83
  • Polllen
    #83
    Sztem egyelőre nem kéne illuziókba ringatni magunkat...A windows 7-nek is szép nagy gépigénye lesz, és ugyanúgy sok embernek nem fog tetszeni. nagy ugrást pedig azok fognak max. érezni, akik xpről váltanak...

    Ms pedig nem szeretne még egyszer így elmaradni, 3-4 évente lesz új rendszer(hivatalosan), aztán minden 2-ra mondhatjátok, hogy WinME szaga van, mert semmi látványos, nagy áttörés nem lesz benne...

    Használtam én is WinME-t nagyon jól kiszolgált, bár sztem felesleges volt külön kiadni, jobb lett volna egy SP-vel megoldani az újítást...jó kis pénzlehúzásnak szánták(meg persze azért széles sávú internet sem volt a terjesztéshez) és mindenki úgy gondol rá, hogy szar volt, pedig semmivel sem volt rosszabb a Win98SE-nél, sebességben, megbízhatóságban nálam ugyanazt tudta és hasznos újítások voltak benne.

    Persze ettől még flame-lni meg szídni lehet vistát, nekem tökéletesen megfelel a "vérpistike ez sz*r,mer' izé" véleményére meg teszek...:D
    (amúgy ha nem jött volna vista szépen átváltottam volna linuxra, mert nagyon jó az xp, de már sok dologban utólérték/megelőzték a többiek)
  • 5c0rp330n
    #82
    eszerint a vistától úgy fogok búcsút venni, hogy nem is találkoztam vele :)
  • ioinme
    #81
    Nekem sincs semmi bajom a Vistával, ami miatt mégse váltottam rá át hoszabb időre, az az, hogy én már nagyon megszoktam hogy megvan nyitva vagy 10 fül teszem azt firefoxban, annak 1 harmadában videók vannak betöltve, a többi egyéb... , közben filmet nézek/hallgatok (lehet hülye szokás, de nem biroma csendet, és néha a zene már túl unalmas), és még pluszban egyéb dolgok, mint 2-3 sajátgép, msn, skype. Nem egy csúcsgép amim van, de ha átlagfelhasznólóként kezelném a vistát, simán eldöcögne. A gond itt van, hogy ha ennyi minden van megnyitva amiket fentebb leírtam, akkor már erősen puffog, szó mi szó használhatatlan. Persze ez érthető, nagyobb gép kell hozzá. Nyáron ha minden igaz, lesz is, ennek ellenére még akor sem fogok átváltani, mert szerintem (legalábbis számomra) tény, hogy nincs jól optimalizálva. (Hiába veszek jobb gépet, a vista alatt kb olyan gyors lesz, csak, mintha xp alatt nyomnám a régivel) Értem ezalatt, hogy hagy még rengeteg kívánni valót maga után a sebesség, még jobb gépeken is előfordulhat lassúság. Szerintem a Win7 nek olyannak kellene lennie, mint egy jól eltalált oprendszer. Ne kelljen hatalmas pénzeket ölni, csak hogy fusson normálisan a gépen, ugyanakkor tudjon annyit, mint amennyit a vista tudott, azzal a különbséggel, hogy a sok baromságot, amiket sokan nem is használnak kiszedik belőle. Értem én, hogy fejleszteni kell, haladni a korral hardver téren is, de szerintem ha megerőltetnék magukat, lehetne egy ilyen Windowst csinálni. Én most tényleg bízok benne, úgy érzem A Win7 ütni fog, elvégre tény, hogy a vista nem hozta a hozzá fűzött (néhol irreálisan nagy) ígéreteket.
  • Inquisitor
    #80
    "Nem baj egy kis flame, hisz azért vagyunk itt, hogy beszélgessünk"

