A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Eddig mind a benti, mint az itthoni gépen ment. Nem változtattam semmit. Akkor miért nem jön be egyik helyen sem...? Hol kéne engedélyeznem...?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.28. 20:04:12

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Dzsini
https -ről megy az oldal, a szavazó pedig http-n van. engedélyezd a böngészőben a vegyes tartalmakat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

molnibalage83
Valami baj van a szavazógéppel. Nekem nem töltődik be.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

korrekt.
mrzed001
Én MINDIG szégyellem magam, ha hibázok. Sőt, pár korábbi munkahelyemen ufónak is néznek, hogy ha hibáztam rögtön vállalom, és már szállítom is a megoldást rá. Tudod, van ez az láma magyar mentalitás ami maradt a szoci időkből, hogy soha senki semmiért nem vállalja a felelősséget. Na ez engem undorral tölt el. Ha hibáztam, én voltam. Nem is tudom milyen szar alaknak érezném magam, ha ezt másra kenném.
Nekem is volt balesetem, 3 óra alvás után harmonika utolsójaként picit megkoccoltam előttem haladót (harmonikaeffekt, hirtelen befékező sor végén). Kiszálltam, kezet fogtam vele, elnézés kértem, felelősségem azonnal vállaltam, kitöltöttem betétlapot, még egyszer elnézést kértem, elbúcsúztam, kész.
Amúgy meglepődnél, milyen udvariasan vezetek. Gyalogost átengedem, előre intek neki, hogy mehet, szemből balra fordulót elengedem (pláne ha már 2-3 kocsinál több áll mögötte), nem lépem át a +10%-ot (hajnal 2-kor üres úton sem), nem tolakszom, előre indexelek ...
Mentem már 3-4 km-en át tanuló vezető mögött 30-al, lemaradtam, nem tolongva, nem előzve, mosolyogva.
Ugyanakkor ha valaki meg akar ölni (hülyeségből, oda nem figyelésből, kivagyiságból ...), nem vagyok rest felhívni rá a figyelmét, hogy nem tűröm el tőle.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Igen, úgy tűnik, hogy autópályán sokkal egyszerűbb közlekedni. Valójában sokszor meg inkább a Star Wars Episode I féle fogatversenyre emlékeztet (pl M1 ... M5 meg a leglazább).
A nagy sebesség miatt ráadásul a legkisebb hiba, figyelmetlenség is halálos lehet.
És nem neked kell hibázni hozzá, hanem körülötted bárkinek. Tehát neked 360 fokban folyamatosan pásztáznod kell és előre tippelni mindenkinek a várható manővereit (és még így is sokszor meg fognak lepni). Ezt a defenzív vezetés alapja.
És éppen ezért, szellemileg sokkal fárasztóbb.
Még 2-3 éve pont erről beszélgettünk SQJ mesterrel, hogy munkahelyről haza városon át autopilot módban megy az ember. Lazán hátradől a kocsiban, aztán egyszer csak azt veszi észre, hogy hopp hazaért, és az út nagy részére kb nem is emlékszik.
Na az autópálya nem ilyen. A forgalmas főút meg pláne nem. Nem véletlen a 4-es a hiperbrutál magyar halálút. Azon 200 km után kell 2-3 óra hogy le tudjon az ember lazulni.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

és úgy érzed, hogy egy agresszív ember, aki szétdudálja az arcod, mert annyira megemelte a vérnyomását a hibád, pozitívan hozzájárul a te tanulási folyamatodhoz?
benőmenő
Én tényleg elszégyellem magam, amikor balf@szkodok. 😄
Ilyenkor általában átbeszélem apámmal, hogy mit kellett volna.
te gyakran szoktad elszégyellni magad a hibáid és az ostobaságod miatt, hogy aztán tanulhass belőle?
csak azért kérdezem, mert szerintem erőteljesen faszlengető hozzáállásod van, de vajon magadon is alkalmazod-e a megalázkodás elvét (már amikor nincs igazad éppen, és olyan persze soha nincs, mert te tisztán látod a dolgokat, tehát csak pusztán emiatt nem alkalmazod, mert nem kell soha)
egyébként az egyetlen dolog amit agresszióval elérsz, az az, hogy felbaszod a másik embert, és emiatt akkor sem ismeri el a hibáját, ha tényleg hibázott, mert dominálni akarod egyből, és nem fog megalázkodni.
teljesen egyértelmű számomra, hogy a segítőkész hozzáállás okoz teljesítmény-növekedést, a baszogatás pedig nem.

