Digitális fekete lyukak után kutatnak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én beperelem a céget mert lenyúlta az elsõ ûrteleszkóp nevét.
Elképzelhetõ, hogy a gömbb villám is a fekete lyúk által elnyelt e-maillekbõl keletkezik és buggyan ki a fekete lyuk másik végén.
Anyagi támogatás lehetséges? PLS!!! Mi van, ha bekapcsolva hagyom estére a gépemet és reggelre -az egyik elküldött v. fogadott emailem miatt - elnyel a fekete lyuk?

Ez egy "pillanatnyi" állapot, elmúlt hetekben tapasztalt érdekességek alapján azért itthon is szoktak lenni érdekes dolgok, amikor bizonyos oldalak nem elérhetõek, amikor eltûnik egy e-mail, stb.

van egy... de már nagyon régi :) dev/null
aki nem tudja mirõl van szó http://en.wikipedia.org/wiki/Dev/null

persze itt nem errõl van szó, de ha már digitális fekete lyukakról beszélünk... :)

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

"A Washingtoni Egyetem munkatársai" fejében léteznek fekete lyukak.

rigidus
"A Washingtoni Egyetem munkatársai szerint <...> a világegyetemhez hasonlóan az interneten is léteznek fekete lyukak"

szegeny egyetem

TTL op.rendszer fuggo, nem fixen 64. (mintha *unix 128-rol inditana?)
julius666
Azért azt figyelitek hogy Romániában is van egy jókora fekete lyuk <#banplz>

Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!

Ha torrentezel, találkozhatsz vele néha. (BTW, torrentnél nem az egész file-t kell újra letölteni, csak a hibás darabot.)
Itt most nem arra gondolok, hogy valakitõl eleve hibás adat jön (ami fõleg azért van, mert idióta módon kikapcsolta a letöltés befejezõdése utáni újraellenõrzést).

ziipp
Hangzatos elnevezés ez az Internetes fekete lyuk. :) Simán el tudom képzelni, hogy majd valaki ír rá egy sci-fit.

Öreg, a Te kommentjeiden szoktam legjobbakat röhögni... X)

A kudarc az, ha meg sem próbálod.

...vagy csak takinéni kapaszkodott a kábelbe és kihúzódott kicsit, máris kész a kontakhiba.
A fekete lyukak a nagy kihasználtságú vonalakon, és a kisebb központokban vannak,
de nem nevezném fekete lyuknak mert igen kicsi a hibaarány.

Ráadásul nemcsak a TCP/IP szinten van hibajavítás, hanem adatkapcsolati, sõt!
Fizikai szinten SDH hálózatot használnak nagy távolságok áthidalására.
Itt REED-SOLOMON kódot használnak, ami még a csomós hibákat is nagy arányban javítja ki!
Ilyen nálunk a két BIX optikai gyûrû, melybõl 1-1 van keleten és nyugaton, és budapesten futnak össze.

Fekete lyukat én speciel akkor találok, amikor egyes ruszki szerverekrõl FTP-zek,
és néha elvesznek a csomagok, megszakad a kapcsolat.
Ez 100% hogy félreroutolás miatt történik, és hurok alakul ki.
A TTL elfogy(64-rõl indul, hop-onként csökken), és 0-nál eldobja a csomagot!

Sajna lehetetlen felderíteni, mert egy eldobott csomagot, fõleg az útvonalát
nem lehet rekonstruálni, mert legközelebb tuti hogy másmerre megy a csomag, és általában célba is ér.

Engem inkább az idegesít, hogyha nem jön pozitív nyugta, akkor miért nem küldi
el a rendszer újra a csomagot?
Bár szerintem ha túlterhelt a rendszer, akkor nem szórakozik csomag-újraküldéssel, van elég baja azon kívül is...

Na, EZ A FEKETE LYUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
atlagember
A hülye is tudja, hogy az IP protokoll nem a biztonságos átvitelre lett tervezve. Pont ezért olyan amilyen. Minden csomag tartalmaz egy számot, ami ha jól emlékszem 15-rõl indul, és minden routolódásnál egyel csökken. Ha nulla lesz, a csomag eldobásra kerül. Pont ezzel szûrik ki a körberutolódásból adódó adatgerjesztést. Szóval nem fekete lyukakról van szó, hanem csupán szarul beálltott roterekrõl, de ez így jobban hangzik, és a láma felhasználóknak cikként lehet eladni.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu

BCS pixel
ennél hülyébb elnevezést nehéz lett volna kitalálni a technikai hibákra

Narxis
Remélem sikerül nekik, támogatom!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

ja és a csomag meg ugy szokott eltünni hogy szépen nõ a ttl-je aztán egyszercsak elhajitja egy switch és bye bye.
Persze nevezhetjük fekete lyuknak is ha meg sikerül az adatátvitel akkor féreglyuknak csak hát...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

LOL

Egy ujabb netcraft, mesevel.

