Parlamenti vita az internetadóról
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Legalábbis én azt nem tartom magyarnak -legfeljebb árulónak- aki a határokon túli magyarságot nem ismeri el magyarnak.
Ki nem szarja le a Visztát?
Ma budapesten a bkv utasoldali bevétele teszi ki az összebevétel 40%-át, nyugat europában ez 30% körül mozog. A maradékot az adott állam és város adja hozzá kb. fifti fifti alapon.
Szóval külföldön a "bkv":
30% utasbevétel, 35% állami támgatás, 35% városi támogatás
Magyar bkv:
40-45% utasbevétel, 10% állami támogatás, 10% városi támogatás...
aztán lehet csodálkozni hogy nincs pénz a bkv müködésére... (ja igen és ebbõl a 70%ból is kb. 50% megy el a vizfejre meg 60 millás végkielégitésekre a jó "munkáért", a maradékból nem jut fékcserére a buszokban...)
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Mindennapi példa: BKV.
Az bérlet/jegyárakat emelik, ahelyett, hogy a bliccelõket szûrnék ki. ÉS ERRE NEM AZ A MEGOLDÁS, HOGY NÉHA ODAÁLLÍTUNK PÁR EMBERT A METRÓ KIJÁRATHOZ! Beléptetõs rendszert kell kialakítani. Több elõnye is van: nehezebb kijátszani, aminek köszönhetõen nõnének a jegybevételek, valamint az metró ellenõröket sem kéne fizetni, akiknél megbízhatóbb is lenne a rendszer. Ja és a nagy fõnöknek nem kéne 3 milkás prémiumot adni, HA MÁR EGYSZER VESZETSÉGESEK VAGYUNK.
Magyarországon relatíve kevés ember adózik. Viszont az államnak ettõl függetlenül ugyanakkora bevétel kell, mintha többen adóznának. Ez azt eredményezi, hogy ugyan akkora teher kevesebb emberen oszlik el, ami azt jelenti, hogy magasabb az egy fõre jutó adómennyiség. Más, hasonló lakosságú országoban például lehet, hogy kevesebbet adóznak, mert ott tisztességesebb a népesség, és rájöttek arra, hogy közösen könnyebb elviselni ugyan azt a tehert.
Idehaza sok az adócsaló. Tulajdonképp õk mind az ellenségeink. Mert a mi terheinket növelik. Ha mindenki raájönne, hogy saját jól felfogott érdeke az adózás, kisebbek lennének az adók.
Elismerem, erre a következtetésre elég nehéz eljutni, hogyha a mindennapi életet nézem. Akik becsületesek, csontig vannak adóztatva. Hatalmas tömegek vannak minimál béren. Azt látjuk, hogy adónkon zsírosra szívják magukat a politikus lárvák. A miniszterelnökünk egy hazug féreg. Nincs jó példa, amit követni lehetne.
Elvileg a parlamenti képviselõk azért vannak, hogy az ilyen nehéz eseteket helyettünk megoldják. Csak az a gond, hogy nem értenek azok semmihez. Se a számítástechnikához, se a gazdasághoz. De azért az adómentességet, meg mindenféle elszámolási rafkókat megszavazzák saját maguknak. És az új generáció sem kecsegtet semmi jóval. Fiatal Baloldal, és társai. Már most benne vannak a mocsokban, de még hatalomra se jutottak igazán.
Ellenzem az Internet-adót, de más okokból, mint a nagy többség. Én hajlandó lennék fizetni ezt a pár forintot, ha ez tényleg a kultúrára fordítódna ez az összeg. Bár... ha ilyen szar mûvész filmek vagy polgárpukkasztónak szánt meztelen színházra költik, akkor inkább nem. 😄 Aztán ott van a lenyúlás faktor. Mi a biztosíték arra, hogy nem húzzák le a pénz felét? Semmi. Így adózzak? Azt viszont nem hiszem, hogy ez érdemben gátolná az Internet terjedését. Persze lehet, fogalmam sincs. 😊 Az tény, hogy Európában eddig ez példátlan. Pont ebben kéne úttörõnek lennünk? :]
Az "el lehet menni" és hasonszõrû érvelésekre meg azt mondom: a kurva anyád. Nincs ennél visszataszítóbb hozzáállás. Milyen Magyarországot akarunk mi építeni, ha arra sarkalljuk a fiatalokat, hogy húzzanak el?
