A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magic Boy
Na látod itt a lényeg.

Aki ma nagyobb összegû hitelt vesz föl az olyan, mint aki 21-re lapot húz.

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

clio1616v
akkor hogy jut fejenként 50k?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

N1ggA
Hát a nagy része az hitel.

Spread De Love!

Magic Boy
De nem ebbõl a fizetésbõl vették, hanem csak fönntartani kell és ez igencsak lényeges különbség.

N1ggA
Egyébként mi úgy élünk, hogy 5-en, egy emberre 50000 forint jut, a két keresõ ember átlagkeresete 100k és 150k között van, és a fentiek mindegyike teljesül. Bõven.

Spread De Love!

Alap eset...fiatal pár..kell egy lakás...hitel..kell egy autó..vagy roncs vagy hitel..
Mellé két gyerek. 500 kell, hogy normálisan fenntartható legyen.
És akkor messze nincs még jó lét...max nyugalom és nincs pánik ha váratlan kiadás kell...

Ennél lényegesen kevesebbõl tengõdik a többség...én is.
Ez a legnagyobb baj...

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

gercse
Igen, mindenképp csak segítséggel megy
Tesóm is csak úgy tudja elkezdeni a saját életét, hogy közben velünk él (félig meddig, lényegtelen, nem kell se albérletet, se rezsit meg ilyesmit fizetnie), és rakja félre a pénzét folyamatosan, hogy aztán tudjon menni vele valamire.
De lényegében ez egy nem rossz helyzet, mert õ is jól jár vele, hogy tud félrerakni, de mi is ha véletlen meg vagyunk szorulva (egyszer kétszer elõfordult), akkor ki tud segíteni minket.

Magic Boy
Na igen.

Ez az eredményekbõl is látszik.

Havi nettó 200 ezer FT alatt esélye sincs az embernek, hogy valaha is a saját lábára áll, kivéve, ha a szülei vesznek neki házat, autót, stb...

150-200ezer között.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

somdav95
150-200/fõ, persze még az se valami sok, de a mostani magyar keresetekhez képest..

gercse
Az a baj, hogy valaki lehet el sem olvassa az apró betûs részt, mert általában (a közvélemény szerint), ha azt a kérdést teszik fel, hogy mennyibõl tudsz boldogulni, akkor mindenki arra gondol, hogy mennyibõl tudod fenntartani a jelenlegi helyzetedet.

150-200 között.

Sir Quno Jedi
Én máris rányomtam a "Nem tudom"-ra, pedig tudom, de nincs kedvem vitatkozni. Mindenki álmodjon magának amit akar...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Szerintem le is lehet venni a szavazást. Van itt egy ember konkrétan aki nem bírja elolvasni/megérteni az idézõjeles részt, így képtelenség megválaszolni számadatokkal a konkrét kérdést. Ennyi, vége, neeext!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Molnibalage
Az sem biztos, A törlesztõ és albérlet között elég tisztes eltérés van azonos lakás estén. Azt a difit vagy elszórakozod, vagy befekteted. A lakásért kifizeted az ár + kamatot + saját költségen megy az amortizáció és értkcsökkenés úgy, hogy még alapból kevesebb pénzed van. Ha meg el kell költöni, mert állásnak lõttek, akkor tényleg bukta az egész.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Lacee86
Az a baj manapság a lakásvásárlással, h mivel ennyire bizonytalanok a munkahelyek, egyszerûen szinte lehetetlen kimondani, h na akkor én most itt meg itt megállapodok. Persze, h az albérleti díj úgy mond a "semmibe" megy, tehát nem leszek közelebb hozzá hónapról hónapra, h saját lakásom legyen, de azért lakásvásárlásba belevágni, hát... merész, pláne egyedül. :/

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Motoroj
Ha a saját lakás/ház adott és nincs hitel, akkor itt vidéken ki lehet valahogy jönni 100 ezer Ft/keresõ fizetéssel, bár ebbõl túl sok nem marad. Itt a legtöbben nem is nagyon keresnek ennél sokkal többet, sõt még ennyit sem.

