Gyenge vírusirtók nehezítik a cégek helyzetét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez ket kulon dolog (olyannyira, hogy szinte az osszes gyartonal kulonbozo a scanner engine, es igy a felismeres pontossaga is, a kliensoldali javara), egymast, es a tobbi biztonsagi elemet nem helyettesitik.
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
Jajj, miért iet indítotok, miért nem operát, vagy legalább firefoxot? Ha nem iet használtok a cégnél, az már maga többet ér mint a vírusírtó.
A
Szerintem ez egy rossz hozzáállás.
Egyrészt egy cégnél nem a kliens gépeken kellene kezdeni a virusirtást, hanem kell 1-2 központi szerver amin át a kliensek ki tudnak csatlakozni az internetre, és azon kell futni egy jó kis virusirtónak ami scanneli a teljes adatforgalmat.
És akkor megsporoltunk magunknak egy csomó idõt idegeskedést és bénázást.
Otthon meg ésszel kell netezni, és nem letölteni és futtatni (természetesen rendszergazdaként) minden meztelennovagyok.exe-t...
Egyrészt egy cégnél nem a kliens gépeken kellene kezdeni a virusirtást, hanem kell 1-2 központi szerver amin át a kliensek ki tudnak csatlakozni az internetre, és azon kell futni egy jó kis virusirtónak ami scanneli a teljes adatforgalmat.
És akkor megsporoltunk magunknak egy csomó idõt idegeskedést és bénázást.
Otthon meg ésszel kell netezni, és nem letölteni és futtatni (természetesen rendszergazdaként) minden meztelennovagyok.exe-t...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Pont a PANDA ugat ,,használhatatlanságról''???
a pada maga a vírus, érdekes módon a zállam mégis pandáért fizetett az iskolák után...
a pada maga a vírus, érdekes módon a zállam mégis pandáért fizetett az iskolák után...
Meg vittem én már haza vírust olyan géprõl amin volt friss irtóprogram. Egy dokumentumot mentettem le a pendriveomra, otthon felcsatoltam aztán máris sipítozott a NOD, hogy vírus-vírus.
Hiába van vírusirtóm, lehet, hogy nekem is van valami kártevõm. Annyit tehetek, hogy figyelem a teljesítményt, processeket, néha a registryt, és ésszel netezek, nem nyitok meg minden szart.
Persze egy "igényesebb" vírus nem fogja leterhelni a gépet, nem fog látszani a futó processek között, sunyin megbújik a háttérben és dolgozik...
Hiába van vírusirtóm, lehet, hogy nekem is van valami kártevõm. Annyit tehetek, hogy figyelem a teljesítményt, processeket, néha a registryt, és ésszel netezek, nem nyitok meg minden szart.
Persze egy "igényesebb" vírus nem fogja leterhelni a gépet, nem fog látszani a futó processek között, sunyin megbújik a háttérben és dolgozik...
JAJ Norton! Két hete lecserélték az AVG-t a laborban legújabb Norton Antivirus(?)ra. A gépek használhatatlanok lettek. Az IE indítása kb. 4 perc volt. Biztos közrejátszott, hogy csak 256 MB memória volt a gépekben, de eddig elég volt. Mi a francnak egy olyan vírusirtó, ami lefoglalja egy gép erõforrásainak 90%-át? Rosszabb mint maga egy vírus. 😞 Azóta visszacserélték, szóval most megint tudjuk használni a gépeket.
van választási lehetõségük, vagy több százezerér vesznek legális vírusirtószoftvert és egy kalap szõrt nem fog érni , viszont kb. a felére egybõl lelassítja a gépet, cserébe hogy "állítólag" több százezres vírusadatbázissal hasonlítja össze minden idõegységben a gépen lévõ összes fájlt , mûveletet IOportokat stb... (ha akkurátus akar lenni) nem beszélve ha heurisztikus módban használják akkor elõbb-utóbb a diliházban fog kikötni aki egy ilyen gép elé odaül (Fõleg ha Norton Antal féle VÍRUS _is_ van a gépén)... és persze nekem nem egy olyan keyloggerem és trójaim van amit nem ismer fel egy víruskeresõ sem , hanem barátságosan futnak egymás mellett, mintegy jól megtûrve egymást .... de büntetésképpen ismerek olyan vírusÍRÓ programot is ahol be lehet pipálni hogy milyen ismertebb vírusirtó ismerje, vagy ne a létrehozandó vírust <#mf1>#mf1>
Ki nem szarja le a Visztát?
had szoKják a cégek.. majd megtanulják szépen hogyan kell élni..
majd szépen megfizetnek egy rencergazdit aki renceresen kiszedi KÉZZEL a vírusokat... mert egy vírus vagy vírusírtó program intelligenciája sem érthet
fel a programOZÓ intelligenciájával.
majd szépen befizetik a rencergazdik zsebébe a tanulópénzt a cégek...
majd szépen megfizetnek egy rencergazdit aki renceresen kiszedi KÉZZEL a vírusokat... mert egy vírus vagy vírusírtó program intelligenciája sem érthet
fel a programOZÓ intelligenciájával.
majd szépen befizetik a rencergazdik zsebébe a tanulópénzt a cégek...
Ki nem szarja le a Visztát?
Azért ez a példa meg is mutatja hol tartunk biztonságtechnikailag - a béka segge alatt van a személyi számitógépek védelme.
Itt fokozottan érvényes - nem a sok virustól kell félni, hanem attól az egytõl amelyik minden k*va adatodat kiadja.
Ez pestiesen is gáz.
Itt fokozottan érvényes - nem a sok virustól kell félni, hanem attól az egytõl amelyik minden k*va adatodat kiadja.
Ez pestiesen is gáz.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...