71
  • olvaso
    #71
    HM-HM .Javasolom a Képviselők,munkaidejének szigoritását.Elszámolni csak az bent tőltőtt Napi 8 ora után,lehetséges,Prémium juttatás NYET.Dolgozni-Dolgozni keményen.
  • gabeone
    #70
    A bkv szerintem csak egészen más példa. Ott más lenne a helyzet, ha az igazgató egymaga nem annyit keresne mint a metrovezetők együttesen. Minden évben legálisan rendkívüli összegeket visz haza a kimagasló teljesítményt nyújtó munkájáért, feltételezzük, hogy még párszor annyit nem legálisan is hazavisz, mindeközben ma már a metro vonalán nem olyan számottevő a bliccelők száma. Ha a bkv vezetőség valaha is látta volna a metrot belülről, már a kezdetek kezdetén is rájöhettek volna, hogy a bejövő utasokat kell ellenőrizni és már nem olyan stresszel teli az ellenőri munka, valamint nem olyan nagy a bliccelők száma. Az egyéb járatokon képtelenség ezt az ellenőrzési megoldást alkalmazni, ezért ott számítani kell a nagy arányú fizetés nélküli utazásra, ugyanakkor a bkv árakat elnézve, ezt kikalkulálták már réges régen. A diákoknak ingyen kellene utazniuk, és a felnőtteknek kellene a mai diákbérlet árán utazniuk. Köztudott, hogy ma a benzin világ szinten nálunk nagyon drága. Kérem, javítsatok ki ha tévedek, ha jól tudom az adó miatt. 1 háztartásra nézve, ahol az autót legalább 2 fő használja, a benzinköltség kisebb, vagy közel azonos arányú lehet egy hónapban, mint a 2 felnőtt bkv bérlet ára. Amivel számolni kell autó esetén: nem lehet parkoltatni vagy megintcsak nagyon drága parkoltatni, hétköznapokon pedig nem lehet vele rendesen közlekedni. A jövő a motoroké. Lehetőleg ne gyorsulási motort vásároljatok, így talán az őrült autósok sem fognak elgázolni. Mert ugye ma már a zöld lámpánál is körül kell nézni! A bkv bérlet mellett uniós és talán világszinten is, hazánk vezető pozícióban van. Így hát jön a kérdés: ha adó, benzin, bkv terén vezető pozícióban vagyunk, az átlag fizetés pedig alul marad: akkor hova megy el az a sok pénz? Mert a nyugdíjasokra biztosan nem!
  • Skyline
    #69
    "A szocialista képviselő kiemelte: a parlamenti leírókon kívül ma már szinte senki nem használ hangkazettát, így meredeken csökkennek a kulturális alap innen származó bevételei." Cd baze...CD!!!..:)
  • Omega
    #68
    Nem magyarok vannak hatalmon, így a sajátjukat nem igazán.
    Legalábbis én azt nem tartom magyarnak -legfeljebb árulónak- aki a határokon túli magyarságot nem ismeri el magyarnak.
  • sathinel
    #67
    hát a hozzád hasonlók nem csak zsidókat hanem magyarokat is dunába lőttek. a rasszisták már csak ilyenek. Ha átnézzk a hozzászólásaid kb 80%-ában van zsidózás bármihez is szóltál hozzá. Az ilyenek miatt tartunk ott ahol. Kb ugyanígy gondol az átlagemberre is az a politikus akik szopatják saját népüket.
  • arrakistor
    #66
  • arrakistor
    #65
    a ZS*DÓADÓ-t kéne már bevezetni !
  • Radi
    #64
    Jaaaaaaaaaaaaaj, ne szórakoztassanak már...
  • Adamul
    #63
    HAPJÁK BE!!! Köcsög MSZP! Jellemző, ha vmi rossz, megint ki találja ki? Jellemző... Még hány bőrt akarnak lehúzni az emberekről? Nekik nem kéne az a fényűzés, máris nem lenne ekkora hiány.... ez már télleg nevetséges, hasonlóképp a giccs-adójukkal amit meg a bútorokra akarnak kivetni...
  • ziipp
    #62
    Miért, szerinted a városnak ki adja a pénzt, ha nem az állam?
  • assdf
    #61
    a bkv azért rossza példa, mert a jelentős veszteséget nem a bliccelők okozzák.
    Ma budapesten a bkv utasoldali bevétele teszi ki az összebevétel 40%-át, nyugat europában ez 30% körül mozog. A maradékot az adott állam és város adja hozzá kb. fifti fifti alapon.
    Szóval külföldön a "bkv":
    30% utasbevétel, 35% állami támgatás, 35% városi támogatás