Ha bérelni + törleszteni kell valamit, akkor meg a világ pénze sem elég a mai világban.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Molnibalage
Szigetszentmiklóson - nem éppen putri hely - tavaly láttam 55 nm2-es full bútorozott felújított lakást havi 50-ért. Fotó is volt róla, meg is lehetett tekinteni. Remegett a kezem, hogy ne csapjak le rá...

A te adataid is engem igazolnak. Arányosan nagyobb albérleted van és garázzsal. Én hol beszéltem garázsól...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

clio1616v
gondolom te is a mérnöki kereseteddel bõven 400 fölött keresel, márcsak egy hasonlóan jókeresõ párt kell találnod és még félre is tudsz majd tenni

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
40-55ért max egy lelakott lyukat kapsz 35 nmen

63nm-t bérelek 75ért Érden és teremgarázzsal együtt

rezsim 20ezer átlag szumma

új lakásban még legmerészebb álmaimban se gondolkodhatok, a használt meg szintén megfizethetetlen, de már majdnem...

clio1616v
ez a használt ár és akkor nem is extra 😉

DJKonya
150-200 ezer forint a reális szerintem, jut is marad is.

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

immovable
Hát akkor csinálj sok-sok gyermeket. Korban már bõven benne vagy. 😊
Molnibalage
Ezzel a személettel Magyarország rövid úton ki fog halni, legalábbis a fehér ember által...

Lacee86
Szerintem új autót venni manapság luxus, ráadásul hülyeség is... Benne van amúgy a kérdésben, h egyszerû kocsi, nem luxuskörülmények... Én úgy számoltam, h 1 misiért vesz a család használt kocsit, amit kb. 10 évente cserél, tehát tényleg alacsony igények.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

immovable
Akkor, hogy a te szavaiddal éljek.

...mert 20 éve egészen más követelmények voltak.

Régen más világ volt. Csak bajosan hasonlítható össze a szüleink és a mi "világunk". Az õ és a mi értékrendünk, igényeink, környezetünk.

Am meg a kérdés határozta meg eleve a kereteket, hogy mi az igény. Ma egy lakás, plusz autó, évi 1 nyaralással 2 gyerek mellett, úgy hogy a szülõk hozzák össze saját keresetbõl ezt, bizony nehezen hozható össze 2-300 ezer forintból havonta. Pl. albérlet eleve kilõve, mert a kérdés "magyarázata" már meghatározta, hogy egy normális saját lakás.

Ha ezektõl eltekintünk kevesebb pénz is elég élni, de nem ez a kérdés.
Molnibalage
Mert irreális igényeket sorolnak fel? Õket ennyibõl nevelték fel? Kétlem. Valahogy mégis emberek lettek.* Vagy akkor az sg-re az igen gazdag gyerekek jának. 😊

Te csak kötekedni tudsz

Ez jött le? Sajnálom...

* Vagy nem...

Sir Quno Jedi
De milyen érveimmel?!?! Én is használt autókkal járok, nem is vennék újat, de MEGÉRTEM azokat akik újat vesznek.

Ha belemegyünk abba, hogy MINDENT meg lehet használtan, olcsón, kézalól, venni/lopni, meg lakhatnak a nagyszülõknél, a parkban, vagy csak illegális lakásfoglalók, meg nem is kell nekik autó, meg minek nyaralni, meg nem kell gáz, lophatják a fát a a fehérektõla faluban és zabálhatnak a dögkútból is, akkor értelmetlen ELEVE a kérdés! Érted?!?!

Te csak kötekedni tudsz, de aztán kijelented, hogy fingod sincs, hogy mik egy család igényei így nem írsz számokat. Akkor?!?! Minek szólsz bele EGYÁLTALÁN!? Ezt már az eleje óta nem értem. Nagyonnem...

immovable
Akkor mi alapján alkotsz véleményt, mégpedig, hogy - idézem - Van egy olyan érzésem, hogy sokan nagyon el vannak szakadva a valóságtól.?
N1ggA
Most akkor ez a fõ/hó a 4 emberre, vagy a 2 emberre értendõ?

