21
-
HJPOWER #21 Qrva hasznos újítás, a termeszek biztosan értékelik majd. -
Yoshimitsu #20 Kétlem, hogy az ötletedet anno levédetted, úgyhogy sajnos semmilyen jogdíj nem illet meg téged. :D
Különben ötlet. :) Ha már meguntad a gépet, vagy elavult, be lehet dobni a kájhába. :) (Jó tudom a belseje akkor is műanyag. :) De milyen jó :)
De komolyabban én is aluminium párti vagyok.
Az a baj, hogy manapság az a divat, hogy ha bio, akkor fa, meg zöldség. Pedig nem feltétlenül az a környezetbarát, amit fából csinálnak, és egyéb növényi genyókból.
Jó hogy nem algából basszus... -
#19 Más kérdés, hogy fából készül vagy "fa ízesítésű..." . Ha legalább a váza fa lenne, azt mondanám, hogy sirály, de így... egyébként is szebbre is meg lehetett volna csinálni. -
toto66 #18 Régen nem voltam túl jól elengedve anyagilag, de kellett a gép, innen- onnan összeszedett alkatrészekből összedobtam egyet, majd mivel nem volt ház hozzá és a tápot meg minden mást kiteríteni az asztalon nem volt nagyon látványos, ezért farostlemezből csináltam hozzá...
Ezt valamikor 1997-ben...
Úgy hogy a jogdíjakat kérem...C: -
spydee #17 meg még egy vicces:
JOe84killer> mér nem fedeztél b@zmeg, most az ellenség áll nyerésre!!!
Blood5teve89> bocs skacok egy szálka ment a tenyerembe!!!
LOL -
spydee #16 Illet volna a billentyűzetet is kifaragni:D Ha meg unatkozok akkor székely motívumokat faraghatok bele? Egy buli után meg majd látom belevésve: Itt jártunk 2009! Kartsi L<3VE Marika!! Ezt öntsd le kávéval, vagy borral. Meg a sok fogdosástól(tenyér) szépen bezsírosodik az egész és ott ragacsos barnás színe lesz. -
kvp #15 Ezt a biomuanyagot mar lattam jopar eve (meg 2000 elott) egy kiallitason. Arrol hires, hogy egy ido utan magatol lebomlik. Az akkori valtozatbol keszitett eger kb. 3 evre volt garantalva mielott magatol lebomlott. Ennel a laptopnal a fobb komponensek meg mindig nagyon szennyezo anyagokbol vannak, tehat sokmindent lehet mondani, de nem eppen kornyezetbarat. Csak a kulseje nez ki bio-nak, de kb. olyan mint a fatuzelesu auto.
Szerintem inkabb csinaljak aluminiumbol meg keramiabol. Az tenyleg ujrahasznosithato lenne es meg faanyag sem kell hozza. (tovabba ho, utes es kopasallo) Az lcd-t pedig ki kellene cserelni silicium karbid (mas neven SiC, mossanite, corundum) alapu led panelre. -
barii #14 hátőőő... nem... késő volt
csak igy elsőre nem tudtal elhinni , hogy lehetséges, hogy van:) -
ostroml #13 Majd mikor lesz egy nagy görcs a laptopod tetején :D -
#12 Nem értem, hogy miért kellene feltétlen kaját beleaprítani? Más termékek készítése során nyert zöldségolajat lehet eddig leöntötték a lefolyón, most meg megveszi a gyár a laptophoz. A faanyagot meg újrahasznosítani is lehet, nem feltétlen kivágják. -
#11 Nem feltétlen, azt is újra lehet hasznosítani. -
#10 Új értelmet nyert a giccs és a sznobizmus. Ez a digitális giccs, ultramodern sznoboknak XD
szánalmas... -
Kovász #9 Ennek max. annyi előnye van, hogy könnyen lebomlik, viszont:
1. fákat kell hozzá kivágni
2. beleapritják a drága kaját ("Ennek készítése során [...] zöldségekből származó olajat használnak fel")
Szal nemtom, kinek jó ez.. -
#8 "Fából készült laptopot mutat be a Fujitsu"
ez nem fából készült, csak fa a borítás rajta, de kb az is papírvékoy lehet.
ez csak egy matrica. az ortodox zöldek úgysem veszik meg. felesleges termék. -
#7 Ja, cserébe csak cédrusfákat kell kivágni :P
Gondolom az állandóan változó hőhatások miatt pár év alatt elvetemedik teljesen az egész. -
Cat #6 A billentyűzet is lehetne fából. -
#5 Környezetvédők. Elolvastad a hírt amúgy? Nem? Akkor idézek.
"A készülék külső borítása ugyanis teljes mértékben cédrusfából készül, néhány belső komponens pedig bioműanyagból, amely különbözik a hagyományos anyagoktól. Ennek készítése során ugyanis újrafelhasználható forrásokból, így például zöldségekből származó olajat használnak fel, innen a bio-név."
Gondolom a lebontásánál se szabadul fel annyi toxikus anyag mint a mostani gépek esetén. -
barii #4 nem látom a célcsoportot
-
KoS #3 ASUS csinalt. Bambuszbol. Es sokkal jobban is nez ki mint ez. Bar lehet hogy ennel a taska ront sokat az osszkepen :) ..... nem, megsem, megegyszer megneztem, ez eleg randa :) -
#2 Amúgy asszem az ASUS is csinált már fa laptopot. (vagy valamelyik másik cég, de tuti volt már ilyen hír) -
#1 Nekem tetszik :).