    Magyar bkv:
    40-45% utasbevétel, 10% állami támogatás, 10% városi támogatás...
    aztán lehet csodálkozni hogy nincs pénz a bkv müködésére... (ja igen és ebből a 70%ból is kb. 50% megy el a vizfejre meg 60 millás végkielégitésekre a jó "munkáért", a maradékból nem jut fékcserére a buszokban...)
  • assdf
    #60
    Erről a kulturális juttatásról az jutott az eszembe, hogy a multkoriban volt egy cikk (talán az indexen, de lehet hogy itt nem emlékszem), hogy kiosztották néhány milliárd forintot a magyar filmek támogatására (ez még nem lenne gond), de az egész keret kb. olyan 3-4 filmre ment el, amik gyakorlatilag a forgatásig sem jutottak el, maximum volt egy félkész forgatókönyv... a támogatást felvették, aztán kalap kabát... Szóval ennyit a kulturális járulékról...
  • ziipp
    #59
    Annyit tennék még hozzá, hogy a szürke-fekete gazdaság ellen kell komolyan fellépni. Nem a kicsiket szopatni.

    Mindennapi példa: BKV.
    Az bérlet/jegyárakat emelik, ahelyett, hogy a bliccelőket szűrnék ki. ÉS ERRE NEM AZ A MEGOLDÁS, HOGY NÉHA ODAÁLLÍTUNK PÁR EMBERT A METRÓ KIJÁRATHOZ! Beléptetős rendszert kell kialakítani. Több előnye is van: nehezebb kijátszani, aminek köszönhetően nőnének a jegybevételek, valamint az metró ellenőröket sem kéne fizetni, akiknél megbízhatóbb is lenne a rendszer. Ja és a nagy főnöknek nem kéne 3 milkás prémiumot adni, HA MÁR EGYSZER VESZETSÉGESEK VAGYUNK.
  • ziipp
    #58
    Na elmondom, hogy szerintem mi a helyzet.

    Magyarországon relatíve kevés ember adózik. Viszont az államnak ettől függetlenül ugyanakkora bevétel kell, mintha többen adóznának. Ez azt eredményezi, hogy ugyan akkora teher kevesebb emberen oszlik el, ami azt jelenti, hogy magasabb az egy főre jutó adómennyiség. Más, hasonló lakosságú országoban például lehet, hogy kevesebbet adóznak, mert ott tisztességesebb a népesség, és rájöttek arra, hogy közösen könnyebb elviselni ugyan azt a tehert.

    Idehaza sok az adócsaló. Tulajdonképp ők mind az ellenségeink. Mert a mi terheinket növelik. Ha mindenki raájönne, hogy saját jól felfogott érdeke az adózás, kisebbek lennének az adók.

    Elismerem, erre a következtetésre elég nehéz eljutni, hogyha a mindennapi életet nézem. Akik becsületesek, csontig vannak adóztatva. Hatalmas tömegek vannak minimál béren. Azt látjuk, hogy adónkon zsírosra szívják magukat a politikus lárvák. A miniszterelnökünk egy hazug féreg. Nincs jó példa, amit követni lehetne.

    Elvileg a parlamenti képviselők azért vannak, hogy az ilyen nehéz eseteket helyettünk megoldják. Csak az a gond, hogy nem értenek azok semmihez. Se a számítástechnikához, se a gazdasághoz. De azért az adómentességet, meg mindenféle elszámolási rafkókat megszavazzák saját maguknak. És az új generáció sem kecsegtet semmi jóval. Fiatal Baloldal, és társai. Már most benne vannak a mocsokban, de még hatalomra se jutottak igazán.

    Ellenzem az Internet-adót, de más okokból, mint a nagy többség. Én hajlandó lennék fizetni ezt a pár forintot, ha ez tényleg a kultúrára fordítódna ez az összeg. Bár... ha ilyen szar művész filmek vagy polgárpukkasztónak szánt meztelen színházra költik, akkor inkább nem. :D Aztán ott van a lenyúlás faktor. Mi a biztosíték arra, hogy nem húzzák le a pénz felét? Semmi. Így adózzak? Azt viszont nem hiszem, hogy ez érdemben gátolná az Internet terjedését. Persze lehet, fogalmam sincs. :) Az tény, hogy Európában eddig ez példátlan. Pont ebben kéne úttörőnek lennünk? :]

    Az "el lehet menni" és hasonszőrű érvelésekre meg azt mondom: a kurva anyád. Nincs ennél visszataszítóbb hozzáállás. Milyen Magyarországot akarunk mi építeni, ha arra sarkalljuk a fiatalokat, hogy húzzanak el?

