4805
StarGate Universe (TV)
  • jackoneill90
    #4805
    öcsém, hogy maradhattam le ennyire róla. fene hogy dolgozni kell.
    akkor ma volt mikor üzennek maguknak a múltba? holnap tuti megnézem.
  • kjhun
    #4804
    Már vetítik, ma volt az 5.-dik és a 6.-dik része. Délután 4-kor 2 rész egymás után, másnap délelőtt 9-kor ismétlik őket. Az AXN-en megy.
  • jackoneill90
    #4803
    csillagkapu universe októberben AXN black??
  • kjhun
    #4802
    Ha, akarod igen, de bugos. (Flash verzió függő??) Egy önkibontó EXE, tetszőleges helyre csomagold ki a tartalmát. Ennél a flash-es exe-k mellett, *.WMV animációk vannak. (scenario-nak nevezik, vagy minek?) Olyasmik, mint amiket a filmekben lehetett látni, a különféle kijelzőkön/tableteken lévő animációk. Az Atlantis-osban *.MOV fájlok vannak, az EXE-k mellett, az 4.75GB kibontva.

    Eredeti leírása, egy német oldalról:

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Stargate Soft Atlantis / Universe

    Hallo Anbei biete ich euch Stargate Simulationsprogramme an

    Für jeden Fan ein muss / Oder für die jenigen die sich eine eigene Stargate Basis bauen wollen

    2x gepackt große gepackt ca. 2,2GB entpackt ca. 5GB

    ....
    Es sind Simulations Programme

    Wo Bei Stargate Atlanits Laufen richtige Programme sind dies nicht
    Meist Bei Rodny oder Zalenka auf den Tablets zu sehen oder am großen Hauptbildschirm

    Man draf sich nichts großes erwarten

    Aber für ein Stargate Fan was schönes

    Falls mal einer eine Stargate Basis bauen will oder für kleine Videos usw.


    Elvileg homemade SG filmhez jó nyersanyag lenne a pakkban lévő animációk. Atlantis topikból: [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1124408650&no=2608]#2608[/URL] [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1124408650&no=2609]#2609[/URL] hsz.-ek.
  • blbogus
    #4801
    És mi ez? El merjem indítani?
  • kjhun
    #4800
    Egy kis csemege.

    Kibontva 64MB, viszont az Atlantis pakk 4.8GB lenne.

    Kik csinálhatták? Erről semmi infó nincs.
  • Darth Raven
    #4799
    Ha a következő még ennél is rosszabb lesz akkor temethetjük a stargatet, senki sem fog semmit befektetni valamibe amely már egymás után 2 alkalommal bukta lett.
    A stargate jövője pedig elég sok embert érdekel (ha téged nem is) a topicban, köztük engem is.
  • Darth Raven
    #4798
    Hát így tényleg nem, jobban utána kellett volna néznem mielőtt bárkinek is javaslom.
  • kissssss
    #4797
    jöhet nyugodtan ennél toronymagasan rosszabb sorozat is nem baj maximum annyi fog történni hogy azt is elfelejtem a francba úgy mint az sgu-t, a befektetők meg majd leshetnek... már megbocsássatok de nem a nézőközönségnek kéne lennie a sorozatért hanem a sorinak a nézőkért.
  • Reg5
    #4796
    Gondolom a Syfy túl sóher.
  • Darth Raven
    #4795
    Miért nem? Sajnos, nem követem túlzottan az ezzel kapcsolatos híreket.
  • Reg5
    #4794
    A BSG:B&C-ból nem lesz sorozat.
  • Darth Raven
    #4793
    Ez meg a másik probléma, valóban jó lenne már egy igazi sci-fi. Ebből a szempontból talán az új BSG-ben lehet reménykedni, hátha összehoznak valamit. De erős a gyanúm, hogy alig fog túljutni a Caprica színvonalán.
  • Bullitt
    #4792
    Engem nem az SGU halála zavar am leginkább, hanem h kb. az utolsó vérbeli űrsci-fi volt, manapság már sci-fi sincs, csak 21012 féle CSI. Meg szitkomok.
  • Darth Raven
    #4791
    Nem azért kár érte mert jó volt. S elég finoman fogalmaztam az általad idézett mondatrésznél. Ha most egy 10-es skálán kellene értékelnem 4 pontot adnék neki. De több volt a mostani semminél és én veled ellentétben szívesebben néztem volna ezt ahelyett, hogy évekig várok egy másik sorozatra. Ha bármiféle garancia lenne rá, hogy sokkal jobb lesz az SGU-nál egyetértenék veled, de bármennyire is lehetetlennek hangzik könnyedén alulmúlhatja még ezt is.

    Igazad van, a sorozat készítőivel kapcsolatban, Mallozzin kívül a végére már mindenki lemondott róla, de véleményem szerint ha kapnak még egy esélyt és ő nagyon megerőlteti magát már össze hoztak volna egy tisztességes évadot aztán pedig már biztosan folytathatták volna amennyiben tartják a javulás ütemét (és mi más választásuk lett volna?).

    Most viszont más a helyzet, Mallozzi egyedül nem tud összehozni egy új sorit. Ráadásul ha bárki pénzt fektet bele a jövőben az már egy jóval csekélyebb összeg lesz, csak akkor kapnak jelentősebb pénzmennyiséget ha már biztosan megéri a befektetőknek.
    S az új befektetők új írókkal és producerekkel is járnának. Nekik pedig már jó eséllyel teljesen más elképzelésük lesz a stargate univerzumáról. Az meglehet, hogy ennek ellenére élvezhető lesz a nagyközönség számára, de még annyira sem lesz stargate mint az SGU s teljességgel élvezhetetlen lesz a fanok számára.
    Egy másik lehetőség, hogy mégis az eredeti írók és producerek kezében marad a sorozat, akkor viszont a mostanihoz hasonló lesz az új sorozat ötletgazdagsága, de akkor semmi értelme nem volt a várakozásnak, ugyanazt kapjuk csak más csomagolásban.

    De ha mindezek ellenére mégiscsak egy igazi stargate sorit kapunk amely hozza az elődök hangulatát, minőségét valamint ötletgazdagságát akkor azt mondanám megérte várni, de ennek esélye véleményem szerint elenyésző s csak reménykedni tudok benne.

    #4789: Látom neked meglehetősen egyedi a véleményed az SGU-ról. Az tény, hogy az SG-1 3 rész alatt többet haladt a főszállal mint ez 2 évad alatt, s nekem sem tetszett túlzottan, de mint azt írtam jöhet még rosszabb is és akkor jó eséllyel visszasírod még ezt is.
  • Bullitt
    #4790
    Nem mai hír, de látom nem hallottatok itt még róla:

    "Wow what a day! Tonight the Stargate Convention in Vancouver, is buzzing with excitement about an earlier announcement made by independent producer, Darren Thomas. Fans were treated to previously unreleased news about MGM's collaboration on a new SG-1 App designed for smart phones and tablets. The scoop from Thomas is that MGM is reviving SG-1 albeit in a new format- music to the ears of many fans around the world. Thomas didn't want to divulge more, but he did say that "plans are underway and I wish I could tell you more. The good news is that we will be unveiling something big at this year's Comic-Con in San Diego". But in the meantime stay tuned for more information right here on the SG-1 official MGM page."

    Ugyan az SG-1 feltámasztásáról van szó, vmilyen hülye Apple app formájában, ez már legalább mutatja, hogy az MGM nem akarja kidobni a franchise-t az eblakon.

    Amúgy volt öt éves terv és a középpontjában meg az a cucc volt, amit a Destiny kutatott, nyilván kitalálták volna, mi is a background radiaton.
    Sokan nem szerették, hogy a külfönféle részenkénti történeteknek nem volt lezárásuk (vagy épp a kék alienekről 0-t tudtunk meg). De ha belegondoltok, ilyen az, amikor az ember átutazóban van. Semmit nem tudsz meg egy városról attól, hogy beállsz a mellette lévő benzinkúthoz.

    Egyébként pedig a zeneszerző, Joel Goldsmith is elhunyt a napokban. RIP.

  • kissssss
    #4789
    persze persze öt évadra tervezték de nem írták meg előre a történetet arra az öt évadra, elég nehéz bármihez is hozzá kezdeni ha nincsenek konkrét tervei az embernek, sztoriról meg annyit hogy abból kb semmi nem derült ki 2 teljes évad alatt SEMMI, jajj várjunk csak Rush makogott valamit az univerzumról hogy mégsem olyan amilyenek elképzeltük de hát homályos terelésen kívül ö tőle sem tudtunk meg semmilyen konkrétumot.

    tehát megállja a helyét az amit előbb írtam egyik napról éltek tovább a másikra, ma éppen vizet gyűjtünk holnap meg éppen kaját de az hogy 3 hét múlva mi lesz arról halvány lila gőzünk nincsen, kb így lehetne összefoglalni a lényeget az egész sgu-ról.

    lehet hogy 5 évadra előre belőtték a pénzügyi finanszírozását a sorozatnak és az elégé kétes minőséget letevő színészgárdával is aláírattak egy többévados szerződést de ez mind mind nem elég ahhoz hogy sikert is elérjenek.

    jó lett volna ha tényleg a hajót fedezték volna fel szobáról szobára nem pedig egymás testnyílásait turkálták volna.
  • stargatelost
    #4788
    "semmilyen nagyobb távú tervük nem volt a sorozat készítőinek."

    Hogyne lett volna!!!! Mondom, egy pöpec öt évados tervük volt, hova fogják kivinni a sztorit. Sajnos ezt már nem tudjuk meg. Tény, hogy elszöszmöszöltek az elején, de én azt is baromira élveztem :) Szerintem zseniális volt, ahogy velük együtt fedeztük fel hajót, meg minden mást.
  • kissssss
    #4787
    egyáltalán nem kár a sorozatért.

    "ráadásul az évad második fele már egész nézhető volt"

    jah csak a probléma az hogy egy új sorozatnak az első évadban kéne igazán pörögnie hogy fenntartsa a rajongók érdeklődését a további évadokra is, a sztori nem haladt előre és a színészek által eljátszott karakterek sem fejlődtek sehova néhány kivételtől eltekintve(Rush,Young,Greer), mondhatjuk azt hogy a sorozat egyik napról a másikra élt tovább, semmilyen nagyobb távú tervük nem volt a sorozat készítőinek.

    abban viszont igazad van hogy el kell telnie jó pár évnek hogy új sg sorozatot lásunk a tv-n.
  • Darth Raven
    #4786
    Be volt kalkulálva, de amikor leforgatták még lehetett egy kis esély arra, hogy mégis berendelnek belőle 1 évadot s az alapján döntenek a sorozat sorsáról. Érdekes lett volna ha megölik az összes főszereplőt és aztán mégis zöld utat kapnak a folytatásra, csak hát így se lett a legjobb.

    Igen, kár érte. Pedig pont most kaptak észbe, ráadásul az évad második fele már egész nézhető volt. Ha kaptak volna még egy esélyt biztosan kihoztak volna valami maradandót a sorozatból.
    Az új sorozat szerintem koránt sem esélytelen. Tény, hogy jelenleg nincs túl sok érdeklődés utána, ezért is saccoltam az 5-10 évet. Akkorra már biztosan lecsap rá valaki, hiszen még szinte bármit ki lehet hozni a franchizeból, különösen akkor ha a fanok még mindig érdeklődnek utána s próbálják gyorsítani a folyamatot. Például ha a Redemptiont szélnek eresztenék már fellendítené az érdeklődést, bár az még elég kezdeti fázisban van.
    Bár szerény véleményem szerint már az is elég lenne ha minden fan küldene a SyFy-nak egy jó nagy térfogatú gyümölcsöt (mondjuk görögdinnye, ananász) aztán ha már rohadt gyümölcsben fuldoklanak csak újra gondolnának 1-2 dolgot.

    Köszönöm a fan írást:) Majd egyszer végigolvasom, amikor már nagyon stargate hiányom van.
  • Reg5
    #4785
    Napokban olvastam, hogy a Syfy-n a realityk kezdenek döglődni.
  • stargatelost
    #4784
    A SyFy-al két évadra csináltak valami szerződésfélét az SGU-ra, amikor berendelték, hogy majd a nézettség tükrében folytatódjon-e utána, vagy sem. (ezt olvastam régebben valahol) Szóval valószínűsíthető, hogy valamennyire be volt kalkulálva ez a fajta évadzárás, hiszen így nem kell csapkodni az asztalt valami baromi nagy cliffhanger miatt. Jó, ez is szemét cliff volt, de azért inkább nevezhető nyugisnak.
    Egyébként elérhető egy (asszem) fan írás, ami lezárást ad a sorozatnak, forgatókönyv formájában. Még nem kezdtem bele, majd egyszer :)
    Itt elérhető

    Nagyon de nagyon kár ezért a sorozatért, hiszen egy öt évados terv volt, és biztos vagyok benne, hogy atom durvulás lett volna később is.
    Meg az is szomorú, ha már a sorozatokat kaszálták, miért nem lehetett legalább egy-két filmre pénzt adni. Ennyi év után ennyit megérdemelt volna a franchize. Gyökér SyFy, mindent elmond róluk, hogy már másfél éve nem rendeltek be sorozatot, és csak a gagyi realityk meg faszomtudja mik mennek rajta, sci-fi az viszont nulla. Tehát új sorozat? Esélytelen. Kár, hogy a Netflix nem érdeklődik iránta, bár még bármi lehet :)
  • Darth Raven
    #4783
    Én a sorozat sorsát vegyes érzelmekkel fogadom. Egyrészt örülök mivel így esélyt kaphat egy másik sg sorozat, másfelől viszont szomorúsággal tölt el mivel így évekig (legalább 5-10) sg nélkül maradunk, ráadásul semmi garancia nincs arra, hogy az új bármivel is jobb agy több lehet ennél. A kasza előtt legalább volt mit nézni, volt min rágódni akár jó volt az adott rész akár rossz. Mellesleg szerintem egy rendes lezárást is kaphatna a sorozat.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Legalábbis én ezt nem nevezném annak, igaz nem tudhatták 100%-ra, hogy itt lesz a vége. Azt viszont egy kissé érdekesnek tartom, hogy amikor először megláttam a Destinyt az első sejtésem az volt, hogy lerobbannak vele a semmi közepén aztán szép lassan meghalnak. S a jelenlegi lezárás sem különbözik ettől túl sokban.


    Esetleg az új sorozat pilotjában kaphatna rendes lezárást (Erre van is egy jó ötletem, de nem biztos, hogy mindenkinek elnyerné a tetszését. De ha bárki kíváncsi rá leírom:).
  • Béka Benő
    #4782
  • haywire
    #4781
    meg kicsit olyan is az a sorozat mint az Universe... mondjuk ha nem láttad a sorozatot csak tudod az alaptörténetet pont az Atlantiszhoz hasonlítaná az ember pedig nagyon nem az :)
  • jackoneill90
    #4780
    Engem a terra nova egyes zenéi emlékeztetnek a cskra
  • haywire
    #4779
    és tényleg :)
  • Borg
    #4778
    Ki min nőtt fel :) A StarTrek-ben már sokkal előbb voltak ilyen zenei elemek, onnan terjedt el más scifikbe is.
  • Andr0
    #4777
    Nem csak neked.
  • xido
    #4776
    http://www.youtube.com/watch?v=cwgfpy8QiSE

    offért bocsánat..de csak nekem vannak elvonási tüneteim CSK ügyben,hogy annak motívumait vélem felfedezni eme filmzene track elején?:))
  • öregharcsa
    #4775
    Nem, nem azért jó mert sokan nézik... hanem mert annak a TV társaságnak akik ezt megvásárolták hasznot hoz.(reklámbevétel..stb és uye minél több a néző annál nagyobb ez a bevétel - szerintük) Ez persze az anyagi megközelítése a dolognak, az meg hogy szórakoztat minket nézőket másodlagos viszont nekünk fontos, de amikor se anyagilag nem jön be, se nem szórakoztat, inkább szenvednek rajta az emberek hát az marhára nem jó senkinek sem.

    Ennek a sorozatnak marha nagy tábora lett volna ha úgy csinálják meg ahogy ígérték... de ez nem sikerült, pedig adott volt hozzá minden...

    A második évad már egész jó volt, pláne a vége felé, az elsőnél minden résznél reménykedtem javul majd a sorozat minősége, viszik a történetet egy kissé jobb irányba, a karakterek fejlődnek és nem csak a leszbikus szenvedés megy ezerrel...

    Csak vegyünk egy példát... ott az aqwa nagy hajó... ha idegen helyre csöppensz mi az első amit csinálsz? Körülnézel... na itt qrták el nagyon, amit észre is vettek a második évadban és végre elkezdett egy-két emberke igaz véletlenül körülnézni a hajó lezárt részeiben(Eli).
    Ha csak a hajó felfedezéséről szólt volna az első évad, hogy megértsük mi merre mennyi, akkor is jobb lett volna mint amit már eladtak nekünk SG sorozatként... A Kapuhasználat minden SG sorozat alapja, hisz ez a lényege ez a címe is a szerencsétlennek, volt is, csak kevés, és ami volt az is hanyagolható egy-két kivétellel.

    Persze ettől még lehet valakinek jó sorozat, de mivel a többség elpártolt tőle így kaszálták... minek fizessenek valamiért amire a qtya sem kíváncsi?

    Az alap SG sorozat a maga kissé komolytalan, de szórakoztató részeivel pont ez miatt volt népszerű, majd jött az SGA ami kissé komorabb akciódúsabb volt... mindkettő nézett volt. Sajnos az SGA-t az SGU miatt kaszálták, mert két sorozatra nem jutott megfelelő zseton.
    Legalábbis akkor ezt mondták, de ugye ki lát bele egy TV társaság pénzügyeibe...

