83
-
ziby #43 Nos amit írtál annak egy részével egyet értek. Szerintem mocsok dolog illegálisan használni a szoftvereket. Ha erre rá lehetne kenyszeriteni az embereket jóval nagyobb tömeg használná a nyílt rendszereket.
"Ez a fúl MS és fúl Win, éljen a Linux meg már unalmas. Konkrétan 2000 óta van ez és Linuxosok semmit nem jutottak előre. Ma is Windowstól és az MStől függtök, vegyétek már észre! Kit érdekel a hülye linux? Senkit!"
Ember használtál te már Gentoo Linuxot? Az életben ki nem ejtenéd a szádon többet hogy Windows... -
cousin333 #42 A hangsúly a "lassan"-on van :), bár kétségkívül sokat fejlődött a dolog. A baj az, hogy az ATI végüls csak minden harmadik gépben található meg, tehát valóban nem tétel. Ami a Beryl-t illeti, biztos szép, de nekem nem sikerült elővarázsolni, pedig jónéhány leíráson végigmentem jó ezdő Linuxoshpz méltóan. Biztos az ATI-m nem tetszik neki, de ez legyen az ő baja. Ellenben az Aero azonnal működött, amint feltettem a drivert.... -
cousin333 #41 Azt mondjuk nem értem, hogy miért kell még ebből is kihozni egy 32 bites verziót. Szép volt, jó volt, de már évek óta csak 64 bites gépeket lehet kapni. Eljutottunk oda, hogy amelyik gép nem tud 64 bitet, azon már nem is futna el rendesen az új Win. Így csak egy architektúrára kellene csak összpontosítani. -
cousin333 #40 Nem értek egyet. Szerintem az ME eléggé gáz volt, ahhoz képes a Vista a világ legjobb oprendszere... :)
A probléma szerintem inkább az XP megbízhatóságában és kiforrottságában keresendő, valamint abban, hogy a Vista az Aero-t leszámítva nem hozott látványos újításokat (ami nem jelenti, hogy nincsenek nagyobb változtatások) -
Su0my #39 lehetek genyó?xD
http://www.aeroxp.org/index.php?categoryid=23&p2_articleid=169
lap közepe... az a just work-féle mondat ismerős xD nem szégyen a jobbtól tanulni, csak akkor ne úgy nyomják a dolgaikat, mintha egetverő újdonság lenne! (és itt most félreértés ne essék, nem a just workre gondoltam, úgy az egész stratégiájukra gyk amit más megcsinált és bevált, azt ők két év múlva megcsinálják, van hogy jobban, van hogy... kevésbé:) ) -
ProClub #38 +1, ott a pont. -
ProClub #37 Nem akarlak elszomorítani, de a Linux lassan jobban kezeli a hardvereket (az ATI kártyáktól egyszer eltekintve), mint a mélyen tisztelt ellenfele. Talán azért, mert a driverek fejlesztőit nem vezérlik marketing-elvek, mint a hardvergyártók esetében.
Ami a Vistát illeti, driver-nem driver, van ez így, majd kijavítják. Ami ennél sokkal jobban idegesített, hogy bizonyos konfig opciókat elég sokáig kerestem és nem találtam (lásd: Bluetooth beállítások és a haverjai). -
#36 "Végre kezdik belátni, hogy hatalmas hibát követtek el, amikor kidobták a kukába az igazi Longhorn kernelt, és a Windows 2003 lassú instabil kerneljéből csinálták az újat a Vista alá."
Na igen, mennyivel jobb lenne, ha az "eredeti longhorn" kernelt (ami egy toldozott XP kernel volt; s ha jól rémlik pont a teljesítmény miatt dobták el) használná:)
"A Vista halálra van ítélve, maximum egy olyan SP hozhatná helyre, ami úgy ahogy van lecseréli a rendszer teljes belső magját valami jobbra"
Vista SP1-el megkapta a Server 2008 kernelét (kis érdekesség: frissen kijött Server2008 SP1-nek azonosítja magát, ergo az első javítócsomag S2k8hoz az SP2 lesz:)).
Ez a TPM-emulációs dolog elsőre elég kacsának tűnik, a driverek gyengeségén pedig ne lepődj meg: igen tisztelt nVidia egyértelműen a 8-as sorozatra koncentrált Vista kapcsán, a többieket le se... (Persze ettől eltekintve sem olyan gyors Vista játékok alatt, mint elődje, de nem ennyire rossz a helyzet.) -
A1274815 #35 "Végre kezdik belátni, hogy hatalmas hibát követtek el, amikor kidobták a kukába az igazi Longhorn kernelt, és a Windows 2003 lassú instabil kerneljéből csinálták az újat a Vista alá."
