Hibernáció kén-hidrogénnel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Amúgy mint azt vagy 700X kitárgyaltuk, normális meghajtási technológiával, hetekre lehetne csökkenteni az út hosszát a Marsig.
Pl Atom reaktor + VASIMR hajtómû.
A technológia adott, kb 10 év alatt megépíthetõ egy ilyen ûrhajó. Sajna az összes többi kérdés továbbra is gond: le- felszállás, életfenntartás, stb.
Ja és hogy mi a lópikulának odamenni a Marsra?
Úgy értem 1X, hogy kitûzzük az amcsi zászlót.
Mert a tartós bázisnak azért én is látnám értelmét, de az ilyen amcsi elnökválasztási kampány részeként megvalósuló projekteknek nem.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ki nem szarja le a Visztát?
Azt azért ne felejtsétek el, hogy nem törvényszerû, hogy azzal a jármûvel kell le, illetve felszállni a Marsról, amivel odamennek. Sokkal célszerûbb ennél egy hatalmas ûrhajó, aminek része egy leszállóegység. Az ûrhajóval repülnek oda, ami Mars körüli pályára áll, majd a legénység egy része a leszállóegységgel leszáll (vagy ha az automatizálás eljut odáig, akkor akár az egész legénység). S utána felszállás címén elég Marskörüli orbitális pályára állniuk, ott csatlakozni az ûrhajóhoz, és úgy visszajönni.
Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.
Nem ugyanannyi az oda és a visszaút, illetve elég nehéz pont úgy idõzíteni, hogy egyenlõ legyen és éppen ezért nem is érdemes (nem is érdekes)
Ezek csak részletkérdések, de amint írtam szó sem lehet 3 évrõl. Mert a Mars Földközelben 50 millió km-re van ez pedig 30ezer km/h-s sebességgel számítva (ennyi a Föld szökési sebessége) megtehetõ nagyon nagy kerekítésekkel:
1666 óra alatt ami ugye 69 nap. De amint azt leírtam hogy mindez sokkal inkább másodlagos, még ha egy év lenne az út oda-vissza akkor is megvalósítható lenne... de mégegyszer hangsúlyozom , hogy sokkal nagyobb problémák vannak itt a Mars Expedícióval kapcsolatban.
eben x idõ az odajutás, x idõ a visszajutás, és y az ott tartózkodás. nem csak mennek és jönnek.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
1. a Marsra való biztonságos leszállás,
2. a Marson való 1-2 nap vagy több idõ eltöltése (!)
3. a Marsról való felszállás (!!) ... ez már szinte képtelenség...
mindenesetre azoknak akik mostanában indulnának Mars-Expedícióra jó ha elõre tudják , hogy a legjobb esetben is kb. 1:4-hez az esélyük hogy valaha is visszaérnek ide a Földre. Szóval én várnék még azzal a Mars-Expedícióval néhány-száz évet.
Ez oda-vissza is maximum 9-10 hónap.