    Ha én lennék hatalmon, megoldanám, az tuti. :b :D
  • Killgore
    #57
    Nagyon nagy baj....
  • Camouflage
    #56
    "Az a baj, hogy nem mernek hozzányúlni a nyugdíjrendszerhez, az adótrendszerhez, a közigazgatáshoz, nem merik megreformálni az oktatást, az egészségügyet. Hogy miért? Mert akkor szavazatok tömkelegét veszítenék"

    - Ez nem igaz. Illetve nem teljes mertekben. En biztosan arra a partra, kepviselore szavaznek, aki a valasztasi kampanyban feketen-feheren elmondja, leirja azt, hogy milyen uj adokat kivan bevezetni, mennyivel nonek a kozterhek (amik valojaban nem a "koz" terhei, hanem a becsuletesen dolgozo - es adozo - emberek terhei).
    Arra az emberre, aki onszantabol elkuldi a part programjat egy fuggetlen szervezetnek, amely aztan reszletekbe menoen elemzi, es leirja nekem, mint valasztonak, hogy megvalosithato-e a program vagy sem.
    (zarojelben jegyzem meg, hogy nyugaton pl. Hollandiaban ez mukodik. Ott egyetlen partot sem vesznek komolyan, ha nem "vizsgaltatja be" a programjat - aki nem hiszi jarjon utana, azt hiszem pont itt az SG-n olvastam)

    "És a nép is sír, de a milliádokba kerülő népszavazást mégis kierőszakolja?"

    - A legutobbi nepszavazas politikai kerdest csinalt kozgazdasagi kerdesekbol. Reformokra szukseg van, ez ketsegtelen. Mielott barki megkerdezne, nem mentem el szavazni, mert nem vagyok kozgazdasz, nem tudom megitelni, hogy az eritett adonemekbol melyikre van szukseg es milyen mertekben.
    Egyedul amiatt mentem volna el szavazni, mert annyira nyilvanvaloan a kepembe hazudtak, hogy az mar verlazito es minden joerzesu emberben felmegy tole az a bizonyos pumpa.
    A kovetkezo video ugyan naracsos kampanyfilmnek is beillik, de ugy erzem megis itt a helye. Es mielott valaki azzal vadolna meg, hogy jobbra huz a szivem, hat nem.

    http://youtube.com/watch?v=NSnICFPMsXs&feature=related

    Ha ma tartananak nepszavazast arrol, hogy a kovetkezo 4 evben ki vezess az orszagot, akkor nem mennek el szavazni, mert ebben a pillanatban nincs eletkepes alternativa es sem jobb, sem baloldali partra nem tudnek nyugodt lelkiismerettel szavazni. (Tudom, hogy ezzel az allasponttal nem vagyok egyedul. Barkit kerdeztem meg a kornyezetben az hasonlo velemenyen van.)

    Ezt kellene mar valamelyik (ma meg talan nem is letezo) politikai eronek, csoportosulasnak felismernie. Uj, fiatalabb arcokra van szuksegunk, akik ugyan meghallgatjak az idosebbek velemenyet, de onallo donteseket hoznak - gazdasagi, politikai szeljarastol fuggetlenul.

    Arra, hogy minden egyes olyan kozfeladatot ellato tisztsegviselot, aki 1990 elott barmilyen (hangsulyozom, hogy barmilyen) jelentosebb poziciot betoltott a magyar politikai eletben elmozditsanak a helyerol. Azonnal, mindenfele atmenet nelkul, hogy eselyuk se legyen a politikai hatalmukat atmenteni.

    Az atlagembernek (en is annak tartom magam - es a legtobb jelenlevo forumozot is) akik elottem, vagy utanam szolnak hozza a temahoz fel kellene ismerniuk, hogy a valtozast csak ok hozhatjak el.

