A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

0Fritz0
Persze, hogy megállja a helyét.
A Tokio Hotel például simán hozza a Modern Talking "színvonalát". 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Marci0115
* Nem tudom eldönteni / nincs véleményem / stb.

leszarom

Nem tartom összehasonlíthatónak a két korszakot.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

elsõ 😄
Amúgy

Nem tartom összehasonlíthatónak a két korszakot....

Nem lehet összehasonlítani, mivel fejlõdünk és a változatosság kell... Ha pl 80as évek pop zenei stílusú zenék lennének a mai napig már rég unná mindenki, hiába hogy most is sokan meghallgatják még régi nagy slágereiket, de szerintem senki nem tudná 20éven keresztül hallgatni ugyanazta fajta zenét mondjuk.... Fejlõdünk és kell is... Zenei irányzatoknak is változnia kell... Hmm kicsit szarul írtam/fogalmaztam, de nézzétek el korán reggel van és nem nagyon aludtam 😄

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

Karácsonyra mûfenyõt vagy igazit vesztek? ==>> A mai zeneipar megállja a helyét a régebbi idõk el
Motoroj
Ez horror.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Gurren
0Fritz0
Ahogy Jimbo bácsi is mondaná: "Ez a fenyõ támadni akar!"
Plusz mivel amúgy is éhen halna, így lényegében szívességet teszünk. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Bruk
"Mûfenyõt. Takarékosabb megoldás, vannak szépek is."

Szép és már felesleges az igazi. Nincs wc illatosító szaga, mert nem vagyunk olyan buták, hogy a wc-ben tároljuk. Amúgy nem szeretem a nagy felhajtást, de hát a család és a megszokás... engedni kell.

immovable
szerintem ha már karácsony akkor..

fuck yeah 😄

tigeroo
hát vagy mûfenyõt vagy igazit 😄
Mûfenyõt. Vagyis pár éve már az van. A kertbe már nem fér több élõ, vágott meg nem kell, kár érte, hullik, faragni kell, stb.

😄DDD

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

somdav95
"Kizárólag igazit, ez adja meg a hangulatot."

meg még ki is lehet ültetni a kertbe ha olyat veszünk..

Doomista
Mûfenyõt. Takarékosabb megoldás, vannak szépek is.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

"Mûfenyõt. Takarékosabb megoldás, vannak szépek is."

Két éve vettünk egy mûfenyõt,azóta az van. Nem hullik le,nem kell kidobni.Fel van díszítve,akkor észre sem lehet venni,hogy nem igazi. Pláne,ha lefújom mûhóval. 😄
Amikor nem kell,akkor beleállítom a kádba,letusolom,összehajtom az ágait,bele egy szemetes zsákba aztán pihen az erkélyen. 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Lacee86
Na ez, nekem is új. Na, Normandiához gondoltam h nincs köze, de úgy nem gondolkoztam rajt h honnan a neve. Meg nem tudtam, h van benne d, fõleg mivel sok helyen Normann-nak írják. 😄 Ma is okosabb lettem. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Dzsini
apró kiegészítés a dologhoz, mert nagyon kevesen tudják:

"Alexander von Nordmann (1803. május 24. – 1866. június 25.) finn zoológus volt. Legalább 8 állatfaj, egy növényfaj és egy nemzetség viseli a nevét. Többek között egy lepkefajt (Pamassius nordmanni), a Kaukázusban, a kelet-anatóliai, a grúziai és örmény hegyvidékeken honos kaukázusi jegenyefenyõt (Abies nordmanniana) és a feketeszárnyú székicsért (Glareola nordmanni) nevezték el róla."

Tehát helyesen Nordmann fenyõ a neve, nincs köze normandiához vagy ilyesmikhez.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

NEOreg3
évek óta mûfenyõ vanik

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

A kivétel... 😊
Én minden évben hosszú órákat kerestem megfelelõt. 180-200cm körülit.
És csak Normand jöhetett számításba.
Idén 25 ezret mondtak egy fára amire azt mondtam, hogy tetszik is...
Itt lett végleges a mûfenyõ. Nem bántam meg. Drága volt ez is, de nagyon szép.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Lacee86
Ez nem igaz, gyönyörû volt a normann fenyõnk tavaly is, meg tavalyelõtt is, és mondom, csak 5 e Ft volt. Amit idén vettünk, az csak sima hagyományos fenyõ, de elég szép, dús ágai vannak. Igaz csak 1,5 m-es, de nekünk nem kell nagyobb, és 3 e Ft volt.

Az még nem is komoly fa. 20k fölött vannak a jobb minõségûek.
Egyszeri befektetés.
Egy igazán szép fenyõfa is 10k körül van.
Néha ki lehet fogni 5-7 ezerért is, de lejjebb csak olyanok vannak amit az ember megsajnál 😊

morleone
csák áz igázi! mindíííg minden körülmények között?!

