41
  • krajcsovszkig
    #41
    Akinek nem elég az Aero futtatása, az nem X3100-al veszi a laptopot. Ennyi.
    Azért az intel vidkarira kíváncsi leszek, vicces lenne, ha egyenértékű lenne egy ATIval, vagy nVidiával... :D
  • JTBM
    #40
    A CoreAVC tényleg gyorsabb, de elvétve vizuális hibákat okoz a lejátszás során. Nem túl zavaró, de azért ott vannak. Most DVD9 filmet néztem 1680x1050 felbontásban vele.

    Megfigyeltem, hogy a laptop hűtése csak fele időben volt bekapcsolva, tehát a lejátszás kevesebb energiába kerül, mint pl. egy játék, ahol a hűtés folyamatosan megy.
  • dez
    #39
    A KMPlayer saját codeceket használ egy csomó formátumhoz.
  • TiMoN
    #38
    Hát nem tudom,KMPlayer-rel HD filmeknél minden codec-kel csak 50%ig ment fel a prochasználtság és így akadtak a filmek,de CoreAVC-vel már jó volt.
  • arty
    #37
    neviccelj, már az ffdshow is használ két magot ...
  • dez
    #36
    Miért ne akarhatna az ember filmezni egy laptopon?
    A GPU 1/5 fogyasztásból elvégzi a dekódolást a CPU-hoz képest.
  • dez
    #35
    Szokás szerint megint tévedsz. Talán nem kellene ennyire elhatalmasodnia a negatív érzelmeidnek az eszed felett.

    Az újgenerációs GPU-kban - az első gf8800 és hd2900 kivételével (ezekben még nem működött jól a videos hw) - full h.264 dekódolás van, minimális CPU igénybevétellel.

    Az x.264 egy enkóder program, aminek a kimenete egy (elég jól tömörített) h.264 file. Korábban voltak inkompatibilitások, de azóta odafigyelnek erre. Ha nem megy, az inkább attól van, mert rossz splittert használsz.

    Egyébként meg legalább 4db codec támogatja, ebből 2-3 kitűnően.
  • tomcsa4
    #34
    Tökéletesen egyetértek veled. Nagyon jól látod a helyzetet, nincs is mit hozzáfűzni. Nvidia undorító, amit csinál. Vicc az egész úgy ahogy van.
  • avman
    #33
    akkor pakolj alá egy durva cabacos x264-et, mindenféle földi jóval megfejelve, és kiderül, h a szabvány h264 kivételével az nvidia meg úgy általában a vga hardveres támogatás a vicc kategóriába tartozik. arról nem is beszélve, h kb. 2 db kodek támogatja, jól-rosszul.
  • Inquisitor
    #32
    "Erre az Nvidia / ATI kályhák alkalmatlanok, "
    Lol. Nyilván, azért szerezték meg a mibil piac nagy részét az Inteltől.
    Meg azért akarja a kollégám a nyilván jól bevált E2180 procit AMD-re cserélni, mert nem jött be neki az Inteles integrált VGA, és vesz most 780G deszkát. Csak és kizárólag az integrált VGA okán. És nyilván NEM játék szempontokból.
  • palm pilot
    #31
    "a GMA3100 jelzésű vezérlő például mindössze az Aero és az irodai szoftverek futtatására elegendő, a modern játékok, valamint a nagy felbontású tartalmak kitömörítése már megoldhatatlannak bizonyul."

    Talán mert nem is az a célja egy MOBIL grafikus chipnek? Elsődleges szempont az előírt minimum teljesítése MINIMÁLIS FOGYASZTÁSSAL, mivel ezek a cuccok elsődlegesen aksiról működnek. Erre az Nvidia / ATI kályhák alkalmatlanok, nem is merte erre verni az nvidiás csóka a nyálát.

    "Éppen ezért az Intel integrált megoldásai a vicc kategóriájába tartoznak, és hiába növelnék akár tízszeresére 2010-ig ezek teljesítményét, akkor sem érnék utol az nVidia jelenleg kínált termékeit."

    Nem, de a fogyasztását sem! ^^
  • JTBM
    #30
    CoreAVC(Pro 1.6.5.0) tényleg gyorsabb. Az egyik gépemen, intel Core2 Duo + 2GB RAM + nVidia 8600GT 256 így már csak kb. 50%-os CPU leterheltséget mutat - 1280x800 felbontásban.