    A gazdasagi es politikai elit kisebbseg, a szamuk elenyeszo a (ma mar csak) 10 millios lakossaghoz kepest. Csendes forradalomra van szukseg, arra, hogy az emberek felismerjek, hogy a donteshozok valojaban oket kell, hogy szolgaljak.
  • kacsi01
    #55
    Jaa, egyébként az tudtátok hogy a 0 és 8 év közötti lakosság 70%-a cigány? Mi lesz ha ezek felnőnek...??
  • Yv@n
    #54
    "a dunába velük... "
    Nem szennyezzük az ivóvizet kéremszépen. Szénerőműben megférnek kényelmesen.
  • jeti00
    #53
    nem vág ide ezért akit nem érdekel el se olvassa de nem elég h belülről rohadunk, körülöttünk is csak a gond van... Slota

    még1x sorry az offért
  • kacsi01
    #52
    Emberek. Be kellene menni fegyverekkel a parlamentbe, udvariasan megkérni a jelen levőket hogy kurvagyorsanhúzzanakelaretkeskurvaanyjukbüdösfaszára, és nemzetközi, illetve Magyar SZAKEMBEREK (jogászok, közgazdászok, stb) segítségével megpróbálni helyrehozni a jelenlegi helyzetet. A képviselői titulust főállású munkává tenni, havi nettó 120k-körüli fizuval, évi 20 nap szabival. Csók.
  • Waczkor
    #51
    Én azt adóztatnám meg,aki az ilyeneket megszülte.Lassan kezdjünk már el fizetni a levegőért,meg azért amit a szemünkkel látunk.Vicc ami itt folyik,teljesen hülyének néznek minket.Nem a mértékéről van szó,ez elvi kérdés.Miért is fizessek többet az internetért,mikor fizetem a havi díját,fizetek a szgépért amin internetezek,az áramért stb.

    Ha legalább látnám hogy a többi adó mire megy el és hogy javul vmit az életszínvonal.
    De nem,szépen eltűnik a süllyesztőben és minden marad a régiben.
    Az meg hogy a szolgáltatókra vetnék ki:mind1 mert mi fizetjük meg akárki akármit mond.
    Ezzel van a baj...
  • jeti00
    #50
    így van, ne a 4 általánost végzett munkanélküli szavazzon hanem pl aki iskolákat végzett.. a hülye - akármennyire is a jó szándék vezérli - nem fog tudni segíteni, pláne ha nem is akar :) politikusokat meg a dunába... annyi pénzük van már h életük végéig elég, miért nem húznak el :(
  • RViktor87
    #49
    Egyetértek abban, hogy ha most bevezetik alacsony áron az internet adót, akkor utána a mennyekbe fog szökni... A politika meg: "format c:" :)
  • myl0
    #48
    Egyébként Dániában a legmagasabb az adómértéke, aztán nálunk. Viszont nálunk a legalacsonyabbak a bérek (átlagosan és nem az igazgatók 3 millás fizujárol beszélek).
    Csak azért irom mert volt erről szó még az elején.
    Jah és statisztikailag kimutatható h nálunk vannak a leggecibb politikusok az eu-ban:P bár a többit sem kell félteni... a dunába velük...
  • akela572
    #47
    menjenek a pics@ba az internetadójukkal
  • myl0
    #46
    Takarodjon az összes pufajkás kommunista a jó büdös qrva anyjába internet adóstul mindenestül...
    Elég már a kibaszott sarcolásból, adják vissza amit eloptak, máris beindulna a fejlődés. Internet adó... legközelebb mi lesz? Levegőadó?
    Takarodjatok pazdmeg, bár mit vártunk az MSZP-től?
  • entreri
    #45
    Többet fizetsz?! Egyedül csak TE fizetsz! Az adódból eltartasz még legalább két fogyatékos kisebbségit (fogytékos, mert arra több segílykét kapnak, meg 18 évesen le vannak százalékolva max.ra) + egy nyugdíjast. Hát felháborítanak tartom azt, hogy én befizetem a víz/gáz/net/stb. számlát a kettes ablaknál, Lákátos Irma meg már egyből veszi is fel a hármas ablaknál! És ma reggel is ránézek a Kelet-Magyarország címlapjára, és mi virít rajta? Hogy áttörő romaprogram kell. Az!

    Ez is hatalmas gondja az országnak, a hibás szociális ellátó/támogató rendszer.
    A nyugdíjasokkal elvileg nincs gond, a nyugdíj az nem kifizetés, hanem visszatérítés. Nem Józsi bá' tehet arról, hogy a pénzét elszórták.
  • assdf
    #44
    "Az a baj, hogy a társadalom többsége csak azt szajkózza, amit kedvenc politikusa mond és úgy is cselekszik (pl népszavazás, etc.). Amíg a gondolkodó emberek vannak kevesebben, addig nem is várhatjuk, hogy olyanok kerüljenek hatalomra, akik tudnak!!! és akarnak!!! is tenni azért, hogy az ország és a benne élő polgárok végre a fejlődés, gazdasági növekedés és anyagi és egyéb biztonság útjára tereljék."

