Ballmer szerint sincs kész a Windows Vista
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ki nem szarja le a Visztát?
ha nincs kesz, akkor meg valami RC valtozat,
ha folyamatban levo munka, akkor pedig folyamatos frissitesek, esetleg ujabb funkciok implementalasa...
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A szovegben ez all: "Ballmer "folyamatban lévõ munkának" nevezte" !!!
A GyP-s srac volt az, aki ezt a cimben lathato modon elforditotta "Ballmer szerint sincs kész a Windows Vista"-ra.
Nesze nektek BLIKK, meg BORS szinvonal. Gratulalok.
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Szoftver sosincs kész, csak verziószámmal (esetleg névvel) lett ellátva.
u.i.: XP-t használok munkára és otthon is. Persze én lusta vagyok, a fenének van kedve újratelepíteni, feltenni az összes szoftvert, esetleg egy csomót újra le kell tölteni (MMORPG-k). Egyszerûen nem ér meg 1-2 napi folyamatos szívást. Majd ha kinyiffan az alaplap vagy proci, akkor muszály lesz upgradelni, akkor telepítek.
u.i.2. Az már inkább piszok szivacs hogy mindent telepíteni kell. Kötelezõvé tenném minden programba a backup opciót, ami egy újra telepített OS-en automatikusan visszatenné az alkalmazást és beállításait...
álmodik a nyomor.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Beryl/CompizFusion:
Érdekes, hogy Vista megjelenése elõtt még mennyire feleslegesnek bélyegzett-lenézett volt a "csicsás Aero GUI", s amint megjelent a Compiz, gumiablakozó/esõcseppes/kockaperdítõs videók ezrei lepték el a youtubeot, majd ezekre linkeket tartalmazó hozzászólások a fórumokat. Nagyot fordult a világ!:) Szó se róla, vannak hasznos szolgáltatásai (pl az Exposé-szerû ablakválasztó, virtuális asztalváltás során komolyabb vizuális visszajelzés), de a legtöbb csak (legalábbis szerintem) ízléstelen csicsa, szerencsére Ubuntuban alapból meglehetõsen szolidra van konfigurálva:) (Ehhez a témához tartozik, hogy egy csapat 16-17 éves lány elõtt demózva a Linux ilyen irányú képességeit, belõlük sem a várt "húúúúhaaaaa" reakciót váltotta ki, hanem inkább az "ez kicsit sok"-at, pedig tipikusan õk azok, akiknek MSN-beszélgetés során nem lehet érteni a mondanivalójukat a töménytelen mennyiségû "smiley" miatt:))
/*WTF?!*/
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Szerintem az SP1 amaerikai megjelenésekor kijött egy új Adobe verzió, ami már nem kompatibilis mindig az SP1 nélküli Vistával.
Szóval, akinek nem megy a Flash, az telepítse az SP1-t!
Nagyon jól ismerem a RunAS-t, használtam is, az UAC nemegyen rangú vele, nem tudom lejebb fokozni a felhasználót vele. Ugyan akkor UAC képes fájlrendszer és registry virtualizéálásra.
"ki mondta hogy egy tweak progi kiszed drivereket ? bár azt is tudhatja de nem errõl szól.de azért felkeltetted az érdeklõdésemet, lehet hogy emiatt fogok nekiállni megint 5 órán keresztül visztát telepíteni"
Nem mondta senki, de már találkoztam olyanokkal melyek úgy sporoltak a betöltés idõn, hogy a kevésbé fontos drivereket áttették kézi indításúra.
"hú asztamindenit és milyen intelligensen gazdálkodik minimum fél giga ramból . gratulálok nekik. egyébként pont errõl szólt a cikk is, hogy mmég maga a mikrofost IS beismeri hogy mekkora egy kula a vista a vasigényét (IS) illetõen..."
Hol ismerte be? Itt az áll, hogy beismerte, hogy még a Server 2008 sem készült el teljesen, a másik meg elkéne olvasni az eredeti ciket a slashdot-on is.
Az XP mellesleg még SP2-vel sincs ennyíre kész állapotban, ugyan is azt nagyon gyorsan összecsapták a Win2k és WinME részeibõ és hozzácsapták még a prefetchet új súgó rendszert és a témákat. Nem csoda, ha a titkosítás körül meg a socket kezelés körül problémáik voltak.
Egy ilyen esetleges cuccot, ami nem ad plusszt, minek vegyek? Inkább veszek abból a pénzbõl egy marék jó játékot, aztán majd ha már muszáj lesz mert nem indulnak el a progik, majd megveszem használtam, töredékáron :).
Megj.: Beryl-t sem használom, mert számomra túl csicsás; local-access: KDE3, remote-access: icewm.
Windows 2000-tõl kezdve eléggé szájbarágósan meg lehet határozni a júzerek jogait, mindenféle gagyi és idegesítõ UAC nélkül is, lásd még : secpol.msc és gpedit.msc"
Az UAC nem a userek miatt szûletett, hanem azoknak, akik ha kellett, ha nem adminként használták a gépüket.
gratulálok, látom te is MÉLYEN ismered az operációs rendszereket. erre van ott Windows 2000 óta a runas nevû kényelmetlen parancssori parancs és a kényelmes jobbgomb az ikonokon és (a gyengébbek kedvéért) "Futtatás másként.."