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

Chocho
Tipikus amerikaiak... Túlmisztifikálnak valamit, ami köztudott. Kíváncsi vagyok, az internetes szupernóvákkal mikor állnak elõ...

Gaming is believing.

Amiatt is lehet, hogy az audio- es videostreamek routolasa az tcp/ip szerint elonyt elvez a tobbi csomag routolasanal. Van egy kisebb youtube hype es maris nem erkezik meg az email. Nyilvan beall az egyensuly valamikor, mert csokken a hype terjedesi intenzitasa, ha akadozik az email :D
Nyilvan osszetett a dolog, de en nem lennek annyira optimista, hogy olyan egyszerunek tartsam a fekete lyuk problemat mint ok.

Miert van az hogy egy sg cikk a kommentek nelkul kb. semmit nem er? Az egyes hozzaszoloknal se szokott meglenni a helyes valasz/informacio, de legalabb a par hozzaerto kialakulo vitaja folyaman osszeallhat a kep, foleg ha belinkelnek tobbfele eredeti cikket amikben megvan a tenyleges info :)
Magnificat
félrerootolás miatt is lehet nem? mondjuk véletlenül csinálnak egy hurkot valahol

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

az igazi fekete lyuk abban az igen-igen ritka esetben képzõdhet, amikor a hibás fájl és a hibás CRC végösszeg egyeznek, tehát a hibás fájlról a hibásan átküldött CRC végösszeg azt állítja, hogy márpedig az a file hibátlan. ha neadjisten az ilyen file pont egy fontos vezérlõfile, amely a hálózati kommunikációban vesz részt, akkor bizony nemcsak hogy fekete lyuk, de kemény bug is keletkezhet a hálózati kommunikációban, mondjuk azonnal megszakad a kapcsolat, vagy cifrább dolog. erre az esély igen csekély és mint mondottam csak nagyforgalmú szerverközpontok vannak kitéve ilyen bithibáknak.

Ki nem szarja le a Visztát?

a gyakorlatban én sokéves tapasztalattal és több vezetéknélküli proxy-szerveren keresztül átjátszva az adatot sem tapasztaltam még SOHA egyetlen bithibát sem. az ilyen hibákat kizárólag napi több száz gigabyte-ot forgalmazó hatalmas szerverközpontok kaphatják be, bár õk sem túl sûrûn.

"A Hubble a világ 40 országában mûködõ összesen 100 számítógépbõl áll, amelyek 15 percenként ellenõrzik az internet forgalmát."

hmm.. a teljes internetet ellenõrzik? <#conf><#csodalk><#guluszem1><#eplus2><#fejvakaras>

valójában semmi extrára nem kell gondolni, amit ezek az okostojások itt fekete lyuknak hívnak az egy sima kettõs bit kiesés egy packeten belül, amelyet sem az ethernet frame paritás-bitje nem tud már helyreállítani, sem pedig az applikációs frame hibajavító algoritmusa. Egyetlen bit hibáját még azonnal ki tudja szûrni a tcp/ip protokoll beépített CRC hibajavító motorja, a paritás-bit. Kettõs hiba esetén viszont vagy rosszul érkezik meg az adat, vagy -ha applikáció szinten is volt hibaellenõrzés akkor- újraküldi az egész fájlt.

Elõfordulhat hogy kettõs bit hiba van egy fájlon belül de nem egy packeten belül, ezt a tcp/ip CRC paritás bitje simán kiszûri packetenként. Vagy fordítva kettõs bit hiba egy packeten belül, akkor a kérdéses packetet küldi csak újra , azaz a file egy részét.. ha sok hiba felhalmozódik akkor is a végén az applikáció frame (mondjuk egy letöltéskezelõ manager pl: download accelerator) ellenõrzi a file végösszegét (TTH, MD5 stb..) és ha nem stimmel újra letölti.

Fizikálisan ez úgy néz ki hogy egy adott hálózat túlterhelt, és/vagy a két végpont (esetleg egy vagy több közvetítõállomás) vezeték-nélkül csatlakozik.. bár minden protokoll -így a vezeték-néküli hálozati protokoll is- tartalmaz hibaszûrést, két darab kettõs hiba esetén elõfordulhat hogy az ideiglenes végösszegellenõrzõ bitek stimmelnek, így az adott packet hibásan de megérkezik, erre van a végén ott az applikáció szintû hibaellenõrzés is, ami a komplett file végösszegét ellenõrzi (vagy nem)

"Digitális fekete lyukak után kutatnak"

Valahogy a címbõl gondoltam, hogy amerikai kutatókról van szó.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?