Lacee86
10-12 e?? <#wow1> 3 e Ft-ért adják itt darabját, 1,5-2,5 m-esig vannak. De elõbbi 2 éven a spécibb normann fenyõt vettük, az is csak 5 e volt.
Sztem egy fél méteres igazi fenyõ 100x többet ér, mint egy plafonig érõ w.c. illatosító szagú mûanyag vacak. Ja, bocs, akkor meg még gyerekgyilkos is vagyok, ilyet... :/

dartonita
Onli ríl!

byzhouse
eddig mindig igazit vetünk,de utóbbi 2évben átváltottunk mûre. minek kiadni 10-12ezret egy olyanért,ami 1hétig bírja mikor 10k-ért megveszed a mût és a dédédédédédédédédédéd unokádnak is jól lesz? 😄

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

2 éve nincs karácsonyfa, azelõtt vagy 8 évig mûfenyõ volt. Már nem férne el.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Kizárólag igazit, ez adja meg a hangulatot.
NEM szeretnék ezen vitázni. Nabumm!

Sir Quno Jedi
Nohát. Akkor végülis látod egyetértünk. Kis ráfordítással és odafigyeléssel tényleg még a karácsonyfának sem kell meghalnia a szeretet ünnepén kis családunk jóléte érdekében.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

RS
igazit

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

chhaya
Igazit, a mûfenyõ ötletét is személyes sértésnek veszem.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Lehet fel is kötöm magam estére <#vigyor4>

Dzsini
opsz, elírtam - nem csak buddhista, hindu elv is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
nézz utána az ahimszá (a nem-ártás elve) buddhista szerzeteseknek - az extrémebbje maszkot visel, hogy véletlenül se lélegezzen be apró élõlényeket, és folyamatosan söpri az utat maga elõtt ha megy valahova, hogy nehogy rálépjen egy mégoly apró lényre sem.

De, de mindig ilyenekre gondolok amikor táplálkozom. Vagy letépek egy pitypangot.
Aludni is alig tudok. Sorozatgyilkos vagyok.

Dzsini
Akkor a céllal kapcsolatban félreértettelek, bocsánat. (tudom, hogy nem fenyõ volt, és hogy hozzánk a németektõl jött az egész, de az elmúlt évszázad már ebben telik)

A konténeres fenyõ dolog meg.. nehéz kérdés, a földterület azért ki van használva, ha egy pár éves fenyõket termõ területre történne a visszaültetés, akkor újabb területet kellene kijelölni magoncoknak, és rotálni a dolgot (azt nem tudom, hogy azonos fa jó-e dobozos karácsonyfa-lét után esetleg épület vagy bútor/játékfának, tegyük fel igen). A termesztõnek jóval nagyobb földterületre és infrastruktúrára van szüksége, a belátható haszon kérdéses (drága a szállítás pl. a Mátrából a belvárosba és vissza). A gyerekeknek a saját kertbe kiültetés még mûködik (és az nagyon tetszik is, fõleg azzal a folytatással, hogy a késõbbiekben azt a kerti fát díszítik fel, ami egyre nagyobb és szebb), de egy gazdaságban nehéz lenne név szerint számon tartani a dolgokat, és sétatúrákat biztosítani a gyerkõcöknek. Persze ez elhatározás kérdése, de egy ennyire idénypiacon, ahol a termelõk a túlélésért (konkrétan éhenhalás ellen) dolgoznak nem biztos, hogy ilyesmire fognak áldozni. (és persze olcsóbban, vagy maximum azonos áron adni a konténeres fenyõt, mint a vágottat, hogy konkurenciát jelentsen)
Emellett a fenyõ "bérlõjének" is oda kell figyelnie arra, hogy a fát rendben tartsa, ápolja, vigyázzon rá - nálunk pl. kis lakásban nincs olyan lehetõség, hogy igazán jól be lehessen szoktatni a fenyõt a lakásba, fõleg ilyen mínusz sok fokos külsõ hõmérsékletnél (ezért is szoktunk le róla, és álltunk át a mûfenyõre).

Fát amúgy lehet örökbefogadni, új parkosításnál meg ilyesmiknél szoktak elhelyezni táblákat, de karácsonyi fenyõnél ezt még nem láttam kialakulva. A volt gimimben pl. sok osztálynak volt fája, természetes volt, hogy földlabdásat veszünk, azokat kiültettük utána a suli kertjébe, szintén emléktáblával.

Sir Quno Jedi
No és arra nem is gondoltál, hogy vajon a fénynek fáj-e, ha te csak úgy megeszed?!?!? Képzeld el szegény fotonokat amint ott sikoltoznak, miközben te elvtelen módon szanaszét-fotoszintetizálod õket. Szörnyû, nem is bírnám hallgatni...

A víz az meg telis-teli bacikkal, kólival, meg amõbákkal és különbözõ egysejtû organizmusokkal, amit egy hörpintésre belezúdítasz savas poklodba. Egész civilizációk veszhetnek oda. Brrrr. Asszem ma sem fogok tudni aludni.

