57
  • Archenemy
    #57
    Szánalmas ez a végső "igaz hogy elbasztuk, de TUTI ti is elbasztátok volna" vergődés. Te gyakorlatilag ezzel azt mondtad, tök mindegy, hogy ki van hatalmon, ami megtörtént, az mindenképp megtörtént volna - hányinger ez a felelősséget másra kenő nyüszítés.
    Lehet itt magyarázni a bizonyítványt, hogy deezért meg deazért, a tény tény marad: Orbán alatt a régióban az elsők közt voltunk, most az utolsók közt vagyunk. Ennyi.
    Tudom, szent meggyőződésük egyes agymosottaknak, hogy a mostani szar helyzet is a gononszorbán miatt van, aki sötét éjjeleken szokta szabotálni a parlament munkáját, amikor épp nem a koronában masíroz a fasiszták élén.
  • Kagemusha
    #56
    ...tudod mit? Ők sem tudtak volna semmit csinálni, mint ahogy nem is tettek semmit.
    Én úgy gondolkodom, hogy ha már vesztettem, de benn maradtam a testületben, akkor nem szó nélkül aláásom minden javaslatukat, hanem megmondom nekik, hogy szerintem ne így, hanem így... és a "hanem így" egyszer nem hangzott el!
  • Kagemusha
    #55
    Itt nem az 50 Ft-okról van szó, hanem elvekről: most még csak 50 Ft, de ha már be lett vezetve, mi akadálya az emelésnek?
  • Kagemusha
    #54
    ...a jobboldalt kihagytad, pedig ott is bűzlenek a dolgok! Tehát ennyit a fene nagy igazságérzetedről (#51)...
  • arrakistor
    #53
    tömör, de velős véleményem az internetadót bevezetni akarókról:

  • RealPhoenixx
    #52
    Hogy lecsendult ez a forum, hehehe :)
    Ugy latszik, tok jo volt az eszrevetelem :) hehehe
  • RealPhoenixx
    #51
    ADMINKA: VAN EGY ESZREVETELEM, POLITIZALAS MIATT KAPTAM FIGYELMEZTETO PONTOKAT< MOST VAGY GYORSAN TESSEK ITT MINDENKINEK ADNI SZINTEN, VAGY TESSEK SZEPEN VISSZAVONNI AZT A DONTEST, AMELY MIATT PREZENTALTAL JOPONTOKAT NEKEM :)
    /bocsi, hogy megemlitem, de bantja az igazsagerzetemet, mint ahogy maset is, tehat ne csak velem tessek ugyanigy eljarni, thx/ :)
  • rigidus
    #50
    Fogalmazzuk ugy, hogy van benne szo az internetrol is. Amugy meg inkabb szol az SZDSZ-rol meg MDF-rol mint sem az internetrol.
  • emile zola
    #49
    mármint nem csak pofátlanság, no:)
  • emile zola
    #48
    Maga az 50 Ft engem sem zavarna, csak az, h napokkal előtte még reformok, ADÓCSÖKKENTÉS,...felzárkóztatás az Uniós átlaghoz...zajlik, majd nem sokkal utána pofátlanul már máris annak ellenkezőjét csinálják.
    Ez már csak pofátlanság, hanem kétszínűség is sztem.
  • Mardel
    #47
    Címet olvasva azthittem késett a cikk 14 napot.
  • Cat #46
    Szerintem meg az internetelőfizetések drágulása a lehető legszorosabban kapcsolódik a portál témájához.
  • Alexease
    #45
    Aki elhiszi, vagy azt hiszi, hogy barmelyik par is kulonb a masiknal az mar regen rossz;) Nem jobb vagy rosszabb, egyszeruen csak mashogy csinaljak;)

    Ezert SEM erdemes, es ezert is tilos az SG politizalni, mert semmi ertelme.

