39
-
dillen #39 http://www.itport.hu/hir/2264 -
ihateworkdays #38 Na és mi a helyzett a fullerénekkel (C60, 60 szénatomos "focilabda")? Állítólag ha a fullerének rácsszerkezetét alkáli-, vagy fématommal (Kálium vagy magnézium, most nem tudom pontosan) tölti ki, akor szupravezető lesz 20 °C-on...amúgy ebben a témána igen nagy a csönd manapság... -
L3zl13 #37 Willcox/wanek cáfolata abból áll, hogy ő nem látta, ezért nem létezik. -
oneman #36 tanuljátok már meg azt a kva fizikát, és akkor nem beszélnétek itt hülyeségeket... -
dez #35 Nos ha jobban megnézed a magad által linkelt oldalt, láthatod, hogy amit itt leírnak, az nem a Bubble Memora (az már egy összetettebb dolog), hanem annak elődje, a Twistor Memory nanométeres változata. -
dez #34 Méret.
A végigkergetés végülis ugyanúgy megy, mint bizonyos korábbi megoldásoknál (pl. Twistor Memory): elektromos áram átvezetése a szalagon, mármint "hosszában", ami magával sodorja a mágneses pólusok sorát. -
pex #33 Kuldjon mar valaki egy linket a kvantummechanika cafolatarol. Szeretnem bemutatni a kiserletet a doktori vedesemen...
Ja es egyben csatolja annak a reszletes elemzeset, hogy hogyan volt lehetseges hogy nehagy gomb lenyomasaval tudomast szereztem az illeto letezeserol. Kulonos tekintettel arra, hogy hogyan es miert mukodik a szamitogep a linkben szereplo kiserlet ertelmezesenek ismereteben.
Nyilvan az eredeti cikket sem szakerto irta, de ha valakinek kerdese van, hogy honnan lehet tanulni kvantummechanikat, tudok segiteni. -
pex #32 A kisfilm alapjan olyan, mintha a szalagos tarolast kicsinyitettek volna le...
Mondjuk nem derul ki,hogy miben is kulonbozik a spintronika a szokasos magneses tarolastol. Gyanitom abban jatszik szerepet, ahogy vegigkergetik az adatokat a nano-szalagon. -
dez #31 Nem tettem el linkeket, helyetted keresni meg nem fogok, bocs. -
Caro #30 A kvantummechanikáról nagyon sok mindent tudunk, nem tudok kísérleti cáfolatról. -
n3whous3 #29 nah lol, az egy dolog, hogy a kvantummechanikát cáfolják mindenféle kísérletekkel, mert arról még szinte fingunk sincs, hogy milyen a természete ezeknek, nadehát a relativitáslemélet... plz küldj már el pm-ben egy linket egy olyan cikkre, amiben szó van erről. -
dez #28 Hmm, azt hittem, már megvalósult a sokat emlegetett szobahőmérsékletű szupravezetés.
Egyébként -135. link
-
dez #27 Én nem azt mondtam, hogy ez általános iskolai anyag lenne. Hanem azt, hogy Willcox általános iskolai fizikával cáfolja a kvantummechanikát és a relativitáselméletet. -
dez #26 Na ja, én nem veszem be, sőt szóvá is teszem, hogy a hozzászólásaid fele szándékos félrevezetés, hazudozás. -
waterman #25 -143 fok bizonyos merkúrium alapú anyagokkal.
ibm-ék csináltak 500ghz-es chipet is, az is 4.5 kelvin fokon ment. viszont a hup.hu -n a hír második felében utaltak rá, hogy extrém frekvenciákat érHETnek el szobahőmérsékleten is szilícium-germánium technológiával, tehát akár megoldhatták itt is, hogy szobahőmérsékleten abajgathassák az elektronok spinjeit. -
kandeláber #24 "Vannak már szobahőmérsékleten is szupravezető anyagok."
Tudtommal a legjobb, amit elértek, -150C környékén veszti el a szupravezető képességét. -
n3whous3 #23 És: nem feltétlenül kell az IBM-re kenni az alább leírt dolgokat, márhogy ők nem értik a dolgukat, mert
1. faszságokra pénzt nem költenek
2. lehet kevés adatot adtak ki és a cikkíró nem volt egyértelmű, vagy pontos
ennyi -
n3whous3 #22 "...kvantummechanikával vagy nanocsövekkel kapcsolatos"
sry, de ez még nem általános iskolai anyag, sőt középiskolai sem, mert még mindig gyerekcipős ez a téma. -
n3whous3 #21 Van örök cseregaranciás mem modul, memkártya és pendrive is már jó régóta, szóval csak van miből a tejbe aprítaniuk... -
fade2black #20 2* megnéztem a forumot és nem értem mi a bajotok dezzel.