    Az a baj, hogy a veszekedés meg a vita az két teljesen más dolog.
    A flame meg egy harmadik, mindkettőnél rosszabb és értelmetlenebb dolog.
  • tomcsa4
    #79
    Nem baj egy kis flame, hisz azért vagyunk itt, hogy beszélgessünk. És most nem láttam kurvaanyázást és tsait, szóval minden ok. Ha nagyon egyetértenénk, az unalmas lenne, mint valami buzi droidok.
  • Csaba42
    #78
    A Fable-re (is) gondolsz? Ezt amúgy már én is megtapsztaltam, a Mechwarrior 3 személyében. Igaz, az meg XP-n bugzik (a 2. küldinél felrepül a mech a levegőbe). Vagy ott van a Quake 2 - nemrég vittem végig Vistán (ideje volt, na :)), pedig nem egy mai darab, és mégsem fagy ki, vagy hibázik a program. Persze, mivel minden hibának megvan az oka, és nem minden játék egyforma, így sajna ezek bőven beleférnek. :(

    "Úgy látom ez a fórum is csak flamelésre hivatott."
    Isten hozott az SG-n - mondhattam volna GS-t is, nem lett volna elgépelés!
  • tomcsa4
    #77
    Válaszóljak neked? Quake 3 többprocesszoros gépeken is megy és használja is őket (jó lehet nem 100%kosan ,de profitál). Ja és Vistán is és 64 bitesen is elindul. Miért? Mert rendesen megírta azért! Szóval egyet értek veled! Ez olyan, mint a Pter Molineux: kijelentette, hogy nem ad ki Vista patchet a Fable-höz. Ennyit róla. Azért megnézem, hogy Lionheadet felvásárolta az MS, hogy továbbra sem ad ki az Istenség...

    Srácok, a Vista Homenak elég a fél giga ram és az 1-1,5GHzes CPU (és DX9 VGA). Miért nem azt használjátok? Vagy azt használtok? Mwert én azt vettem észre, hogy mindenkinek kell az Ultimate, mert az a legnagyobb, abban benne van minden (igaz meg se tudják nevezni ,hogy mi, ráadásul sose használják plusz képességeit) és amúgy is ingyen letöltik, miért ne a legnagyobbat? Hisz az olyan kemény, vagyány! Ultimate cégeknek van! Pillanat, pontosítok! Business kiscégeknek, Ultimate nagy cégeknek!

    Én ha felteszek egy Vistát, az csak és kizárólag Home lesz, semmi más. Elég az otthonra, tökéletes, és játékok alá a legideálisabb.

    Más: eto demerzel ékezetek nélkül ír. Én elsőre megértettem, mit akar mondani. Hozzászoktam!
  • Inquisitor
    #76
    Ha már szidtam itt a driver (nem)írókat, akkor had jöjjön egy kis programozó fikázás is:
    Az MS elvileg minden OS-hez kiad dokumentációkat és fejlesztési irányelveket, amik szerint elvileg meg kéne írni a programokat. Ez vagy betartja valaki, vagy nem.
    De. Miért is van az, hogy pár éves ilyen olyan progi nem megy mondjuk Vitsa alatt vagy XP64 alatt, miközben a lassan 9 éves Diablo 2 meg W98-tól Vitsa64-ig mindenen működik? Csak nem "aljas" módon megírták rendesen?
  • hiftu
    #75
    Úgy látom ez a fórum is csak flamelésre hivatott.
    Miért kell egy cikknél rögtön:
    - Linux vs. Windows
    - XP vs. Vista
    - 32bit vs. 64 bit
    flameket generálni?
    Egyáltalán miért olyan nagyon érdekes, hogy milyen évet fogunk irni a Windows 7 megjelenésekor, mikor még nem is nagyon tudjuk, hogy mi és hogyan lesz benne.
    Ez az egész vihar egy pohár vizben. Jó lenne, ha inkább tényleg a Windows 7-el kapcsolatos hozzászólásokra redukálnánk a fórum forgalmát.
  • Csaba42
    #74
    Sorry, rosszul fogalmaztam: "ugyanaz" = "hasonló"
  • Csaba42
    #73
    Csak hogy akkor ott volt a Win2000 is, mint alternatíva (és ha már itt tartunk, az akkori tesztek szerint több játék indult el rajta, mint ami nem, még ha nem is a játékosoknak szánták), de jelen esetben nem beszélhetünk ilyesmiről. Arról nem is beszélve, hogy az MS állítása szerint minden 3. évben ki szeretne adni egy új Windowst (s gondolom ezt nem azzal akarja elérni, hogy ME féléket ad ki), sz'al a helyzet mégsem ugyanaz: amikor megjelenik a Win 7, az már a betervezet idő lesz.
  • Inquisitor
    #72
    Kár, hogy eltűnt a hozzászólás arról, hogy "ha a felhasználók 95%-as szerint szar" a Vista akkor tényleg szar. Ez most komolyan gondolod, hogy több millió user méltatlankodása ennyire elkerülte volna a sajtó figyelmét? Meg mi az, hogy instabil, eddig ami véleményre adni lehetett, mindegyik szerint legalább olyan satbil, mint az XP SP2. (És akkor ne firtassuk az SP1-et, meg az elötti időket, nem de?)