    En eleve, ezeket a hireket, meg ha kapcsolodik a technikahoz, tudomanyhoz, szamitogephez, internethez stb., melloznem, mert mint hir, ugy is felbukkan mindenhol, itt meg csak az ertelmetlen flame megy...
  • Narxis
    #44
    Mert internetről szól.
  • Csaba42
    #43
    5.
    Érdekes, hogy Orbán is jól kiszipolyozta a magának valót az "uralkodása" idején, ezt minden épeszű ember tudja, mivel emlékszik rá, hogy milyen stikliket vittek véghez, de mégis az jött ki a végén a (nem mellékesen FIDESZ s*ggnyaló) elemzők szerint, hogy no problem.

    "(lehet hogy jopar FIDESZ-es illetve oda menekult mas politikusok sem tisztelik kelloen az allampolgarokat, de mindenesetre valamilyen oknal fogva, az emberekre hasonlo minositeseket szoro primitiv beszolasokat meg errol az oldalrol valahogy nem hallottam"
    Akkor nyisd vagy mosd ki a füled, mert igenis volt ilyen, ők sem tisztelik a többi embert. Gondolom, te ilyen szentlélek vagy, aki sosem beszélt mással csúnyán.

    Én meg csak azért mondom ezt, mert jól beleillik a sorodba, és nálam is már elég sokszor kiborult a bili. ;)
  • Csaba42
    #42
    Akkor megengedett, ha kormányellenes hírről lehet számot adni, egyébként tiltott. EZ az SG.
  • Nortu
    #41
    Az SZDSZ és az MDF nyilván nem fog támogatni ilyen népszerűtlen valamit, mint az interenetadó bevezetése, hiszen nekik a létük a tét, ami ugyebár az 5%-os küszöb elérése (nem akarok politizálni, de remélem mindkettő alatta marad).
  • Amergin
    #40
    Szemét parlamenti egypárt.
  • Nortu
    #39
    Annyit fűznék az eredeti témához, hogy nem azon az 50 Ft-on van a hangsúly (hogy belehalunk vagy sem), hanem magán az eljáráson. A mai gazdaságpolitika nem szól másról, mint arról, hogy adóztassunk meg mindent és mindenkit ami és aki csak eszünkbe jut. Kérdem én: ha tényleg ez lenne a megoldás (szerintem nem, de ki vagyok én), akkor minek tartunk el ennyi politikust, szakértőt, elemzőt ennyi pénzért, ha csak ennyire képesek? Ilyen erővel bárki ott ülhetne a helyükön (töredéke fizetésért), mert arra mindenki képes, hogy új adókat találjon ki. Megjegyzem, ha elfogadnák az internetadót, akkor ugyan ma még csak 50 Ft, de ki tudja pl. egy vagy két év múlva mennyi lenne?
    Szerintem.
  • Alexease
    #38
    "...körülbelül 50 forinttal megdrágítva az előfizetéseket."

    Tudom, hogy itt elvekrol van szo (vagy politikarol:D), de szerintem ez csak szajtepes;)
  • Nortu
    #37
    A kulcsszó valóban az ANYAGI felelősségvállalás. Ezzel szemben mi megy nálunk? Ha pl. egy miniszter már nyomasztóan népszerűtlenné válik, egy színészi alakítással leváltják (igazolandó hogy ők mennyire értünk dolgoznak, és hogy engednek a nép nyomásának), ezután az illető miniszter (mint aki jól végezte dolgát) kap egy hasonlóan zsíros állást ugyanazon, vagy egy másik szekcióban. Így nemhogy anyagi felelősséggel nem tartozik a munkájáért, de még az is lehet, hogy jobban jár miután "kirúgták".
    Felmerült itt Mátyás király neve. Szerintem nem sok értelme van az akkori és a mostani kort összahasonlítgatni.
  • tomcsa4
    #36
    Abban viszont minden párt tökéletesen egyetértett (de mondjuk ezt mindig megszavazzák), hogy az ő fizetésük adómentes legyen! Ez komoly ám, a politikusok nem adóznak fizetésük után, ebben érdekes módom mind a négy párt egyetértett...
  • NYCBoy
    #35
    Én tudnék mondani pár tippet:
    -Felelőssé kell tenni a politikusokat a döntéseikért! Elsősorban anyagi felelőséget kéne vállalniuk!
    -Nem lenne szabad hagyni, hogy a közbeszerzésekben az alvállalkozói láncba beépülhessenek a politikusok cégei, és plussz érték hozzáadása nélkül továbbadják a munkát további alvállalkozóknak. A költségvetésünk kb 25%-át lophatják így el, tegyük hozzá 100%-osan törvényesen.
    -Nem kéne 2.000.000.000 forint sikerdíjat kifizetni a MÁV-kargó privatizációja után sikerdíjként egy 30.000 forint jegyzett tőkéjű BT-nek. (Jelentkezzen aki elvállalta volna a lebonyolítást másfélmilliárdért).

