Tilos telefonálni a grazi buszokon és villamosokon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hiába vannak egymástól súlyos kilóméterekre az azért mégis csak magán beszélgetés és maradjon kettejük közt...
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Ezt a cikkbõl idéztem. Mit jelent ez? Azt, hogy azoknak, akik ott élnek tetszik az intéztkedés. Lehet, hogy neked személy szerint nem jön be - ez egy dolog -, de ha õk úgy érzik, ettõl jobb lesz a közhangulat, vagy mit t'om én mi, hát tegyék, nem?
shenmuedc: Csak azt kéne megértetni az emberekkel, hogy a törvény adta jogukat el is veheti a törvény, ha nem tartják be azt. Azaz: jogok és kötelesség. Ezeknek így párban kéne járniuk szerintem.
A valódi jogokhoz hozzátartozik azok rendeltetésszerû gyakorlása is,
ami azt jelenti, hogy nem csak nekem, hanem másnak is vannak jogai.
És vannak, akik úgy értelmezik ezt /tévesen/,
hogy akkor mindent szabad.
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
Lehet fikázni.
\"It is the near future. The apocalypse has had an apocalypse.\"
hülyék ezek mind. <#falbav>#falbav>
Nálunk sokkal szigorúbb szabályok vannak, és azok megszegése esetén a további utazásból kizárható az illetõ. Tehát nem lehet hangoskodni, illetve másokat zavarni, nem lehet szemetelni, koszosan és büdösen utazni, dohányozni, robbanásveszélyes anyagot szállítani, stb. Ha valaki nem hiszi, olvassa el az utazási szabályokat.
Nem is rólad beszéltem, hanem általánosságban:
"Mondjuk eleve hangosabban beszélsz,"<#shakehead>#shakehead>
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Engem még az idegel, mikor 2 ember telefonál, és egyik túl "kiabálja" a másikat(mintha annyira kiváncsiak lennénk a privát beszélgetésére).
Minden esetre elég totalitariánus intézkedés.
A csengõhang lejátszásra feszítõ embereket én sem komázom, a legirritálobb (picit már vicces) helyzet az volt, amikor az egyik bandatag el kezdte lejátszani 50 Cent valamelyik számát, mire a többi bõszen bólogatni és "yo"-zni kezdett. :)
Kétes forrásból hallottam olyat is, hogy a tag lejátszott magának egy csengõhangot, majd úgy tett, mintha valóban hívták volna. Ilyeneket mondott: "ja ja ja, faszásan megoldjuk", "van itt rafkó, hallod-e", "okosba elintézzük", "oké, akkor nyolckor Moszkván, de a szarjét hozzad ám", stb. - röviden szólva: tette az agyát. Majd nagyívû produkciójának csúcsán megcsörrent a telefon... :D
A zenehallgatást meg csak is kultúráltan, ahogy írtátok. Én pl. utálom, amikor max. hangerõre tekert technot, vagy valami breakbeates szart kell hallgatnom. :b
Én amúgy mindenkinek beszólok ha kell, ha úgy hallgatja a zenét hogy én is tudom mondani a szöveget, vagy ha valaki ordibál, cseszik felvenni a telefont, pedig már negyedszerre csörög max hangerõn. Ennyi, oda kell szólni ha valaki paraszt. Sajnos sokan nem veszik észre magukat, nevelni kell...
A szemetet is felszedetem, ha látom hogy eldobják. Azzal hogy betiltod, bünteted, nem érsz el vele semmit.
Ez nem éppen olyan hangszennyezés, ami bárkit zavarhatna tömegközlekedési eszközön,
legalábbis engem jobban zavar, amikor a szardíniásdoboz jellegû villamoson(stb.) éppen a fülembe vihog/üvölt valaki.
Azt nem akarják véletlenül betiltani? Én támogatnám....<#duhos2>#duhos2>
Másrészrõl még az is zavaró, hogy nem tudod pontosan mirõl beszélgetnek, mert ugye nem hallod a másik félt.<#mf2>#mf2>
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Amúgy beszélgetni lehet egymással és ha igen akkor mi a különbség hogy csak az egyiket hallod?
A legjobb ilyen eset amivel találkoztam, az volt amikor egy dekoratívnak egyáltalán nem nevezhetõ roma csaj (de igazából lényegtelen) egy 45 perces távolsági buszozás alatt kiteregette a szennyesét (kivel csaltál meg te szemét, nem megyek vissza hozzád, stb. stb.) Kb. 5 perc után mindenki levágta, hogy kamu az egész, ötvenszer mondta el ugyanazt, persze olyan hangosan hogy a busz végében is hallani lehetett. Na ez már nem volt vicces a vége felé. Na EKKOR marhára jól jött volna egy mp3 lejátszó.
