127612
-
Engem az nem érdekel, hogy te biciklizel vagy autózol, vagy helikopterrel viteted magad mindenhova (semmi közöm hozzá, és nem tartozik a témához).
Tegyük fel, hogy engem az autók általánosan zavarnak (ez nem azt jelenti, hogy a többi szennyező közlekedési eszköz nem), és őket kellene még a mostaninál is jobban korlátozni, lehetőleg betiltani az összeset (és elveszíteni az üzemanyageladásból származó adótartalmat). Szerintem ők az elsődleges probléma, ahogy szerinted a szemetelés terén a dohányosok.
Így akkor mindkettőnk véleménye túlságosan sarkos, és igazából rossz irányból közelíti meg a témát, erre próbálok rámutatni. -
Figyelembe veszem. Mi kerül többe, a havi nyugdíj vagy a gyógykezelés az addigi időszakra? -
"a kérdés az, hogy mindenféle szenvedélybeteget ilyen vérmesen támadsz, vagy csak a dohányosokat? :)"
Mondj még olyan szenvedélybetegséget, ami a vezető elhalálozások okozója a szenvedélybetegeknél és nem csak a saját de a környezetük égészségét is közvetlenül károsítja.
Majd ha megtanuljátok a szemeteteket a kukába kidobni, akkor lehet kevésbé fogom támadni a dohányosokat!
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.05.26. 11:13:13 -
A szemetelés általánosan zavar de azon belül is a cigarettacsikkek zavarnak a legjobban (ez nem azt jelenti, hogy a többi nem). Nem vagyok szent ember de ha mindenki csak annyit szemetelne, amennyit én, akkor a közterek, utcák, játszóterek tisztábbak lennének.
Nem csak a szemeteléssel van gondom, hanem a dohányzással is de ezt korábban is írtam.
"Apropó tiszta levegő - én akkor az autókat szeretném kitiltatni a belvárosból, mert sokkal nagyobb problémát okoznak, mint bármennyi dohányzó ember közterületen."
Biciklivel járok dolgozni én, amit lehet e téren megteszem. Attól mert a gépjárművek jobban szennyezik a levegőt nem lesz kisebb probléma a dohányzás és ettől még a tüdőrák első számú okozója továbbra is a dohányzás. -
Igen, most már csak ugyanott szabad, ahol amúgy dohányozni is. -
Viszont valószínűsíthetően nem lesz évtizedekig nyugdíjas, ahogy írtam is - ezt megint nem veszed figyelembe. -
Egy dohányos kevésbé hasznos tagja a társadalomnak. A gyógykezelése pedig irdatlan összegeket emészt fel, gyógyszerek, gépek, orvosok.
Öregkorára ugyanúgy elkezdi "fogyasztani" az egészségkasszát is. Ugyanúgy nehezen. Kevesebb betegsége lesz. A tüdőrák az egyik vezető elhalálozási ok, Magyarország pedig az élmezőnybe van a tüdőrákban való elhalálozásokban az EU-ban. -
Renegade #123919 ha egészségügyben dolgozol, akkor valószínűleg tudod, hogy ha a szenvedélybetegeket (legyen szó bármiről) elkezdik üldözni, démonizálni, az csak ront a problémán.
a kérdés az, hogy mindenféle szenvedélybeteget ilyen vérmesen támadsz, vagy csak a dohányosokat? :)
egyébként én mint dohányos minden eddigi szankciót pozitívan értékeltem, még az e-cigit érintőeket is (ha jól tudom már azt sem lehet pl játszóterek közelében használni). -
Nem kellene a másik személyével foglalkozni egy beszélgetésben, csak az álláspontjával. Az előbbi nem a kulturált beszélgetés alapja. Én pedig csak a te általad leírt problémát (szemetelés) vezettem végig, hogy tulajdonképpen nem a dohányosokkal van a te nézetedből a probléma, hanem a szemetelőkkel, és hogy nincs ilyen téren szigor. Ugyanígy probléma a rágózó és a náthás ember is, ha eldobálja a rágópapírt és a zsebkendőt, nem?
