21
  • HJPOWER
    Qrva hasznos újítás, a termeszek biztosan értékelik majd.
  • Yoshimitsu
    Kétlem, hogy az ötletedet anno levédetted, úgyhogy sajnos semmilyen jogdíj nem illet meg téged. :D

Különben ötlet. :) Ha már meguntad a gépet, vagy elavult, be lehet dobni a kájhába. :) (Jó tudom a belseje akkor is műanyag. :) De milyen jó :)

De komolyabban én is aluminium párti vagyok.

Az a baj, hogy manapság az a divat, hogy ha bio, akkor fa, meg zöldség. Pedig nem feltétlenül az a környezetbarát, amit fából csinálnak, és egyéb növényi genyókból.

Jó hogy nem algából basszus...
  • maestro85
    Más kérdés, hogy fából készül vagy "fa ízesítésű..." . Ha legalább a váza fa lenne, azt mondanám, hogy sirály, de így... egyébként is szebbre is meg lehetett volna csinálni.
  • toto66
    Régen nem voltam túl jól elengedve anyagilag, de kellett a gép, innen- onnan összeszedett alkatrészekből összedobtam egyet, majd mivel nem volt ház hozzá és a tápot meg minden mást kiteríteni az asztalon nem volt nagyon látványos, ezért farostlemezből csináltam hozzá...
    Ezt valamikor 1997-ben...
    Úgy hogy a jogdíjakat kérem...C:
  • spydee
    meg még egy vicces:
    JOe84killer> mér nem fedeztél b@zmeg, most az ellenség áll nyerésre!!!
    Blood5teve89> bocs skacok egy szálka ment a tenyerembe!!!
    LOL
  • spydee
    Illet volna a billentyűzetet is kifaragni:D Ha meg unatkozok akkor székely motívumokat faraghatok bele? Egy buli után meg majd látom belevésve: Itt jártunk 2009! Kartsi L<3VE Marika!! Ezt öntsd le kávéval, vagy borral. Meg a sok fogdosástól(tenyér) szépen bezsírosodik az egész és ott ragacsos barnás színe lesz.
  • kvp
    Ezt a biomuanyagot mar lattam jopar eve (meg 2000 elott) egy kiallitason. Arrol hires, hogy egy ido utan magatol lebomlik. Az akkori valtozatbol keszitett eger kb. 3 evre volt garantalva mielott magatol lebomlott. Ennel a laptopnal a fobb komponensek meg mindig nagyon szennyezo anyagokbol vannak, tehat sokmindent lehet mondani, de nem eppen kornyezetbarat. Csak a kulseje nez ki bio-nak, de kb. olyan mint a fatuzelesu auto.

Szerintem inkabb csinaljak aluminiumbol meg keramiabol. Az tenyleg ujrahasznosithato lenne es meg faanyag sem kell hozza. (tovabba ho, utes es kopasallo) Az lcd-t pedig ki kellene cserelni silicium karbid (mas neven SiC, mossanite, corundum) alapu led panelre.
  • barii
    hátőőő... nem... késő volt
    csak igy elsőre nem tudtal elhinni , hogy lehetséges, hogy van:)
  • ostroml
    Majd mikor lesz egy nagy görcs a laptopod tetején :D
  • Narxis
    Nem értem, hogy miért kellene feltétlen kaját beleaprítani? Más termékek készítése során nyert zöldségolajat lehet eddig leöntötték a lefolyón, most meg megveszi a gyár a laptophoz. A faanyagot meg újrahasznosítani is lehet, nem feltétlen kivágják.
  • Narxis
    Nem feltétlen, azt is újra lehet hasznosítani.
  • Griphons
    Új értelmet nyert a giccs és a sznobizmus. Ez a digitális giccs, ultramodern sznoboknak XD
    szánalmas...
  • Kovász
    Ennek max. annyi előnye van, hogy könnyen lebomlik, viszont:
    1. fákat kell hozzá kivágni
    2. beleapritják a drága kaját ("Ennek készítése során [...] zöldségekből származó olajat használnak fel")

Szal nemtom, kinek jó ez..
  • concrete
    "Fából készült laptopot mutat be a Fujitsu"

ez nem fából készült, csak fa a borítás rajta, de kb az is papírvékoy lehet.
    ez csak egy matrica. az ortodox zöldek úgysem veszik meg. felesleges termék.
  • I.C.ram
    Ja, cserébe csak cédrusfákat kell kivágni :P

Gondolom az állandóan változó hőhatások miatt pár év alatt elvetemedik teljesen az egész.
  • Cat #6
    A billentyűzet is lehetne fából.
  • Narxis
    Környezetvédők. Elolvastad a hírt amúgy? Nem? Akkor idézek.

"A készülék külső borítása ugyanis teljes mértékben cédrusfából készül, néhány belső komponens pedig bioműanyagból, amely különbözik a hagyományos anyagoktól. Ennek készítése során ugyanis újrafelhasználható forrásokból, így például zöldségekből származó olajat használnak fel, innen a bio-név."

Gondolom a lebontásánál se szabadul fel annyi toxikus anyag mint a mostani gépek esetén.
  • barii
    nem látom a célcsoportot
  • KoS
    ASUS csinalt. Bambuszbol. Es sokkal jobban is nez ki mint ez. Bar lehet hogy ennel a taska ront sokat az osszkepen :) ..... nem, megsem, megegyszer megneztem, ez eleg randa :)
  • Bith
    Amúgy asszem az ASUS is csinált már fa laptopot. (vagy valamelyik másik cég, de tuti volt már ilyen hír)
  • Bith
    Nekem tetszik :).