Ez érdekes, mert:
1., Soha nem dobbták ki a Longhorn kernelét, mert az már eleve egy tuningolt Server 2k3 kernel volt, a kernel felett csücsülő komponeseket dobbták ki és helyébe újra kezdték fejleszteni azokat a Server 2k3-éból
2., Még az életben nem láttál, nem használtál Server 2k3-at a fenti beszólásod alapján.
" bizonyos DRM chipnek a hiánya esetén"
Nincs DRM chip, hanem TPM. Továbbá 40% HL2 legelső javítattlan kiadásában produkált a kezdetleges nvidia driverekkel a Beta2.
"chip software-es emulációja miatt kb 40%-al lassabban tud kommunikálni a VGA driverem a kártyával Vista alatt."
Erről adjál valami hívatolos forásst is, hogy emulál egy nem létező chipet.
A VT-ét nem idekeverni.
"Ne okoskodjon nekem senki, próbáltam 25 féle drivert, engem már senki nem győz meg. A Vista egy selejt."
Ámen! Atyám. Ámen! -
tomcsa4 #34 Ez a Vista nem kezeli megfelelően az új hardverek akkroa baromság, hogy vétek leírni. Nem tusom ki találta ki, de síkhülye. Emlékszetek régen a Win 98-ra? Egy kurva Celeron 1,7BHz-es Willamette magos CPUt nem tudott már normálisan kezelni. Sokan meg csak lestek, jött a boltos hozzáértő nagy haver és osztotta a baromságait. Egyszerűen nem tudta kihasnálni és kész. És ez lesz az XP-vel is ha nem kap támogatást és a fejlesztés úgy halad, hogy nem fog. Meg ez a ne rakjunk Vistára ZoneAlarmot is igaz volt...két és fél évvel ezelőtt a bétában. Grat! Hozzunk már fel még ilyen hülyeségeket. Meg kékhalál. Öcsém tavaly aug óta használ Vistát, egy kékhalál nem volt a gépén. Fagyni fagyott, de ezek száma sem ütötte meg a 10-et.
Kén egy esettanulmányt készíteni ,hogy ki milyen Vista változatot használ. Nekem lenne egy tippem ,hogy nagyrészük (cirka bőven 90% felett) Ultimatet. És akkro meg sírnak, hogy "jajj de lassú a játék" stb. Ultimate cégeknek készült. Semmi olyat nem tartalmaz, ami szükséges otthonra. Pláne játékgépre! DE perzsem agíar ember lopja és mekkroa menő már a legnagyobbat használni, fúú királyok vagyunk!
Ez a fúl MS és fúl Win, éljen a Linux meg már unalmas. Konkrétan 2000 óta van ez és Linuxosok semmit nem jutottak előre. Ma is Windowstól és az MStől függtök, vegyétek már észre! Kit érdekel a hülye linux? Senkit! -
Dodo55 #33 Végre kezdik belátni, hogy hatalmas hibát követtek el, amikor kidobták a kukába az igazi Longhorn kernelt, és a Windows 2003 lassú instabil kerneljéből csinálták az újat a Vista alá. A Vista halálra van ítélve, maximum egy olyan SP hozhatná helyre, ami úgy ahogy van lecseréli a rendszer teljes belső magját valami jobbra, ami nem eredményez 40% sebességveszteséget annak a bizonyos DRM chipnek a hiánya esetén. Ami ugye kb 2006 közepén jelent meg az alaplapokon, úgyhogy hiába van 3.85-re húzott P4 procim, amivel gyönyörűen elvagyok még mindig, ha 2005-ös alaplapom van, és a chip software-es emulációja miatt kb 40%-al lassabban tud kommunikálni a VGA driverem a kártyával Vista alatt. Meg persze más dolgokban is lassú, csak a fele annyi FPS az ami már első pillantásra észrevehető. Ne okoskodjon nekem senki, próbáltam 25 féle drivert, engem már senki nem győz meg. A Vista egy selejt. -
rolandi350 #32 Hát remélem is hogy a Windows 7-be a *belső rendszeren* fognak dolgozni nem pedig a kinézetével.Mert ha a Windows 7-is olyan stabil lesz mint a Vista akkor én 2015-be is XP-t fogok használni. -
soka #31 üdv.
Nem értem, miért kell ennyire fikázni a Windows Vistát és a Microsoftot.
Én linuxos vagyok, de sokat dolgozom windows-zal és OS X-szel.