    Ez azért van, mert ma mindenki szavazhat magyarországon aki idősebb mint 18 éves... a 90-es nagymamám is, akik ugyan azt se tudja hogy mi az hogy gpd...

    Egyébként könnyen belátható hogy mai formájában a demokráca totális csőd, hisz a szavazatoknál mindenki egyenértékü, mindenki szavazata ugyannyit számit, azonban félretéve a mese habbal cimü ideálokat, bizony amikor meg fizetni kell akkor kurvára nem vagyunk egyenranguak, én pl a többszörösét fizetem annak (adó formájában), mint egy semmirekellő kisebbségi 10 gyerekkel és mégis ugyanannyit ér a szavazatunk... na ezért nem haladunk itt sehová sem. A görögök nagyon is jól tudták ezt, nem is volt szavazati joga a pórnépnek csak egy bizonyos vagyoni szint felett, amikor meg mindenkinek adtak (lásd rómaiak) meg is lett az eredménye...
  • arrakistor
    #43
    ha valóban a kultúrát akarnák támogatni ezek a zsírfejű vágottf*szú posztkomonista parlamenti naplopó b*zik akkor nem interadót, hanem éppen ellenkezőleg ingyenes interet biztosítanának egy rakás közintézményben, pl: pályaudvarokon, végállomásokon stb..
  • Wittgen
    #42
    Az a baj, hogy nem mernek hozzányúlni a nyugdíjrendszerhez, az adótrendszerhez, a közigazgatáshoz, nem merik megreformálni az oktatást, az egészségügyet. Hogy miért? Mert akkor szavazatok tömkelegét veszítenék, ami miatt nem nyernének a választáson. Ja, meg akkor a politikusok kis pénzmosoda maffia-cégei sem kaszírozhathának milliárdokat az adófizetők pénzéből a törvényi kiskapukat kihasználva.
    Hogy ez mit is jelent? Azt, hogy az összes politikust csak a hatalom és a pénz megszerzése vezérli. Amint a seggüket a bársonyszékbe teszik, egyből csak sokadlagos rangú (ha nem lényegtelen) lesz szemükben az ország és a társadalom sorsa.

    Baj még, hogy emiatt az ország kezd összedőlni, de mivel csak a pénz a lényeg, nem csinálnak semmit. A lyukakat megpróbálják betömködni a 2,5 milliós dolgozó lakosság újabb megsarcolásával.

    Sokan mondjátok: "Ez miért nagy összeg? Csak 50 Ft!".
    Ja, 50 forint most, de fél- vagy egy év múlva már akár 1000 forint is lehet. Mindig kicsiben vezetik be az új adókat, aztán egyre jobban emelik azt. Mint az autó gyorsításkor. Először csak 5Kmph, de 10 másodperc múlva már 100Kmp.

    Van ugye még a kiadási oldal a költségvetésben. A mindenkori kormányapparátus számolatlanul, mindenféle felelősség nélkül szórja ki a közpénzeket az ablakon. Végkielégítés és milliós havi fizetés olyan embereknek, akiknek a vezetése alatt csak milliárdos adósságot termelnek a vállalatok (MÁV,BKV,stb.)? Olyan szakértői szerződések, amik milliárdokba kerülnek, de nincs teljesítés (4-es metró)? Átgondolatlan beruházások (kormánynegyed)? 13-ik havi nyugdíj, mire fel? Sikerdíjak, minek? Háromszoros áron megvalósuló xar minőségű autópályák és felesleges völgyhidak? Jogtalanul felvett segélyek és rokkantnyugdíjak? Közbeszerzések (amik csak arra jók, hogy politikusközeli cégek törvényesen szerződhessenek a piaci ár sokszorosáért)?

    És a nép is sír, de a milliádokba kerülő népszavazást mégis kierőszakolja?

    A pénz csak folyik el. Én mondom luxusországban élünk. Csak az jönne ide lakni, aki meg tudja fizetni az itteni terheket.

