57265
Mezőgazdasági gépszimulátor

Mielőtt kérdeznél, olvass F.A.Q-t!

Meguntam a topik vezetését. Aki jelentkezne a posztra, írjon nekem privátban! Minden üzenetet elolvasok, de fenntartom a jogot a válasz nélküli elutasításra! FONTOS, hogy itt is felvessétek, hogy akarjátok a posztot.
  • spawnmadrid
    6milan6 lenne egy kérdésem hozzád!!! a JD 8530-asnál nekem a kerekek normálisak de a trakesz full ezüst. Ez miért van? Megnéztem az xml-t és az i3d-t és minden stimmel még a diffuse képek is jók. Talán te tudsz nekem segíteni. THX.
  • lippet
    SUPER SAK-32:
    Letöltés
  • Kata
    Szerintem is béna a littlerock map.
    De ez az új kamion meg unimog is hülyén néz ki a traktorkerekekkel. Nem hiszem el, hogy nem tudnák megoldani, hogy más kerékmodellt használjanak.
  • lippet
    Nagyon királyak az új gépek:D
  • 6milan6
    Vlatra T191
    Unimog u1500
  • 6milan6
    Fliegl Gigant

• BMW320i
    Közkívánatra a V6-os MOD
  • 6milan6
    Mindíg, vagy csak ennél? Lehet rosszul jött le.
  • 6milan6
    JD 8530

• micka22
    Miért van az, hogy a Coolio's oldalárol letöltött mód kicsomagolásánál a következőt írja ki:Az archívum vagy ismeretlen formátum, vagy sérült
  • caseih9400
    steiger modell van mrá 1000éve..
  • 6milan6
    Elnézést a helyesírási hibákért, de eléggé szétvagyok esve.:D Ennyit tudtam segíteni, aki ez alapján sem tud betenni módot, az tőlem ne várjon segítséget, ennyire telik tőlem.

A telepítési segítségben megadott pozíciókat csak találomra adtam meg, nem tudom hova kerülne a gép!
  • 6milan6
    LS 2008 mod telepítés
    Példának vegyül a Claas Lexion 600 módot. (Mert ez mindenkinek kötelező.:D)

Letöltöd, kicsomagolod valahova. Megnézed, mit tartalmaz. Ez esetben 3 mappát. Most nem a legegyszerűbb módját vezetem le a mód installálásnak, de ez a legbiztosabb.
    Kezdjük a vágóasztallal. Keresd meg a cutters mappát, azon belül a claas mappát és nyisd meg valami szövegszerkesztővel (jegyzettömb, Wordpad) a claasCutter1050.xml fájlt. Az első sorok közt mindig van egy olyan, ami így kezdődik „<filename>”. Ez esetben ezt kell keresni:
    <filename>data/vehicles/cutters/claas/claasCutter1050.i3d</filename>
    Ebből könnyen megtudod hova kell másolni az adott módot. Tehát ennek itt kell lenni: data/vehicles/cutters/claas/…Hozz létre egy „claas” mappát, és másold bele a fájlokat.( claasCutter1050.ma, claasCutter1050.i3d, claasCutter1050.xml, claasCutter1050.xml). Ezzel bent van a mód, de még nincs pozíciója.
    Pozíciót a Careervehicles.xml fájlba kell megadni. Azt is nyisd meg valami szövegszerkesztővel. Legtöbb esetben a mód mellett találsz egy szöveges dokumentumot is, amiben leírják a mód telepítését és a pozíciót is, de nem minden esetben! Ezért tegyük fel nincs pozíció a vágóasztalhoz. A careervehicles.xml valahogy így néz ki:

<careerVehicles>
    <vehicle filename="data/vehicles/cutters/fendt/fendtCutter6000.xml" xPosition="135" yOffset="0.5" zPosition="170" yRotation="140"/>
    ………
    ……..
    <vehicle filename="data/vehicles/tools/plow01.xml" xPosition="211" yOffset="0.5" zPosition="180" yRotation="0"/>
    </careerVehicles>
    A lényeg, hogy az első („<careerVehicles>”) és az utolsó sor („</careerVehicles>”) közé írj mindig új pozíciót!!!
    Fogsz egy már bentlévő pozíciót és egyszerűen átmásolod egy új sorba. tegyük fel ezt:
    <vehicle filename="data/vehicles/tools/plow01.xml" xPosition="211" yOffset="0.5" zPosition="180" yRotation="0"/>
    Annyi a dolgod, hogy az elérési útvonalat kicseréled az éppen berakod modhoz tartozóval, amit feljebb már megtudtál és megváltoztatod az xPozitoin, zPozition értékeket. Ez azért fontos, mert két gép ugyan azon a pozíción nem lehet, mert annak könnyen az a vége, hogy nem indul a játék.Erre pontos számot nem tudok mondani, mindenkinek kikell tapasztalni melyik gépet hova akarja tenni és melyik érték változtatásával kerül oda. Ha x értéken nem változtatt, csak z-n, akkor kb. 4-5-öt kell hozzáadni vagy kivonni ahhoz, hogy szépen egymás mellett legyenek a gépek.Tehát valahogy így kell kinéznie:

<vehicle filename=" cutters/claas/claasCutter1050.xml" xPosition="215" yOffset="0.5" zPosition="180" yRotation="0"/>
    yRotation érték változtatásával lehet forgatni a gépet. 0-360 fokig értelemszerűen. Amire még figyelni kell, hogy a pozíciónál ne az i3d fájl legyen az elérési útvonalnál, hanem az xml!
    Ugyen ezt végigcsinálod a steerable/claas mappában lévő fájlokkal is plussz bemásolod a „particleSystems” mappában lévő fájlt is a megegyező nevű mappába.
    Elvileg bekerült a mód, mehetsz kipróbálni.:)
  • 6milan6
    Akkor működik minden?
  • 6milan6
    Különbenis miért lopsz?
  • 6milan6
  • Vanyola
    rendes vagy köszönöm
  • 6milan6
    Nem. Én MOST pl. LittleRock mapot használok. A két mapra nem jók ugyan azok a pozíciók.
    Kb. 1 hete feltettem a Vehicles mappámat és a careervehicles.xml-t data.hu-ra. Elvileg azt csak bemásolod és felülíratod. Egybe van csomagolva a kettő! A careervehicles.xml-t kikell másolni a helyére!