Pluskast
Azért ezt nem mondanám 😊 Frontális baleset autópályán is van, meg az úton átrohanó szarvas, róka meg egyéb négy lábú emlős, no meg eleső motoros, meg elalvó sofőr. Szóval a pálya sem veszélytelen 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

SötétBarom
Cserébe ha valamit benézel nagy eséllyel töröd rommá magad. Vársoban a pénztárcára megy a játék, pályán meg arra, hogy próbálj nem megdögleni. 😄D

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

benőmenő
Páran túlmisztifikálják, egyszerűen más dolgokra kell figyelni és általában jóval hosszabb ideig.
Dzsini
Kutya speciel simán lehet. Gyalogos ritkábban 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

molnibalage83
Ez tény, de senki nem jön szembe. Nincs gyalogos, nincs járdáról leugró gyerek, nincs rohangászó kutya, nincs keresztforgalom, stb.

chhaya
Nem vezetek, éppen az agresszív és/vagy türelmetlen sofőrök miatt. Pedig még csak nem is Bp-n lakom. 😊

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

chhaya
Az unalom elég veszélyes. Utasként én mindig elalszom rajta, a sofőrt is baromira el tudja tompítani az autópálya monotonja, az pedig 130 km/h esetén nem annyira vicces.

Dzsini
Gyakorlat nélkül ne menj utcára. Plusz szerezz gyakorlatot anélkül, hogy mrzed001 közelébe kerülnél, különben percekig le leszel dudálva, amíg nem szégyelled magad 😊

chhaya
"merjenek 50-el menni"

Anno mikor vezetni tanultam, ismeretlen, pocsék minőségű és kanyargós úton szívem szerintem sosem értem volna el az 50-et, legalábbis ELSŐRE, mert hadd szokjam már kicsit... Oktatóm nem így gondolta, mindig nyomta a gázt helyettem is 50-ig, én meg győztem kapkodni a fejem, baromira nem éreztem biztonságban magam. Elhiszem, hogy egy gyakorlott sofőrnek rém idegesítő, ha előtte tötyög valaki, de hadd tötyögjön inkább, mint hogy balesetet okozzon.

benőmenő
Hát azért ott is vannak érdekes dolgok. Amikor kamionsort előzöl és kijön 2 közül valaki eléd. Vagy amikor előznek és olyan hamar jön vissza, hogy még neked kell fékezni. Ehhez jön a szél, ami megint csak kamion előzéskor odafigyelést igényel, meg persze a nagy sebesség és sebességkülönbségekből adódó rizikó faktorok.
molnibalage83
Már elnézést, de szerintem autópályán közlekedni sokkal egyszerűbb, mint városban. Kifejezetten unalmas autópályán menni. Bár csak annyi tapasztalatom van, hogy jövő hét után vizsgázok, de rendszeresen mentünk ki legalább az 5-ös bevezetőig. A városi forgalom sokkal durvább. Gyalogos elfelejt körülnézni, követési távolságot nem tartják be és mikor durván fékezek, hogy ne csapjam el, akkor még belém jönnek a végén, mert a mögöttem levő nem lát/nem figyel + követési távolság...

mrzed001
Az a nagyon kezdő aki autópályán belső sávban képes csak menni, az meg is érdemli hogy többet ne merjen kormány mögé ülni (miután "ráijesztettem" egy 5 perces folyamatos dudaszóval és végre lekotródott a tök üres külsőbe).
Az ilyen ALKALMATLAN az autópálya használatra. Vezetgessen csak még pár évet, kizárólag városon belül, és ne menjen az autópályára. Főútra meg még úgy se, az ilyen béna az első előzésbe belehal.

