Windows 7 - már jövõre?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ms pedig nem szeretne még egyszer így elmaradni, 3-4 évente lesz új rendszer(hivatalosan), aztán minden 2-ra mondhatjátok, hogy WinME szaga van, mert semmi látványos, nagy áttörés nem lesz benne...
Használtam én is WinME-t nagyon jól kiszolgált, bár sztem felesleges volt külön kiadni, jobb lett volna egy SP-vel megoldani az újítást...jó kis pénzlehúzásnak szánták(meg persze azért széles sávú internet sem volt a terjesztéshez) és mindenki úgy gondol rá, hogy szar volt, pedig semmivel sem volt rosszabb a Win98SE-nél, sebességben, megbízhatóságban nálam ugyanazt tudta és hasznos újítások voltak benne.
Persze ettõl még flame-lni meg szídni lehet vistát, nekem tökéletesen megfelel a "vérpistike ez sz*r,mer' izé" véleményére meg teszek...:D
(amúgy ha nem jött volna vista szépen átváltottam volna linuxra, mert nagyon jó az xp, de már sok dologban utólérték/megelõzték a többiek)
Az a baj, hogy a veszekedés meg a vita az két teljesen más dolog.
A flame meg egy harmadik, mindkettõnél rosszabb és értelmetlenebb dolog.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
"Úgy látom ez a fórum is csak flamelésre hivatott."
Isten hozott az SG-n - mondhattam volna GS-t is, nem lett volna elgépelés!
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Srácok, a Vista Homenak elég a fél giga ram és az 1-1,5GHzes CPU (és DX9 VGA). Miért nem azt használjátok? Vagy azt használtok? Mwert én azt vettem észre, hogy mindenkinek kell az Ultimate, mert az a legnagyobb, abban benne van minden (igaz meg se tudják nevezni ,hogy mi, ráadásul sose használják plusz képességeit) és amúgy is ingyen letöltik, miért ne a legnagyobbat? Hisz az olyan kemény, vagyány! Ultimate cégeknek van! Pillanat, pontosítok! Business kiscégeknek, Ultimate nagy cégeknek!
Én ha felteszek egy Vistát, az csak és kizárólag Home lesz, semmi más. Elég az otthonra, tökéletes, és játékok alá a legideálisabb.
Más: eto demerzel ékezetek nélkül ír. Én elsõre megértettem, mit akar mondani. Hozzászoktam!
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Az MS elvileg minden OS-hez kiad dokumentációkat és fejlesztési irányelveket, amik szerint elvileg meg kéne írni a programokat. Ez vagy betartja valaki, vagy nem.
De. Miért is van az, hogy pár éves ilyen olyan progi nem megy mondjuk Vitsa alatt vagy XP64 alatt, miközben a lassan 9 éves Diablo 2 meg W98-tól Vitsa64-ig mindenen mûködik? Csak nem "aljas" módon megírták rendesen?
Miért kell egy cikknél rögtön:
- Linux vs. Windows
- XP vs. Vista
- 32bit vs. 64 bit
flameket generálni?
Egyáltalán miért olyan nagyon érdekes, hogy milyen évet fogunk irni a Windows 7 megjelenésekor, mikor még nem is nagyon tudjuk, hogy mi és hogyan lesz benne.
Ez az egész vihar egy pohár vizben. Jó lenne, ha inkább tényleg a Windows 7-el kapcsolatos hozzászólásokra redukálnánk a fórum forgalmát.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Ettõl viszont még tényleg Millenium feeligje van a gyors Windows váltásnak. Igaz a Milleniumra soka úgy emlékeznek, hogy szar volt, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sok mindent alapból kezelt, amit a W98 patchel sem, vagy nyögvenyelõsen. Pl. Pendrive ...
Mint a Gef8-asok a Dx10-et, vagy annál azért valamivel jobban?
Mint kolléga lentebb írta volt, ez nem teljesen igaz. Pl. notikban elõszeretettel használnak Pentium-M/Celeron-M procikat, vagy Core Duo-t, amik 32 bitesek. Aztán van jó pár gép, ami Pentium 4-es, és ha véletlenül 64 bites is ... hát ... öööö, elég érdekes sebességgel futtatják a 64 bites kódot.
