vegyem meg boldog arccal? Megveszem azt, ami jó. Sokat nem tudok, nem is akarok, hisz keveset játszom. De ami jó, az a polcomon végzi.

    Lehet szidni MS-t, de még mindig érződik, hogy ő az "úr". Befolyással van életünkbe nagyon. Ez leeht megváltozik, de idő kell még.
  • trsi
    #17
    lehet majd a csore tekeredni
  • Aramir
    #16
    http://index.hu/tech/szoftver/wii080421/

  • zola2000
    #15
    Szerintem az mst érti gyerekcipőben lévő vállalat alatt.
  • GABOR16
    #14
    "Egy gyerekcipőben lévő (konzoltéren) vállalat ott van a toppon a nagy "öregek"..."
    Ha ez alatt a Nintendo-ra gondolsz mint gyerekcipőben lévő gyártó akkor ki kell, hogy igazítsalak, hogy a jelenlegi 3 nagy közül, ő a rangidős... mind a cég megalapításának idejében, mind a konzolok gyártásának kezdetét illetőleg... :)
    Kis infó: Nintendo történelem dióhéjban
  • narumon
    #13
    Szerintem három szereplőt simán elbit a piac (mint ahogy most is látszik). Szóval nem hinném hogy bármelyikük abbahagyná.
  • narumon
    #12
    Már hogyne lenne dicsekvésre méltó. Egy gyerekcipőben lévő (konzoltéren) vállalat ott van a toppon a nagy "öregek" között, és egyelőre rengeteg mutatója jobb mint a konkurenseké, tehát ha valakit lehet irigyelni pl a Nintendo hardverbevételei melett az pont az MS a szoftverbevételek és kiegészitőből származó bevételek miatt. Nézd csak meg, hogy egy egy játékból mennyit adnak el.
  • narumon
    #11
    Hát azért ennyire nem drámai a helyzet. Konzolra sem jön SOKKAL több jó cim mint mondjuk pcre. Pl most egykét hónapja az égvilágon semmi érdemleges nem jelent meg nemhogy kötelező. Majd most a GTA az tényleg kötelező lesz.
  • Tinman #10
    Off:
    Gyurkity Péternek köszönet a színvonalas cikkekért!
  • Tinman #9
    A játékok mennyisége a kulcsszó.
    PC-re havi szinten jön 2-3 jó cím, meg 10 szar, a jóságból 2 garantáltan van konzolra is.
    Konzolra jön 20 cím/hó, ebből 6-7 szinte kötelező db.
    Na itt a gond.
  • Tinman #8
    "bár szerinem néhány év és vagy a sony, vagy a microsoft abbahagyja, mint a sega..."

    Kizárt.
  • NintendoGC
    #7
    Üdv!

    tomcsa4 néhány dologgal eyet értek, amit leírtál, néhánnyal viszont nem.
    Bár előbb azt mondanám el, mi az én véleményem a konzolokról. Nick nevemből ítélve egyesek arra következtethetnek, hogy konzol(buzi) vagyok én is, holott erről szó sincs. Másrészt a Wii által nyújtót egyedi és VALÓBAN újszerű játékélmény miatt nekem kezdettől fogv szimpatikus vaolt ez a konzol, és örülök neki, hogy ilyen jól teljeaít.

    Szóval nekem semmi bajom nincs a konzolokkal, sem a konzolosokkal ám mikor jön az a duma, hogy konzol a KIRÁLY és a PC a FOS... attól én is ki tudod akadni... és itt nagyon egyet értek veled tomcsa4.... csak annyiban egészíteném ki, hogy ez a dolog nem 2007-ben kezdődött, hanem korábban ... és folyamatosan erősödött.... és a fikázás nem csak a PC és KONZOL témában lelhető fel, hanem egy jó ideje már MINDENHOL. -> Én ezt nevezem "Divat Fikázás"-nak..... ami szerintem enyhén szólva undorító.!
    Hol van már az, amikor érveket ütköztetve (NORMÁLIS EMBERI HANGON... nem egymás fejét leugatva és szarozva - fosozva mindent) élvezetesen lehetett beszélni az eltérő véleményekről is, másokat NEM megbántva?!?!?!??