Ha én lennék hatalmon, megoldanám, az tuti. :b 😄
- Ez nem igaz. Illetve nem teljes mertekben. En biztosan arra a partra, kepviselore szavaznek, aki a valasztasi kampanyban feketen-feheren elmondja, leirja azt, hogy milyen uj adokat kivan bevezetni, mennyivel nonek a kozterhek (amik valojaban nem a "koz" terhei, hanem a becsuletesen dolgozo - es adozo - emberek terhei).
Arra az emberre, aki onszantabol elkuldi a part programjat egy fuggetlen szervezetnek, amely aztan reszletekbe menoen elemzi, es leirja nekem, mint valasztonak, hogy megvalosithato-e a program vagy sem.
(zarojelben jegyzem meg, hogy nyugaton pl. Hollandiaban ez mukodik. Ott egyetlen partot sem vesznek komolyan, ha nem "vizsgaltatja be" a programjat - aki nem hiszi jarjon utana, azt hiszem pont itt az SG-n olvastam)
"És a nép is sír, de a milliádokba kerülõ népszavazást mégis kierõszakolja?"
- A legutobbi nepszavazas politikai kerdest csinalt kozgazdasagi kerdesekbol. Reformokra szukseg van, ez ketsegtelen. Mielott barki megkerdezne, nem mentem el szavazni, mert nem vagyok kozgazdasz, nem tudom megitelni, hogy az eritett adonemekbol melyikre van szukseg es milyen mertekben.
Egyedul amiatt mentem volna el szavazni, mert annyira nyilvanvaloan a kepembe hazudtak, hogy az mar verlazito es minden joerzesu emberben felmegy tole az a bizonyos pumpa.
A kovetkezo video ugyan naracsos kampanyfilmnek is beillik, de ugy erzem megis itt a helye. Es mielott valaki azzal vadolna meg, hogy jobbra huz a szivem, hat nem.
http://youtube.com/watch?v=NSnICFPMsXs&feature=related
Ha ma tartananak nepszavazast arrol, hogy a kovetkezo 4 evben ki vezess az orszagot, akkor nem mennek el szavazni, mert ebben a pillanatban nincs eletkepes alternativa es sem jobb, sem baloldali partra nem tudnek nyugodt lelkiismerettel szavazni. (Tudom, hogy ezzel az allasponttal nem vagyok egyedul. Barkit kerdeztem meg a kornyezetben az hasonlo velemenyen van.)
Ezt kellene mar valamelyik (ma meg talan nem is letezo) politikai eronek, csoportosulasnak felismernie. Uj, fiatalabb arcokra van szuksegunk, akik ugyan meghallgatjak az idosebbek velemenyet, de onallo donteseket hoznak - gazdasagi, politikai szeljarastol fuggetlenul.
Arra, hogy minden egyes olyan kozfeladatot ellato tisztsegviselot, aki 1990 elott barmilyen (hangsulyozom, hogy barmilyen) jelentosebb poziciot betoltott a magyar politikai eletben elmozditsanak a helyerol. Azonnal, mindenfele atmenet nelkul, hogy eselyuk se legyen a politikai hatalmukat atmenteni.
Az atlagembernek (en is annak tartom magam - es a legtobb jelenlevo forumozot is) akik elottem, vagy utanam szolnak hozza a temahoz fel kellene ismerniuk, hogy a valtozast csak ok hozhatjak el.
A gazdasagi es politikai elit kisebbseg, a szamuk elenyeszo a (ma mar csak) 10 millios lakossaghoz kepest. Csendes forradalomra van szukseg, arra, hogy az emberek felismerjek, hogy a donteshozok valojaban oket kell, hogy szolgaljak.
Nem szennyezzük az ivóvizet kéremszépen. Szénerõmûben megférnek kényelmesen.
még1x sorry az offért
Ha legalább látnám hogy a többi adó mire megy el és hogy javul vmit az életszínvonal.
De nem,szépen eltûnik a süllyesztõben és minden marad a régiben.
Az meg hogy a szolgáltatókra vetnék ki:mind1 mert mi fizetjük meg akárki akármit mond.
Ezzel van a baj...
XBOX Live Gamertag:Waczkor
Csak azért irom mert volt errõl szó még az elején.
Jah és statisztikailag kimutatható h nálunk vannak a leggecibb politikusok az eu-ban😛 bár a többit sem kell félteni... a dunába velük...
Mit és az erő, ha nem uralod ?