Nemtom, lehet hogy a két simlis sapkás tatter is kezdő lehetett, aki majdnem megölt? Hát, aligha.
Bizony néha az idősebbeknek is fel kell hívni rá a figyelmét, hogy nem olyan pengék már mint 20-30 éve, 5x óvatosabban kell vezetniük.

Amúgy vicces, de Dzsini humoros megjegyzésébe van igazság is (ja az is, hogy HR-esek sík hülyék. nem lehet hagyni hogy az ostoba semmihez sem értő HR-es válogasson).
Első, hogy városban megtanuljanak közlekedni, merjenek 50-el menni (sőt !! akár 70-el is).
Ami viszont totálisan kimarad az oktatásból, az a főút és autópálya használat. Extra pénzért lehet venni ilyen órákat egyes oktatótól, de nem része az alapnak.

Dzsini
Egyszerű a megoldás: mindenki minimum 10 év nagyvárosi rutinnal üljön először kormány mögé.

Hasonlóan a munkahelyeknél, ahol 20 éves friss diplomást keresnek minimum 5 év versenyszférás tapasztalattal.

SötétBarom
Főleg nagyon kezdőkre van ez remek hatással. Ha elég ügyes vagy akár annyira is be tudod stresszelni, hogy 20 méterrel arrébb átmegy egy bringáson mondjuk <#eljen>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

mrzed001
Ha te annyira nemtörődöm ember vagy, hogy egy potenciális ámokfutót, aki kizárólag a remek reflexeidnek köszönhetően nem ölte meg a teljes családod mindössze egy apró kis tüt-el jutalmazol bravúros gyilkossági kísérletéért, ám legyen.
De akkor hagyd azt a kis tüt-öt is, felesleges, nem? Végülis, nem lett volna kár értetek.

QuippeR: a fokozatosság elve egy a fejlesztési metodikákban kiválóan alkalmazott elmélet.
Tudom, konzervatív vagyok, és ez megbotránkoztató liberós körökben, de aki hibázott, az
1, ismerje el a hibáját
2, szégyellje magát az ostobasága miatt
3, tanuljon belőle.
Namármost, amíg a saját hibáját nem ismeri el, addig hogy is tanulhatna belőle ? Hát, sehogy.
Szerinted a gyónás miért úgy kezdődik, hogy: Oldozzon fel Atyám, mert vétkeztem ... (elismeri hibáját, szégyelli). Bűnbánat nélkül nincs feloldozás (azaz megbocsájtás).

Aki pedig folytatólagosan elkövet valamit, amiért kapja a folyamatos dudát, és nem érti miért kapja ... annak nem-e ott helyben kellene rituálisan felgyújtani és mozsárba apró darabokra őrölni a jogosítványát ?

Pluskast
Volt már az életemnek mélyrepülős szakasza, amikor 7 hónapig munkanélküli voltam. Akkor párszor megfordult a fejemben, hogy nem sok jó dolog lesz még az életemben. Hála istennek ez nem így történt.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

QuippeR
rá lehet dudálni, az nem probléma. de ha ennyiből nem érti, hol volt a baj, akkor hiába kalimpálsz rákvörös fejjel az autódban percekig, akkor se fogja érteni. az meg, hogy szégyelli-e magát, habitus kérdése, nem azé, hogy mekkora ügyet csinálsz belőle. (ráadásul hülyeség is, nem kell azért szégyenkezni, mert az ember hibázik, inkább tanulni kell belőle.)

a fokozatosság elvéből meg úgy látom, azt hiszed te vagy a rendőrség. hát nem.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

cenobite
Volt egy több hónapos mélyrepülésem évekkel ezelőtt. Akkor tényleg a tipikus "semmi sem egyenes, minden srég" hangulatom volt minden nap. Volt hogy hetekig szinte ki sem mozdultam otthonról csak a szükséges pár perces bevásárlás, szemétkihordás, stb. Senkinek nem kívánom...
Szerencsére ennek már elég rég' vége van.

gamertag: kenobita

molnibalage83
Én szerinted egy dudából nem ért? Kell az 5 perc...?

mrzed001
Még erre válaszolnék.
Teljesen egyetértek, nem szabad dühből vezetni. Nem is teszem.
Viszont nem értek egyet a libernyál mindenkinek mindent azonnal bocsássunk meg felfogással sem.