    Ettől viszont még tényleg Millenium feeligje van a gyors Windows váltásnak. Igaz a Milleniumra soka úgy emlékeznek, hogy szar volt, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sok mindent alapból kezelt, amit a W98 patchel sem, vagy nyögvenyelősen. Pl. Pendrive ...
  • Csaba42
    #71
    "elég érdekes sebességgel futtatják a 64 bites kódot."
    Mint a Gef8-asok a Dx10-et, vagy annál azért valamivel jobban?
  • Inquisitor
    #70
    "Minek csinálnak belőle 32bitest, amikor a ma kapaható összes proceszor támogatja a 64bitet?"

    Mint kolléga lentebb írta volt, ez nem teljesen igaz. Pl. notikban előszeretettel használnak Pentium-M/Celeron-M procikat, vagy Core Duo-t, amik 32 bitesek. Aztán van jó pár gép, ami Pentium 4-es, és ha véletlenül 64 bites is ... hát ... öööö, elég érdekes sebességgel futtatják a 64 bites kódot.
  • A1274815
    #69
    "Hát pedig marhára nem. A végleges verzió kint volt hivatalosan 2006 novemberében (csak OEM-ben), de maga az RTM már szerintem ősz elején is kint volt, ráadásul volt akik még az RC1, RC2 verziókkal kezdték tavasz környékén ..."

    Nem OEM volt, az csak a partnereknek és néhány nagyválaltnak szólt, a tisztelt HW gyártók akkoriban a kb. az RC2-höz addtak csak ki cuccokat.

    Az RC1 verzió pedig igazából nyárvégén, ősszelején jött ki, aztán kb. október elején az RC2, majd november vége felé az RTM.

    "A Crative 1999 óta csak szivatja saját felhasználóit driver oldalon, ugyan miért kéne az OS-re kenni"

    Én nem kenem az OS-re pont éppen a Creativera kenem.
  • Csaba42
    #68
    "haver 2 (ketto) darab particio c: telepitete a vistat es lam telepitres utan a masik partio ures volt."
    Tegnap telepítettem újra a Vistát, és semmi probléma nem jelentkezett. Ha a haverodnak annyi esze volt, hogy a partíció helyett az egész merevlemezt megformázta, akkor minden elismerésem az övé. Talán oda is kéne figyelni, mit hogy, nem pedig barbárkodni. Komolyan mondom, egyeseknek annyi eszük sincs, mint egy pohár víznek, de egyből informatikusoknak hiszik magukat, mert pingvin volt a jelük az óvodában.
  • Inquisitor
    #67
    A Crative 1999 óta csak szivatja saját felhasználóit driver oldalon, ugyan miért kéne az OS-re kenni, hogy enniy idő alatt nem tudtak vagy inkán nem akartak megtanulni drivert írni?
    (Aki meg megcsinálná helyettük INGYEN, az még be is perelik ...)

    És ez simán igaz a többi kretén HW gyártóra kai nem volt képes érdemi Vitsa drivert elkövetni. Ha annyir abonyolult, akkor mások miért tudtak a Vista megjelenése ELÖTT 6-12 hónappal működő drivert írni? Na erre varjatok gombot.
  • Inquisitor
    #66
    "Mondjuk a Vista még erős jó indulattal is csak 1 év és 2 hónapos, majd nyár elején lesz csak másfél éves."