Apropó tiszta levegő - én akkor az autókat szeretném kitiltatni a belvárosból, mert sokkal nagyobb problémát okoznak, mint bármennyi dohányzó ember közterületen.
egyébként nem vagyok dohányos, soha nem voltam az
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.26. 10:58:13 -
Gondolom dohányos vagy te is ezért véded ezt. Tudod én kezdetnek beérném azzal, hogy csikkmentesek legyenek az utcák meg az a drága dohányos csak a saját életét mérgezze ne az enyémet. Vicces, hogy neki több joga van a káros szokásához mint nekem a tiszta levegőhöz, meg az egészséges élethez. -
Ezt viszont még nem sikerült sehol kiszámolni - főleg úgy, hogy egy dohányzó ember előfordul, hogy kevesebb ideig él, így pl. a nyugdíjkasszába nettó befizető, míg egyy nem dohányzó akár hosszabb ideig ki is vesz belőle, és öregkorára ugyanúgy elkezdi "fogyasztani" az egészségkasszát is.
Nem olyan egyszerű a dolog, hogy csak egy bevételi és egy kiadási oldal van. És egy ember szubjektív értékét nehéz beültetni az egyenletekbe.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.26. 10:51:14 -
Így van, és a dohányzás lehetőségének megtartásával ÉS szigorú büntetéssel és ellenőrzéssel a szemetelés és dohányzásra kijelölt helyekkel kapcsolatban megmaradna a jelentős adóbevétel ÉS tisztaság is lenne.
Tehát ez alapján nem a dohányzás a probléma. -
Lehet a dohányzás visszaszorításával a dohányzás miatt kialakult betegségek gyógyítására fordított jelentős összeg ezt valamelyest kompenzálná.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.05.26. 10:51:07 -
Renegade #123913 semmi bajom azzal, ha egy szemetelőt megbüntetnek, legyen mondjuk kötelezve 5 nap közmunkára. :)
-
"sokkal szigorúbb büntetés és ellenőrzés kellene"
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.05.26. 10:45:26 -
Tehát a dohányzás általános betiltásával és büntetésével - és ennek a mostani színvonalú betartatásával - csak az adóbevételeket sikerülne radikálisan csökkenteni, és jó esetben fél évre a szemetelést.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.26. 10:40:10 -
A szemetelés elég nagy probléma és a dohányosok ebből jócskán kiveszik a részüket. Jelenleginél sokkal de sokkal szigorúbb büntetés és ellenőrzés kellene. Nem az, ami most van, hogy fél évig ellenőrizve van, meg némileg betartva (lásd egészségügyi intézményekben való dohányzás) aztán mindenki magasról szarik az egészre.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.05.26. 10:38:33 -
Nem a dohányzás van betiltva, hanem a szemetelés. Ami itt is tilos, csak a betartatás működik majdnem olyan jól, mint az említett munkaidős-monitoros dolog. -
Ha az elhajigált cigaretta csikkeket megszünteti, akkor már holnaptól vezessék be a tiltást-büntetést.
