Mechanika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
énis dolgozom rajtuk de kéne a segítség!
2.példa:
CSAK VALAKI CSINALJA MEG PLZ
THX KÖSZ
-WWW.RAPLACEMUSIC.EU-
kösz kösz kösz
HELP
-WWW.RAPLACEMUSIC.EU-
kösz kösz kösz

-WWW.RAPLACEMUSIC.EU-
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Lám, a topic címe is megváltozott, aminek örülök, reméljük nem csapják a fizika topicba, bár lehet nem is ártana (mondjuk ott sincs nagy forgalom).
Egyetemen a mechanika eléggé buktatós szok lenni, fõleg a kinematika/dinamika rész. Így jól jöhet még ez a topic a késõbbiekben.
majd megpróbálom ez alapján megcsinalni, asszem elég részletesen leirtad! király vagy! hallod, eléggé messze vagyok, sajnos másik országban, Szerbiában vagyok, Vajdaságban..
hallod, nem vok vmi pénzes, tudom h nem drága telók, de komoyan nincs zsém, tudhatod, annyi zsém se volt h egy mehanika tanárt fogadjak pár órára... de ha felveszel msn re tuti küldök egy ingyen lemezt a címedre!
Tudom h nem nagy valami, meg nemtom h szereted e az ien zenét.. de ez is vami oasmi amit saját erõmbõl sikerült produkálnom és senki nem segitett benne, egy megbecsülhetõ dolog😊 szal pár honap mulva jön ki a bemutatkozó lemeze a bandámnak, és küldök neked egy ingyen példányt😄)!
-WWW.RAPLACEMUSIC.EU-
Más: ha szakközépbe jársz, jobb ha hozzászoksz ehhez, ebbõl fog állni az egész középiskolás életed. Sõt, nem tudom mik a terveid, de ha egyetemre mész, akkor még nehezebb és komolyabb dolgokat fogsz kapni már az elsõ órán. Nekünk sem volt ismétlés, hiszti, lacafaca, jajeztnemtudom, aztnemtudom, kõkeményen kaptuk az anyagot, ha nem tudtad, bukhattad a félévedet....
Másrészrõl: nem hiszem el, hogy a függvénytábla és a tankönyvek segítségével olyan lehetetlen ezt a feladatot megoldani.... Attól még hogy fizika, lehet egy kis kreativitásod és önállóságod.
Uff én szólottam.
(...hmmm, még nincsen telóm... 😞(( )
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Az utolsó mondatért elnézést, csak eldurrant az agyam.Inkább azt mondám, hogy valamiért eltûnt a gyakorlatias gondolkodás és megfigyelõ kézség vagy kísérletezés. Az egész feladat azon alapszik, hogy észrevegye az ember, hogy mi mozog azonos sebességgel és hogyan viszonyulnak azonos szögesebesség estén egymáshoz a kerületi sebességek és gyorsulások. Ez autóbuszok indulásánal lehet szépen látni. Az kerék rögzítõ anyái kis sugáron fordulnak, de ha az ember az abronocson levõ feliratot nézni az simán látszik, hogy beza gyorsabban megy. Innentõl már nem olyan túl nehéz a többire is rájönni.
Ráadásul ahogy hallom a fizika órákat erõsen megnyirbálták mióta elmentem a gimibõl. Hová lesz így a jövõ mérnökpalántáinak képzése??
(bár nem írja a példa szövege, de nyilvánvaló, hogy tökéletes kapcsolat van a szíj és a dob között)
A./ 1. és 2. henger közös tengelyen vannak mereven egymáshoz rögíztve. Ebbõl mi következik? Az, hogy együtt forognak.
B./ A súly mozog, és együtt mozog vele az nagy henger. Hiperprimitív képlettel kerületi sebességbõl szögsebsességet számolsz. A./ pont miat "mega 1" = "omega 2"-vel. Stimm?
C./ A szögesebbésgbõl a B./ pontban használt összefüggést visszafele használva kiszámítható a kis dob kerületi sebssége.
D./ Ez a kerületi sebesség igaz a 3-as henger peremén is. Ergo MEGINTCSAK UGYANAZ a képlet használva --> "omega 3" szögsebesség kijön. Minden sebesség az elsõ ismert x = f(t) -tõl függ... M pont gyorsulása a kerületi sebesség és szögsebesség és sugrakból megint csak a függvénytáblában levõ hiperprimitív képlettel számítható.
Ez olyan nehéz?? Sajnos ahogy látom a mai fiatalok sötétek a fizikához. Kár.
A mozgástörvény az azt jelenti, h mennyit mozdul el az idõ függvényében (legalábbis ez van neked apró betûvel odaírva). Ez mutatja meg, h hol van az A pont helyzete (x) az idõ (t) függvényében. x=10*t^2. Persze jó lenne, ha annak a 10-nek ott lenne a mértékegysége, de azt lehet sejteni, hogy itt minden cm és minden s lesz.