    Amiben nem értek egyet veled az tulajdonképpen ez a mondatod:
    "(mint az AMDt és MS-t), konzolt isteníteni (mint a buzi nVidiat vagy Intelt illetve a buzi Linuxot)"
    Ennek is sajnos az egyik oldala fehér... a másik fekete.... ma már szinte meg tudná ölni egymást a két tábor elvetemült rajongói... AMD vs Intel, vagy ATI vs NVIDIA, vagy Linux vs MS Windows....

    Nos nálam úgy 8-10 év alatt egy elég jó egyensúly alakult ki ezen a téren.... mindig is elsősorban Win párti voltam operációs rendszereket illetően... de elkezdtem egy ideje az Ubuntu Linux-al ismerkedni... és mit ne mondjak.... nagyon bejön... persze emiatt nem lettem olyan, mint a sok okos Linux mániás, akinek az élete másból sem áll, csak a Windows-ok erőteljes fikázásából. Egyszerüen képes vagyok "felváltva" használni a két rendszert... mikor melyikre van éppen szükségem. Általában Nvidia és Intel párti vagyok... mert nálam ezek váltak be.... de nem zárkózom el sem az AMD sem az ATI lehetőségei/megoldásai elől, így nem is fikázom azt, de jelenleg egyértelműen Intel és Nvidia...

    Csak a gond az, hogy ha téged zavar az, hogy sokaknak ez az álláspontja az általad felsorolt dolgokról.... akkor te sem vagy jobb ha íly módon jellemzed a dolgokat, ahogy tetted is: "...konzolt isteníteni (mint a buzi nVidiat vagy Intelt illetve a buzi Linuxot)"

    Na csak ennyit szerettem volna hozzászolni!
  • tomcsa4
    #6
    Nem tudom! Azt mondják, sokkal több a warez. Ez egy hatalmas nagy baromság, Xboxra ugyanennyi (nem hiába nyereséges, ugyan olyan könnyű warezolni, mint PCre). Akkor szokták még mondani, hogy PCre rosszabbak a játékok. Hát hát, konzolra vannak jó platformjátékok, de pl RTS annyira szánalmas, szar gagyi (Halo Wars), hogy egy jobb érzésű gémer elsírja magát (de leeht a -z egyébként sohasem játszó - nagyanyám is). FPSekről ne is beszéljünk, ráadásként TPS is gagyibb (Tomb Radier, Max Payne és Mafia foreva, többi leves).

    MMORPG: PC-n van és remek, konzolra meg nehézkes. Megint jönne a gagyulás, ugye. Szóval csak divatkonzolosokról bezsélnük, 2007ben divat lett fikázi a PCt (mint az AMDt és MS-t), konzolt isteníteni (mint a buzi nVidiat vagy Intelt illetve a buzi Linuxot).
  • Griphons
    #5
    Miután a M$ és a Sony is több lábon áll, én a Nintendóért aggódnék... Nem fog sokáig tartani a ritmus, kifogy a szuflából.
    (Amúgy én még mindig nem értem... mit tud egy konzol, amit a pc nem? Mert azt tudjuk, hogy mit tud a pc amit a konzol nem...)
  • tomcsa4
    #4
    Én szerintem a Sony fog hamarabb kihátrálni, mivel MS-nél több a pénz és elég önfejűek. Azért az durva, hogy DS, PS2 és Wii külön-külön lealázták X360at. És a PS3 is le fogja (ugye itt 1,5 év eltérésről bezsélhetünk megjelenésben). Szóval nem éppen dicsekvésre méltó X360 eladásai.
  • Risu Führer
    #3
    HAJRÁ NINTENDOO!!!
  • ffxi
    #2
    Hát azért N-nek is voltak hullámvölgyei és lásd most. A 2 nagynak pedig vannak elég tartalékai, hogy kilábojanak, feltéve, ha hullámvölgybe kerülnek. Ennek pedig kevés az esélye.
  • zola2000
    #1
    Úgy van, a kérdés csak az, hogy hosszútávon meg tud e élni még két cég a nintendo mellett, bár szerinem néhány év és vagy a sony, vagy a microsoft abbahagyja, mint a sega...