    Hirtelen ennyi jutott eszembe, de hidd el nálam okosabb és hozzáértőbb emberek, akik nem szarnak a fejünkre, és nem érzik jogosnak, hogy te dolgozd ki a beled, ők meg élvezik a hasznát, azok megfelelő irányba tudnák terelni az országunkat!
  • Rexhawk
    #34
    ehh valóban nem volt ennyi adó, de már akkor is sokat kellett fizetni, nem találtam meg a forrást a de parasztoknak 70%-át kellett befizetniük.
    Ami miatt mégsem panaszkodtak, hogy gyurcsány papával ellentétben Mátyás nagyon jó politikus volt(már ha őt nevezhetjük annak :) ). A másik meg az alacsonyszintű igények, ugyanis nem kellett a parasztnak más csak kaja meg fedél.Mára már igen komplex egy átlagos ember szükséglete. meg ott van a népbutítás is. Az emberek minden marhaságot megvesznek, és elpazarolják a pénzüket.
    De ha te ilyen okos vagy mond mit kellene tenni a politikusoknak?

    nekem van pár ötletem de mivel mint laikus nem tudom hogy bevállnának-e, ezért nem is szidom más ötletét
  • Archenemy
    #33
    De egyébként valóban: be van szarva a két kispárt az előrehozott választások miatt, hogy nem fogják megugrani az 5%-ot, ezért e nagy jótékonykodás.
  • rolika
    #32
    hát igen, az átkos feudalizmusban volt egy tized a földesúrnak, meg egy tized az egyháznak. és sujkolták a fejünkbe, hogy fújdemicsodaegyigazságtalan rendszer volt az. most, ha az áfát is beleveszem, két tized sem marad nálunk. tényleg sikerült jól előrelépnünk.
  • A1274815
    #31
    "tehát kellene hozzá a nemzeti szocilisták (FIDESZ) is."

    Ez egy csöppet beteges.
  • Archenemy
    #30
    Nem tudom sajnálni azt a réteget, aki nagypofával náciorbánozott 2002-ben, most meg sír, hogy el van kúrva az ország.

  • assdf
    #29
    Egyébként Mátyás király uralkodása alatt sem volt ennyi adó, ugyanis ma a teljes adóelvonás a jövedelmed több mint 65%-át teszi ki. szerintem ma bárki kiegyezne a tizeddel...

    Végeredmény most is van: nulla egészségügy, járhatatlan utak, gazdasági csőd...
  • palika22
    #28
    Nem tom mit nyiváloltok a nagy adó miatt! Emlékezzetek csak Mátyás királyurunkra. Ott is volt füstadó.. stb..stb.
    Csak az a gond, ő a pénzből felvirágoztatta az országot, a művészetet, a fekete sereggel meg ledarálta fél Európát. Ezek most meg???? A sanyargatás most meg van, sőt duplán is, csak a végeredmény nem azonos...
  • assdf
    #27
    Tudod ha a hajon van egy kurva nagy lyuk akkor be kell tömni és nem az utasoknak 10%-ának adni két pumpát (egyet a bal egyet a jobb kézbe) hogy nesze bazmeg pumpáld ki a vizet a hajóból...

  • jeti00
    #26
    Lássam értelmét és ne a szegény réteget taszítsák lejjebb, akkor felőlem jöhet bármi!
  • Oldern the 1st
    #25
    Szívesen.
    Kíváncsian várom, hogy mit fogsz szólni, ha a komolyabb szociális megszorítások érkeznek majd meg. (Akár 2010-ben, amikor kormányváltás lesz).