Nem OEM volt, az csak a partnereknek és néhány nagyválaltnak szólt, a tisztelt HW gyártók akkoriban a kb. az RC2-höz addtak csak ki cuccokat.
Az RC1 verzió pedig igazából nyárvégén, õsszelején jött ki, aztán kb. október elején az RC2, majd november vége felé az RTM.
"A Crative 1999 óta csak szivatja saját felhasználóit driver oldalon, ugyan miért kéne az OS-re kenni"
Én nem kenem az OS-re pont éppen a Creativera kenem.
Tegnap telepítettem újra a Vistát, és semmi probléma nem jelentkezett. Ha a haverodnak annyi esze volt, hogy a partíció helyett az egész merevlemezt megformázta, akkor minden elismerésem az övé. Talán oda is kéne figyelni, mit hogy, nem pedig barbárkodni. Komolyan mondom, egyeseknek annyi eszük sincs, mint egy pohár víznek, de egybõl informatikusoknak hiszik magukat, mert pingvin volt a jelük az óvodában.
(Aki meg megcsinálná helyettük INGYEN, az még be is perelik ...)
És ez simán igaz a többi kretén HW gyártóra kai nem volt képes érdemi Vitsa drivert elkövetni. Ha annyir abonyolult, akkor mások miért tudtak a Vista megjelenése ELÖTT 6-12 hónappal mûködõ drivert írni? Na erre varjatok gombot.
Hát pedig marhára nem. A végleges verzió kint volt hivatalosan 2006 novemberében (csak OEM-ben), de maga az RTM már szerintem õsz elején is kint volt, ráadásul volt akik még az RC1, RC2 verziókkal kezdték tavasz környékén ...
Ja, és ugyanaz még a vélemény mint a #63-ban darth sith-nek:
"talán ez adna egy kis lökést a szoftvergyártó cégeknek, h végre átálljanak 64bitre és a többszálas programok írására"
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
amúgy részben egyetértek vele, minek teszi fel valaki a vistát egy olyan gépre ami a követelmények alatt van, és teljes pompájában akarja élvezni? és én is tapasztaltam azt hogy az a linux ami úgy nézett ki mint egy vista minden trükkjét ismerte és még többet is, olyan gépen használtam amin a vista maximum körberöhögne és beindítaná a cd-t is kiköpöm... processt
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Blackmail the Universe
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
2.Már nem azért de haverod elég nagy pancser lehetett ha 500 G-t csak úgy elvesztett.A c- re nyomta az adatot aztábn meg telepített rá egy vistát. Nemtudok másra gondolni. Akinek meg nincsen vasa a vistára az ne tegye fel. Az f kivan az ien emberektõl akik nem fejlesztenek de a nagy csicsa meg kellene. Menjen az ien Linuxozni meg word-özni.
Szánalmas haver 2 (ketto) darab particio c: telepitete a vistat es lam telepitres utan a masik partio ures volt. vette a vista-t mivel a geppel 1utt jott. tenyleg akinek nincs eleg eroforrasa az NE tegye fel. csak erdekes hogy egyes oprendszerek amik a Vista-val megyutt jotek ki futnak regi gepeken is problema nelkul. hogy ne essek felreertes OS X 10.5.2. fut 1 regi 1.33 Ghz 512 rendelkezo G4 laptopon. ja es dtp csinalok rajta. akinek ez nm mond semmit annak NE jarjon a szaja. ha az adobe, autodesk linuxra es kiadna a cucot es az ugy menne mint pc-n (nem windows hanem personal computer) akkor hamarosan leapadna a PC-s tabor. itt nagyreszben az alkalmazasok hianya a gond es nm az OP rendszer.
