DVD széndioxidból

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem ez nem tokban állásra vonatkozik,
a metro-ban volt cikk, hogy takarmánynak is fel lehet dolgozni cd lemezeket (hasonló technológia).
az 50 év alatti lebomlás szerintem csak a "komposztáláskor" kezdõdik.

\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"

polikarbonátok bolmási ideje 50-100-ezer (!) év nem 50-100 év ... ezután viszont tényleg vízre és szén-dioxidra bomlanak le (többnyire), különösen a termoplasztikus polimerek.

Ki nem szarja le a Visztát?

gkalcso: de csak nappal, azaz fény hatására. Éjszaka ugíanúgy oxigént lélegeznek és széndioxidot pöfékelnek ki. Mert fény kell a fotoszintézishez.

gordonw: ezért (sem) terjedtek el. DE ez olyan, mint az OLED: már megoldották azt, hogy a piros és zöld színtestek, amikbõl elõállítják ezeket a színeket megéljék a 10k+ üzemidõt (órában) addig a kékkel még gondok vannak, 2k óra után sanyi!

Én mindig lelkesedéssel olvasom az ilyen cikkeket, érdekel a téma. Ja és TDK lemezt nem veszek, én csak a Verbatimban bízom (kíváló)!

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

NEXUS6
"A Sanyo korábban olyan új generációs optikai lemezt fejlesztett ki, melynek alapanyaga kukorica, ily módon a lemez környezetbarát módon újrahasznosítható és 50-100 esztendõ alatt teljesen lebomlik vízre és széndioxidra."

Hát ez is roppant "környezetbarát", jelenleg az egyik legnagyobb gondunk pont a CO2. Bár még mindíg jobb, mintha metánra és valami másra esne szét, mert a metán még dúrvább üvegház gáz, mint a CO2!😉

Bárki bármit is mond, ha van valami hulladék, ami nem bomlik el, hanem zárványszerûen zárja magába a CO2-t, még mindíg azzal járunk a legjobban (pl müanyagpalack).

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Az OK, hogy CO2-bõl polikarbonátot csinálunk, de a CO2 pont az energia termelés mellékterméke, a polikarbonát elõállítása viszont energiát igényel.

Mivel gondolom az energia ebben a folyamatban közel sem 100%-kal hasznosul ezért a CO2-bõl gyártott polikarbonát valszeg kb. ugyan annyi energia felhasználást jelenti, és így CO2 kibocsájtását mintha kõolajból állítanánk elõ.
Egyetlen haszna talán, hogy több kõolajunk marad energia termelésre.
😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"50-100 esztendõ alatt teljesen lebomlik vízre és széndioxidra."

gratulálok! ez kb azt jelenti, hogy a rajta tárolt adat 1 év múlva már nem olvasható mert elkezdett bomlani a lemez.
Sajnos ezt már a jelenlegi DVD-k is tudják. 1 éve írt TDK DVD-rõl nem tudok adatot visszaolvasni.
Alagcsövezzék a Szaharát, és vessék be!<#vigyor2>
Szóda esetleg? 😛

Amúgy a növények mintha kimaradtak volna, pedig azok is nagy CO2 "fogyasztók".