Érdekes módon számos nálunk fejlettebb országban ez működik. Az biztos, hogy a dohányosok jelenlegi fene nagy szabadsága nem abba az irányba mozdítja elő a közterek tisztaságát, amerre kellene, bár ehhez lehet csak intelligencia kellene, ami jól láthatóan a dohányosok nagy részénél füstté vált.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.05.26. 10:35:24 -
Renegade #123907 Mert már annyiszor bebizonyosodott a történelemben, hogy ha valamit tiltanak, az megszünteti a problémát. :) -
karlendítéssel kelleni ilyenkor jeleznie a birka népnek az ellenérzését! -
Én tiltanám+büntetném, és nem csak azt is aki kínálja vagy tűri, hanem azt is aki nem lép fel ellene. -
Jó, hát tudjuk, hogy ez a valóságban mese habbal. :) -
Ha monitor előtti munkát végez, akkor óránként legalább 10 perces szünetekkel kell megszakítani rendelet alapján, tehát lehet, hogy zavaró, de megfelel az előírásoknak - 8 órás munkaidőből összesen maximum 6 órát lehet képernyő előtt tölteni. -
Persze, a lényeg, hogy kötözködni lehessen. :D -
Hát, ha valaki valakibe nagyon bele akar kötni, úgyis megtalálja a módját rá, így vagy úgy. :) Mondjuk az tényleg zavaró tud lenni, ha valaki óránként kijárkál 5-10 percekre, mert azért az egy nap ki lehet számolni, mennyi idő, és valószínűleg a cigiző is felnéz néha netre stb. ugyanúgy. -
Volt egy kolléganőm, ő rendre felszólalt a dohányzó kolléga ellen, hogy miért jár neki ez a "lógás" (naponta kb. 4x néhány percet jelent, mert keveset szív). Az már nem zavarta, hogy ő többször ennyi időt töltött telefonálgatással, netezéssel meg hasonlókkal. Mondjuk ő nekem is beszólt, mert szerinte túl sokat járok pisilni. :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Slee #123898 Én például a munkahelyemen naponta 3* mehetek ki rágyújtani és mindegyik időlevonással jár :) -
Renegade #123897 ez legalább annyira előremutató, mint, hogy azért léptetnek elő mert nyalok a főnöknek, vagy mert ugyanarra a pártra szavazunk, sajnos én is dohányzom, pozitív diszkrimináció ezért még sosem ért, negatív csak egyszer. -
Fbn Lx #123896 amúgy engem is kurvára frusztrál az a jelenség, hogy cégen belül dohányosként konkrétan sokkal könnyebb előrelépni.
Ahol a felsőbb menedzsment dohányzik, ott észrevehető, hogy azokat léptetik elő nagyobb valószínűséggel, akik lejárnak velük dohányozni. Ez valamiféle bonding szeánsz lehet.
Vannak, akik konkrétan ezért szoknak rá, mert így szocializálnak a főnökökkel, meg alapvetően a félóránként beiktatott cigiszünetek, amik nem jönnek le a bérből, mert olyan szükségletként kezelik mint a pisit
Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2016.05.24. 18:27:48 -
Fbn Lx #123895 az 1 kilométeres körzeten azért nevettem -
Ó, a jó öreg cigi meg kávé (fél órás) szünet...:) -
Nem dohányzok és rühellem az összes dohányost, ha rajtam múlna a dohány ára sokszorosára nőne.
Elegem van abból is, hogy amerre csak járok legyen az egy park vagy csak egy sima utca 5m-enként cigi csikkek vannak mindenütt. Én velük szedetném fel, takarítsanak ha már annyira se képesek, hogy a szarukat egy kukába dobják.
Továbbá minden szórakozóhely, intézmény, bevásárlóközpont, megállók, stb... 1km-es körzetéből kitiltanám a cigit. Tudom, hogy most is van minimális tiltás, csak éppen baromira nem ellenőrzik őket. Egészségügyi intézményben dolgozom és nem csak, hogy az intézmény belterületén nyíltan dohányoznak, hanem külön kis dohányzó is van, persze nyilván nem legálisan de kutya nem ellenőrzi. Tök jó, hogy a dohányzó kolléga helyett nekem kell dolgozni, amikor kimegy rágyújtani.....mert neki jár.
Bocsesz de ennek ki kellett jönnie. Baráti társaságom kb. fele dohányzik... -
Freeda Krueger #123892 Nem dohányzok,még csak ki sem próbáltam. -
Slee #123891 Sajna igen :( -
Nem dohányzok. Soha nem is tettem. -
Nem. Még egy időben ilyen buli kocadohányos voltam, ez évente jelentett mondjuk 5 szálat. :D De már azt sem. -
mint egy gyárkémény. -
Fbn Lx #123887 nem szeretem, nem értem meg a tüdőgyötrés szokását