Meg ha csak 2010-ben is jelenik meg akkor is egyertelmu hogy a Vista csak par evet kapott es mar dobjak is a kukaba, egy oprendszer eseten pedig ez eleg furcsa. Foleg ha a legnagyobb gyarto teszi ezt, az az erzesem siman Windows 7 piszkozatanak tekintik majd a Vistat. Egy monopolhelyzetben levo ceg azert megengedheti maganak hogy egy nagyobb buktat is tuleljen kisebb anyagi veszteseggel ha a kovetkezo termeke mar jol sikerul. Kiadott mar az M$ hulladek operacios rendszert windows millenium neven, ma mar talan senki nem is emlexik ra mekkora hulladek volt :) Hasznaltuk tovabb a win98se-t aztan szepen attertunk XP-re.
Mivel a Vistat nagyon gyorsan kellett az igeretek es a penz miatt osszeganyolni (merthogy eveken keresztul semmit nem csinaltak a microfosek, csak ultek a baberjaikon, mivel tele vannak xar fejlesztokkel) es kiadni, ezert azt a winserver 2008-al osszemostak.
Ahogy viszont latom, a winservert is faxan osszeganyoltak, lenne benne egy rakat josag, de valamiert egy rakat mindent baszott modon pakoltak ossze vegso fokon (pedig latszik egy csomo cuccon, hogy tok igenyesen indult, es nem is kicsit haladtak ilyen vonalon az adott cuccban, csakhat az eredmeny ....) /valszeg a GUI-sok voltak azok akik kiba modon kapkodtak, es a funkcionalitas meg egyeb az jonak tunik amugy/.
Vagyis: a kovetkezo winfos valoszinuleg a server 2008-as verzionak lesz egy szebben, jobban megcsinalt valtozata, amit valamilyen szinten butitanak es korlatoznak, es vegulis vegre valahara osszemossak az asztali es a server oldali platformot (legalabbis szamukra vegre valahara, mert igy olcsobb lesz a tovabbi fejlesztes, etc).
A lenyeg: a Vista es a WinServer 2008 most meg abszolute nem tunik rossznak, de nem is jo sajnos, es ezeket a termekeket minden bizonnyal valami kiba gyorsan fogjak levaltani, es a sikeres server/asztali vonal osszemosasnak koszonhetoen, 2012-ben mar biztosan megint egy ujabb verziot fognak megjelentetni.
Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW
Ó, mamám. Ha az a nagyjából 3 év nem 36 hónap, hanem pl. 35, akkor máris (btw, máris egy jó!) nem 2010 januárra, hanem 2009 decemberre lesz kész.
Na, asszem megyek is aludni, mert ez a hatalmas szellemi teljesítmény, ami ennek a hatalmas rejtélynek a megoldására kellett, igencsak kifárasztott. :P
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Szerintem, a Linuxnak leginkább ott van szerepe, ahol közel kell lenni a szerver platformhoz és / vagy olcsó megoldásra van szükség. Ha van pénz és csak játszani, irogatni kell, akkor a francnak se kell a Linux. Esetleg ha nagyon sok pénz van, akkor Mac.
Ziby: azt lássuk be, hogy a Gentoo linux telepítése se egy egyszerû eset. Ha odateszed egy kezdõ felhasználó elé, valszeg köszöni szépen. Nekem is Gentoo van fönt a laptopomon, de 3 nap volt leforgatni és a frissítés rendszeres púp a hátamon súlyos gigahertzek hiányában. Másfél GHzen nem öröm forgatni. :) Viszont tényleg q. jó hogy nem kell azzal veszõdni, hogy a csomagösszeállítók éppen milyen idióta opciókkal forgatták le az adott csomagot. (PL a php5-gd telepítéséhez kell X11-libs? Ezt a hülyeséget.)
http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/
Az az egy biztos: az bitos, ha vallásos vagy ha nem az imáidba foglalod a Gentoo-t: Isten bármit megteszek csak mégegyszer ne fussak össze a Gentoo-val. <#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>
Szánalmas
És jóval gyengébb is...
Aerot kb a kde-hez lehetne hasonlítani, ami nekem ati kártyán 1 perces driver telepítés után rögtön ment...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
/*WTF?!*/
"Ez a fúl MS és fúl Win, éljen a Linux meg már unalmas. Konkrétan 2000 óta van ez és Linuxosok semmit nem jutottak elõre. Ma is Windowstól és az MStõl függtök, vegyétek már észre! Kit érdekel a hülye linux? Senkit!"