Ha valaki hibázott, IGEN, tudatni kell vele, hogy ezt most elkúrta. Miért ?
1, lehet, hogy nem is tudta, hogy ő most épp K nagyot hibázott. Így ezt a nagy hibát ismételten el fogja újra és újra követni. Ha nem figyelmezteted rá, erkölcsileg te is felelős vagy az általa megölt vagy megnyomorított emberekért (hisz tehettél volna ellene).
Például, szembe jön veled autópályán, igen, dudálj, villogj, üvölts ahogy csak tudsz, mert ezzel mások (meg annak a marhának) az életét mentheted meg. Igen, jobbkezes kereszteződésre is igaz. Legközelebb oldalba kaphat egy buzukit 50-el és megöl 2-5 embert, mert szent meggyőződése hogy abban a kereszteződésben neki ott elsőbbsége van (és az emberek rutinból vezetnek).
2, szégyellje magát. Sokan azért követnek el tudatosan szabálytalan dolgokat, mert úgy vannak vele, úgysem veszi senki észre. Éreztetni kell vele, hogy DE, LÁTTALAK te mocsok, ne szabálytalankodj. Ettől megszeppen, és visszafogja magát, mert senki sem szereti ha leégetik és ég a pofája.

És persze mindig fontos a fokozatosság elve. Egy apró hibáért egy apró figyelmeztetés. Egy végzetesen kolosszálisan nagy hibáért pedig egy hatalmas figyelmeztetés. Egy folytatólagosan elkövetett durva hibáért folyamatos figyelmeztetés.

Mutans Zombi
Elég régóta sötétnek látom a jövőt/világot.
Próbáltam már kitörni többször is, de eddig hiába...

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

Lacee86
Voltak időszakok, amikor kissé sötéten láttam a dolgokat. Na azért nem olyan szinten, h megfordult volna a fejemben bármi őrültség, de nem voltam jó passzban. Néha most is rám tör egy-egy rossz érzés, de alapvetően igyekszem bizakodó maradni. Komoly célok vannak előttem, és csak ezt próbálom mindig szem előtt tartani.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Motoroj
Volt többször is, de aztán mindig történt valami. Most sem az van amit én szeretnék, de majd csak lesz valami.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

molnibalage83
Nagyon rövid ideig volt egyszer kétszer még az egyetem alatt, de aztán mindig elmúlt. Azóta soha.

Calver
évekig, önhibámon kívül. ill faszt, konkrétan valaki más kibaszott elmebaja miatt, amit mai napig szopok.

"The trees move. Do you not see it?"

az elbaszott életű többséget erősítem
molnibalage83
....

QuippeR
tudom, mások nem vétenek hibát, én egy időben sokat vezettem, és megesett, hogy egyszer-kétszer hibáztam (nem vettem észre, hogy egyenrangú utak kereszteződnek, azt hittem nekem van elsőbbségem, ilyesmik). nem volt gyakran, talán átlagban egyszer-kétszer évente. hadd mondjam el, nincs nagyobb "öröm", mint mikor nem bírja valaki elengedni, hogy hibáztál, és percekig dührohamtól izzva dudál meg makog a kocsijában, illetve a követési távolságot be nem tartva tol le az útról, mert most neki van igaza, és ez az a pillanat, amikor akkora ökör lehet, amekkora csak akar. ha a másik int, hogy bocsi, akkor tessék már elgondolkodni azon, hogy megesik az ilyen, és közösen örülni, hogy nem történt belőle baj. sokkal balesetveszélyesebb dühből vezetni utána percekig, mint maga a helyzet, amit megúsztunk.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