"-ReadyBoot,
pffffff, xpre létezi úgy 20billióféle tweak és egyéb cicoma 5 éve"
Ez nem tweak progi ami úgy gyorsít hogy ki szed drivereket, ez memória cachet használ, látszik hogy nem tudod mirõl írsz csak jó dobálózni vele.
ki mondta hogy egy tweak progi kiszed drivereket ? bár azt is tudhatja de nem errõl szól.de azért felkeltetted az érdeklõdésemet, lehet hogy emiatt fogok nekiállni megint 5 órán keresztül visztát telepíteni <#eplus2>#eplus2>
"-Superftech,
ez az indexelés akar lenni? mert ha igen akkor annak se volt sok értelme"
Az indexelés az gyorskeresés, újabb ékes bizonyíték a Vista-s ismereteid mérhetetlen nagyságáról. Az indexelésnek a gyors kereséshez van köze ez amolyan inteligens cache féle.
hú asztamindenit és milyen intelligensen gazdálkodik minimum fél giga ramból . gratulálok nekik. egyébként pont errõl szólt a cikk is, hogy mmég maga a mikrofost IS beismeri hogy mekkora egy kula a vista a vasigényét (IS) illetõen...
De az is lehet kipofozzák ezt is. Pl anno a win 2000 is mekkorát lépett elõre a service packok haladásával. Számomra sp4 után már az egyik legjobb rendszer volt. Szerintem az ms-nél örültek hogy így össze tudták hányni a rendszert ennyi idõ alatt. De az sp1 elõtt és azóta rengeteget javultak a dolgok. Kezdetben még én is xp mellett nézegettem meg próbálgattam. De most már önállóan is tökéletesen megállja a helyét.
Ez most már egyáltalán nem igaz! Nálam spec. a Fable, ami eddig mindig fagyott, az SP1 után korrektül mûködik!!! Így már nem tudok olyan játékot mondani, ami ne menne Vistán, de XP-n ment.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
13-14 hónapos használat után azt tudom mondani, hogy nálam bevállt, jól fut és nincs gondom vele, az átállásnál se volt, így nem zavar, hogy mit nyilatkoznak, mondanak. (Új xp licenceért meg nem akartám pénzt kiadni) így nem is úgy gondolok rá, mint egy "gamma"-tesztre...:)
Vagy nem... <#eplus2>#eplus2>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
vagy mondjuk, mintha megvetetnek veled a kenyerhez valokat, aztan meg azt is kifizetned, hogy te sutod meg...
Abban igazad van, hogy kevés embert érdekel a beryl (nem is úgy hívják már egyébként). De nem úgy a szolgáltatás, amiket nyújt. Majd ha egyszer használsz több asztalt pl, és vissza kell ülnöd egy egyasztalos gép elé, rá fogsz jönni, hogy olyan, mint a görgõs egér. Nem tudsz élni nélküle, ha egyszer megtapasztaltad. Kedvcsináló:
http://fridge.ubuntu.com/files/images/screenshot-wall.preview.png
A régi 512-es gépemre nem raktam fel a vistát, mert nem érné meg. Például.
https://twitter.com/foodlfg
Jó szórakozás, de én beüzemeltem már XP-ket úgy hogy egyszerû userként lehett használni, ha nem telepítettek semmit (és nekem ne is telepítgessenek csak úgy).
"Ehelyett a Windows-ot úgy kellett volna csinálni, hogy ne legyen az ember admin rajta ha nem muszáj."
Ez sajnos a rátelepített software miatt egyedivé válik (a sok win9x-en nevelkedet programozó csapat). ACL-lel egyébként megoldható csak alkalmazás válogatja és az ACL egy csöppet árnyaltabb, mint a User-Group-World-SUID-SGID modell kiegészítve SUDO-val (ami igazából a passwd-hez hasonlóan SUID-et használ).
"Különben a Vista egy viszonylag modern OS csak mint ahogy Ballmer is mondja... NEM KÉSZ. gondolom az UAC is sokat fog még változni..."
Azt a UAC készítõi mondták is egy Channel9 interviewban.
Egyik megoldás sem olyan nehéz.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Windows 2000-tõl kezdve eléggé szájbarágósan meg lehet határozni a júzerek jogait, mindenféle gagyi és idegesítõ UAC nélkül is, lásd még : secpol.msc és gpedit.msc"
Az UAC nem a userek miatt szûletett, hanem azoknak, akik ha kellett, ha nem adminként használták a gépüket.
"-ReadyBoot,
pffffff, xpre létezi úgy 20billióféle tweak és egyéb cicoma 5 éve"
Ez nem tweak progi ami úgy gyorsít hogy ki szed drivereket, ez memória cachet használ, látszik hogy nem tudod mirõl írsz csak jó dobálózni vele.
"-Superftech,
ez az indexelés akar lenni? mert ha igen akkor annak se volt sok értelme"
Az indexelés az gyorskeresés, újabb ékes bizonyíték a Vista-s ismereteid mérhetetlen nagyságáról. Az indexelésnek a gyors kereséshez van köze ez amolyan inteligens cache féle.
"-Virtuális könyvtárak (elmentett keresés, dinamikus összeállításuak).
nem tudom mire gondolsz? .lnk kiterjesztésre? ami már Win95 óta van, vagy a symbolic directoryra, ami minden unix beépített fícsöre ~1960 óta, mindenesetre Windowsokon eddig is megvoltunk nélküle miért pont egy Visztát kéne ezért feltenni?"
Milyen jó, hogy záró jelben odaírtam miaz, erre jösz nekem hülyeségekkel
Ha vitázol és érvelsz legalább nézz utánna dolgoknak.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...