-
willcox #19 Dugulj el, éjjeliőr. -
kvp #18 "Ugye te is elismered, hogy megint te kezded a szemétkedő stílust?"
Az sg.hu alapszabalya: ignore dez
Ha az ember kiszuri, akkor egesz normalis a tarsasag...
-
dez #17 Kicsit nevetséges, hogy számodra minden szemfényvesztés, ami kvantummechanikával vagy nanocsövekkel kapcsolatos. Mindezt általános iskolai fizikával alátámasztva. Ennyi. -
willcox #16 Ugye te is elismered, hogy megint te kezded a szemétkedő stílust? Pont olyan a hozzáállásod, mint azoknak a magyarul beszélőknek, akikre ha rosszat mondanak, akkor egyből antiszemitizmust vinnyognak, és lefasisztázzák meg lenácizzák a másikat. -
dez #15 Vannak már szobahőmérsékleten is szupravezető anyagok.
A szupravezetőknek különleges mágneses tulajdonságaik vannak.
Spinnel rendelkező részecskék önagukban is mágnesesek. -
kvp #14 Amit leirnak az a solid state bubble memory. Jonak jo, csak mar annak idejen is draga es erzekeny volt, raadasul meg lassabb is mint a mai memoriak. Attol, hogy legyartjak szilicium alapon szupravezeto technologiaval meg nem lesz sokkal jobb. Ugyanez optikai tarologyurukkel mar jobban hangzana, de akkor is csak ramnak lenne jo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_memory
-
arrakistor #13 a supravezetők -240 celsius fok környékén aktívak. két dolgot nem értek és ez a cikkből nem derül ki:
az első és fontosabb az az hogy mi köze az elektronok spinjeinek és a supravezetőknek egymáshoz és ezt mégis hogyan gondolják.
a másik pedig az, hogy mégis milyen supravezető anyagot találtak az IBM munkatársai , amely 0 celsius fok környékén is supravezetőként viselkedik??????? -
dez #12 Általánosban nem tanították, mi? Amúgy ez már nem újdonság, csak az, hogy szobahőmérsékleten. -
dez #11 Ami összefügg a kvantummechanikával, az biztos hoax, ugyi? -
dez #10 Miért, a dinamikus-memória chipek is évtizedekig működőképesek lehetnek.
Csak mindig van belőlük jobb, gyorsabb. -
willcox #9 "az információt az elektronokban tárolják, az eszközök élettartama és megbízhatósága több évtizedre kitolódhat" - ez eléggé hihetetlennek tűnik. -
willcox #8 "elérhető közelségbe került egy új memóriatípus kidolgozása, amely nemcsak a merevlemezek, de a mostanában elterjedőben lévő SSD-meghajtók előnyeit is ötvözné magában" - ez még egyelőre csak terv. Egyáltalán nem biztos, hogy lesz is ilyen. Még az is lehet, hogy csak egy hoax. -
tunyo902 #6 Aki még nem vett -
kernerster #5 bocsánat: Javítás: ki fog újat venni, ha nem romlik el? -
kernerster #4 "Mozgó alkatrész hiányában, illetve azzal, hogy az információt az elektronokban tárolják, az eszközök élettartama és megbízhatósága több évtizedre kitolódhat."
nana, ilyet azért nem állítanék, ez a gilette penge esete ugyanis. mert: miből fog akkor az IBM megélni???? Ki fog újat venni ha elromlik? -
tunyo902 #3 Szerintem tudják mit csinálnak!! -
szombi #2 jaja.
ráadásul honnan veszik olyan holtbiztosra, hogy az elektron spínje nem változik meg???
a legalapvetőbb kémiai folyamatoknál is megváltozik, és mi van ha mágneses vagy kozmikus sugárzás éri???
-
Caro #1 Nem akarok nagyon kötekedni, de a spin lényege, hogy nem fogható fel úgy, mint az elektronok pörgése.