Elég már a kibaszott sarcolásból, adják vissza amit eloptak, máris beindulna a fejlõdés. Internet adó... legközelebb mi lesz? Levegõadó?
Takarodjatok pazdmeg, bár mit vártunk az MSZP-tõl?
Ez is hatalmas gondja az országnak, a hibás szociális ellátó/támogató rendszer.
A nyugdíjasokkal elvileg nincs gond, a nyugdíj az nem kifizetés, hanem visszatérítés. Nem Józsi bá' tehet arról, hogy a pénzét elszórták.
Ez azért van, mert ma mindenki szavazhat magyarországon aki idõsebb mint 18 éves... a 90-es nagymamám is, akik ugyan azt se tudja hogy mi az hogy gpd...
Egyébként könnyen belátható hogy mai formájában a demokráca totális csõd, hisz a szavazatoknál mindenki egyenértékü, mindenki szavazata ugyannyit számit, azonban félretéve a mese habbal cimü ideálokat, bizony amikor meg fizetni kell akkor kurvára nem vagyunk egyenranguak, én pl a többszörösét fizetem annak (adó formájában), mint egy semmirekellõ kisebbségi 10 gyerekkel és mégis ugyanannyit ér a szavazatunk... na ezért nem haladunk itt sehová sem. A görögök nagyon is jól tudták ezt, nem is volt szavazati joga a pórnépnek csak egy bizonyos vagyoni szint felett, amikor meg mindenkinek adtak (lásd rómaiak) meg is lett az eredménye...
Hogy ez mit is jelent? Azt, hogy az összes politikust csak a hatalom és a pénz megszerzése vezérli. Amint a seggüket a bársonyszékbe teszik, egybõl csak sokadlagos rangú (ha nem lényegtelen) lesz szemükben az ország és a társadalom sorsa.
Baj még, hogy emiatt az ország kezd összedõlni, de mivel csak a pénz a lényeg, nem csinálnak semmit. A lyukakat megpróbálják betömködni a 2,5 milliós dolgozó lakosság újabb megsarcolásával.
Sokan mondjátok: "Ez miért nagy összeg? Csak 50 Ft!".
Ja, 50 forint most, de fél- vagy egy év múlva már akár 1000 forint is lehet. Mindig kicsiben vezetik be az új adókat, aztán egyre jobban emelik azt. Mint az autó gyorsításkor. Elõször csak 5Kmph, de 10 másodperc múlva már 100Kmp.
Van ugye még a kiadási oldal a költségvetésben. A mindenkori kormányapparátus számolatlanul, mindenféle felelõsség nélkül szórja ki a közpénzeket az ablakon. Végkielégítés és milliós havi fizetés olyan embereknek, akiknek a vezetése alatt csak milliárdos adósságot termelnek a vállalatok (MÁV,BKV,stb.)? Olyan szakértõi szerzõdések, amik milliárdokba kerülnek, de nincs teljesítés (4-es metró)? Átgondolatlan beruházások (kormánynegyed)? 13-ik havi nyugdíj, mire fel? Sikerdíjak, minek? Háromszoros áron megvalósuló xar minõségû autópályák és felesleges völgyhidak? Jogtalanul felvett segélyek és rokkantnyugdíjak? Közbeszerzések (amik csak arra jók, hogy politikusközeli cégek törvényesen szerzõdhessenek a piaci ár sokszorosáért)?
És a nép is sír, de a milliádokba kerülõ népszavazást mégis kierõszakolja?
A pénz csak folyik el. Én mondom luxusországban élünk. Csak az jönne ide lakni, aki meg tudja fizetni az itteni terheket.
Lenne lehetõségünk a kiugrásra, vannak még nagyszerû feltalálóink, kutatóink, orvosaink, mérnökeink, informatikai szakembereink. De az állam szemernyi hajlandóságot sem mutat, hogy segítse õket és az elkövetkezõ években profitálhatnánk az export-javakból.
Itt van pl a mûvégtagos kutató-fejlesztõ. A világon már mindenhol levédette a találmányát, de a kormány nem akar hozzávágni 250 millió forintot, hogy a prototípust a végsõ stádiumba (értsd: gyártásra elõkészíteni) tudja hozni. De arra bezzeg volt pénz, hogy 1,5 milliárdot fizessenek egy kamucégnek a 4-es metró szakértõi tevékenységéért.
Ennyit érnek a politikusok.