    A régi gépemen is gyorsított, de azon még így sem nézhető: AMD A3000+ + 1GB RAM + Ati 1950Pro 512 - 1680x1050 felbontásban.
  • dez
    #29
    mkv lejátszás hasonlóan hw gyorsítással macerásabb. De megoldható.
  • fade2black
    #28
    mi a fenének 3ghzes core2.....

    http://prohardver.hu/teszt/geforce_8200_chipset_az_nvidia_mindenese/hd_filmlejatszas.html
  • JTBM
    #27
    Kihasználja mindkét magot, 100%-ra. De DXVA nélkül ennyire futja. Ugyanakkora teljesítményű egymagos CPU-n diavatítés ugyanaz a film...
  • Abu85
    #26
    Az Intel azér nem adja ki a CSI licenszet senkinek, mert azt akarják, hogy aki Intel procit vesz annak kötelező legyen Intel chipsetet venni. Túl erős az AMD és az NV integrált grafikája sokan őket választják irodai gépbe az Intel "húzónév" ellenére is.
  • Abu85
    #25
    Mehehekkora...
    Az nV a CSI licenszért kavar. Tudják, hogy ha nem kapják meg akkor bukják az SLI-t és ezzel a Physx-et is.
    Hát nem tudom mi lesz belőle, de ha mégsem tudják megszerezni a CSI licenszet akkor a Havok-kal való verseny fenntartásához meg kell nyitni a Novodex API támogatását az AMD előtt. Csak úgy van a Physx fennmaradására esély.
  • willcox
    #24
    Az integrált videokártyák hw-ben olyanok, mint a windowsban az integrált msie.
    Ha valaki jobbat akar, akkor vesz/feltelepít másikat.
    Persze videokártya csere csak PC-nél megy, mert egy notiban erre semmi esély.
  • TiMoN
    #23
    Azért szaggat ,mert az ingyenes h264 kodekek csak 1 magot használnak,tegyél fel CoreAVC-t és menni fog.
  • JTBM
    #22
    Az Intel Atom CPU nagyon alacsony fogyasztású, 45 nm-s technológiával készül.

    De a hozzá tartozó vezérlő azonban 130 nm-s, ma már őskorszakinak számító technológiával készül, ezért annak a fogyasztása már korántsem olyan jó. Mobil telefonokba teljesen alkalmatlan...
  • JTBM
    #21
    Az én konfigom: MS Vista Home Premium, intel Core2 Duo 2GHz, 2GB RAM, nVidia 8600GT 256MB RAM.

    Ezen a konfigon 1080p-s film gyors és részletdús részeknél, pl. autós üldözés, dzsungel jelenetek - már szaggat.
  • JTBM
    #20
    Az nVidia kustiban maradhatna HD ügyben, mert nincsen a neten olyan free codec, ami kihasználná az Nvidia DXVA v. DXVA2 HD gyorsítókat. Az egyetlen free software, ami kihasználja, csak és kizárólag Ati HD sorozatú kártyákkal működik - Media played classic home cinema edition.

    A fizetős codec-ek közül is pl. a PowerDVD is véletlenszerűen használja ki a DXVA-t az elterjedt mkv file-okban, egyes régi verziók kihasználják, az újak jobbára nem.

    Tehát ha valaki HD filmeket akar nézni, az jobban jár, ha egy erősebb CPU-t vesz alaplapi GPU-val, mintha bármilyen nVidia kártyát. Minimum 3GHz Core2 Duo v. ennél gyorsabb kell full HD-hez. (1080p) Alternatívaként vehet Amd-Ati HD sorozatú kártyát.
  • Yv@n
    #19
    "No meg a pletykák szerint NVidia NEM kapott Intel liszencet új chipsetekhez"

    Gondolom viszonzásképp az nvidia féle "bőkezű" SLI licensz osztogatásért cserébe :)
  • Inquisitor
    #18
    Bár "átlag" HW oldal fórumlakói a diszkrét VGA kártyákat figyelik csak, a piac nagyobbik fele az az integrált VGA. Az elmúlt 1.5 évben az NVidia megszerezett 12%-ot a mindíg piacvezető Inteltől. Viszont utóbbi hónapoban ebből elvett tőlök az ATI/AMD 10%-ot. Szóval fontosak a "szutyok" integrált motyók, még ha gamer Pistike nem is képes belátni.
    Na most ... jelenleg ATI oldalán ott van az Integrált HD3000 széria, NVidia oldalán a GF8200/8300. Nagyságrendileg nagyobb teljesítményt tudnak, mint Intel forgalomba lévő cuccai, full HW HD video támogatással, és ellentétben Inteles motyóval NEM kell várni 1-2 évet egy Dx10 driverre.