Nahmármost. Aki elolvasta a Vista ajánlott rendszerkövetelményét, és biztosította azt számára, azon jól fog menni a Vista. Ha nem, akkor valamit a újer k*rt el már bocsánat. A középkategóriás gépemen úgy fut a Vista mint a vaj. Semmi baj nincs vele, megbízható.
Másrészt. Több ezer jól képzett programozó dolgozik a Windowson. Úgy gondoljátok hogy ez lószart ér? Nem hiszem...
Harmadrészt. Ott a marketing, reklám. Valahogy el kell adni egy terméket. Aki nem ért ehhez ne szóljon be. Ahhoz hogy el lehessen adni, nyilván jó reklám kell, és jó ígéretek, ez a világon mindenütt így megy. Pont egy hatalmas óriás cég csinálná máshogy? ...
Negyedrészt. Tudtommal az OSX a hackerversenyen előbb esett el mint a vista. Ez is jelent azért valamit.... plusz a sok tesztek...
Úgy gondolom, mindenki találja meg a magának megfelelő operációs rendszert, de fikázásra ne adja száját, vagy ha minősíteni akar, akkor azt megfelelő módon tegye. Nem pedig úgy hogy hallottam hogy így meg úgy szar a rendszer és akkor sztem is szar....
Tény hogy a Vista nem rajtolt valami túl jól, nyilván meg van ennek a háttere, oka, és biztos annak is van oka hogy ekkora a negatív visszhang róla.
Reméljük hogy a Windows 7 megállja majd mindenkinél a helyét.
Pá -
A1274815 #30 Mondjuk a Vista még erős jó indulattal is csak 1 év és 2 hónapos, majd nyár elején lesz csak másfél éves.
Különben meg jelentem, hogy a Vista nállam is kb. 1 év és 1 hónapja probléma nélkül üzemelt volna, ha a Creative és az OpenAL nem döntöttek volna másképpen egyszer, de úgyan úgy XP alatt is meg van ez a probléma, sőt sokkal többször, mint Vista alatt. XP SP2 alatt kb. 0,5-1,5 óra Quake4/DOOM3/HL2 után képes kék halált adni az a minőségi driver. Vista altt legalább, saját OpenAL-es alkalmazással sikerült csak összehozni. -
#29 Nem hazugság, ezt én is elmondhatom magamról... Jelentősebb hibával nem találkoztam 2007 február 17-óta... Lassan 1.5 év telik el, és még csak nem is lassult a rendszer. -
PetiX87 #28 nem, én biztos beletartozok az 5% szerencsésbe.. -
#27 Hát ez jó kis marketing cikk, "a Windózszeven felszabadíccsa a gépben rejlő erőforrásokat" by Vágásiferi.;)
Ha most tényleg ezek a fontosságosságok, akkor a W7 is ugyan olyan dögkút, mint a Pista. A júzernek elege van a nagy és drága OS-ből. Kicsi stabil megbízható, skálázható kell, nem Pista a szörnyeteg, vagy az öccse, aki még nála is nagyobb!;) -
#26 hát nem igaz, pont előttem írták -
#25 "Azt meg nagyon sokan elfelejtik, hogy az XP 6 év alatt terjedt el és nem 1,5 év alatt. Emlékszem 2003-2004 tájékán, még mindig rengetegen használtak Win98-at, 2k meg néhányan millenium-ot és nagyon sokáig a Win98 használókat alig lehetett rábeszélni az XP-re"
Hát igen, arról is megfeledkeznek, hogy az SP2 előtt az XP-t ugyanaz a fikázás illette, mint a Vistát most.
Nem az a baj vele, hogy így meg úgy instabil, stb. (az is baj, persze), mert 1-1,5 éven belül ezek a hibák be lesznek foltozva, mint az XP esetében. Hanem hogy gyakorlatilag a csili-vili külsőn kívül (ami nagyon erőforrászabáló, ráadásul felesleges, a linux már jobbat tud ) semmi hasznos újítást nem hozott.
És ha megnézzük az árát, hááát -
#24 A 15 éven felüliek még emlékezhetnek az XP milyen szar egy rendszer volt - vigan integrálva volt még bele a press and pray rendszer - a sp2 környékén lett jókis dolog.
Nefárasszuk már egymást ezzel a VISTA szarral - új oprendszer új hibák - aztán aki nem akarja ne telepitse fel - de ugye ilyen nincs - mert hát mégis kéne - de azért fikázom kicsit - mindegy jófej vagyok -- fel kéne nőni.