Mivel te valszeg nem tanultál még differenciálszámítást, így nem fogod rögtön látni, hogy az A pont sebességét úgy lehet kiszámolni, hogy vA=dx/dt=20*t és azt sem, h a gyorsulását aA=dvA/dt=20cm/s^2, azaz állandó.
De azt feltehetjük, (a mozgástörvény is sugallja), hogy ez olyan mozgás, amit szabadesésre hasonlít, így az ott tárgyalt összefüggéseket használhatod. Tehát ott a megtett út: x=g/2*t^2 és a test sebessége: v=g*t. Mivel itt a g/2=10cm/s^2-el (mert x=10*t^2 = g/2*t^2, tehát a két oldalon azonos mennyiségek kell hogy álljanak, ezért g/2=10cm/s^2, azaz g=20cm/s^2 ebben a példában), így rögtön írhatod is, hogy az A pont sebessége vA=g*t=20*t és a gyorsulása aA=g=20cm/s^2.
Annyit kell még tudni, hogy az M pontod éppen úgy viselkedik, mint az A pontod, csak éppen ellentétes irányba mozog. Azt már rád bízom, h belásd, hogy az M pont sebessége megegyezik az A pontéval (ez onnan jön ki, hogy a szögsebességeik azonosak az 1 és 2 kerekeknek, de a kerületi sebességeik nem. Ellenben a 2 és 3 kerekek sugarainak aránya éppen megegyezik a 2 és 1 kerekekével, ezért lesznek azonosak a kerületi sebességeik az 1 és 3 kerekeknek, azaz az A és M pontoknak. Hasonló mondható el a gyorsulásokról is).
Namost az M kerületi irányú gyorsulása megegyezik az A pont kerületi gyorsulásával, azaz aMker=20cm/s^2.
Az M pontnak mivel körpályán mozog, van centripetális gyorsulása: aMcp=vMker^2/r3, ehhez kell M kerületi sebessége. Ez onnan számolható, h tudjuk, arról az idõpillanatról beszélünk, amikor A eljutiott a 45cm-es "mélységbe": x=45cm=10*t^2, ahonnan t=2.12s
Ezt behelyettesítve az A pont sebességét leíró összefüggésbe: vM=vA=20*t=42.4cm/s
Ezzel pedig az M pont centripetális gyorsulása: aMcp=(42.4cm/s)^2/(15cm)=120cm/s^2, ami a 3-as körpálya középpontja felé mutat.
Az összgyorsulása a kerületi irányú gyorsulás és a centripetális gyorsulás eredõje. Mivel ezek merõlegesek egymásra, így a Pithagorasz tétellel számítható:
aMössz=GYÖK(aMker^2+aMcp^2)=121.7cm/s^2
Ezért kapok tõled egy telefont az alábbiak közül:
Ericsson T28/T29/T39/R320/R380/R520, Nokia 8310/8210/6210/6310/7650/5510/3650
Várom a privát üzeneted! Egy ócska telót csak megér egy bukásmentes félév!
-WWW.RAPLACEMUSIC.EU-
-WWW.RAPLACEMUSIC.EU-
egyébként meg a google a barátod
\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"
-WWW.RAPLACEMUSIC.EU-
32,831853*100/94,24778~34,84(ez nagyon kerekített)
K=94,24778
-45=49,24778
ennek 2/3-a
32,831853
enyi utat tesz meg a pont az alatt az idõ alatt amíg a test megteszi a 45cm-t
- A gyorsulasi kepletbol adott a gyorsulas es az ut, azokbol kiszamolod az idot.
- 1. kor sugarabol kiszamolod a keruletet, a megadott utbol a kerulete alapjan az elfordulasi szoget.
- Kiszamolod a 2. kor keruletet, es az elfordulas szovebol kiszamolod a megtett utat😉
- A 3. kor kerulete mar adott, igy a megtett utbol kiszamolod a 3. kornek az elfordulasi szoget.
- Igy mar van elfordulasi szoged, megtett utad, idod...;P
- Ezekbol az adatokbol mar ki tudod szamolni az M pont sebesseget, gyorsulasat, stb.
dixitque deus fiat lux
Emiatt 3szor fordul körbe a 2es, aminek a sugara 10cm, így az 30cm-t forgat, ez az a szíjjon áttéve a 3as fogaskereken 2-õt forgat...
dixitque deus fiat lux
1-es sugara/2-es sugara*s sebességel mozog
persze ne várd,hogy egy tizedikes gimnazista ezt megoldja mindenféle adat nélkül,de nekem így tünik logikusnak
én se értettem annyira építészeten a statikát, ezért próbálom meg idén az orvosit<#vigyor4>#vigyor4>
dixitque deus fiat lux
ennyi
-WWW.RAPLACEMUSIC.EU-
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
majd ha nyugdujba megy ez a tanár már rendesebben fog menni..
-WWW.RAPLACEMUSIC.EU-
én se értem a villanytant emg a kurva programoást abba is hagytam a fõsulit, megyek gazdaságira...
ennyi
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"