    "Az biztosnak látszik, hogy a két cég viszonya elmérgesedett, nyilván ennek köszönhetően is."

    No meg a pletykák szerint NVidia NEM kapott Intel liszencet új chipsetekhez, ezért lehet az NF700i széria volt az utolsó. Azt nem követtem, hogy ez a VIA-val való összefogás okán van, vagy éppen ezért álltak össze.
  • fade2black
    #17
    attol még, hogy ő durván tuloz sött flamel nem kéne nem igaz állításokat visszamondani.
  • BlackRose
    #16
    Nem mondtam, hogy most profi CAD és 3DS mehet rajtaé csak azt, hogy elfogadhatóan működik, persze most a kérdés, hogy mit is csinálunk :) Nem mondtam, hogy Quadro -like, csak azt mondtam, hogy nem "egy kalap szar".
  • Sir Quno Jedi
    #15
    Huhhh, azér CAD alá nem árt némi kakaó... Alaplapi, na peeersze...
  • fade2black
    #14
    azért annyira nem ragyogó a helyzet.
    pl. http://prohardver.hu/hir/aprilis_vegere_talan_kesz_lesz_az_intel_dx10-es_eszkozillesztoje.html
    és azért 3DS, CAD... alá se véletlen raknak akár 2gb rammal ellátott vga karikat.
  • BlackRose
    #13
    OK és, nem értem ennek mi köze ahhoz amit én írtam? Nézd nekem a fő gépemen nVidia van, de egy géppel nem boldogulok a többiben meg az integrált megoldást tökéletes, és mondom, hogy majdnem mindenre jó - persze Crysis nem megy rajta az biztos :)

    Röviden a "kalap szar" kijelentésedel nem értek egyet.
  • fixpont
    #12
    Csak egy oldalt linkeltem be, de az egesz cikket olvassatok el. Jot fog tenni.
  • fixpont
    #11
  • Bordapapa
    #10
    Nekem is X3100 van a notimban, és tökéletesen elégedett vagyok vele...
    Nemtom, mit pattog az nVidiás csóka, de legutóbbi driver-rel jelentős teljesítménybeli ugrást tapasztalok a játékokban...
    Szerintem ár/érték arányban messze legjobb vezérlő...
  • avman
    #9
    nem is a gémer szegmensbe szánják... irodai, netes felhasználásra bőven sok egy integrált megoldás-
  • BlackRose
    #8
    Viccelsz, néhány gépem közül az egyik G33-as (Intel DG33TL) és mondhatom, hogy minden ragyogóan fut rajta egy Core2Duo-val és 4GB-al párosítva, persze játszani nem a legjobb, de minden profi 3D (MAX, Maya stb. legyen az OpenGL vagy akár DX, tökéletesen működik, sőt a full HD-t 1920x1080-at is teljesen símán lejátsza a Clear Video Technology sőt szebbek a színek és a kontraszt mint az nVidia9600GT-n. Nem beszélve, hogy a gép hetekig is képes futni restart nélkül.

    Az integrált megoldások tökéletesen jók arra amire szánták őket.
  • Akuma
    #7
    Szerintem egyszerűbb egy GPUból hibrid procit csinálni, mint egy CPU-ból. És van egy sanda gyanúm, hogy a GPU-ból átalakított proci sokkalta erősebb lenne.
  • Derapo
    #6
    Szerintem azért a piacuk az megmarad..nemsokan vannak akik beérik egy integrált videovezérlővel.Hiába lesz sokkal nagyobb a teljesítménye a jelenlegi megoldásoknál,ha a vásárlók( vagyis te és én ) nem bíznak meg az ilyen fapados alaplapi vga-kban:).
  • barii
    #5
    nvidiának mintha egy kicsit nagyobb múltja lenne VGA téren:)
    + nem mennek a játékik meg a videótömörítás? hát rémes, vajon a felhasználók hány százalékának fontos ez? nem hiszme hogy ugyan az a célközönség
    + intellel kicsit kevesebbet kell szívni linux alatt, az nekem számít
    mindemellett nagyon jó ötlet letörni az Intel jókedvét, kell egy kis verseny
  • nenad
    #4
    vajon miért teamelt össze a via-val?
  • #3
    Hiába lesznek jobbak az Nvidia integrált kazánok ha jövőre az AMD és az Intel is a CPU-ba integrálja a grafikus magot. Gyakorlatilag nem lesz piacuk .
  • fixpont
    #2
    Viszont mobil processzor oldalrol meg picit savanyu a szolo szagot erzek. :-) De hat ettol szep a vilag, egyszer fenn, egyszer lenn.