    Mert sírni lehet, csak Argentína példájáról ne feledkezzen meg senki.
  • jeti00
    #24
    Te vagy a másik ;) most még 50Ft, aztán ezt ugye lehet szépen növelni... de ha Téged bepalizhatnak minden szutyokkal akkor köszönet h szavazatoddal ide süllyesztettél minket is :)
  • Oldern the 1st
    #23
    Tényleg jól hallom, hogy a barmok 50 forint miatt sírnak?
  • Rexhawk
    #22
    húha hát abba 50 Ftba bele fogtok halni. Egyébként télleg nincs semmi garancia, hogy nem a saját sebükbe rakják, de ha ez kiderül, akkor meg géppuska

    szerintem egy FÜGGETLEN bizottságot kéne fellálítani, akik ellenörzik a politikusokat
  • Wittgen
    #21
    Az a nagy büdös helyzet, hogy a sok túlfizetett csicska szakértőnek és képviselőnek csak addig ér a fantáziája, hogy minél több adót vessenek ki és így ellensúlyozzák a kiadásokat. Az már meg sem fordul a fejükben, hogy a kiadásokat kellene felülvizsgálni és racionalizálni.
    De van egy szörnyű sejtésem, hogy ők is tudják ezt, de nem akarják meglépni, mert akkor nem gyarapodik a Kajmán-szigeteki bankszámla évi 100 millióval.

    Mocskos féreg az összes, itt csak az segítene, ha a 4 párt összes tagját és talpnyaló bagázsát kipenderítenénk az országhatáron túlra, elkobzott javaikat pedig felhasználnák az ország javára, és egy szakértőkből és fiatal politikusokból álló, szigorúan 30 év és az alatti életkorral rendelkező, brancsot ültetnénk az ország élére.
    Me még mehetnének a bírók, ügyészek és egyéb rendvédelmi vezetők is, akik csak a saját, vagy bizonyos érdekcsoportok köreit szolgálják ki, a törvényt, igazságot pedig nagy ívben lekulázzák.
  • JTBM
    #20
    Ebből csak akkor lesz törvény, ha a két nagy szocialista párt megszavazza. Szerencsére a vörös szocialisták nincsenek hozzá eleged, az SZDSZ és az MDF ilyen szart nem fog támogatni, tehát kellene hozzá a nemzeti szocilisták (FIDESZ) is.

    De a FIDESZ nem hinném, hogy bármiben támogatja a jelenlegi kormányt, ezért ebből nem lesz semmi...
  • NYCBoy
    #19
    Ilyenkor mindig álmodozni kezdek, hogy politikus leszek, és ezt az egész rühes csürhét kivégeztetem hazaárulásért!
  • ntex
    #18
    Hát emberek ez már ultraszánalom ami ebben az országban megy...
    No Comment tényleg...

    Egész Európa rajtunk ROFL-ozik, nem véletlen hogy így lesüllyedtünk a gaszdasági ranglistán, a kormányzóink jó (nagy b*zi s*gg)fejek, röhögve kivesznek minden pénzt az emberek zsebéből. És persze hogy bólogatnak mindenre, mert nekik van miből kifizetni azt a sok sz*rt amit követelnek az embereken (már ha egyáltalán azt is betartják amit ők találnak ki). Csak ott a baj hogy aki minimálbérért gürcöl napi 12 órát, és a 65.000 forintos fizetéséből kézhez kap ~40.000-et, ők érzik meg igazán ezt a sok sz*rt amit a nyakunkba akasztanak ezek a lóf*szjóskák (Meg persze mindenki más aki többet keres egyenesen arányosan).

    Ők meg utazzák körbe a világot, dőzsölnek, nem tudják már mit vegyenek meg maguknak, de akkor még minket terhelnek a saját pénzsóvárságukból fakadó adóssághalmokkal...

    Ekkora sz*rból már nehéz lesz felkapaszkodnia az országnak, tényleg közeleg a levegőadó ideje...