Saját felelősségre töltsd le.:D
  • caseih9400
    A kamion nagy rakás szart sem ér mert a Fendt többet visz mint a kamion (Kamion 36T,Fendt 40t)
  • 6milan6
    Kár, hogy egy traki scriptjét használták fel.:D

• spawnmadrid
    ha kell valakinek akkor most tettem fel ide:
    http://data.hu/get/291216/Tir_by_pwco3018.html

<vehicle filename="data/vehicles/steerable/TIR/tir.xml" xPosition="160" yOffset="0.5" zPosition="145" yRotation="90"/>
    <vehicle filename="data/vehicles/trailers/150tir.xml" xPosition="150" yOffset="1.5" zPosition="140" yRotation="90" />
  • 6milan6

A hátsó tengely úgy néz ki, hogy bogis, mert nem forog és a talaj felett van.:D
  • marhavago
    nagyon megköszönném
  • spawnmadrid
    és sikerült beraknom. faszán működik. ezt a képet most csináltam.
  • spawnmadrid
    http://www.landwirtschafts2008.com/viewtopic.php?p=8358&sid=a704b49984e279eafcfdf2dc1c7238ae#8358
    itt találtam rá!
    http://www.speedyshare.com/159721925.html
    de innen töltöttem le
  • BMW320i
    Nem engedi letölteni.Hol találtad?
  • spawnmadrid
    http://www.landwirtschafts2008.com/viewtopic.php?p=8358&sid=a704b49984e279eafcfdf2dc1c7238ae#8358

itt van 2 kép róla
  • marhavago
    nem sikerül de azért köszönöm a segitséget
  • spawnmadrid
    http://www.speedyshare.com/159721925.html

Basszus gyerekek ezt vártam és most itt megtaláltam de nem jó. ezt egy kamion, letöltöttem beraktam és a betöltésnél beakad a játék meg szól a kurva kürt!!! Pedig fasza!!! Valaki töltse le lécci és nézze meg hogy nála jó e!!!
  • Kata
    Valószínűleg ügyesen elkúrtad az xml file-t. Nézd meg, hogy nincs-e benne üres sor, mert az xml adatsorainak szorosan egymás után kell következni, a nyitó és záró tag-ek megvannak-e, az egyes sorok le vannak-e zárva /> jellel, illetve az egyes sorok adataiból nem hiányzik " vagy = jel valahonnan a paramétereknél.
  • 6milan6
    Mert nincs lezárva a cv.xml-ed. Az utolsó sornak ennek kell lenni:

</careerVehicles>
  • 6milan6
    Ezért nem kell telerakni egyszerre modokkal. Mindíg csak egyet tegyél bele és egyből nézd meg, működik-e. Így könnyen kitudod szűrni mitől van a hiba.
  • marhavago
    kicsit már kezd idegesiteni hogy nem sikerül de lehet hogy én nem értek hozzá
  • Daneszka
    nekem is azt a hibát irja ki!
  • marhavago
    a game exe hibát észlel ezért leáll na ilyenkor mi van?
  • Kata
    Jópofa, de itt-ott kidolgozatlan, sok helyen levegőben vannak az épületek és a kerítés, a farm köré meg kicsit túl sok lett a fa, néha még az én atomerőművem is beszaggatott tőle (768 MB vid.kártya). Mindent nem próbáltam ki rajta, de pl. tankolni nem lehet benne: a tartályt áthelyezte a készítő máshova, de nem működik.

Amit igazán szeretnék már látni, az ki-be kapcsolható villogók, és a lexionnak egy utánfutó a vágóasztalának, ill. jó lenne ha ki-be tudná csukni a magtartály tetejét, mint a simtractorban.
  • spawnmadrid
    ezt csak azért írom mert van mikor nem arra az i3d-re utal az xml fájl mint amit letöltöttél vele. Én már jártam így pl: a dupla kerekű fendt936-nál at i3d fáljban a szimpla kerekű volt benn és így is berakta de nem volt dupla kerekű. remélem nem magyaráztam túl bonyolultan.
  • spawnmadrid
    Ebben az esetben két dolgot kell tenned. első: meg kell nézned hogy amit a careerVehicles.xml-be bemásoltál útvonalat az pontos legyen, és ha ez jó akkor a második lépés, hogy megnézed annak az xml-jét amit bemásolsz, abban az útvonal arra az i3d fájlra legyen érvényes ami mellette van. De ha ez is jó akkor nem tom mi a gond.
  • 6milan6
    Minden géphez tartozik egy "pozíció" , amit bekell másolni a careervehicles.xml fájlba. Álltalába minden mod mellett van readme, abba bent szokott lenni, ha nincs, akkor írni kell egyet egy másik mintájára.

Már kezdem unni, hogy naponta kérdezitek meg ugyan azt....
  • 6milan6
    A nagy földek felvannak osztva kisebbekre, szebb környezet (több fa, út, tó). kicsit változtatott telep.