SötétBarom
A gyerekeket sem kedvelem, szal ez nem érv. Nem tolom le őket az útról, egyszerűen utálom, ha van egy előttem. Ennyi. Nem fajul tettlegességig.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

mrzed001
Szerintem az, aki érvek nélkül próbál vitatkozni.
Tudod, olyan édesen megmosolyogtató, mint aki kést visz egy pisztolypárbajba.

molnibalage83
Teljesen társadalmi csoportokat anyázol és köszp le. Na, akkor ki az antiszociális...?

mrzed001
Miértis?

molnibalage83
A kommented fényében az utolsó szó elég megalol.

molnibalage83
Én konkrétan betiltanám őket. Érdekes, hogy sok minden faszságot betiltanak és hajtanak végre a "zöld" és "fenntarthatóság" jegyében, de ez az ilyan fajlagosan legszennyezőbb (zaj és kibocsátás is) mi a faszért nem lehet betiltani? Mikor ezekkel az 40-es tempót akarják tartani 2-300 méterről is hallani. Egyszerűen nevetséges.

mrzed001
A női vezető messziről kiszúrható: nem kér ... és nem is köszön meg semmit se. Mer neki az jár ... Kötsög.
Amúgy a tutyimutyik, tökölősök bosszantanak. Azért van ott az a 70-es tábla, hogy menjen 70-el. Nem azért, hogy 40-el döcögjön.
Autópályán 110-el belső sávba, mert neki a jogsija B ... mint Belső sáv. Aztán hiába pislog, majd indexel neki az ember, akkor is marad, pedig külső üres. Na ekkor addig nyomom neki a dudát amíg el nem hordja a mocskos irháját előlem.
Az agyatlanok, fix 70-esek: főút, 70, előzni forgalom miatt nem lehet. Lakott területen megy át út, ott is megy 70-el tovább. Majd lakott terület után utoléred, és még mindig 70-el megy.
A vén f.szok: Már több kísérelt meg öngyilkosságot szabályosan 90-el haladó autóm elé figyelmetlenül kihajtva. Egyik trabis, másik buzukis, mindkettő öreg simlis sapkás tatter volt. Egyik mögött csikorgó padlófékkel épphogy le tudtam lassulni (kapott is 5 perc folyamatos dudát a marha, amíg mentem mögötte), másiknál esélyem sem volt erre, ezért az ő gyorsítósávjába jobbra kiugorva kerültem ki (szemből jöttek, én 90, ő 10 kmh, talán 10-20m-el előttem gurult ki).
A kerékpáros, aki a főúton városon kívül a sáv közepén csalinkázik, mert az új szabályok szerint megteheti. Aztán csodálkozik, ha este egy autós elb.ssza annak rendje és módja szerint. De láttam már olyan köcsögöt is, aki városban is direkte a sáv közepén cangázott, mögötte meg tornyosult a sor, kocsi, busz, és nem ment volna le az út szélére hogy el tudjanak menni. Élvezte, hogy százakat szívathat.
Az őrült száguldozók, akiknek nem elég a +10%. Indexet, istent és embert nem ismerve tolakodnak minél előbbre, igazi könyöklő bajnokok.
Az erőszakosak, akik direkte elfogyó/kanyarodó sávban mennek előre, hogy aztán záróvonalon pofátlankodjanak be a sor elejére. Aztán ha véletlen toszol rájuk és nem engeded be, akkor meg hűűű de fel vannak háborodva, hogy hogy merészeled őket NEM beengedni. Azé B+ mert záróvonal, sávod arra tart, menj még egy kört.
A libernyálast, aki bár főúton megy, minden kereszteződésnél maga elé enged 2-3 autót. Külön vicces, amikor csúcsidőben a Rákóczin teszi ezt, ezzel sikeresen elérve, hogy mögötte gigadugó alakuljon ki, és aki a (védett fő)úton van, az ne haladjon. Hát igen, kultúra kellene hozzá, hogy megértse, nem akkor kedves és előzékeny ha mindenhonnan azt az 1-1 várakozót beengedi maga elé a főútra, hanem ha a mögötte jövő 50 kocsi és a főút normálisan tud haladni.
Szóval kb mindenkit rühellek aki nem az utakra való. Azokat pláne, akik ön és közveszélyesek, erőszakosak vagy antiszociálisak.

