20
  • dimenzio harcos
    #20
    www.demonoid.com
  • Adenoma
    #19
    300 forintot kapnál 1 cd-ért, hát kurvára megszednéd magad. az igazi bevétel a koncertekből jön, de a többit a kiadók, és egyéb jogi szervezetek( állam adó formájában) nyúlják le.
  • peetig
    #18
    Long live Pirate Bay!
  • Lobster
    #17
    "Nem csak olyan kiadók vannak akik lenyúlják a zeneszerzőket hiszen sok olyan kiadó van amit maga a zeneszerző birtokol."
    Na jah, vajon a pereket is elsősorban ezek tolják? Még véletlenül sem a "nagyok"?

    "Amúgy megnézném, hogy az Enigma, hogy szedi meg magát a koncertfelvételekből..."
    Online legál olcsó letöltés. Olyan aminek a bevétele közvetlenül (de legalábbis nagyobb részben) az előadóhoz megy és nem a 90%-a a kiadóknak. A világ erre halad.

    A változó világ nemcsak a kiadók de az előadók hozzáállását is változtatja (jó esetben). Együtt kell tudni haladni a korral, aki nem teszi, az bezony lemarad.
    De akár koncerttel, akár legál letöltésekkel nézve az előadóknak megvan a lehetősége, hogy közvetlenül juttassák el a produktumukat a felhasználóhoz, és nem egy dollármilliárdos haszonkulcsal dolgozó kiadót hizlaljanak tovább bagóért.

    De hogy ne csak zenéről beszéljünk:
    "A piratebay-n nem csak zenék vannak ezért is írtam más példát is."
    Igen, és ezért jó pl a Blizzard konceptje (Wow, online játékok, folyamatos szolgáltatás és fejlesztés...stb) vagy a Valve steames megoldásai, melyek mindegyike a FEJLESZTŐHÖZ csorgatja vissza a bevételt.
    Igen, most is van warez wow, meg warez CS, de érdekes módon akik komolyan játszanak és nemcsak kipróbálás szinten azok többnyire mégis legál tolják...

    Így is lehet...
  • bertino
    #16
    lásd Metallica

    ki tudja már hanyadik éve, de folyamatosan csak turnéznak... látszik is James hangján, mert az is csoda, hogy egyáltalán van még neki.

    De biztos vannak ezzel így más zenekarok is, biztos nem ők az egyetlenek, csak példaként mondtam.
  • jefferson83
    #15
    Majd, ha minden egyes CD-re feléneklik a számokat akkor veszek, és nem csak lemásolják 10 ezer példányban. Koncertezzenek, abban van a munka és meglesz a vele járó haszon is.
  • Anomaly
    #14
    Amúgy csak próbáltam beleképzelni magamat az egészbe de mind1 mert ettől függetlenül én is torrentről szedek le mindent szóval nem akarok állszent lenni :)
  • Anomaly
    #13
    A piratebay-n nem csak zenék vannak ezért is írtam más példát is.
  • FoodLFG
    #12
    Egyébként a The Pirate Bay-esek igen pofátlanok.
    Arra hivatkoznak, hogy szegény kiadó nélküli előadók mennyire nagy kárt szenvednek a korlátozás miatt (kifigurázva a nagy kiadókat). Közben meg ezerrel megy a varez a The Pirate Bay-en :D

    Van itt stílus kérem szépen :D
  • Anomaly
    #11
    Kedves Lobster! 1. Köszönöm, hogy fényt hoztál a fejembe. 2. Nem csak olyan kiadók vannak akik lenyúlják a zeneszerzőket hiszen sok olyan kiadó van amit maga a zeneszerző birtokol. Ergo ott vagyunk amit írtam. 3. Bocsánat hogy nem írtam oda, hogy a nagyobb kiadók tényleg nagyon g*cik és ebben igazad is van. 4. Az érme két oldalú :) A te nyelvedre lefordítva én azokra gondoltam ahol a képletben nem szerepel a kiadó. Amúgy megnézném, hogy az Enigma, hogy szedi meg magát a koncertfelvételekből... De, nehogy félreértés legyen belőle az Enigma nem eggyüttes.
  • assdf
    #10
    "Kíváncsi lennék, hogy hogyan éreznél akkor amikor tegyük fel készítenél egy albumot ami híres lenne vennék is de ehelyett inkább letöltik és kb nekem semmi hasznod nem lenne belőle"

    Vagy igy is fogalmazhatunk:
    Kíváncsi lennék, hogy hogyan éreznél akkor amikor tegyük fel készítenél egy albumot ami híres lenne vennék is de a bevétel 99.9%a a kiadóknak jutnak te pedig mint szerző és előadó megkapnád a marad 0.1%-ot...