Spread De Love!

Molnibalage
Miért? Azért, mert nem értek egyet érveiddel...?

Több családot ismerek akik mindig is csak használt autóval jártak. Pl. mi is. Lehet álmodozni mindenrõl, vagy a rideg valóság talaján állni...

Egyébként autót még csak-csak vesz részletre az ember, de ma lakást...?

Sir Quno Jedi
Istenkém, te nagyon fárasztóan értetlen egy emberke vagy.

- KELL AUTÓ, mert ez a kérdésben van odafent, mint alapfeltétel
- 2 gyermekes CSALÁDNAK kell az autó, nem neked, aki inkább taxizik, csak ihasson
- a családosok jó része részletre vesz autót, mert egyben nem tudnak/akarnak akkora összeget összerakni, mindig kell másra
- VAN akár új autóra is 7 éves gari akár (bár 3-5 a jellemzõ), de ez hogy a tökömbe jön ide?!??

Egyéb atomhülye érved, indokod, kérdésed van még ehhez a témához, vagy továbbléphetünk?!?!?

Molnibalage
6-8 éves autóra nem kell hitel, mert megveszem kp-ért. Akár most is. Simán vehetnék autót. Minek? A fõvárosba szinte felesleges. Ha meg késõn érek haza, akkor többnyire iszony egy-két sört, vagy bort. ---> alkalmankénti taxi is olcsóbb, mint a kocsi.

Új autóra 6-8 éves garancia van?

Sir Quno Jedi
Van rá garancia -> nincs
Túl van a 100e km-en -> igen
Megállapítható a pontos elõélete -> nem

=> levedlett szar.

Sir Quno Jedi
6-8 éves autóra SOKKAL rosszabb hiteleket kapsz és meglehet többet fogsz rá kifizetni, mint az újra, de leglábbis nagyságrendekkel rosszabbul jársz realítve. Arról nem beszélve, hogy garancia híján, ha komoylabb baja törénik, akkor UGROTT az autód, mert nem éri meg megjavíttatni sem. Sokan nem mernek és nem is akarnak kockáztatni a használt szarokkal, amikben lehet már háromszor visszatekerték az órát. A használt autó lutri, szerencsejáték.

Molnibalage
Nem értem, hogy egy jó állapotban levõ 6-8 éves autó az miért levedlett szar.

Sir Quno Jedi
A tapasztalat az, hogy ezrével vették az új lakásokat a kisgyerekes friss szülõk, sõt az új kisautókat is. Az más kérdés, hogy a válság miatt mindenki beszart, de a "Nem luxuskörülményre kell gondolni: egy normális saját lakás, egyszerû kocsi, 1-1 balatoni nyaralás évente stb." szerintem azt jelenti, hogy normális és ÚJ eszközöket, ingatlant szerez be a család (önerõbõl igyekezvén errefelé). Nem pedig a régi szoci hozzáállás szerint más levetett szarjában rejtõzködni, mert jó lesz még az Biri bácsi!

Molnibalage
Azért a 6-8 éves autó is 2003-2005-ös gyártmány. Azért akkor sem bóvlikat csináltak. Az általad felsorolt szempontnak bõven megfelelnek.

Sir Quno Jedi
Ahogy már alantabb is írták, jó a húszéves autó (nekem is jó), csak lehet egy karambolnál fullra kihal az egész családod. Na pl. ezért is vesznek a friss kisgyermekesek ÚJ AUTÓT. Sõt mi több megbízható ÚJ autóra van szükségük, ami nem hagyja cserben õket a tél közepén a beteg gyerekkel és asszonnyal. Sõt még az is lehet, hogy a pasi kibírná a régi csotrogányával, de az asszony NEM hajlandó vezetni egy wartburgot, mert nem ilyenen tanult bla-bla-bla és vesznek neki egy új Fiestát (esetleg megtartva a régi csotit is).