Azt irja ide le valaki, hogy az XP már hibátlan - és jól röhögjük körbe. -
#23 "és 1 éve használom a vistát hiba nélkül :p"
ez kb olyan hazugság, mint hogy én vagyok a pápa. még a pac-man-t se lehet hiba nélkül használni... -
assdf #22 jah hát végülis az eladási statisztikát lehet tupirozni ugy hogy minden uj gépre vistát raknak...
egyébként ez nem csak a szoftveripar jellemzője, máshol ez van hogy van egy termék amit nagyon eltalálnak, aztán kihoznak később egy elvileg újabbat/jobbat, aztán még évtizedek múlva is a régi beváltat keresik a népek, az újat meg hagyják a p.csába mert szar (és nem szoftveripar) -
PetiX87 #21 ezzel teljesen egyet értek
ezt mondom én is már hónapok óta
és 1 éve használom a vistát hiba nélkül :p -
A1274815 #20 Megjegyzem, hogy a Vista használati statisztika alapján 14% és lefogadom, hogy az eladási statisztikában pedig már 15-16% és akkor folyasmit feltételeztem, hogy az emberek 2% az akiről lehet hallani, olvasni, hogy ilyen meg olyan problémái vannak a Vista-val.
2009-es megjelenés meg téynleg hülyeség, max addigra lesz alpha változat, mint annó a Vista-ból (Longhorn Build 4074) és az teljesen reális is lenne, tekintve arra, hogy még az M2-öt se adták ki. Longhornról csak az M3 után látunk valamit.
Azt meg nagyon sokan elfelejtik, hogy az XP 6 év alatt terjedt el és nem 1,5 év alatt. Emlékszem 2003-2004 tájékán, még mindig rengetegen használtak Win98-at, 2k meg néhányan millenium-ot és nagyon sokáig a Win98 használókat alig lehetett rábeszélni az XP-re, míg a WinME-sek illetve Win2k-osok rendkívűl nagy többségét egyáltalán nem is lehett rávenni, 2005-2006 környékén. Sőt sokan nem is XP-re mentek át, hanem inkább Server 2003-ra.
Összegezve a Vista nem áll annyíra vacakúl, mint ahogy azt hírdeti a sok megröggzűlt XP felhasználó illetve Linux-os/Mac-es hittérítő. Az már más kérdés, hogy ők a leghangosabbak és semmivel nem lehet velük sikeresen szembeszállni.
Mire kijön a Windows 7 addigra már 45% felett lesz a Vista tényleges elterjedsége, akár tetszik akár nem. -
#19 Nemtudom mi a szar köze van a stabilságnak a szarsághoz... valami lehet szar, akkor is ha stabil. Nekem az xp is stabil, mégis szarnak tartom, más dolgok miatt (és nem, nem használhatok mást, mert JÁTSZOM), ha meg hosszabb ideig nemjátszom, akkor linuxot bootolok. -
Benedicht #18 5 reszes cikk sorozat a Windows 7-rol. -
Commandante #17 "Vista nálam speciel stabilabb mint XP."
Ha egy oprendszert a felhasználók 95%-a szarnak talál, akkor az is. Ha a vadi új gépek 95%-án nem ismeri fel a hardvereket, képtelen végrehajtani olyan bonyolult utasításoka mint a shutdown, vagy szöröstül-böröstül törli a felhasználó adatait, és a bolti aladó szerint "nem szabad rá telepíteni Zone Alarm-ot", akkor is szar. Ha Te a felhasználók maradék 5%-ba tartozol, akkor csupán szerencsés vagy.
Vista monjon le! Meg az indiai outsourcing is monjon le! Azt a gány munkát, amit csinálnak, tartsák meg maguknak. -
#16 M-léxem a Win2000-rel is eljátszották, hogy na ez kell mindenkinek, mert ez egyesíti a NT és a W95 vonalat! És ugyan úgy éveket késtek vele, amíg kiadták. Aztán igazából nem futott be, bár jól megalapozta az XP sikerét, a Linuxusok naponta onanizáltak rajta, hogy xopik a M$ vele.
Valszeg most hasonló játszódik le. Ahogy korábban már valaki mondta, hasonló a szitu a WinMe-hez is. Úgyláccik, csak a páratlan windózokat szabad beszerezni!;)))
Viszont a Linux disztribek tényleg eljutottak a használhatóság szintjére, jelenleg többen használnak valamilyen Lin-t, mint Vistát.