    Lenne lehetőségünk a kiugrásra, vannak még nagyszerű feltalálóink, kutatóink, orvosaink, mérnökeink, informatikai szakembereink. De az állam szemernyi hajlandóságot sem mutat, hogy segítse őket és az elkövetkező években profitálhatnánk az export-javakból.
    Itt van pl a művégtagos kutató-fejlesztő. A világon már mindenhol levédette a találmányát, de a kormány nem akar hozzávágni 250 millió forintot, hogy a prototípust a végső stádiumba (értsd: gyártásra előkészíteni) tudja hozni. De arra bezzeg volt pénz, hogy 1,5 milliárdot fizessenek egy kamucégnek a 4-es metró szakértői tevékenységéért.

    Ennyit érnek a politikusok.

    Egyéb: az a baj, hogy itt az SG-n is sok ember van, akik nem csak birkák, hanem gondolkodni is tudnak (nem automatikusan fogadják el azt, amit valaki mond...), pl ebben a topikban is. Az a baj, hogy a társadalom többsége csak azt szajkózza, amit kedvenc politikusa mond és úgy is cselekszik (pl népszavazás, etc.). Amíg a gondolkodó emberek vannak kevesebben, addig nem is várhatjuk, hogy olyanok kerüljenek hatalomra, akik tudnak!!! és akarnak!!! is tenni azért, hogy az ország és a benne élő polgárok végre a fejlődés, gazdasági növekedés és anyagi és egyéb biztonság útjára tereljék.

    Ennyi.
  • roliika
    #41
    Én is most egy biztosítónál leszek programozó. 1 évet max megpróbálok itt kihúzni aztán húzok ki.
  • kernerster
    #40
    Lassan egyetemista leszek, amire minden esélyem megvan. És múltkor beszélgettünk az osztályban, hogy ki fog innen elmenni. 27/19 elmegy. Ha felveszik egyetemre, ha nem. Jelenleg 4 unokatestvéremből 2 kettő dolgozik külföldön (Anglia). Tudom miről beszélek, én is kimegyek.

    Tudom hogy a cikk nem erről szólt, de ez is annak a következménye. Sorry, ha nagyon off voltam.
  • Ackro
    #39
    szerintem egy medvecsapdával vegyített pénzbedobós orrlyuk/száj betakaró gépet kellene mindenki fejére szerelni és félóránként egy százasért enged enni meg levegőtkapni. ha nem dobsz be pénzt, még mielőtt megfulladnál összezárna a medvecsapda valahogy úgy mint a fűrész nemtomhányban és kész. új adózási rendszer! nem?
  • kovger88
    #38
    Lassan ott tartunk, hogy a levegőt is megadóztatják. Ez röhej. Nem elég, hogy a fiatal "lakáskeresőknek" alig van lehetőségük egy lakást vásárolni, de luxus lesz a kanapéból való netezés is? Szerintem a mai fiatalság használja ki az internet nagy részét. Rendben van, hogy változtatni kell, de miért így? Körül kéne nézni Európába... Hátha van más lehetőség is. Lehet ebből is népszavazás lesz. :D
  • Omega
    #37
    Nemrég az sg-n még csak az volt a hír, hogy külföldön fontolgatják a bevezetését és most már nálunk el is jött az ideje az újabb lehúzásnak. Sokadszorra állapítom meg hogy nem semmi egy országban élünk.
  • who am I 7
    #36
    Jah..hogy az jó, ha a saját hazájában az embert törvényesen rabolják ki adóval..Aha.vágom.Ezzel nincs baj, azzal van baj aki itt marad igaz?Ő a gyökér..Miért nem megy el nem?Felháborító...
  • Archenemy
    #35
    Nem mindenki elvtelen, és húz el máshova, hogy "majd ott jobb lesz", ezt akartad mondani, nemde?
  • Gyúrógép
    #34
    El lehet menni innen... LOL
    A magyar ember olyan birka hogy soha nem fog elmenni tomegesen,nem mint
    a Lengyelek akik hegyekbe mentek angliaba meg az irekhez...
    A magyar csak sirni tud...
  • peetig
    #33
    kevés adófizető -> emelkedő adók -> kevesebb adófizető -> még több emelkedő adó

    igazad van: ez a fent leírt ördögi kör
  • nickwearby
    #32
    "ameddig menőnek számít kicselezni az APEH-et"

    Biztos, hogy te a nagyban cselezőkre gondolsz,
    de muszáj megjegyeznem, hgoy sok olyan ismerősöm van, akik ha
    "becsületesen adóznának", éhenhalnának :(
    Sajnos itt tartunk.
    Van akinek új villa kell,
    van aki meg az életbenmaradásért csinálja...