    Hát pedig marhára nem. A végleges verzió kint volt hivatalosan 2006 novemberében (csak OEM-ben), de maga az RTM már szerintem ősz elején is kint volt, ráadásul volt akik még az RC1, RC2 verziókkal kezdték tavasz környékén ...
  • mousee
    #65
    Amúgy nekem is csak annyi a hozzáfűznivalóm, hogy a 32 bitet tényleg hagyni kéne a túróba. Nem azért mert rossz, vagy mert lassú vagy tökömtudjami, de ma már tényleg minden proci 64bites... és tényleg, egy nagyobb 3D-s proginak, vagy esetleg már néhány játék (pl krájzisz), esetleg egy profibb videóvagdosóprogi tudna szerintem profitálni nemgyengén a 64bitből...

    Ja, és ugyanaz még a vélemény mint a #63-ban darth sith-nek:

    "talán ez adna egy kis lökést a szoftvergyártó cégeknek, h végre átálljanak 64bitre és a többszálas programok írására"
  • Szefmester
    #64
    én bőven megálltam :D viszont mégis megértettem elsőre is. kötözködni lehet de minek. primitív dolog.. kb olyan mint a Vista: a szép külső a minden de a tartalom rohad..
    amúgy részben egyetértek vele, minek teszi fel valaki a vistát egy olyan gépre ami a követelmények alatt van, és teljes pompájában akarja élvezni? és én is tapasztaltam azt hogy az a linux ami úgy nézett ki mint egy vista minden trükkjét ismerte és még többet is, olyan gépen használtam amin a vista maximum körberöhögne és beindítaná a cd-t is kiköpöm... processt
  • Darth Sith
    #63
    Minek csinálnak belőle 32bitest, amikor a ma kapaható összes proceszor támogatja a 64bitet? talán ez adna egy kis lökést a szoftvergyártó cégeknek, h végre átálljanak 64bitre és a többszálas programok írására.
  • Su0my
    #62
    Ha jól tudom, eto demerzel-nek nem ez az anyanyelve, ahhoz képest szerintem kiválóan megérteti magát. Igaz, 8 általános után még lehetnek problémáitok a mondatelemzéssel, de az már nem az ő gondja. Érdekes, én pl elsőre is megértettem :S Lehet, hogy Kínából származok? Vagy csak ennyit számít, hogy nem álltam meg az érettségi után?
  • Zoleeca
    #61
    Egyszerűen nem lehet érteni mit akarsz mondani. Ez nem kötekedés, csak egyszerűen arról van szó, hogy a vitafeleknek nem árt, ha azonos nyelvet beszélnek - ez meg itt a magyar.
  • eto demerzel
    #60
    aha mert a legtobb ember itt ertelmesen ir. azert nezd at a te hibaidat is. ;) ti beken hagyatok az en nyelvi hibaimat, en meg nem kezdem el elemezgetni a ti mas tipusu hibaitokat. :D
  • drzen
    #59
    ez jó volt így kora reggel :D 3x futottam neki mimre végre sikerült megértenem.
  • eto demerzel
    #58