<#wilting><#rinya><#nemtudom><#falbav>

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

N1ggA
Ezeket a fenyõket azért termesztik, hogy aztán karácsonyfa legyen belõle. Nem erdõirtás ez. Olyan mint a csirke, csak azt meg is lehet enni 😊

Spread De Love!

Hatásvadászat...persze. A szüleim gyilkosok amiért gyermek koromban vágott fával ünnepeltük a karácsonyt. Gyilkos vagyok mert Anyák napjára meglepem anyukámat egy csokor virággal. Vagy azért mert ez szál rózsát viszek a kedvesemnek.

Tényleg nem vagy normális ne is haragudj.
Mielõtt kitalálsz magadnak. Én mûfenyõt vettem idén. És nem gyilkolok meg több fenyõfát.
Viszont visszamenõleg. Rögtön ítélõ bíróság elé állítom magam a múltban elkövetett "gyilkosságok" miatt.
Igyál vizet és legyél fényevõ. Akkor tiszta marad a lelked.

Hegi90
A következõ kérdés lehetne az, hogy vallásosnak kell-e lenned ahhoz, hogy diszíts fát <#idiota>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Lyukasbogrács
tl;dr
flame on

Sir Quno Jedi
Idén (tavasszal) is vettem még 20 óriás tuját (már jó 2.5 méteresek voltak alapban). Azt mondják az ennyire nagy növényekbõl már csak töredéke éli túl az áttelepítést. EZ bullshit. Nekem mind túlélte, sõt nõnek mint a lökös, pedig elsõ évben általában a gyökerüket renegerálják csak és utána kezdenek nõni.

A titok 1xû:
- jó forrásból
- sok minõségi marhatrágya oksoan bekeverve
- rozsdásodó részek folyamatos letakarítása a nyövényrõl
- (egész tavasz-nyár-õsz) napi akár többszöri alapos locsolás, bárminõ drága is a víz (és nálunk még locsolási víz sincs, úgyhogy az ivóvíz árát fizettetik ki velem+ a még annál is drágább csatorna)

Odafigyeléssel, gondoskodással, ápolással minden lehetséges.

Hegi90
Mûfenyõt.

Egy szép sûrûlombú fa, ami nem hullik szét, nagyon drága. Egy jó minõségû mûfenyõt meg csak közelrõl lehet megkülönböztetni az igazitól, meg még illata is van <#idiota>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Sir Quno Jedi
Tehát min kell dolgozni?! Megmondom: olyan konéneres fenyõs megoldáson, amivel a fenyõk túlélési esélyei megsoxorozódnak! Afféle visszaváltható fenyõ, amivel próbálkoztak ugye. Tudom én, hogy bonyolult oda-vissza hurcibálni szegény fenyõt konténerestûl, de utána mondhatjuk a gyerekeinknek, hogy lám a fácska visszakerül az otthonába és felnõhet a társai mellett és emlékezni fog majd rátok, hiszen veletek volt az elsõ karácsonya (és bla és bla és bla)... Késõbb meg elvihetjük õket a gazdaságba ahol megmutatja nekik a gzada az Õ fenyõjüket, amit örökbe fogadtak és megfizették az árát, hogy immár nyugodtan fejlõdhessen.

Ha az állatkertekben lehet állatokat "örökbefogadni", hogy legyen aki támogatja õket, a fákat miért nem lehet?!?!?

Sir Quno Jedi
Így van, a cél hamis, mert a fának NEM kell maghalnia az ünnep érdekében és sehol sem írják, hogy ki kell ehhez vágni azt, SÕT! (az már más kérdés, hogy még csak nem is fenyõ volt eredetileg) Szóval nem az ünnep célja a hamis (bár nyilván vannak akik ezzel is vitáznának, de az nem én leszek).

jazzy
Én nem veszek fenyõt, nem érzem szükségét, nem itthon karácsonyozok soha, ahova megyek ott vesznek. Ha itthon lennék és nem egyedül akkor vennék. Tehát mivel kettõre nem tudok szavazni az egyiket semre szavaztam, de az igazira is nyomhattam volna.. 😊 Mûfenyõt nem kedvelem.
Dzsini
szerinted mi határoz meg egy közösséget?
szerintem az összetartozás érzése, az azonos célok, azonos szokások (ünnepek, események, azokon való részvétel), azonos cselekedetek, amelyek megadják azt az érzést, hogy "közéjük tartozom".

stationx
Minden országnak, kultúrának megvannak a szokásai, óriási tömegeknek összetartozást jelent, identitást határoz meg az, ha a szokásokat követjük (legyen az vallási vagy népi kultúrán alapuló, akár állami meghatározottságú).
Ha nem lennének szokások, ünnepek, nem lennének országok, nyelvek, kultúrák, nemzetek - utópia az, hogy ez valaha megtörténhet.

ez nettó baromság
Dzsini