Ember használtál te már Gentoo Linuxot? Az életben ki nem ejtenéd a szádon többet hogy Windows...
A probléma szerintem inkább az XP megbízhatóságában és kiforrottságában keresendõ, valamint abban, hogy a Vista az Aero-t leszámítva nem hozott látványos újításokat (ami nem jelenti, hogy nincsenek nagyobb változtatások)
http://www.aeroxp.org/index.php?categoryid=23&p2_articleid=169
lap közepe... az a just work-féle mondat ismerõs xD nem szégyen a jobbtól tanulni, csak akkor ne úgy nyomják a dolgaikat, mintha egetverõ újdonság lenne! (és itt most félreértés ne essék, nem a just workre gondoltam, úgy az egész stratégiájukra gyk amit más megcsinált és bevált, azt õk két év múlva megcsinálják, van hogy jobban, van hogy... kevésbé:) )
Blackmail the Universe
Ami a Vistát illeti, driver-nem driver, van ez így, majd kijavítják. Ami ennél sokkal jobban idegesített, hogy bizonyos konfig opciókat elég sokáig kerestem és nem találtam (lásd: Bluetooth beállítások és a haverjai).
Na igen, mennyivel jobb lenne, ha az "eredeti longhorn" kernelt (ami egy toldozott XP kernel volt; s ha jól rémlik pont a teljesítmény miatt dobták el) használná:)
"A Vista halálra van ítélve, maximum egy olyan SP hozhatná helyre, ami úgy ahogy van lecseréli a rendszer teljes belsõ magját valami jobbra"
Vista SP1-el megkapta a Server 2008 kernelét (kis érdekesség: frissen kijött Server2008 SP1-nek azonosítja magát, ergo az elsõ javítócsomag S2k8hoz az SP2 lesz:)).
Ez a TPM-emulációs dolog elsõre elég kacsának tûnik, a driverek gyengeségén pedig ne lepõdj meg: igen tisztelt nVidia egyértelmûen a 8-as sorozatra koncentrált Vista kapcsán, a többieket le se... (Persze ettõl eltekintve sem olyan gyors Vista játékok alatt, mint elõdje, de nem ennyire rossz a helyzet.)
/*WTF?!*/
Ez érdekes, mert:
1., Soha nem dobbták ki a Longhorn kernelét, mert az már eleve egy tuningolt Server 2k3 kernel volt, a kernel felett csücsülõ komponeseket dobbták ki és helyébe újra kezdték fejleszteni azokat a Server 2k3-éból
2., Még az életben nem láttál, nem használtál Server 2k3-at a fenti beszólásod alapján.
" bizonyos DRM chipnek a hiánya esetén"
Nincs DRM chip, hanem TPM. Továbbá 40% HL2 legelsõ javítattlan kiadásában produkált a kezdetleges nvidia driverekkel a Beta2.
"chip software-es emulációja miatt kb 40%-al lassabban tud kommunikálni a VGA driverem a kártyával Vista alatt."
Errõl adjál valami hívatolos forásst is, hogy emulál egy nem létezõ chipet.
A VT-ét nem idekeverni.
"Ne okoskodjon nekem senki, próbáltam 25 féle drivert, engem már senki nem gyõz meg. A Vista egy selejt."
Ámen! Atyám. Ámen!<#vigyor>#vigyor>
Kén egy esettanulmányt készíteni ,hogy ki milyen Vista változatot használ. Nekem lenne egy tippem ,hogy nagyrészük (cirka bõven 90% felett) Ultimatet. És akkro meg sírnak, hogy "jajj de lassú a játék" stb. Ultimate cégeknek készült. Semmi olyat nem tartalmaz, ami szükséges otthonra. Pláne játékgépre! DE perzsem agíar ember lopja és mekkroa menõ már a legnagyobbat használni, fúú királyok vagyunk!
Ez a fúl MS és fúl Win, éljen a Linux meg már unalmas. Konkrétan 2000 óta van ez és Linuxosok semmit nem jutottak elõre. Ma is Windowstól és az MStõl függtök, vegyétek már észre! Kit érdekel a hülye linux? Senkit!