    hat igen akkor hogy te is felfogjad: csip a pisi? ki a banat kerdezet tedeged? ja persze... mivel okosabbat nem tudtal kinyogni hat az egyetlen elemi dologhoz nyultal amire meg eleg vagy: masok leszolasa. tanacsom neked: vegyel par illem orat, nem artana neked... talan ragad read valami... a koszon kivul...
  • angol
    #57
    ezt milyen nyelven írtad f@szkivan csávókám, ha észt akarsz osztani, előbb próbálj meg érthetően kvargyogni
  • eto demerzel
    #56
    1. "Nahmármost. Aki elolvasta a Vista ajánlott rendszerkövetelményét, és biztosította azt számára, azon jól fog menni a Vista. Ha nem, akkor valamit a újer k*rt el már bocsánat." konyu a felhasznalot felelose tenni.
    2.Már nem azért de haverod elég nagy pancser lehetett ha 500 G-t csak úgy elvesztett.A c- re nyomta az adatot aztábn meg telepített rá egy vistát. Nemtudok másra gondolni. Akinek meg nincsen vasa a vistára az ne tegye fel. Az f kivan az ien emberektől akik nem fejlesztenek de a nagy csicsa meg kellene. Menjen az ien Linuxozni meg word-özni.
    Szánalmas
    haver 2 (ketto) darab particio c: telepitete a vistat es lam telepitres utan a masik partio ures volt. vette a vista-t mivel a geppel 1utt jott. tenyleg akinek nincs eleg eroforrasa az NE tegye fel. csak erdekes hogy egyes oprendszerek amik a Vista-val megyutt jotek ki futnak regi gepeken is problema nelkul. hogy ne essek felreertes OS X 10.5.2. fut 1 regi 1.33 Ghz 512 rendelkezo G4 laptopon. ja es dtp csinalok rajta. akinek ez nm mond semmit annak NE jarjon a szaja. ha az adobe, autodesk linuxra es kiadna a cucot es az ugy menne mint pc-n (nem windows hanem personal computer) akkor hamarosan leapadna a PC-s tabor. itt nagyreszben az alkalmazasok hianya a gond es nm az OP rendszer.
  • dez
    #55
    egy jó -> egy szó :P
  • EroSennin
    #54
    A windows 7 elorehozott megjelentetese nyilvan feler egy "A Vista tenyleg szar" vallomassal :)
    Meg ha csak 2010-ben is jelenik meg akkor is egyertelmu hogy a Vista csak par evet kapott es mar dobjak is a kukaba, egy oprendszer eseten pedig ez eleg furcsa. Foleg ha a legnagyobb gyarto teszi ezt, az az erzesem siman Windows 7 piszkozatanak tekintik majd a Vistat. Egy monopolhelyzetben levo ceg azert megengedheti maganak hogy egy nagyobb buktat is tuleljen kisebb anyagi veszteseggel ha a kovetkezo termeke mar jol sikerul. Kiadott mar az M$ hulladek operacios rendszert windows millenium neven, ma mar talan senki nem is emlexik ra mekkora hulladek volt :) Hasznaltuk tovabb a win98se-t aztan szepen attertunk XP-re.
  • RealPhoenixx
    #53
    En pedig ugy gondolom, hogy:

    Mivel a Vistat nagyon gyorsan kellett az igeretek es a penz miatt osszeganyolni (merthogy eveken keresztul semmit nem csinaltak a microfosek, csak ultek a baberjaikon, mivel tele vannak xar fejlesztokkel) es kiadni, ezert azt a winserver 2008-al osszemostak.
    Ahogy viszont latom, a winservert is faxan osszeganyoltak, lenne benne egy rakat josag, de valamiert egy rakat mindent baszott modon pakoltak ossze vegso fokon (pedig latszik egy csomo cuccon, hogy tok igenyesen indult, es nem is kicsit haladtak ilyen vonalon az adott cuccban, csakhat az eredmeny ....) /valszeg a GUI-sok voltak azok akik kiba modon kapkodtak, es a funkcionalitas meg egyeb az jonak tunik amugy/.

    Vagyis: a kovetkezo winfos valoszinuleg a server 2008-as verzionak lesz egy szebben, jobban megcsinalt valtozata, amit valamilyen szinten butitanak es korlatoznak, es vegulis vegre valahara osszemossak az asztali es a server oldali platformot (legalabbis szamukra vegre valahara, mert igy olcsobb lesz a tovabbi fejlesztes, etc).

    A lenyeg: a Vista es a WinServer 2008 most meg abszolute nem tunik rossznak, de nem is jo sajnos, es ezeket a termekeket minden bizonnyal valami kiba gyorsan fogjak levaltani, es a sikeres server/asztali vonal osszemosasnak koszonhetoen, 2012-ben mar biztosan megint egy ujabb verziot fognak megjelentetni.
  • dez
    #52
    "A kijelentés azért problémás, mert az érdeklődő lapoknak a vállalat illetékese még aznap azt válaszolta, hogy a terv nem változott, és a Vista utódja az eredeti, 2007. januári megjelenést követően nagyjából három évvel jelenik majd meg. Márpedig ez nem 2009, hanem 2010 lenne"

    Ó, mamám. Ha az a nagyjából 3 év nem 36 hónap, hanem pl. 35, akkor máris (btw, máris egy jó!) nem 2010 januárra, hanem 2009 decemberre lesz kész.
    Na, asszem megyek is aludni, mert ez a hatalmas szellemi teljesítmény, ami ennek a hatalmas rejtélynek a megoldására kellett, igencsak kifárasztott. :P
  • Sanyix
    #51
    Nekem elindul rendesen. Húha :)
  • ziby
    #50
    Pedig egy vegtelenul agyon buzeralhato renszer:D Azert hogy forras alapu sokat dob rajta, minden szir szart ki/be lehet kapcsolgatni
  • ProClub
    #49
    Azért itt egy ingyenesen fejlesztett rendszerről van szó. Majd gatyába rázzák az ATI-t is, csak idő kérdése. Ami a Beryl/Compiz párost illeti, unstable szoftver. Innentől kezdve nem kell csodálkozni, ha nem muzsikál tökéletesen.

    Szerintem, a Linuxnak leginkább ott van szerepe, ahol közel kell lenni a szerver platformhoz és / vagy olcsó megoldásra van szükség. Ha van pénz és csak játszani, irogatni kell, akkor a francnak se kell a Linux. Esetleg ha nagyon sok pénz van, akkor Mac.

    Ziby: azt lássuk be, hogy a Gentoo linux telepítése se egy egyszerű eset. Ha odateszed egy kezdő felhasználó elé, valszeg köszöni szépen. Nekem is Gentoo van fönt a laptopomon, de 3 nap volt leforgatni és a frissítés rendszeres púp a hátamon súlyos gigahertzek hiányában. Másfél GHzen nem öröm forgatni. :) Viszont tényleg q. jó hogy nem kell azzal vesződni, hogy a csomagösszeállítók éppen milyen idióta opciókkal forgatták le az adott csomagot. (PL a php5-gd telepítéséhez kell X11-libs? Ezt a hülyeséget.)
  • cousin333
    #48
    Ja, igen, KDE. A Kubuntu el sem indult rendesen, driver hiba, vagy mi a szösz :). Amúgy mit értesz gyengébb alatt? Hogy nem hajtogat magából repülőt az ablak, amikor bezárod? Szerintem az Aero remekül el lett találva, ami a látvány és a használhatóság arányát illeti.
  • A1274815
    #47
    "Ember használtál te már Gentoo Linuxot? Az életben ki nem ejtenéd a szádon többet hogy Windows..."

    Az az egy biztos: az bitos, ha vallásos vagy ha nem az imáidba foglalod a Gentoo-t: Isten bármit megteszek csak mégegyszer ne fussak össze a Gentoo-val.
  • Tripax
    #46
    Már nem azért de haverod elég nagy pancser lehetett ha 500 G-t csak úgy elvesztett.A c- re nyomta az adatot aztábn meg telepített rá egy vistát. Nemtudok másra gondolni. Akinek meg nincsen vasa a vistára az ne tegye fel. Az f kivan az ien emberektől akik nem fejlesztenek de a nagy csicsa meg kellene. Menjen az ien Linuxozni meg word-özni.
    Szánalmas
  • Sanyix
    #45
    "Ellenben az Aero azonnal működött, amint feltettem a drivert...."

    És jóval gyengébb is...
    Aerot kb a kde-hez lehetne hasonlítani, ami nekem ati kártyán 1 perces driver telepítés után rögtön ment...
  • asysoft
    #44
    Intel Core Duo-s noteszgépek például nem 64 bitesek, s gyengének azért korántsem nevezhetőek.