Egyéb: az a baj, hogy itt az SG-n is sok ember van, akik nem csak birkák, hanem gondolkodni is tudnak (nem automatikusan fogadják el azt, amit valaki mond...), pl ebben a topikban is. Az a baj, hogy a társadalom többsége csak azt szajkózza, amit kedvenc politikusa mond és úgy is cselekszik (pl népszavazás, etc.). Amíg a gondolkodó emberek vannak kevesebben, addig nem is várhatjuk, hogy olyanok kerüljenek hatalomra, akik tudnak!!! és akarnak!!! is tenni azért, hogy az ország és a benne élõ polgárok végre a fejlõdés, gazdasági növekedés és anyagi és egyéb biztonság útjára tereljék.
Ennyi.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Tudom hogy a cikk nem errõl szólt, de ez is annak a következménye. Sorry, ha nagyon off voltam.
A mennyből az összes érdekes ember hiányzik
Nem tudom, hogy az élet azért szar mert rövid, vagy hogy azért szar mert rövid
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
A magyar ember olyan birka hogy soha nem fog elmenni tomegesen,nem mint
a Lengyelek akik hegyekbe mentek angliaba meg az irekhez...
A magyar csak sirni tud...
Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473
igazad van: ez a fent leírt ördögi kör
Smoking IS allowed.
Biztos, hogy te a nagyban cselezõkre gondolsz,
de muszáj megjegyeznem, hgoy sok olyan ismerõsöm van, akik ha
"becsületesen adóznának", éhenhalnának 😞
Sajnos itt tartunk.
Van akinek új villa kell,
van aki meg az életbenmaradásért csinálja...<#bdead>#bdead>
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
de mégis ez a kisebb rossz,
ha nem lenne népszavazás, itt elszabadulnának a rosszindulatok,
ahogy pl. a költségvetésben is micsoda gány van,
amirõl ugye nem is lehet népszavazást tartani...
Látszik az eredménye.
(Megyek Svájcba.)
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
Nem csak pénzügyi, gazdasági és technológiai lemaradásban vagyunk, a fejekben is változás kell(ene).
Smoking IS allowed.
Népszavazás kell, de a populista politika alapja ez amit most a másik oldal csinál. A lenti linkben szépen leírják ezt. Amíg a hatalom számít, és nem úgy kezelik az országot mint ahogy egy céget kellene, hogy minél jobban, nyereségesebben mûködjön, addig mindez csak kidobott pénz.
a béreket meg a munkavállalók szemszögébõl írtam, hogy azt, amit a munkáltató fizet utánad, azt Te akkor sem látnád soha, akármi lenne. így félreérthetõ, hogy kb harmadát kapod meg a pénznek (tudom hogy a #3-ban nem pontosan ez van írva, de mind tudjuk hogy néha a fórumozók elõbb írnak és aztán gondolkodnak. vagy aztán sem 😊).
az viszont megintcsak igaz, hogy munkáltató számára tényleg sokkal többe kerül az alkalmazott, mint amennyit õ lát belõle, és a járulékok magasak.
Azért ha nem haragszol, inkább a Svájci példát követnénk.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Ez egyértelmû ok-okozati kapcsolat. A probléma az, hogy ami állami elvonás, az gyakorlatilag rossz helyre megy. Rá kellene már ébredni, hogy az adóinkat feléli az arisztokrácia, a közkiadásokat (oktatás, egészségügy, stb) meg fizetik hitelbõl, és panaszkodnak hogy magas az államháztartás hiánya. Hát igen, amelyik kosárnak hiányzik a feneke, abba hiába lapátoljuk az adóforintokat ész nélkül.
Mondjuk az tény, hogy nem az ÁFA a legnagyobb baj, hanem a bér és járulékai. Amit utánam fizetnek, azt bizony simán hozzá lehet adni a bruttóhoz, merthogy egy külföldi nem az adók színes-szagos neveit nézi, hanem azt, hogy x nettó kifizetésének mennyi számára a bérjellegû költsége. Az meg pontosan a bruttó + munkáltató által fizetett tb + szakképzési hozzájárulás + MAJ + anyámtyúkja, végeredményben a nettó háromszorosa, amibe kerül egy munkás a külföldi befektetõnek. Az hogy ez járulék, amibõl majd nyugdíjas lesz az illetõ, vagy kap kórházi ápolást azt egy multi nagyívben lesz.rja, de még egy hazai vállalkozó is. Neki ez munka költsége és kész.