Peter1
250-300 ezer Ft között. Szerintem.

Ide mit lehet írni?

Több, mint 300 ezer Ft, ha minimális hitellel, vagy anélkül akar az ember vmit megoldani.

Molnibalage
Nem értem, hogy pl. én vagy más mitõl mennek át laikus szülõ 1.0-ba, ha egyszer gyereke lesz az embernek.

Egy normális családnál jobb albérlõ meg nincs, mert elvben annak ellenére, hogy albiban van nem szedi a sátorfát egyik napról a másikra és nem bassza szét a lakást, mert nehezebben talál albérletet. (szerintem)

Egy balfasz, problémás fiatal meg szétkúr mindent, az lelép egy vállrándíással, hogy majd talál másik balekot...

Sir Quno Jedi
Nem az a lényeg, hogy nektek mi a jó. Én sem vennék új autót egyhamar, mert minek. De a laikus v1.0-ás szülõk bebattyognak a márkakereskedésbe és kihozzák a legújabb kisautó legújabb modeljét. Mert félnek a használt autóktól, nem értenek hozzá, nem kockáztatják a családjukat és kapnak "jóóóó" hiteleket stb.

Sir Quno Jedi
Azt tudod, hogy két gyerekkel nehezebb ám albérletet kapni és nagyobbra is lesz szükséged igencsak, ha kultúráltan szeretnétek élni (2+2félszoba minimum)... 😄

Az emberek nem viccbõl vesznek nagyobb (új) lakást (sõt házat), nekem elhiheted. Egy itt-ott dolgozgató, tengõ-lengõ, cigányvándoréletet élõ magányos fiatalember persze meghúzza magát a híd alatt is ha kell, vagy barátoknál, vagy koleszben, vagy munkásszállón, ja.

tigeroo
fogalmam sincs
daeemoon
Én nem is vágytam talán soha új autóra. Nem tetszenek, persze komfort és biztonság szempontjából - ahogy mondtad is -, sokkal jobbak. Nekem pl a kedvencem az Opel B Vectra 2.0, de az nem jött össze. Így lett egy 11 éves Ford Fiesta, amivel egy bajom van, a stabil 6.8-8 literes fogyasztás. Persze mellé szép kis teljesítmény 😊 - persze ez megint mindenkinek más.

Molnibalage
Nem tudom elképzelni egy család kiadásait, lévén aggleggény vagyok...
Egy 40-50 nm-es budapesti albérlet 40-55k között van, állapottól függõen. A rezsi + kk az még havi 20-30 évszaktól függõen.

(A cimbim 75 nm-ert bérel 75-ért.)

Molnibalage
Fater 2003-ban vett egy 8,5 éves Opel Astrát. Lényegében semmi baja sincs most sem. Persze nem mennek vele napi 100 km-t és garázsban van tartva.

Egyetlen hátránya van, nincs benne légkondi és mondjuk egy tényleg új autóhoz képest nem annyira tágas.

Viszont 2x évesen ne akarjon már az ember egybõl egyedül egy zsír új fullos Soka Octaviával vagy új autóval járni. Ez ma a hazai realitás.

A cimbim beutazta már a fél világot a céggel, ahol dolgozik. A napidíjából 3-4 év alatt vett egy lakást. Ellenben egy 20 éves kocsival jár. Minek más, ha az is megy és jó állaptoban van? Egyetlen érv elle az, hogy balesetben valszeg te húzod a rövidebbet, mert 20 éve egészen más követelmények voltak.

Sir Quno Jedi
Figyu, minek vitatkozol velem?!?! Számold ki te is, írd le ide a számításod lépéseit, majd meköpködjük mi is. Kritizálni, NA AZT én is nagyon jól tudok, de én vettem a fáradtságot, hogy számoljak is.

Hajrá! 😄

daeemoon
"400-600 ezer forintért teljese korrekt használtautókat lehet kapni."
Ezt magam is meg tudom erõsíteni. Az én Fordom is akörül volt.