    Ugye ugye, hisz valójában erről van szó. Én még nem láttam éhenhalni egy zenészt sem, és egy kiadó tulajdonost sem láttam csoró trabantban utazni csak a8-as audiban, biztos azért mert nincs bevételük.
    Zenész vagy? Tessék elmenni koncertezni és annyi bevételed lesz amennyit nem szégyelsz (legalábbis ha minőségi zenét csinálsz, ha meg csak tátogni tudsz akkor ne járjon a szád)
  • Lobster
    #9
    Kíváncsi lennék, ha készítenél egy albumot, vajon rácsodálkoznál e arra, hogy TE mint zeneszerző a haszon kevesebb mint 10%-át kapod meg, míg 90-et a fostalicska kiadó. Persze nem biztos hogy eljutna az agyadig, hogy azért nem veszik meg az orig cd-dvd-t, vagy nem töltik le legálisan, mert irgalmatlanul drága.
    ÉS a drágaság nem azért van hogy te legyél gazdag, hanem hogy a kiadó megszedje magát.
    Miért van az, hogy a LEGÁLIS és OLCSÓ letöltések ugrásszerűen növekvő piacot jelentenek? Miért van az hogy egyre többen tolják ki ingyen a zenéjüket a netre, és jönnek rá, hogy ismertség = több rajongó = nagyobb koncertrészvétel = bevétel, ami NEM a kiadót hizlalja...

    Szóval ezzel csak azt szerettem volna kifejezeni, hogy baromira nem két oldalú éremről, hanem egy alapjaiban változtatást igénylő hozzáállásról van szó a kiadók részéről.
    Ne akarjuk már leegyszerűsíteni a kérdést a szerző jogára, mert amíg a kiadó szerepel a képletben, addig nem a szerző a lényeges, hanem a pénz, amit NEM ő kap meg.
  • FoodLFG
    #8
    Egy részük megvenné, a másik meg letöltené. Így működik ez a piac, ha nem tetszik, akkor adják ki ingyen és nincs probléma.. :DD
    Én pl örülnék neki, hogy a hülye kis vérpistike az én munkám gyümölcsét élvezi. Hiszen ez a célom, ha kiadok egy albumot. Mi más lenne ?
    A másik részről, meg bőven van aki megveszi, pl cégek a programokat. Nagy a piac, és hogy 3 millió pistike letölti nem számít. Egyébként is valószínűleg csak azért tölti le, hogy eldöntse, hogy érdemes-e megvenni, és ha elég jó, akkor megveszi. Ha meg nem tetszik neki, akkor meg kit zavar, az ő SSD-jén foglalja a helyet..
    A vindóz uralma is részben arra épül, hogy gyakorlatilag ingyenes..

    Így gondolkodnak az emberek, ez ellen felesleges küzdeni. Ettől még nem lesz világvége, meg mittomén..
  • Anomaly
    #7
    Kíváncsi lennék, hogy hogyan éreznél akkor amikor tegyük fel készítenél egy albumot ami híres lenne vennék is de ehelyett inkább letöltik és kb nekem semmi hasznod nem lenne belőle. Vagy másik példa lenne egy céged írnál egy nagyon jó progit rohadt sok munkád lenne benne és ahelyett hogy sok pénzt keresnél vele egy másik ablakot látnál ugyanazzal a kóddal csak más néven mert 4 kattintásból letöltötték és átírták. Szóval ezzel csak azt szerettem volna kifejezni hogy az érmének két oldala van jó lenne mindkettőt mérlegelni mielőtt kinyilványítjuk a véleményünket.
  • arrakistor
    #6
    Hajrá kalózok ! Hulljanak az ASVA, ISPI, ISTI, meg egyéb sz*revő zs*dó szekták !!
  • Midas
    #5
    respect
  • zola2000
    #4
    Nem rossz a pirate bay, ami nincs fenn a meghívásos oldalon amin vagyok, azt onnan szedem, aztán általában a két-háromszorosát vissza is töltöm XD
  • KoS
    #3
    Jofejek ezek, sot egyre inkabb :)
  • Inquisitor
    #2
    No igen, és gondoljunk csak bele, mennyi enefgiát, időt, HW-t "pazaroltak" erre a dologra. És nem tudhatom van e anyagi haszna az oldalnak, de kétlem, hogy aranybánya lenne, ezért igen bátor dolog, mert milliós büntit még az otani fizetésekhez mérten is nehéz kipengetni.
    A legszebb dolog az egészben a független művészek támogatása, ez egy akkora pirospont ... és újabb szög a hülye sztárgyártó kiadók kopórsójába.
  • echo
    #1
    Baromi jó, hogy ők ennyire kiállnak az ügyükért és harcolnak és nem somfordálnak el farok behúzva