Még sok más esetben is...szóval nemcsak hogy szórakoztat egy - nem túl hangosan hallgatott - mp3 lejátszó, de még egy csomó gázos beszélgetéstõl (vagy épp a mögötted hangosan cuppogó párocskáktól) is megvéd.
Furán venné ki magát, ha valaki egy magyarnóta-énekessel és teljes zenekarával szállna fel a buszra, akik ott húznák neki a talpalávalót (mert õ ezt a zenét szereti). És a többi utas?
Budapesten rendszeresen hallom a buszon, amikor mellettem (vagy 4 méterrel távolabb!) valakinek olyan hangosan szól a fejhallgatója, hogy az engem már zavar. Menjek oda hozzá és szóljak neki: "hé, ilyen hangerõ mellett 2 év alatt megsüketülsz"? A reakciója az lenne, hogy mi közöm hozzá. (Hát az emberi együttélés bunkókám - én odafigyelek rád, ami téged nem érdekel). Ha valaki már süket, emiatt ne hallgassa olyan hangerõvel azt a szart (amit sokszor nem is lehet zenének nevezni), hogy másokat zavarjon.
Természetesen senkinek nincs baja azzal a zenehallgatással, ami tényleg kulturáltan történik, másokat nem zavarva, vagy mások beleegyezésével. Az másokra való figyelem a lényeg, de ezt az iskolában valószínûleg nem tanítják.
Olyan is gyakran van, amikor valaki a haverjainak hangosan lejátssza azt a több tucat idegesítõ csengõhangot, ami a telefonjában van, õ szintén nem gondol arra, hogy ez a többi utast nem érdekli vagy kifejezetten zavarja?
AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB
AMD Athlon X2 5200+ ATi Radeon HD3850
Sokat buszozok és volt olyan is hogy lemerült a lejátszóm, beült mellém egy srác és halottam hogy mit hallgat...nah ott például még örültem is hogy hallom, legalább nem unatkoztam...
szóval ez ilyen patt helyzet...jó is meg rossz is néha...
Optimista hiszi, hogy a lehetõ legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Ki nem szarja le a Visztát?
lehet kultúráltan is zenét hallgatni, pl: fülhallgatóval úgy hogy elõtte ellenõrzöd, hogy milyen hangos... és miért is ne lehetne így, kultúráltan zenét hallgatni? valakit (sõt a zenehallgatók nagy többségét) ez megnyugtatja a nagyvárosi tömegközlekedésben és mintegy ellazulást, relaxációt, megnyugvást okoz, és nem a stresszes, feszült helyzetekre figyel, hanem békésen kikapcsolja magát, még akár állóhelyzetben is.
van akit a dinamikus technózene nyugtat meg, miközben izomból rágózik, és van akit pedig egészen más stílusú zene, ízlések különbözõek, de ha nem túl hangosan hallgat valaki technó, vagy bármilyen zenét az elfogadható ..
jómagam is hallgatok szívesen zenét akárhol, ha pl. még vagy már álmos vagyok és eddig még soha nem volt rossz tapasztalatom emiatt, még a hírhedt budapesti tömegközlekedésben sem.
Ki nem szarja le a Visztát?
Én egy 3000.-es panasonic fülest használok,
de akkor se hallatszik ki belõle ha tûréshatárig hangosítom.
Amiota fullhalgatoval is olyan hangeron hallgatsz zenet, hogy a melletted allok/ulok is halljak! <#fogmosas>#fogmosas>
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Állatok ezek.<#falbav>#falbav>
Vajon melyik tanácsadó cég "szakértõje" adta Polgármester Úrnak a tippet és hány millióért?
iSS!
Ja az tenyleg szanalmas mikor valaki,egy 40 eves zsebradio minosegeben ugy mond zenet halgat.Kesz rohej az a csikorgas,ami kijon ezekbol a keszulekekbol.
egy mobilcsengés olyan zajt jelent ott,
hogy már intézkedést is hoznak ellene...
Budapesten észre sem veszem, hogy bárhol mobiloznak/ pláne az mp3-at, na az már röhej---- /
mert mindenhol nagy a zaj.
<#kerdes>#kerdes><#kerdes>#kerdes><#kerdes>#kerdes><#kerdes>#kerdes><#kerdes>#kerdes><#kerdes>#kerdes><#kerdes>#kerdes><#kerdes>#kerdes><#kerdes>#kerdes>
Az mp3 lejátszó mióta hangos?
Magyarázza már meg nekem valaki, legyen szíves!
\"The voices are back... Excellent.\"
ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0
Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
gondolom nem csak errefelé szokása a bizonyos népeknek csengõhangokat hallgatni órákon keresztül :C
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler