WH40k - Dawn of War 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"valaki mondja már el, hogy lehet taktikázni valósidõben >20 fõs csapattal?"

Oreg vagy mar, mint en :)

Hat, akkor meg csak-csak megyeget a dolog, ha egyreszt rendesen be lehet konfiguralni hogyan is viselkedjen minden egyes egyseg, masreszt ha van lehetoseg a jatek lelassitasara, illetve az egysegek nem tulsagosan torekenyek.

A Red Alert 3 pont ezert ment a kukaba: kb ket lovestol hal meg benne minden, plusz meg a jatek sebessege sem allithato :S

Amugy meg: ha taktikazni akar az emberfia, mehet korokre osztott strategiazni :)

Phoenix007
Egyiknél mintha február 18-as megjelenést láttam volna. Mármint hogy akkor szállítják ki, ha megrendelted. Ez valós lehet?

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Magh
Több külföldi oldalon már elõ lehet, elég olcsón (bõven 10k alatt), kapsz érte ingame bónuszt (skinek) és esetleg fém DVD tokot.

bélanéni
Már csak azt nem tudom, miért nem lehet még elõrendelni? Még nem tudják a forgalmazók az árát/megjelenési dátumát vagy ennyire jelentéktelen játékról van szó? <#wilting>

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

Annyira ne számíts. Felesleges is lenne túl sok sallang bele.
Ahogy elnézem ez sokkal inkább a Chaos Gate ráncfelvarrott változata némi bõvítéssel (csak itt káosz helyett a kampányban orkok elle) mint a korábbi DoW-ra hajazó játék. Kicsit közelít a terepasztalos verzióhoz ismét.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Magh
Alakul a játék. Én mindenesetre megvettem a Soulstormot a korábbi béta kedvéért.

Ami kicsit aggaszt, hogy az RTS -> RTT váltáshoz szükséges megnövelt komplexitást nem látom. TM squad példa: elõdben volt nekik 4 fegyver 2+3 slottal, HP és damage upgrade, Sergeant (képességgel és plazma+sword+fist upgrade-el). Most itt ez a 3 fõs alakulat és összesen látok mellette 3 gombot (2 fegyver + sarge), pedig egy taktikai játékhoz inkább kétszeres mennyiségû lehetõség dukál (én konkrétan arra számítottam, hogy 2-3 féle squad leader, 5-6 fegyver, további 3-4 képesség).

bélanéni
Aztán ne gyertek ám a koreaiakkal!! <#banplz>

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

bélanéni
Igen, én is amiatt félek, mert néhány video alapján úgy tûnik, a játék sietõs játékstílust igényel néhol.

más: valaki mondja már el, hogy lehet taktikázni valósidõben >20 fõs csapattal? Nekem még sosem sikerült. Mindig eszeveszett véletlenszerû kattintgatás lett a vége, aztán vagy gyõztem vagy nem <#zavart2>

"Mondjuk RTS-ként ezt elég nehéz kivitelezni, de a videók alapján van rá esély"

Igen, a tyranid video tipikusan azt sejteti, hogy nem lesz rush :)
(csak gonoszkodom, ne szivd fel :) )

MarkBlade
Jaja! Skynet szindróma :) Amióta felraktam a AISS-t azóta iszonyat kemény lett a gép.
dronkZero
Hát, nem tudom, de multiban effektíve csak rushhal lehet gyõzni a legnehezebb gépek ellen. Ha kifejlõdnek és kiépülnek, akkor gémóver. A gép egyszerre 25 squadot is optimálisan elirányítgat, emberként ez kicsit macerás...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Szaruman
Egyik kedvencem az 1ben az volt, h kb a 3. percben már lehetett ütni az ellenfelet. Remélem megmarad :)

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

bélanéni
Ami nagyon tetszik a játékban, hogy (relatíve) nagy csaták mellett van lehetõség a taktikázásra is. Az ellenség lerohanásán kívül el lehet foglalni "gyõzelmi" pontokat is, ez nagyon bejön, imádom az ilyen területfoglalgatósdit. Egyetlen dolog van, amiben bízom: nem a "rush" játékstílus lesz a nyerõ, hanem lehet valóban taktikázni. Mondjuk RTS-ként ezt elég nehéz kivitelezni, de a videók alapján van rá esély <#worship>

bélanéni
Persze hogy jó lesz, mi az hogy! Nem kicsit, nagyon!
Nekem itt új videók is voltak, érdemes megnézni õket: http://media.pc.ign.com/media/142/14243516/vids_1.html

Ha valaki majd megveszi a game-t, szívesen kihívom egy jó kis multi-mókára! <#crazya>

Jericho19
Faction Feature:Tyranids

Mondom én hogy jó lesz ez.

For the Empire!

Jericho19
Carnage Gameplay
CES09 Walkthrough Part1
CES09 Walkthrough Part2

Egyre jobban kezdek megbarátkozni ezzel az új játékmenettel.Jó lesz ez gyerekek nem kell izgulni.

For the Empire!

bélanéni
Én nagyon várom a játékot, ki tudja mikor játszottam utoljára egy igazán jó kis RTS-el.

Nekem valahol a C&C után (SC elõtt) már csömöröm volt a "gyárts le 1000 gyalogost, 100 tankot és söpörj le mindenkit a monitorrol" c. stratégiának nevezett agyatlan tömegmészárlásból. Ezeket a játékokat csak nagy jóindulattal lehet stratégiának nevezni, de a Dune2 és C&C még korszakalkotó volt.

De amiket a DoWII videókból látok, azok alapján ez már inkább egy végletekig átgondolt és nagy igényességgel megkomponált stratégiának tûnik. Nem értem a fanyalgókat, aki nyersanyaggyûjtésre és nagy csatákra vágyik, ott a SC2. Ez utóbbit mondjuk épp nem akarom leminõsíteni, mert a Blizzard mindig szuper játékokkal rukkol elõ, tehát valószínûleg abba is beruházok majd, de nem vagyok meggyõzõdve hogy jobban fog tetszeni, mint a Warhammer40k.

Magh
Itt is egy nyúlfarknyi sereget látni, és az a legjobb, hogy ennek ellenére nulla micro. Személyes véleményem, hogy a DoW squad és damage rendszere nem alkalmas taktikai RTS alapnak. Most tényleg 2*3 fõ gyalogost + 2 gépet fogunk irányítani? Én nem vagyok pro, de DoW:DC-ben 5-6 squaddal simán dance-eltem, hogy lehet majd itt bárkit megölni?

STREEX

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

ZTM
Tök mind1 a lényeg ha valamelyik nem jó már az egész nem jó...

Zsolo007
Hmm...érdekes. Nem úgy mûködik ez, mint a filmeknél? Ha nem tudja dekódolni idõben a képkockát akkor eldobja (frame drop).(Ezt értem arra ha gyenge a VGA, egy-egy képkockát kidobni nem vészes, de egy utasítást kidobni? A proci nem tudja megítélni mi az, nem tudja eldönteni melyiket dobhatja....szerintem)

A proci kidobhat utasításokat ha nem tudja idõben végrehajtani azokat? Szerintem nem...

ZTM
Én pont fordítva tudom XD
A diavetítés még RAM-ból is származhat...

Zsolo007
Javítsatok ki ha tévedek, én úgy tudom, hogy az emlegetett lassulás a proci "gyengeségébõl" származik, míg a diavetítés a VGA-éból.

Brolly28
ki tudja lehet hogy úgy csinálják meg hogy nem szaggatni fog hanem lessú lesz mint pl a DMC4 is
bár nem tudom lehet hogy maradnak a diavetítõsnél

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

Szaruman
Ezen ez a játék biztosan nem fog elmenni. Ez egy 4-6 éves gép legalább...

ZTM
Hát persze,de készülj fel a diavetítésre:D

Pianista
a grafix nem számít az 1et is minimumon toltam a szaggatás miatt de fullon is elvitte:)

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
ezen elmegy?: AMD Athlon XP 2200+, 1,25 GB DDR ram, Geforce FX 5500 256MB.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

ZTM
Hát állítólag a Company of Heroes felturbózott motorjára épül,tehát durván a CoH 2x-es gépigénye(durván ez nem biztos adat sõt még a motor se biztos:).

Pianista
mekkora a gépigénye?? kiváncsi vagyok hogy az én "veterán" gépemen elmegy -e:)

Brolly28
jó nekem még új volt a végén hogy ott volt a Tyranid

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

ZTM
Nemtom ezzel mire akartál célozni én a végén semmi újat nem láttam:S
Ilyen volt ez hetekkel ezelõtt is<#nemtudom>

Brolly28
hohóó ezt most találtam
ez eleje azt már mindenki látta de a végén van még 1 kis finomság
Trailer

Részben valós probléma. Az eddig kijött infókból egy taktikai játék képe bontakozik ki, hogy a 10 unit (nem squad) vs 10 unit már-már fullextrának számít.
Ööö... alap DoW-ban épp az a remek, hogy van tömeg hangulat, ami néhány fajnál elhagyhatatlan. :)

Viszont a trend az egyszerûsítés. Kevesebb makro, több mikro. Kevesebb unit = extrásabb grafika, kisebb mapok. MEgspórolható egy zsák épület, fixen telepített, pályába épített dinamikusan rombolható elemek, csillivilli ezerrel.

CoH tetszett. De ez nekem még annál is kevesebbnek tûnik bonyolultságban. :(

De majd lesz demo vagy beta (haha álmodik...) és meglátjuk. :)

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

érdekes gondjaitok vannak:D
dronkZero
Mi a bajotok a DC kampányával? Én a DoW elsõ részénél meg voltam sértõdve, hogy nincs a többi fajnak kampány. DC-val meg hónapokig elvoltam. Teljesen rendben volt, fejlõdõ commander, honor guard, egyebek...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Magh
Gondolom õ a campaign-nek csúfolt skirmishre gondol a maga érdekes építkezési rendszerével. De a DC multira készült.

Magh
Ha a sima DoW küldetéseit nézzük, 4 SM squadnál többet nem nagyon kell/lehet gyártani. Ha ez mind elhullik, nincs 30 ember, és van belõlük legalább pártízezer, de talán egymillió is. De hozzáteszem, nem nagyon halnak meg Apothecary és Librarian (+ késõbb még Chaplain) támogatással. A valódi elit egységekbõl 1 squad képezhetõ.
Annak is örülnék, ha jobban kijönnének az eltérések a fajok között, fõleg most, hogy jönnek a bogarak is.

Szaruman
Dcben volt építkezés, nem?

(pl. egy sima SM squad nem sokat ér)

Na éppen ez a baj!
Magh
A halálba küldést lehet ellensúlyozni a commanderek fejlõdésével, látható az egyik videóban, hogy szinteket lépnek. Én speciel imádom az elõdben, hogy a jobb egységek milyen ütemben ölik a gyengébbeket, kedvenc egységeim is ezek (Terminator, Flash Gitz, Obli pl.). Aztán a lore-t sem kell eltúlozni, a valóban elit egységek 1/2 squados hard capet kapnak, a többi meg nyugodtan mehet a darálóba (pl. egy sima SM squad nem sokat ér).
Szóval én azt preferálnám, ha az elõdöt fejlesztenék tovább, nem egy CoH vagy Ground Control klónt.

SLICK
hát nem tom, nekem nem volt unalmas egyáltalán. Azért én nem hagynám ki belõle az építkezést. Manapság nincs úgysem normális stratégiai játék, legalább ezt ne rontsák el azzal, hogy kihagyják belõle az építkezést. A Dark Crusade is egy nagy hoki lett emiatt.

Zsolo007
MEg pont az a jó benne, hogy így jobban meggondolod mit csinálsz, nem fogod hentre küldeni az egységeidet azzal, hogy majd úgyis gyártasz újakat... Tök gáz. Szerintem pont ez volt a legnagyobb baj az elsõ résszel: végtelen volt a nyersanyag így a végtelenségig lehetett gyártani...egy idõ után tök unalmas volt.

tabletop
Zsolo007
Miért lenne kinyírva? Ground Controlban sincs építkezés mégis tök jókat scirmish-eltem, meg multiztam vele...

Zsolo007
MI az a TT?

Magh
Lehet, hogy a TT tekintetében igazad van, de magához a W40k világhoz nem illenek a nyúlfarknyi seregek. Egyébként nekem kifejezetten tetszik a kibõvített egység/squad személyreszabhatóság, ezt mindig hiányoltam a DoW-ból (szinte csak az alap SM osztagnál volt szó valódi lehetõségekrõl), a videók is nagyon bejönnek (kivéve a Nid design), ráadásul maguk az épületek sosem játszottak túl nagy szerepet a játékban. De azt nem szeretném, ha TT mintájáa elõre összeállított csapatokkal kellene küzdeni.

És így nem fognak vele sokáig játszani. A skirmish egy nagyon jó kis RTS lehetõség. Ezzel kinyírták ezt rendesen.
Zsolo007
Érdekes elképzelés. Minek versengeni az SC-vel? A játék így sokkal hûbb az univerzumhoz. Pontosan így nem lesz rétegjáték...

Magh
Természetesen az elsõ mondatban az campaign mission akar lenni.