Akinek nem játékra kell a PC, az ma már tényleg elgondolkodhat a Linuxon! -
kerek1224 #15 Én nem értem mi van, de 3 gépemen (otthon + irodai + laptop) 1 éve használok Vistát. Jogtisztát. A kezdeti nvidiás driver zűrt leszámítva semmi problémám nem volt. Egyszer elment a hang, restart után visszajött. Játék fagyott már meg, de az a Frontlines volt (a játék maga egy kalap bug). Kékhalált még nem láttam. Hardverrel nem szívtam. Gyors, szép. Mi kell még? -
Laslow #14 "az érintőképernyő széleskörű támogatásáról beszélt, általános jelleggel"
Meg is őrülnék, ha maszatos, piszkos akármin keresztül látnám csak a tényleges képet! A tipikus otthoni/irodai monitor legyen CSAK monitor, nem érintőképernyő. -
CitizenX #13 Ezt nehéz lesz elérni a MS-nek, lévén a Windows az egyetlen, teljes körüen kompatibilis PC-s játék platform. Sasolnám, ahogy a hatalmas játékos piac több tízmilliós tábora átmegy MAC-ra meg Linre szöveget szerkeszteni... -
CitizenX #12 Ha nálad a XP nem elég stabil, akkor az is önmagáért beszél. Csekkolnék én egy stressz-tesztet a két OS-t összemérve, nem biztos, hogy a Vista jönne ki belőle győztesen. Az sem véletlen, hogy a legtöbb felhasználó és cég egyáltalán nem hajlandó azt a háromlábú elefántot használni.
A nem hozzáértés kizáró ok, a Vista az eddigi legszájbarágósabb rendszer, ötévesek is elboldogulnak vele. Egyszerüen túl behemót, lassú - pl. játékok esetében -, és néha egészen misztikus hibákat produkál még az alap OS is. (Személyes tapasztalat, hogy egy alig használt munkahelyi gépen hajlamos például az egész ablakkezelő rendszer meghalni, külső vinyóhoz 350 megás (!!!) patch kell, hogy tudja kezelni, kékhalálokról nem beszélve.)
Az XP ennél a bogárfészeknél ezerszer stabilabb, kényelmesebb, gyorsabb. Ja, de nem olyan szép, hát istenem... -
fixpont #11 "az emberek el fogják még az is felejteni mi az a Windows, nemhogy mi az a Microsoft."
Miert hallgatom en ezt mar 20 eve minden evben.... -
syn7h37ic #10 Egyre inkább hasonlít a vVista a Millenium mizériára. Azt is kiadták, de gyakorlatilag nem volt megbízható oprendszer, a 98 addigra sokkal stabilabb volt.
És ugye nem sokkal késöbb jött az XP. Namármost a Vista és a Windows= eléggé erre a felállásra hasonlít. -
arrakistor #9 pont azért.
egy ilyen félresikerült trutyihalmaz után, mint a Vista, már csak az segít a mikroszofton, ha gyorsan kiad valami rendes OS-t, mert a LINUX és a MACOSX olyan messze elhúz mellette, hogy az emberek el fogják még az is felejteni mi az a Windows, nemhogy mi az a Microsoft. -
r4pid #8 Vista nálam speciel stabilabb mint XP. Arról hogy a haverodnak hogy sikerült elcseszni 500 gigát csak mert felrakta vistát meg annyit h grat neki... Sztem önmagért beszél ;)
A windows 7 meg azért kell mert a vistát csicsásra csinálták, a 7-ben pedig marad a vista skin azaz azzal (elvileg) nem fognak foglalkozni, ergo tartalom lesz az első nem a kinézet... -
Ludi94 #7 A Vista el lett cseszve, és ezt nem 1000 szervízcsomaggal akarják orvosolni. Én megértem. -
CitizenX #6 Ez is el lesz kapkodva a nagy profithajhászás közben. Ha ez így megy tovább, 5 év múlva is XP-zni fogok. -
Marko001 #5 Ja. Kurva sok értelme van a nagy FEJLŐDÉSNEK. Közben az emberi kapcsolatok elcsökevényesednek, mindenki szarik a másikra az egyre inkább énközpontú világban. De fejlődünk gyorsan és kiszolgáljuk az egyre bagyobb igényeket, melyekkel leginkább csak a kényelmet szolgáljuk. Nem sok értelmét látom, de gyerünk csak így tovább... -
waterman #4 FEJLŐDÉS!
jobb autó! -> két kilométerenként el kell küldeni az alvázszámot az eredetiségvizsgálódnak, csak 99es oktánszámú benzinnel megy, mert a többi nem ment át a kompatibilitási teszten, az eddigi salakos utat a ház előtt le kell rakni legalább térkővel, mert különben feljön egy buborék, hogy nem fog menni..