Motoroj
A herélt kipufogójú robogókkal ki lehet kergetni a világból, azokat utálom. Úgy gondolom, azt a 4-5 lóerőt 115 dB @ 5m-nél kevesebből is ki lehetne hozni, még a fülem se dugulna be.
A másik a környezetszennyezők, őket is utálom.
A harmadik meg a „veszélyesen közlekedők és/vagy idegbetegek” kategória, orvosnál a helyük, nem a forgalomban.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Lacee86
Mivel nem vezetek, így csak mint kívülálló tudok véleményt mondani bizonyos "intelligens" autósokról. Röviden úgy fogalmaznám meg, hogy azokat rühellem de nagyon, akik képtelenek felfogni, hogy az úton nem egyedül ők közlekednek, és a szabályokat azért találták ki, hogy lehetőleg mindenki el tudjon jutni egészben és épségben A-ból B-be.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Mutans Zombi
Én két keréken közlekedem napi szinten.
Tavasszal/nyáron/ősszel kerékpár/motorkerékpár, télen csak kerékpár.
Az utóbbi időben sokszor tapasztaltam azt, hogy miközben én megyek a szabályos irányból az egyirányú utcában (amiben amúgy nem szoktam szemben menni kerékpárral sem), velem szemben jön autó és sokszor még le is dudál, hogy takarodjak már az útból.

molnibalage83 #123457
"ordibáló és magát teljesen felsőbbrendűnek képzelő női vezetővel 4+ év és évi 10k+ km mellett sem találkoztam..."

Én sajnos igen.
Egyszerre érkeztünk a kereszteződéshez, egymással szembe, ahol ő kocsival balra, míg én kerékpárral egyenesen; szinte velem egy időben indult, majd dudált rám, mint az állat, s a lehúzott ablakon a nagyságos asszony (hátul 2 gyermek) kiabál rám:
"- ...dögölnél meg, mit képzelsz te magadról, hogy fékezésre kényszerítesz, életveszélyes(*) helyzetbe hozva engem és gyerekeim...
- Elnézését asszonyom, de én egyenesen megyek, maga meg balra kanyarodik, így nekem elsőbbségem volna elvileg...
- ...igen, de én kocsival vagyok..."

*: ezt nem értem azóta sem egészen, hogy álló helyzetből induló autó, ami 20 m, belül balra kanyarodik, annál egy lassító fékezés hogy lehet életveszélyes, úgy hogy se nem vonatsíneken áll, se pedig a háta mögött nem közeledik megrakott, fékevesztett bányadömper 50-nel?
Valaki fejtse ki aki többet vezet, mert komolyan nem esik le, hol hibáztam a KRESZ szerint.

Bár egy ősi bölcselet a fülembe cseng, s abban van igazság ezen eset kapcsán is: "Elsőbbséged akkor van, ha megadják."

Igazából nem tudom mi ijeszt meg jobban: ha valaki szarik szabályokra, vagy ha tudatlan, mint a kurvaélet és mégis vezet.

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

molnibalage83
Hát nem tudom..

Bringásnéknt engem túlnyomórész férfi vezetők veszélyeztettek és ordibáló és magát teljesen felsőbbrendűnek képzelő női vezetővel 4+ év és évi 10k+ km mellett sem találkoztam... Eggyel sem. Pasiból meg volt, hogy egy nap kettővel is.

Figyelmetlen férfi sofőrből is van elég. Pénteken megint összefutottam egy olyan férfi vezetővel, akinek lövése sem volt a jobbkéz szabályról...

Egy balfasz/köcsög nő van, aki megmaradt bennem. A Karolina út és Hamzsabéki zebrán mentem volna át, mikor a kb. 5 másodperce teli piros lámpán cirka 60-nal zúgott át egy némber. Mai napig nem vágom, hogy mit gondolt...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.24. 11:02:29

molnibalage83
A tanuló vezetők ellen utálatot nem értem. Te is voltál az nem...? Vagy szerinted mindenki tapasztalt sofőrként születik...?