Digitális fekete lyukak után kutatnak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
aki nem tudja mirõl van szó http://en.wikipedia.org/wiki/Dev/null
persze itt nem errõl van szó, de ha már digitális fekete lyukakról beszélünk... :)
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
szegeny egyetem
Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!
Itt most nem arra gondolok, hogy valakitõl eleve hibás adat jön (ami fõleg azért van, mert idióta módon kikapcsolta a letöltés befejezõdése utáni újraellenõrzést).
A kudarc az, ha meg sem próbálod.
de nem nevezném fekete lyuknak mert igen kicsi a hibaarány.
Ráadásul nemcsak a TCP/IP szinten van hibajavítás, hanem adatkapcsolati, sõt!
Fizikai szinten SDH hálózatot használnak nagy távolságok áthidalására.
Itt REED-SOLOMON kódot használnak, ami még a csomós hibákat is nagy arányban javítja ki!
Ilyen nálunk a két BIX optikai gyûrû, melybõl 1-1 van keleten és nyugaton, és budapesten futnak össze.
Fekete lyukat én speciel akkor találok, amikor egyes ruszki szerverekrõl FTP-zek,
és néha elvesznek a csomagok, megszakad a kapcsolat.
Ez 100% hogy félreroutolás miatt történik, és hurok alakul ki.
A TTL elfogy(64-rõl indul, hop-onként csökken), és 0-nál eldobja a csomagot!
Sajna lehetetlen felderíteni, mert egy eldobott csomagot, fõleg az útvonalát
nem lehet rekonstruálni, mert legközelebb tuti hogy másmerre megy a csomag, és általában célba is ér.
Engem inkább az idegesít, hogyha nem jön pozitív nyugta, akkor miért nem küldi
el a rendszer újra a csomagot?
Bár szerintem ha túlterhelt a rendszer, akkor nem szórakozik csomag-újraküldéssel, van elég baja azon kívül is...
Na, EZ A FEKETE LYUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Persze nevezhetjük fekete lyuknak is ha meg sikerül az adatátvitel akkor féreglyuknak csak hát...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Egy ujabb netcraft, mesevel.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Gaming is believing.
Nyilvan osszetett a dolog, de en nem lennek annyira optimista, hogy olyan egyszerunek tartsam a fekete lyuk problemat mint ok.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Ki nem szarja le a Visztát?
hmm.. a teljes internetet ellenõrzik? <#conf>#conf><#csodalk>#csodalk><#guluszem1>#guluszem1><#eplus2>#eplus2><#fejvakaras>#fejvakaras>
valójában semmi extrára nem kell gondolni, amit ezek az okostojások itt fekete lyuknak hívnak az egy sima kettõs bit kiesés egy packeten belül, amelyet sem az ethernet frame paritás-bitje nem tud már helyreállítani, sem pedig az applikációs frame hibajavító algoritmusa. Egyetlen bit hibáját még azonnal ki tudja szûrni a tcp/ip protokoll beépített CRC hibajavító motorja, a paritás-bit. Kettõs hiba esetén viszont vagy rosszul érkezik meg az adat, vagy -ha applikáció szinten is volt hibaellenõrzés akkor- újraküldi az egész fájlt.
Elõfordulhat hogy kettõs bit hiba van egy fájlon belül de nem egy packeten belül, ezt a tcp/ip CRC paritás bitje simán kiszûri packetenként. Vagy fordítva kettõs bit hiba egy packeten belül, akkor a kérdéses packetet küldi csak újra , azaz a file egy részét.. ha sok hiba felhalmozódik akkor is a végén az applikáció frame (mondjuk egy letöltéskezelõ manager pl: download accelerator) ellenõrzi a file végösszegét (TTH, MD5 stb..) és ha nem stimmel újra letölti.
Fizikálisan ez úgy néz ki hogy egy adott hálózat túlterhelt, és/vagy a két végpont (esetleg egy vagy több közvetítõállomás) vezeték-nélkül csatlakozik.. bár minden protokoll -így a vezeték-néküli hálozati protokoll is- tartalmaz hibaszûrést, két darab kettõs hiba esetén elõfordulhat hogy az ideiglenes végösszegellenõrzõ bitek stimmelnek, így az adott packet hibásan de megérkezik, erre van a végén ott az applikáció szintû hibaellenõrzés is, ami a komplett file végösszegét ellenõrzi (vagy nem)
Valahogy a címbõl gondoltam, hogy amerikai kutatókról van szó.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?