    Tehát akkor van kasza mikor már anyagilag nem éri meg a társaságnak vele foglalkozni, nem hoz hasznot, csak nyűg neki... attól még lehet zseniális egy sorozat, de ez nem volt az... pedig drukkoltam neki, hogy legyen mit néznem akár évekig... azért egész jól megcsinálták a második évad második felét, de kevés volt neki... majd talán 1x lesz egy új SG!
  • Tikal #4774
    Wow ertem, akkor megint ott tartunk hogy egy film vagy sorozat azert jó mert sokan néztek meg és mert sok rész ment le belole... Aha:)
  • Tikal #4773
    És abban mi a hihetetlen hogy 7-8 ora alat nem találnak életet egy bolygón?;)
  • Lysandus
    #4772
    Persze, hogy tudom. Nem olyan nehéz. Az SG-1-ből lement 10 évad, az SGA-ból 5, ezt megkaszálták kettő után. A számok magukért beszélnek, nem?

    Egyébként meg, hogy ki mire kíváncsi:

    Egy nagy ember írt egyszer egy esszét. Az a címe: Hogyan ismerjünk fel egy pornófilmet? Néhány idézet belőle:

    "Nos, van egy kritérium, ami alkalmas lehet arra, hogy eldöntsük: egy film pornográf-e, vagy sem. A módszer az üresjáratok számításán alapszik. Minden idők egyik legnagyobb filmalkotása, a Red Shadows például szinte kizárólag (a kezdés, néhány epizód és a befejezés kivételével) egy postakocsiban játszódik. De a filmbéli utazás nélkül a filmnek nem lenne értelme. Antonioni Kalandja szinte kizárólag üresjáratokból áll: az emberek jönnek-mennek, beszélgetnek, eltűnnek és felbukkannak, anélkül, hogy bármi is történnék. Lehet, hogy tetszik, lehet, hogy nem, de a film pontosan ezt akarja elmondani nekünk."

    "Ha Gilbertónak ahhoz, hogy megbecstelenítse Gilbertát, a piazza Cordusio-ról a corso Buanos Aires-re kell mennie, akkor a film Gilbertót mutatja nekünk, amint jelzőlámpák erdején autózik keresztül. A pornográf filmek tömve vannak olyan jelenetekkel, amelyekben emberek szállnak autóba és utaznak kilométereken át, vagy szerelmes párok vesztegetnek el hihetetlenül sok időt a szállodába való bejelentkezéssel; úriemberekkel, akik perceket töltenek a liftben, mielőtt a szobába lépnének, lányokkal, akik kortyonként isznak mindenféle likőrt, vagy órákig babrálják a trikójukat, vagy a csipkéiket, mielőtt kölcsönösen meggyónnák egymásnak, hogy Saffot jobban szeretik Don Giovanninál. Kissé vulgárisan szólva, mielőtt egy egészséges kefélést láthatnánk, egy tanácsi szállítási hivatalnok kálváriáját kell átélnünk."

    Mivel az SGU tele volt üresjáratokkal, ezért a fenti definíció alapján pornó. Viszont még annak is szar, mert még egy egészséges kefélés sem volt benne...

    Egyébként azt, hogy sok az üresjárat a második évad közepére a forgatókönyvírók is felismerték. Csak már túl későn.
  • Narxis
    #4771
  • stargatelost
    #4770
    Az a lényeg, hogy azt is meg tudták érdekesre csinálni, hogy nem találtak életet egy bolygón. (Igen, számomra az volt.)
  • Valezius
    #4769
    SG-1 és SGA-ra áll az alábbi:
    Egy év az 20 rész. 13 naponta találnak egy érdekes bolygót. A maradék 12 napban meg semmi érdekes nem történik ÉS NEM IS mutatják, ebben mi a nem hihető?

    SGU-ról nem mondok semmit, mert nem tudom, milyen sebességgel megy az a roncs hajó :)
  • Tikal #4768
    Ja értem, te már csak tudod ki mire kiváncsi, és persze az a normális ha minden évad minden részében találnak egy bolygót élettel, persze ez a normális és hihető ;)
  • Lysandus
    #4767
    Simán hihető, hogy nem találnak senkit egy bolygón, csak akkor felesleges belőle epizódot csinálni. Csináljanak abból, amikor találnak vmit. Lényegtelen részekre normális ember nem kíváncsi...
  • Valezius
    #4766
    Off-Spoiler!
    Akkor megszívta, mert fel fog robbanni :)